>Lepas b/fast…..we’ll gerak ke Kluang Mall……..asalnyer aku jer yg ajak hubby aku gi Kluang Mall coz’ nak bw Batrice berjimba kat Playland kat situ…and then, my MIL plak nak ngikut coz’ nak beli beras…….last2 sumer terjebak termasuk adik ipar aku sekali……yelah, udah mak & ayah mertua ku naik satu keta ngan dep akan…so, kenalah menurut perintah gark……

Masuk2 Kluang Mall…..memasing dah tersasar dari tujuan utama…….yang mak aku memula kata nak beli beras……ntah kemana2 dah pergi nyer…siap duduk kat kerusi urut lagi….FIL aku masukkan RM5….terus sangkut kat situ almost 30 minit……..ngan biras aku pun dok try kat situ……..

Pastu, mmg every weekend ada jer xtvt kat Kluang Mall nie…..last week…ada crew THR buat mini jelajah kerjasama ngan TM Point.  Siap One Nation Emcee datang lagi tu…..so, ramai orang….kami pun tersangkut gark kat situ……..dah puas melilau baru teringat niat asal memasing……..Aku bawa si Batrice and Yaya ke Play land….main sampai muntah…keh keh ekeh………2 jam gark ler sangkut kat situ….around pukul 3 baru we’ll turun……MIL aku pun sibuk ler cari beras dia……….kengkonon nak masak untuk lunch…last2…lunch merangkap makan petang pukul 4 di Chicken Rice Shop…….he he he…….gite ler kekdahnyer kalau dah keluar rumah…….terus tersasar dari niat asal…….

So, dah alang2 makan kat Chicken Rice Shop…..sebelah plak kedai kek King’s ………terus aku sponsor beli cake untuk double celebration.  !) Sempena Birthday si Yaya and 2) Sempena Mother’s Day……..beli cake yang 1/2 kg tu jer…..blueberry cheese kek….fuh….sedap beb……….1st time aku beli kat kat KING’s nie…..mmg sedap lerr….

Inilah kek nyer………meriah erk……lilin tu kengkonon utk besday gurl…..tp…

~ Happy Mother’s Day , Mak ~

orang lain plak yang tiup……..Yaya mood tak baik lagi coz’ ngantuk….sian dia….anak dara aku mmg tak reti penat….so…dia ambil alih…..perasan yg besday dia…tp nyanyi lagi besday to you Yaya…..cam confuse jer…

Makan sampai…….memasing tak pandang kiri kanan……….terus makan…….mau tak lapar ko….last makan pukul 10…tu pun aku just makan pau sambal jer………pukul 4 petang baru jumpa nasi balik…..giler memasing perut berkeroncongan…….licin habis sumer………….

nasib kek pun tak licin……..tp tinggal separuh gark ler……….suku aku potong bagi bebudak CRS…..sian depa kerja tak sudah2……….

so, just simple celebration for Mother’s Day…no hadiah from my laling hubby but….my princess tu pepagi celik mata wish Happy Mama Day siap nyanyi lagi Ibu Engkau Ratu hati ku……..he he he…walaupun ada salah2 lirik…tp…itu hadiah teristimewa di tahun ke – 3 aku bergelar seorang MAMA.  Thanks Batrice kerana beri peluang buat mama bergelar seorang MAMA dan merasai nikmat menjadi seorang MAMA dan beri peluang pada mama merayakan hari MAMA……..thanks my princess.  Hadiah itu lebih berharga dari segal-galanya…..