Category: Kejadian Alam


>

Semalam petang mmg hujan lebat giler…..complete set ngan guruh and petir bagai…we’ll yang kat office nie…siap matikan komputer takut kejadia b4 nie terjadi….yelah…salah satu mangsanyer aku…habis rosak komputer aku….

Duduk dlm office ……mmg tak sure ler apa jadi kat luar….tp around pukul 3 – 4 tu….kat fb officer2 aku sibuk ngan gambar2 kejadian ribut kat blok kediaman pegawai……………terkejut gark ler…yelah, tak perasan pun rupanya kat luar ada ribut……..tp alhamdulillah……takde sapa2 pun yang tercedera….

So, aku nak share gambar2 di tempat kejadian……tp bukan aku ler yang snap  yerk…..nie ihsan pegawai2 aku thru FB………he he he…laju sungguh korang update yerk……tak sampai setengah jam kejadian…dah kuar berita kat wall memasing………..

Teruk gark ler……bumbung garaj kereta byk yang terbang melayang…..bumbung2 rumah pegawai pun ada gark yang melayan………pokok tumbang……..

Lepas office hour………..aku gi pusing2 gark ler ke tapak kejadian……..teruk bila tengok sendiri…….hu hu hu hu………….tp again…..syukur bila tak melibatkan nyawa or ada yang tercedera……..lepas nie pakat buat solat hajat reramai yerk………….

Advertisements

>Kemarau di Tanjung Leman

>From rumah Adib, we’ll adik beradik melencong ke Tanjung Leman……dah satu jalan kan……apa salahnyer menyinggah…nak2 dah lama tak ke sana……….tp yang tak bestnyerrr……….si budak kecik tu tak join…dia kan dah balik dulu  ngan mak tok & tok ayah.  kalau tak sure lagi best.

Sedih aku…………sana sini pokok kering…….betul2 kering sampai leh terbakar………….

see………siap berasap2 lagi time we’ll lalu tu…….betul2 panas lah………….biasa lah….bila musim kemarau nie…………daun2 pokok semua kering2…..sikit silap jer boleh terbakar……….

mmm………sayang kan……………bumi kita nie dah tua.

>Gerhana Matahari Separa

>

Nampak tak? tu jer lah yang mampu aku snap dari tingkap opis bilik kewangan nie….nasib leh nampak dari bilik kewangan…kalau harap dari bilik aku…..jgn mimpi lerrr……

Syukurrrrr…….tertunai gark hajat nak tengok live gerhana matahari separa nie….tu pun x abis betul….yelah….next week mau cuti2…..so……kena siapkan kerja dulu…baru ler senang hati nak tinggal opis…nak tinggal boss…and nak tinggalkan kengkawan yang nak ganti kan tempat aku selama bercuti nie…….korang kerja bebaik tau! jangan buli2 boss tu…..

Orang kata, time nie kalau berdoa…insya allah di makbulkan….so, aku doa semoga Allah permudahkan aku untuk mengandung lagi….kalau dpt terus kembar tiga….he he he….

and selain tu……kita juga di tuntut untuk menunaikan solat sunat gerhana…….yg tu aku terpaksa missed coz’ sedang mengalami “tragedi berdarah”………hu hu hu…rugi rugi.