Category: Movie


>Merong Mahawangsa & Senjakala

>

Boring punya pasal ahad lepasss………tak pasal memasal aku tekan 480 @ Astrofirst. Dan tak pasal-pasal aku melanggan 2 cerita……adeh!….RM30. Beli cd cetak rompak dah boleh dapat 6 citer tu….tp takpe arrr…..sesekali boleh ler layan astrofirst nie……..

Memula aku click citer HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA nie.

Komen : Best citer nie………giler arr tengok adegan gaduh2 dia tu. Fuh……tergoda tengok badan stephen Rahman tu……sasa nyer lah kamu……

Pastu dah habis tengok citer Merong nie……aku gatal tangan plak click citer SENJAKALA.

pun best citer nie…..Zahiril Adzhim yang jadi hero tu pun best watak dia…memula aku ingat dia tu pegang watak jahat. Rupa-rupanya dia tu kira penyelamat. And cam biasalah si Liyana Jasmay tu mmg cute…bawak watak apa pun menjadi……….Cuma yang aku tak faham, perluker kawan si Karlisa tu pakai seksi-seksi masuk kampung kat dalam hutan sampai nampak pusat…..adeh! rosak imej orang bandar camnie kalau asyik2 nak gambarkan orang bandar pakai baju seksi-seksi camtu.

Citer nie pasal SAKA. So….mana2 yang tak tengok lagi…sila ler tengok errrkkk……BEST citer nyer.

Advertisements

>

balik dari majlis kawen kawan2 aku tu……sampai rumah pukul 5 pm ++…..selak2 paper……sekali laling hubby tanya..nak gi tengok Rapunzel ke tidak? aku jawab ” ikut suka ler”…terus dia call Big Cinema Kluang Mall booking tiket utk pukul 7.30 pm nanti…..senang…tak yah beratur2…call jer terus.

Sampai2 jer terus check tiket…laaaa…time booking tu ada ke tak info yang Rapunzel sumer tiket 3D punya….so, sempat ler bertekak laling hubby aku ngan si tukang jual tiket tu….ha ha ha…dia bukan boleh….silap sikit jer mula le dia nak jadikan modal tak lawan mulut…tp sebab aku pi jengah…..baru ler ok….tak pernah tengok 3D…so…aku ckp ok jer kalau tengok….bayar mahal sikitler……and…selalu tu, kalau tengok movie…Batrice mmg we’ll tak beli seat…duduk menyelit kat we’ll……ambil couple seat…tp sebab 3D nie…spec dpt ikut berapa seat kita beli…makanya…kena gark ler beli seat utk dia…walaupun tak duduk pun….so..total utk 1 – couple seat and single seat + 3 spec 3D = RM44.  hurm….mahal gark erk…tp…nak try punya pasal…ok ajer…….

Mmg tak rugi ler tengok Rapunzel nie…even jalan citer tu biasa2 ajer….tp kelakar ok…….
si kuda nama Maximus nie mmg kuda paling kelakar abad nie…tak tahan aku tengok kemain lagi dia berdendam ngan si Ujin  atau nama samaran dia Flynn si pencuri nie……ha ha ha……giler kelakar arrr…….last2..jadi kawan baik…sbb apa boleh jadi kawan baik? korang pergi ler tengok sendiri…….baru puas hati..tak aci arr kan kalau aku citer kat sini

then si Pascal hijau nie pun boleh tahan gark peel dia….kawan baik si Rapunzel…..hik hik hik…..comel ok. Batrice ckp nie KATAK…..ada gark ler rupa katak tu kan..ngan kaler hijau dia tu.

Rapunzel….sapa tak tahu…citer tentang anak raja yang di culik oleh ahli sihir dan memiliki rambut ajaib yang berwarna keemasan..and..sangattttttttttttttttttttt panjang. Giler kentang panjang rambut dia…….part paling best…..giler tegap kuat rambut dia…nak jer aku tanya dia pakai syampoo apa coz’ takde pun gugur ke putus rambut dia.  Aku yg rambut tak berapa nak panjang nie pun pening tengok sana2 sini gugur…..

part paling best bila diaorg tengok lantern nie………terkapai2 tangan si Batrice nak sentuh lantern2 tu sumer…comel ok….terkekeh2 aku tengok kan tangan dia….bukan takat Batrice..aku pun rassa cam nak sentuh2 jer rambut si rapunzel tu……cantik giler…lembut giler kelihatannya…….

