Category: family


>Alhamdulillah…….baby gurl

>alhamdulillah………i’m become MAMA LONG at my side.  Adik ipar bongsu ku dah selamat melahirkan baby gurl today @ 12.30 pm di Hospital Klang secara normal.

Tahniah maksu Ayu……

nampaknya…Batrice ada geng…..kita tunggu plak baby Mak Ngah plak yerk bulan 12 nanti….gurl ke boy?

Insya Allah………hari ahad aku naik banting tengok both mama and baby sekali hantar my mum kat sana. Tak sabarnyer nak cium bau baby……rinduuuuu

Advertisements

>Kembar 5

>

uisshh…………..penuh dah kuata gambar kat blogspot aku nie…makanya kena ler delete gambar2 dari blog lama mana yg tak perlu tu? korang ada solution ker selain dari kita bayar pada blogspot?

Ok….aku bukan apa nak citer yang aku dapat anak angkat kembar 5 hah jumaat lepas.  Balik dari makan2 malam tu….ada bau something kat bilik Batrice…..aku nie jenis mmg hidung tajam sikit…pantang ada bau2 yang pelik2 sure aku cari punya…sekali tengok….si BIBU nie dah selamat beranak dah…..bawah katil Batrice.  Nasib ler bukan kat longgokan kain aku yg bertimbun tak berlipat lagi tu…….bagus erkk kucing nie beranak….darah pun tak nampak kelibat…ke si BIBU dah selamat bersihkan takut kantoi ngan tuan dia nie…..

so….ini ler dia si Kembar 5 tu……….badan pepanjang sekor2 tu tau….corak badan lebih kurang jer ngan mak dia……cuma kaler jer ada lari sikit. 2 ekor tu mmg sejibik sejibon mak dia…lagi 3 ekor ada gelap sikit kaler dia…..so, apa lagi…dah jumpa harus ler aku pi pindah masuk kotak…..hantar duduk bilik belakang diam2……

Kucing nie satu kepantangan dia bab anak2 dia…jangan ler ko rajin2 nak menggomol anak2 dia..mmg dia akan cari tempat lain ler utk port anak dia….so…awal2 aku dah nasihatkan Batrice jangan kacau nak Bibu…..1st time dia tengok and try  nak ambil si anak Bibu…..si ibu dah tunjuk muka garang….terus tersentap dia kat situ…sambil ngadu yang Bibu dah tak kenal dia….ha ha ha ha….orang tu tengah garang…ko jgn ler berani2 nak usik…….

Tp…sian gark nengok coz’ dia giler excited nak tengok anak2 si Bibu tu…so, bila Bibu keluar pi cari makan ke apa…….aku bagi ler dia change pegang and belek2 si kembar 5 tu.  Papa dia sakat nak pi hantar buang Bibu and anak2…kemain lagi dia menangis tak bagi………aku pun sayang gark nak buang nie….so, tunggu besar sikit ler….kot2 dah besar nanti comelkan…terbuka pintu hati laling hubby aku nak bela…tp tak boleh bela dlm rumah ler…..kena duduk luar jer….coz’ si kecik nie berasthma kan…

*** orang kata kucing nie bawa rezeki kan…mana lah tahu, berkat bela si kembar 5 nie ada rezeki untuk kami plak kan….wallahualam…..moga2 di perkenankan olehNYA. Amin

>Rewang besar-besaran

>

Salam hari pertama di bulan JUN….wah, kejap jer dah masuk pertengahan tahun….cepat betul masa berlalu erkkk………

So, ok kengkawan…let’s continue ngan citer xtvt sebelum majlis perkahwinan adik2 aku.  Macam biasa lah kan….bila hidup dalam masyarakat yang kaya dengan muafakat………..maka kerja susah pun jadi mudah….kerja berat pun jadi ringan.  Begitu lah kami yang hidup di kampung nie…..tenggaroh pun boleh di kategori kan as kampung yerk……so, my mum  mmg tak perlu risau ler takut xde orang yang nak menolong kan….ahli2 blok awal2 pagi lagi dah datang berkampung kat rumah aku….start dari hari jumaat….tp coz’ tak byk kerja…so, jumaat tu takde lah ramai sangat…….tp hari Sabtu…mmg meriah lah…..byk kerja nak buat kan…….

