Category: Splash2


>This week mmg busy….sumer staff opis zana dok sibuk ngan 5S and ISO audit…….termasuk ler zana…tu yg dah seminggu x berupdate blog nie…sorry lah yerk……

Jom layan citer we’ll last weekend……that sabtu ahad, Zana & co berserta my MIL & FIL also my adik ipar berkonvoi ke kuantan……….tujuan asal sebenarnyer nak mengambil kereta wira @ bengkel di kuantan…tp dah alang2 sampai sana…….kita cuti2 mesia ler yerk…………..

We’ll gerak pagi Sabtu…..sampai kuantan around kul 1pm……settle kan keta and then pusing2 kuantan cari hotel nak beradu…..luckily ada hotel …….coz’ almost 4-5 hotel gark ler we’ll tanya…sumer full…….last2 dpt ler hotel Classic kat area2 mega view hotel tu……jadi ler kan…..nak tido satu malam jerrr………

Plan yang mcm jadi x jadi……..lastly…..jadi gark………Ahadnyer lepas b/fast terus gerak ke Gambang……………jeng jeng jeng………..jom kita main air…

We’ll ke Bukit Gambang Water Resort……….hiiiyaaahhh……..

Tiket masuk RM19.90 utk dewasa……..utk bebudak x sure ler plak (dah jengah blog kak aimi bebudak RM12.90) …..tp if anak korang or korang sendiri kurang dari 90cm……masuk adalah percuma…….he he he he…see the model……ketinggian x cukup…..so, dia masuk free………mm…..tp bila ku renung kutengok balikkan….kalau budak kecik nie diri tegak2…harus kena bayar nie……….dia lentuk2 camtu pun dah nak jejak 90cm tu…..mmm…..

Kat sini dia guna concept cashless……….camno nak citer errkk…………senang citer, kat dalam tu…….korang nak makan ker….nak sewa pelampung ker…..nak sewa cabana (pondok kecik2) diaorg tak guna cash…………diaorg guna concept e-value……….so, di nasihatkan……masa korang nak beli tiket masuk tu………..terus letak RM50 jer utk 1 tiket masuk……senang……….nak sewa pelampung nak beli makanan, nak sewa cabana tu…………terus diaorg deducted dari e-value korang yg ada kat hand tag tu………….faham ker…………?and don’t worry…kalau x abis pun leh claim balik……..

Masih tak byk game yang di buka…….tp still berbaloi pergi…..bebudak sure happy ler………si Batrice ………nampak jer…….x sabar2 dah nak main air……sampaikan ajak makan pun x nak dah…….

Mmg happening kat sini esp utk bebudak………and 1 more thing…..even kat area bebudak pun…mak pak still boleh join naik slide or other….yelah…nak lepaskan anak sengsorang…mana berani wei….so, xde ler strick sangat kat sini…x cam kat A famosa or others water park…..kalau tempat bebudak tu….kemain pantau lagi mak pak x leh nak menyibuk….

Slide tu ler yg we’ll kecoh laki bini join turun sekali….nak harap Batrice yang turun sendiri …..harus x merasa……..tp tu pun….Zana dok abis sora menjerit kemain……..anak dara aku steady jer……turun naik turun naik jer lah kerja dia…dok gilir2 mak pak ganti2 bawak dia….

Yang nie pun best gark…….memasing dok pakat tunggu si ikan buntal dok curah air bergelen2 dari atas………..ha ha ha …tp lemas sikit ler main kat sini…coz’ air mencurah2 turun….jgn kata bebudak…mak budak nie pun dok lemas cam kena hujan lebat gamaknyer…..Batrice x berapa nak suka main kat sini…..dia kan alergic ngan air yang turun mencurah2 tu…..air hujan katanyer……so, main kejap2 jer….lebih main kat slide jer…….

Sorry ler….x byk gambar ler……….tukang snap dok sibuk main air kan…so, harap yang nie jer lah…lagipun camera i tu dah uzur…..oppss…citer pasal camera….mmm………btw……….screen monitor nyer dah pecah……..so, kalau nak amik gambar pun main agak2 sendiri ler sendiri ke tidak ker…nampak orang ke tidak ker…..ikut naluri….gara2 mak beruang terduduk kat beg kerja laling hubby………and that camera ada dok bertapa dlm beg kerja tu…adoi ler…..tu arr…sesuka hati letak beg…..pastu bukan x nampak wife dia yg besar nie dok landing baik punya atas kerusi rotan nie…….dia buat tak tahu jer……..dah jadi camtu…tahu plak dok salahkan bini……….dah try tanya kat kedai if nak betulkan screen tu baper…….mmm………almost RM300 gark ler….tp we’ll tak hantar kedai lagi……….laling hubby kata mahal…….ceh…!!! mmg ler mahal…tp at least kalau di ganti itu screen……….khidmat itu en camera masih tip top ok……………!!!!

Sambung citer ………….dah seronok melayan budak kecik tu………..we’ll serah kan tanggungjawab jaga budak kecik tu kat nenek & ayah Pi dia………we’ll nak gi berjimba plak naik slide utk adult…….perghhh…….mau tercabut lutut kaki dok mendaki tangga nak naik tu………..lenkali dah tahu tempat tinggi camtu…..sediakan eskalator ker……kan senang……..tp demi nak main nyer pasal….harus gigihkan gark ler…………dlm dok nak tercabut lutut tu…….4 round gark ler we’ll naik……..sumer slide utk adult tu we’ll try………….family raft pun we’ll try walaupun hanya berdua……………ha ha ha ha ha…..giler best arrr………….nak2 dah lama tak main air camnie kan……dah lama x rasa cam zaman2 bercinta giteww….ha ha ha…….