kesimpulannya : pergi ler bawa anak2 korang tengok…confirmed depa khusyuk and tawadduk tengok citer tu sampai habis…..

cuma aku sikit tak puas hati ler ngan Spec 3D tu……yelah…..byr dah ler mahal (RM5 – utk spec tu sahaja) then…utk bebudak yang selalu tu tak payah beli seat terpaksa gark belikan seat walaupun tak duduk (pembaziran) semata2 nak dptkan spec 3D  tu end up……spec tu besar…melorot2 jer kalau si Batrice pakai. Tension aku…..sepanjang tengok movie…aku kena pegangkan spec dia tu….kalau tak pakai ….sian plak dia….tak real plak apa yg dia tengok tu..lagi pun dah bayar kan….. tu belum si Batrice ngadu sakit kat hidung coz’ spec tu kan besar, berat plak tu…..so, tekanan utk hidung dia…nasib ler hidung tu ada mancung sikit..ada gark tempat nak bertenggek spec tu…

kot2 ler lain kali bagi ler spec 3D tu ikut size bebudak kalau bebudak ada…….nak2 citer kartun camnie..sure 90% yang masuk tengok bawa anak….alahai……tp nasib baik best! takde ler…makan hati sangat.

>Rapunzel A Tagled Tale

>in Cinema 25 November 2010.  Hari nie lah kan……..

DISNEY is back with its version of a popular fairy tale. In this version, Rapunzel is a princess who is whisked away by a witch Gothel (Murphy) who needs Rapunzel’s magical restorative powers in order to stay youthful forever.

So the poor girl is locked away in a tower and her hair never cut as that will put an end to her magical powers.

Growing up believing that Gothel is her mother, Rapunzel is forbidden to venture outside by the witch who paints a bleak and frightening picture of the world.

However, an all-grown-up Rapunzel (Moore) yearns to find the source of “floating stars” which she spots coming from afar on the nights of all her birthdays.

She gets her wish when bandit Flynn Rider (Levi) climbs up her tower when fleeing from the palace guards. Taken hostage by the pretty lass, Flynn agrees to take her to see the lights in exchange for the tiara he had stolen and which she had hidden after bashing his head with a frying pan.

However, their journey is full of adventures with the palace guards, and Gothel of course, racing after them.
*** mau tengok ini movie….mama papa lagi excited berbanding si anak.

>

minggu yang membosankan……….tp ok gark ler…..ikut plan asal nak balik Tenggaroh tp nampaknya tak kesampaian….hubby aku kerja ler plak.  So….demi nak hilangkan boring duduk terperap kat rumah hari jumaat tu pergi tengok wayang kat Kluang Mall.  Movie pukul 5.15……pukul 5 pm baru kitaorg kedek2 gerak dari rumah. Habis tu hubby aku balik rumah pukul 4.30…..nasib baik ler bandar tu takde ler jauh mana dari rumah…..sharp pukul 5.25 we’ll sampai…..kira ok ler..masuk2 panggung, citer belum start lagi……duduk tak sampai seminit baru citer start…tak de ler ketinggalan keretapi kan…..kira ok dari nak menunggu masuk panggung.

kasut baru dah di rasmikan……..ha ha ha…..getik ok.  Sejibik sejibun peel mama dia……benda2 baru jgn harap ler nak di simpan…kalau boleh, keluar kedai nak terus pakai.

So….sempat bergedik2 ngan dia dlm kereta. Sure nanti tak sempat punya nak snap2 kat  panggung nanti.  Sampai2, parking terus masuk. Makanan pun tak sempat nak beli.