Dari kupas bawang…potong bawang, potong daging….prepared ayam and others work memang ahli blok akan gotong royong……..tuan rumah  just sediakan kerja and bahan2 jer…yang lain insya allah di usahakan bersama2 ahli blok dan sedara mara.  Maufakat membawa Berkat…tak gitewwww….

Periuk nak masak pun dah tersedia tertenggek atas dapur…..tp masak takde lah hari sabtu tu kan…….selalunya….start awal pagi around pukul 4 – 5 pagi…tukang masak baru lah start  memasak nasik, lauk untuk majlis……..kali nie, tukang masak kami…..cik Sukarno…..bapa sedara aku…..dulu time aku, arwah atok aku yang masak……..this time turn my bapak sedara plak….bab masak2 untuk kenduri kendara nie dalam family aku bukan menjadi masalah coz’ ramai tukang masak tak bertauliah tp gred lebih kurang cam chef hotel…..silap2 chef hotel pun kalah….

Lunch tengahari Sabtu tu pun depa gotong royong masak…mcm2 ada….siap ada ulam and sambal belacan..also my feveret keladi asam rebus…walllah……..Selera tengok lauk2 kampung tu kan…tp bila dah penat nie…..mmg takde “mood” nak makan ler……

Tapi adik2 ipar aku nie kemain menceduk makan….almaklum…..ibu2 mengandung mmg perlu makan lebih2 kan….

Batrice? ha ha ha….usah di tanya….mmg seminggu kat kampung aku lepas tangan jerrr……tak risau pun kalau dia main jauh2….yelah…kampung tak macam bandar…so, dia memang bebas giler kat sana…nak2 ramai plak tu yang rajin nak melayan dia……….seronok ler dia….

Siap buat mesyuarat tingkap lagi ko…….korang tengok ler kengkawan dia…..sumer budak dah sekolah punya….dia yang paling kecik…tp rela hati jer kakak2 tu melayan kerenah Batrice……tp yang peliknyer even dia yang paling kecik….tp dia yang jadi ketua kat kakak2 tu….apa dia suruh…kakak2 tu buat jer…..

Ada 1 part yang kelakar tapi aku tak sempat nak rakam…..dia dok buat konsert dalam rumah sambil pegang microfon, joget2…..yang lelain dok berkerumun kat pintu umah mak aku tu….siap tepuk tangan lagi……he he he he ……aku rasa lah kan…..kalau aku biar si Batrice nie duduk ngan mak aku kat kampung……harus bertukar kaler kulit dia 100%….seminggu duduk kampung……naik legam kulit anak aku….mana tak nyer…tak reti panas kalau dah main tu kan…..siap golek2 lagi ko atas rumput bawah pokok rumah jiran aku…….

Nak marah……mcm tak patut plak……balik tenggaroh jer lah dia boleh enjoyed explore benda2 yang dia tak dapat nak explore kalau kat kluang kan…….balik tenggaroh ler dia reti jadi budak kampung….main pasir, main golek2 atas rumput…..petik daun2 pokok….main lari marathon dari rumah  mak aku ke rumah jiran aku yang jauhnyer mau 4 – 5 buah……he he he…biarkan aje kan…….biar dia happy…biar dia enjoyed and biar dia rasa apa yang mama dia pernah main dulu………..xde ler jadi cucu felda yang jakun nanti…hik hik hik

>Lepas b/fast…..we’ll gerak ke Kluang Mall……..asalnyer aku jer yg ajak hubby aku gi Kluang Mall coz’ nak bw Batrice berjimba kat Playland kat situ…and then, my MIL plak nak ngikut coz’ nak beli beras…….last2 sumer terjebak termasuk adik ipar aku sekali……yelah, udah mak & ayah mertua ku naik satu keta ngan dep akan…so, kenalah menurut perintah gark……

Masuk2 Kluang Mall…..memasing dah tersasar dari tujuan utama…….yang mak aku memula kata nak beli beras……ntah kemana2 dah pergi nyer…siap duduk kat kerusi urut lagi….FIL aku masukkan RM5….terus sangkut kat situ almost 30 minit……..ngan biras aku pun dok try kat situ……..