Around pukul 4 masing2 ca. alif. but………….. Perjalanan nak balik tu jauh lagi beb………johor nun…….ada lagi 5 jam drive…..huuwaaaa……..tp sempat ler singgah makan kat tg lumpur………pekena mee goreng basah for me and nasi + tom yam + sotong goreng tepung kat restoran tepi2 jalan tu……….

Sampai kluang around kul 10 gark ler………letih……….anak dara sorang tu……masuk2 keta jer ….was’salam………………x sedar kan diri……..mak pak turun makan pun angkut dia……x sedar2 diri gark…………

See……hangkut masuk restoran pun x sedar2 diri gark………..so, parking kan dia atas kerusi……..x larat ler nak memangku dia sambil makan…….he he he he…

So, sekian laporan splash2 di Bukit Gambang Water Resort………….

Advertisements

>

Kesinambungan dari splas2 di Tanjung Leman ………….jom layan video anak dara tu berlari2an di tepi pantai……sambil papa dia sibuk ajak mama dia berjogging…….POYOSSSSSSS

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAKXn9zyzXTyW6NoE_4ojujrP9lkuPMLv6RbfD4JNmMsp4TJeFM9y49AUm7UrdcEp4sbpIOOpT1HJGolXbcKT1cHTu_4Jem2hfIlPJE0lNW0SOXhGt7crvYU924OVakkAEyjjSWJT2-QbvAfPq_cSH82h8FzbROZNYgs3btmOWTO_KG-_Sf-Z8iLb6-ujuZpvriyelKXt9os1Z2Mvj-kO5bgnQVpnbvezpc5jJBbRgQAP%26sigh%3Dlqa_rAZdTqYcxzG4NSLGjpvsLTE%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3D34080281045234ca%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DhgyWPQ30hsRaaUSHSJ8o1vQJSQw&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

yessss…………berat Zana mendadak naik lagi………..asyik NAIK jer…….bila nak TURUN pun x tahu lerrrrr……….hopefully, start rejab until syawal nanti, Zana dpt turunkan berat zana…….hu hu hu hu………kalu x, harus beli treadmill machine cam Ciklinn ………..he he he he……..

Best gark kan kalu dpt jogging tepi pantai petang2 hari………….everyday pun Zana sanggup…….kalu ler rumah kami depan pantai………kan besttttttt……….papa……….proceed arrr…nanti tua2 duduk kat Mersing……….he he he he………kita hanya merancang………..tuhan yang menentukan…….

sapa nak join……..sila angkat kaki ok!!!!

>

yeyeyeye………akhirnya niat nak bwk budak kecik nie main air @ Swimming pool tertunai gark……dah berminggu2 niat nak bwk tu……..asyik dok hujan jer kalu petang……pastu mood M mama dia nie pun xleh nak tentu datang nyer…….he he he…..so this week…………niat tu tertunai……..Laling Hubby ler yg paling excited bebenar………….x paham gue………..

x jumpa swim suit dia…..ada skirt nyer jer………baju nyer ntah mana nyorok…….so, pakaikan jer tshirt biasa…………..

Bayaran masuk …….dewasa RM5 bebudak setahun dan ke atas RM3 ………..mahal ker?……..ok ler kot……….tempat korang berapa erk…………..

Meh saksikan keseronokkan budak kecik tu jumpa air………..i tak join dia org main air yerk……i jadi photog x bertauliah……bebenornyer mood nak main air tak sampai daaaa……..lgpun x bwk baju spare………..tp bila nengok dua org tersayang nie kemain happy main air………rasa rugi ler plak……tp next week boleh gi lagi………..

Baru warming up nie……………test2 suhu air tu kan……….sumer cha ya nun alif……….we’ll jer family melayu………..wei, org melayu kluang………..korang x nak ker bwk anak2 korang bersuka ria berjimba kat swimming pool nie……..jom reramai…………

** tetiba rasa cam laling hubby i bertambah2 hensem…….apasal erk? confuse nie…….**

Dah start nak berjimba dah dia………….tukar pool…….gi yg kat dlm sikit…………berani erk ko Batrice………..

Alahai……..anak dara sapa ler nie kan…………….

Korang nampak tak budak kecik tu buat apa………..gigih nak memanjat ke seberang sana tu …….x syok main kat tempat cetek yerk………….

Bila papa dia dah boring layan dia kat pool bebdk tu…….pindah ler pool org dewasa……dia pun nyibuk gark nak ngikut……..kalu x, histeria kat situ………….kalu boleh nyorok dah lama I nyorok …….anak sapa lah tu erk…………

** wah papa! ko siap bwk goggle erk………**

** mama……….papa cheyam…..1 2 3 **

** syok sampai terlopong2 mulut tu hah **

** papa ……papa……..papa…………!!!!**

dan part paling best ialah…………budak kecik tu menyelam sekali ngan papa dia…….act…..start from pergi Tasik Dayang Bunting lagi dia dah berani selam2 cam nie……… trick dia…….1 2 3 ….. sekali dua try tutup idung……..pastu terus masuk air………..bila ckp 1 2 3 jer……dia dah tahu time for selam selaman…………bravo ler anak dara mama ……………….

Mmg syok ler melayan dia main air……….tp bab nak balik tu yg pening tu……..dekat 10x mama & papa dia nie ajak balik……x mau gark……siap guling2 tepi pool tu x mau balik….bila dukung dia buat aksi kejang2 badan…………hu hu hu……malu ler mama awak nie Batrice !

last2 paksa gark………kalu x di paksa………mau tido tepi pool tu nanti………………almost 2 hour kami kat sana………….syookkk…….next next weekend leh pergi lagi kan papa !!!!

Dah penat main air………masuk kereta…………mintak air……..pastu dia abiskan pau inti ayam sebijik………..padan muka………tahu lapar……………