Pastu, mmg every weekend ada jer xtvt kat Kluang Mall nie…..last week…ada crew THR buat mini jelajah kerjasama ngan TM Point.  Siap One Nation Emcee datang lagi tu…..so, ramai orang….kami pun tersangkut gark kat situ……..dah puas melilau baru teringat niat asal memasing……..Aku bawa si Batrice and Yaya ke Play land….main sampai muntah…keh keh ekeh………2 jam gark ler sangkut kat situ….around pukul 3 baru we’ll turun……MIL aku pun sibuk ler cari beras dia……….kengkonon nak masak untuk lunch…last2…lunch merangkap makan petang pukul 4 di Chicken Rice Shop…….he he he…….gite ler kekdahnyer kalau dah keluar rumah…….terus tersasar dari niat asal…….

So, dah alang2 makan kat Chicken Rice Shop…..sebelah plak kedai kek King’s ………terus aku sponsor beli cake untuk double celebration.  !) Sempena Birthday si Yaya and 2) Sempena Mother’s Day……..beli cake yang 1/2 kg tu jer…..blueberry cheese kek….fuh….sedap beb……….1st time aku beli kat kat KING’s nie…..mmg sedap lerr….

Inilah kek nyer………meriah erk……lilin tu kengkonon utk besday gurl…..tp…

~ Happy Mother’s Day , Mak ~

orang lain plak yang tiup……..Yaya mood tak baik lagi coz’ ngantuk….sian dia….anak dara aku mmg tak reti penat….so…dia ambil alih…..perasan yg besday dia…tp nyanyi lagi besday to you Yaya…..cam confuse jer…

Makan sampai…….memasing tak pandang kiri kanan……….terus makan…….mau tak lapar ko….last makan pukul 10…tu pun aku just makan pau sambal jer………pukul 4 petang baru jumpa nasi balik…..giler memasing perut berkeroncongan…….licin habis sumer………….

nasib kek pun tak licin……..tp tinggal separuh gark ler……….suku aku potong bagi bebudak CRS…..sian depa kerja tak sudah2……….

so, just simple celebration for Mother’s Day…no hadiah from my laling hubby but….my princess tu pepagi celik mata wish Happy Mama Day siap nyanyi lagi Ibu Engkau Ratu hati ku……..he he he…walaupun ada salah2 lirik…tp…itu hadiah teristimewa di tahun ke – 3 aku bergelar seorang MAMA.  Thanks Batrice kerana beri peluang buat mama bergelar seorang MAMA dan merasai nikmat menjadi seorang MAMA dan beri peluang pada mama merayakan hari MAMA……..thanks my princess.  Hadiah itu lebih berharga dari segal-galanya…..

>

Ahad – Mother’s Day…..pepagi MIL aku dah call suruh b/fast kat Railway…kebetulan adik ipar aku si Angah pun ada balik………so, we’ll kumpul b/fast kat railway….orang punya lah ramai…..nasib tak tunggu lama dpt gark seat………….si Ashraf kembar laling hubby aku nie pun ada join sekali……so, mmg meriah ler kan…

Rindu ngan lil Aqeeb….dah besar dah…..dah makin kuat……now, tengah belajar nak meniarap….cepat betul…agaknyer baby boy mmg cepat serba serbi kot…….kalau pegang pun tak reti dok diam2…tp yang bagusnyer Aqeeb relaks jer walaupun orang bising2 keliling…..cool jer…layan perasaan.

Sambil tunggu order…sambil melayan Batrice & Yaya….yaya dok merajuk coz’ asyik kena tipu jer kata train sampai…4 – 5 kali kena memain ngan papa dia….merajuk ler dia….

see….mogok tak mau amik gambar…sanggup nyorok bawah ketiak atuk dia.

yang si Batrice nie mmg mood banyakkk baik pagi tu…so, dia tak join mogok ngan si Yaya….

Bila train sampai baru ler si Yaya ada mood…….baru ler dia happy sikit…..

Ambil gambar pun dah boleh ngak ngadap camera…….tadi kemain nyorok muka…

Tp cam biasalah………..keretapi bukan lama mana pun berhenti……..sekejap jer………..tp boleh ler yerk..buat pengubat mogok si Yaya.

train dah pergi……start ler mood budak berdua tu…..Yaya pun boleh tahan sebenarnyer…..kemain lagi dia try panjat tebing tu…..

Around pukul 11.30 we’ll siap b/fast…he he he…duduk b/fast pun makan jam…….tp biasanyer….around pukul 11.30 tu mmg lenggang sikit ler railway coffee nie……time kemuncak pukul 10…mmg beratur ler orang menunggu turn…………

Batrice bila ada Yaya……….apa2 pun mmg WAJIB buat ngan Yaya………sikit2 Yaya…….apa yang Yaya buat…dia buat…and apa yang dia buat…..dia nak Yaya buat…………..tp that day…..mmg depa betul2 penat main berdua…………giteww ler kekdahnyer bila jarang2 dpt jumpa……..so, bila dapat jumpa…kemain lagi budak berdua nie……….

>Wajah-wajah kesayangan aku

>

hidup lebih bermakna bila di keliling2 insan2 chumel………..wajah tanpa dosa……..wajah membawa seribu cerita…dan wajah yang bakal mencorakkan dunia kita………

dan inilah wajah2 kesayangan aku………..tempat aku mencurah kasih sayang…menumpang bermanja…..

my lovely princess : Batrice
my lil sweet : Yaya
my lil cute : Soffiya

my lil hensem : aqeeb
Abid my lil hero.  My MIL jaga dia since umur setahun8 bulan and until now, 5 tahun…..dia tetap di jaga oleh my mum….abg kesayangan Batrice

the lil twin : Ika & Ira
Anis Zulaika
Anis Insyirah
and lil Anas

dan orang yang paling happening bila sepupu2 ada kat rumah nenek….ialah BATRICE…main sampai lupa diri……..

bila sumer berkumpul………mmg tak terlayan kerenah masing2………….tak sunyi hidup.

>Lil BamBam Iris Kirana

>

fuh……cam nak geget2 jer budak nie tau…..sgt ler tembam yerk…..umur baru 4 bulan…berat dah 7kg +++…fuh……sgt sedap bila di peluk di gomol………

her name : Iris Kirana…….anak sapa? takkan ler anak aku plak…ye tak…nie anak cousin belah hubby aku…..anak no. 2….omak erk nama Lily…keh keh keh…..

yang nie kakaknyer…aina…….nama penuh aku lupa ler plak…..

 
dah anak2 interframe……harus ler letak gambar omaknyer plak ye takkkk!!!…..
kesian si Iris nie……org dok riuh rendah…….yelah, lupa nak habaq…majlis kawen nyer Syikin…mak sedara nyer si Iris merangkap sepupu en hubby……dgn cuaca yg panas kemain….bising karoake lagi…….bebudak lelari sana lelari sini….si Iris nak tido tak boleh2…..baru dpt 10 minit dah terjaga……tu yg monyok jer tu……

nak baby nak baby!!!!!!
tetiba….ada kena hempuk ngan laling hubby nie…

>bila terstop nak updated nie…mula ler…aura MALAS datang….cehh……..so, dari aura MALAS tu jadi lagi parah…baik start enjin balik…..so, jom layan gambar2 majlis persandingan adik aku nie lagi……..muntah darah ler korang……..

Act, sementara nak tunggu pukul 2 utk majlis persandingan tu……hujan kemain lebat lagi turun…..masing2 dah risau camne nak berjalan dari Surau ke rumah pengantin pompuan, jauh tu x jauh mana tapi berpeluh gark lerr……….so, alhamdulillah…ngam2 lagi 5 minit pukul 2……..hujan reda…………..syukurrrr

oooooo baru aku tahu…….orang Selangor nie xde sessi “tol” mcm orang Johor…..kalau Johor, meriah ngan tol……nasib ler kan lelaki2 luar yang dapat ngan perempuan johor….sediakan ongkos tol lelebih…kena rumah byk pintu……setiap pintu ada tol…….tol paling besar, tol atas pelamin………tu yang kat tangga…tak kira lagi mak andam nyer tol nak buka kipas……hahah ! amik ler…….berpeluh ler tukar duit kat bank cam tukar duit time raya……….
Kat sini, pengantin lelaki datang……….pastu, pengantin pompuan akan keluar sambut……..bagus gark sebenarnyer kan……..jimat sikit !!!!’
 
  
  
hah apa lagi……moh jalan2 sesama ke pelaminan.
Btw…..aku suka tema kaler belah pompuan nie……..yellow gold….nampak MEWAH tapi sederhana……..cheewaaahhhh
Jom layan piccas lain raja sehari….aku nie bab bubuh gambar…mmg tamak haloba….kalau boleh sumer aku nak sumbat masuk bg korang nengok………..sorry lah erk kalau kakak pengantin nie over
 
Ayu Zurina
Mohd. Sani
 
yang nie x yah perkenalkan lah yerk….si budak berlengas tu cam biasa lah…model tak berbayar aku…yg tudung pink tu…bakal adik ipar no.2 , next month sah jadi adik ipar aku
Emmm……..sessi di renjis2 di pilis………..
 
bapak pengantin pompuan
mak pengantin pompuan…….
 
ayah aku
 
mak aku
….iskh iskh……bab nie aku mmg x leh tahan……laju jer air mata keluar……..aku mmg tak boleh tengok mak aku nangis…..pastu, ada satu perasaan sayu bila tengok adik sendiri duduk atas pelamin……berpindah ke satu kehidupan baru dah adik aku….dah jadi suami orang….dan bakal jadi bapa pd anak2 sedara aku……iksh….harap2 ler adik aku jadi suami & ayah yg bertanggungjawab…….sedih wei…sambil dok klik sana klik sini…….tangan dok sibuk gark kesat air mata……..laling hubby aku leh plak main gelak2 kan aku….dia mmg…xde perasaan.
 
  
 nenek aku
…….syukur…..adik beradik kami sempat bagi nenek hadir pada majlis persandingan kami…….time aku complete coz’ atuk lelaki pun ada lagi………adik2 aku tinggal nenek pompuan jer lah…….sepupu2 belah ayah aku yang lain……wallahualam………harap2 nenek sihat lagi ler time diaorg nanti……
 
the kompang group
 
  
ceh…ko nengok laling hubby aku…x menyempat2 nak makan……siap dating plak tu makan ngan makwe sebelah tu…..bukan apa……..memasing sebenarnyer dah kelaparan…..tu yg x dan nak tunggu sekali makan beradab ngan pengantin……aku nie, nasib ler pegang camera…….kalau tak, gigih gark aku makan…….sekali ngan laki aku……..
 
amacam…….ada skill x aku amik gambar….ceh….ha ha ha……kengkonon nak try candid cam photog profesional………takpe…..kita asah lagi skill tu erkkkk..
Wokeh…….time makan beradab…….lets’ cuci2 mata lagi
 
  
  
kemain happy muka pengantin……..yelah……di raikan yerk…semoga kalian berbahagia hendaknyer
 
asyik dok gambar orang lain jer kan…lama dah tak interframe muka sendiri……..almaklum, bila dah pegang camera nie…..mmg susah arr nak snap gambar sendiri…kalau camera compact dulu…leh gark posing2 perasan sendiri snap…..camera dah godang nie……..adehhh…….kadang jadi kadang tak pic snap sendiri
 
aku tukang kopek kulit udang…….anak dara nie tukang makan……..favourite dia udang goreng…..ye…..aku makan nasi @ majlis adik aku nie…..giler wei…dari pagi tak masuk satu apa pun dlm perut……..bukan dari pagi…..dari malam lagi………..mau tak kelaparan aku………lantak ler diet aku ntah kemana hari tu…….tp persoalannyer….diet ke aku?
 
nie namanyer pengantin gelojoh……….ko nengok adik aku….nak potong ayam kemain bersungguh2…sat lagi ada gark ayam terbang…..he he he he he…takpe…takkan jadi pengantin nak control2 kan…lantak ler ko dik.!
 
another percubaan nak tiru skill photog PRO…ceh……ha ha ha ha
pengantin dua orang nie mmg tak bersopan santun betul…bersungguh2 makan wei….akak ko dulu, sanggup nengok jer udang, ikan, sotong, ayam time makan beradab dulu tau…makan pun main cecah2 jer……masuk ler dua tiga butir nasi dlm mulut…nak jaga tertib nyer pasal………korang…dua2 penuh mulut ngan makanan.
 
pergh…pakcik aku lagi lerr……aksi kelaparan terlampau…….
 
family mak aku…x kira di mana….tetap havoc…nengok, kat umah pengantin pompuan pun dia leh buat cam majlis kat belah sendiri…siap nyanyi 3 4 lagu lagi….
 
  
yg sebelah tu mak andamnyerrr
 
yang nie…aku tak tahu apa storynyer……dok ngadap buat apa ntah…..x kan kira duit kot kat ramai2 orang tu…..he he he he….tukang ngadap dak kecik tu, kemain khusyuk lagi
Lepas kenyang makan……..sessi salam2 ngan ahli rombongan plak…….kenal2 ngan sedara mara….orang kampung………
 
  
  
giler kepanasan dah budak sorang nie……….
 
  
nie sekeping jer gambar yg dpt tangkap ngan sedara mara…..tu pun mak pak aku takde…….orang kampung dok sibuk nak balik…..suruh tunggu kejap bergambar pun…xde yg nak…kecik hati aku tau…….kesudahannyer….mak & ayah aku pun x sempat nak bergambar……sedih ok…! bila dah ramai2 nie….ada jer yg jenis nak ikut cara sendiri walaupun kat majlis orang…….
dan sebagai penutup…….gambar depa dok posing ngan photog berbayar…….aku tumpang nyelit barang sekeping dua jer sebelum balik.

>Cerita Sebelum Majlis Persandingan Sani

>

  
Ahaks……nengok muka budak berlemuih nie…..masa nie area kuala pilah…@ Bukit Putus tu….jalan baru erk….baru aku tahu, bukit putus tu ada jalan baru……cantik plak tu pemandangan kat situ…time tu dlm kul 6 ++ kot…….
  
Pemandangan dari dlm keta….snap time keta bergerak….he he he he he…cun kan…feeling nengok sunset ler kengkonon…..
Emmm……zana and adik yg no 2 tu gerak dulu ke banting……nama jer gerak dulu…tp sampai umah si Sanie pun dah dekat kul 11…….sempat ler menumpang mandi manda kat bilik hotel MIL…ooopsss…lupa nak habaq…MIL pun pergi sekali utk majlis sanie tu…tp pergi asing2 ler…stay kat Hotel Comfort Banting….hotel baru…not bad ler…murah plak tu…RM60 satu malam……..
Aku ngan Iwan tido umah Sanie….si Adib, tunang iwan pun ikut gark…so…ada ler geng malam tu kan…….
Esok pagi2…kami dah bangun……kul 8++ kul mak still kat highway nilai lg…nie apa kes nie…..kul 10.30 nak nikah…kul 8 still rombongan kat Nilai……mak ckp, x yah nak bebel2 cam mak nenek….pergi beli bahan2 buat sarapan mee goreng…umak aiii…….omak den suruh den masa mee goreng utk orang seramai 1 bas……pergh….cabaran nie….takat makan utk 5 orang aku yakin ler wei….nie kalau dah 1 bas…..huish…..confident level terus merundum….takpe2……nak buat camno…takkan aku nak calling2 MIL yang tengah syok2 kat hotel tu kan……harus aku cargas adik aku Sanie bw gi pasar basah banting…….beli ler apa yg patut…….mak aku pesan beli mee 5 bungkus……NOTE…ingat erkk…….5 bungkus….
Lagi 5 minit nak kul 9 , 1 bas sampai…..ceh, memasing ngan muka kebuluran…..pergh…….sekali mak aku jenguk kat dapur……
..”hai long, 5 bungkus nie jer ke….” 
” yelah….mak kata 5 bungkus, orang beli 5 bungkus arr…sat lagi beli lebih..x abis plak”
tu dia…dialog mak & anakk………korang tahu…..aku gi beli 5 bungkus yg bukan 1 kg/bungkus tu….tp 1/2kg/bungkus….abis ler…..harus ada yg tak b/fast pagi nie……..
Memang pun……last2 tukang masak ngan adik beradik kelaparan…..yelah, x sampai hati nengok ahli rombongan rebut2 makan mee….ntah sedap ntah tak aku masak……..tp licin x berbaki ko…..siap, roti xtra beli pun habis di sapu……diaorg nie tak b/fast ke masa berhenti kat ayer keroh? confuse tul……..
  
Wokeh…..citer bab nikah….aku skip dulu erkkk………..ada tragedy….tp takpelah…benda2 camtu…jadikan pengajaran……..later aku citer.
So, jom layan piccas2 sebelum bergerak ke rumah pompuan………pepagi b4 gerak tu……kemain ayu jelita ler anak dara aku ngan baju kurung edisi hari raya dia tu kan……..sopan santun…..tp berpeel….bila dah ramai2 tu…mula ler mood sentap dia datang…..asyik nak sentap cam mama dia……..
  
ngan nenek dia………
  
tu dia………rombongan 1 bas dah gerak dulu…..adik beradik yg naik kereta…..dok bersidai lagi menumpang kat depan umah orang…..apa kes……..tp tu arr…byk tul GERUH yang datang…..ngan bas nyer lambat sampai…..patut kul 12 gerak dari Tenggaroh, tp kul 2 baru gerak…..nak2 bertolak ke rumah pengantin pompuan, tayar keta FIL aku lah takde angin…..lembik mlepek jer….padahal….b4 tu ok jerrr…..tu yg berkesidaian depan rumah orang nunggu si Iwan tukar keta kat kedai….memasing bw tayar spare tp xde angin…buat apa…buat berat bonet jer……..
  
hah….pose cun sikit depan rumah orang, panas2 hari tu kan…….
dari kiri : my mum, my makcik, Cik  Besah, my MIL & Batrice, my makcik, Cik Salmah, My bakal Adik Ipar, Adib and my makcik, Cik Nor
  
hok yang nie plak, my pakcik, Pak Ngah yang baru jer menduda. my ayah and my FIL
  
meriah erk berkesidaian depan rumah orang…pastu bising2 cam buat rumah sendiri……nasib ler tuan rumah tak kuar……
  
hah, budak sorang nie……..kemain melekat ngan Mak Ngah Adib dia…….buat bodo ngan mama dia jer……naik keta pun nak ngan Mak Ngah Adib…….mentang2 ler keta Mak Ngah tu penuh ngan hello kitty….pink kaler di sana sini….seronok erk ko………
  
ahaks….my mum & my MIL
  
hah…..nie ler dia pengantin poyos tu………..giler erkk…mak andam tak datang……nasib ler kakak ko nie bw bedak sejuk tepek muka ko tu………ada ler sikit kaler cerah ……kalau tak gelap jer ngan berminyak nyerr…….alahai, sedih aku……..dulu abang long ko…..siap mak andam sediakan pembantu utk bersiap tau…..kena turn ko dik………along ngan mak yg siapkan…………alahai…..
  
Dah siap2……..ahli rombongan lain dah selamat sampai ke surau……yelah, pengantin pompuan tak sediakan rumah utk berehat2kan…….lagipun area taman…….yang datang plak 1 bas……mana ler muat dak……tu yang menumpang kasih kat surau taman tu…..TAMAN BANTING BARU.
mm….aku malas nak ulas banyak……..byk benda yang jadi…byk yg buat kami sekeluarga tak puas hati…tp benda dah nak jadi….so, redha jer lah…….yang kesian, rombongan yg terdiri dari jiran2 & ahli blok……kelaparan ko……udah ler b/fast pagi tu x cukup…….nunggu time sanding plak, pihak pompuan x sediakan makanan………dah di bagitahu pun……buat2 cam tak tahu jer………
Last minit hantar kuih 3 bekas……..ngan air satu balang kecik……siap tanya….tu ada cawan ke tidak…..alahai, bang..!…takkan ler kami dari johor datang hantar pengantin memasing nak bw cawan sorang sebuah, pinggan sorang sepiring ye dak…….common sense lerrr bang…..
Sian betul ler………..
  
  
Apa2 pun, majlis dah selamat……….
lepas nie aku sambung entry Persandingan plak yerk……….

>Selamat Pengantin Baru

>31/01/2010 – Majlis Persandingan adik bongsu ku…..Sanie dan pasangannyer Ayu Zurina.
Semoga kalian berbahagia hendaknyer…..

Kasi up 1 gambar dulu yerk…nak bagi laluan entry cuti2 di KK yang still tertunggak lagi tu….sat lagi basi plak kan…..