We’ll tengok citer UNSTOPPABLE nie…best gark…suspen memanjang.  Citer pasal keretapi yang bergerak sendiri coz’ pemandu dia bongok pi turun dari keretapi tu utk betulkan something.  Padahal kawan dia dah pesan jangan..dia tetap degil nak turun. So…ada 2 org jadi hero nak stop kan keretapi tu……mmg best arr…..cerita dia berkisar hari tu jerr……….dari start keretapi tu di pandu, jalan sendiri sampai ler hero 2 orang nie buat plan nak stop kan keretapi tu……korang tengok ler sendiri yerk. 
Asalnyer aku nak tengok MEGAMIND…tp hubby aku tak nak…so…next time ler kot layan MEGAMIND plak

Keluar dari panggung……cam biasa ler..layan ler 5 minit budak nie main motor.  Benda wajib….kalau tak sure dia berguling2 kat situ nak main motor nie gark.

then………singgah POPULAR…cari novel baru.  lama dah tak membeli novel.  Dpt ler dua buah.  And macam biasa….masuk mana2 pun kena jer pow ngan budak kecik nie.  This time majalah princess plak.  Suka hati ler…janji benda2 yg di pow tu berfaedah utk dia …kira ok ler..

Nampak tak “kolam” – aku tak sure org india panggil apa…tp dia design guna beras kot…cantik wei..sangat2 kreatif.  Aku tanya ler pak guard kat situ….upah buat tu jer dah RM3K ko……fuh!……baloi tak berbaloi ler….

** hari nie tak masuk office. Pukul 11 nanti nak gerak ke MPM, Kajang.  Kursus hingga 12/11/2010.

>

…Sabtu yang boring.  So, lepas b/fast kat Railway (wah! aku jumpa Liza Hanim & Family beb! – anak dia Marsha nampak live sangat comel berbanding tengok kat iklan Horlick tu. Simple jer dia…ngan jubah pink kaler….and hubby dia Sha, ralit dok mengambil gambar….aku nak pi salam ala2 malu kucing jer lah…so, tengok jer lah depa dari meja aku ……meja dia pun just sebelah meja we’ll jer…..alahai, naper ler time aku tak bawa camera, ada plak artis muncul.  Kalau tak…boleh gark berposing ngan Liza Hanim tu)

Back to the point! Lepas breakfast tu….terus menuju ke Kluang Mall coz’ dah berjanji2an ngan si Batrice nak tengok citer Sammy nie.  Last week layan movie The Guardian ngan atuk, nenek and makcu dia….so….this time, just kami bertiga jer…….lepas beli tiket, tengok movie malam pukul 8…pusing2 kejap…terus balik coz’ nak bagi budak kecik nie tidur dulu….so, xde ler membazir karang masuk panggung dia lantak tido plakkan……

B4 keluar rumah….sempat posing2 dulu dua beranak…..kemain lagi aku berposing…dia posing gark, tapi mata tetap ke TV……

Sammy’s Adventure – biasa2 aje…..tp syok ler untuk bebudak…citer pasal pengembaraan seekor penyu yang kengkonon mengharungi pejalanan rahsia ke Artik…….si Sammy pun cute jer…..

So…tu jer lah xtvt we’ll sabtu lepas.

>PREDIATOR

>

Movie pukul 7.30……..pukul laling hubby aku tak muncul2 lagi…….nak call, credit aku plak takde……..so, pasrah jer lah tunggu berdua ngan Batrice kat rumah…..awal2 aku dah siap mandikan budak kecik tu…..nanti papa dia balik….senang…sumer dah siap…tinggal tunggu papa dia mandi jerrr………..

Around pukul 6.30 baru ler laling hubby aku balik….sibuk sangat ler tu…nasib baik sempat…..and nasib baik ler takde ler jauh mana rumah ngan bandar tu kan…………..

Siap2 sumer…pukul 7 we’ll gerak and 7.15 dah sampai dah kat mall…………so, ada 15 minit…………pergi UNCLE BOB tapaw popcorn chicken and hot dog dia………..seludup bawa masuk panggung……….ha haha…..ada aku kesah…..penat ler mulut nak mengunyah pop corn tak sudah……..tp mmg tiap kali masuk panggung….aku seludup hot dog and popcorn chicken UNCLE BOB nie…………pastu dlm panggung…..sumer orang boleh bau..esp jiran2 sebelah….tp lantak arrrr…………..he he he…..

Supposed citer PREDIATOR nie….umur 18 tahun ke bawah tak boleh masuk………..takut gark ler time tunjuk tiket, tetiba budak yg jaga tu tak kasi Batrice ikut…mana aku nak campak budak kecik tu…….tunjuk tiket pun takut2…………pegang tangan Batrice and biarkan dia jalan kat belakang………..tp, aku nengok selamba jer budak tu……..takde nak larang2 ke apa……..hah! selamat…………………

Before masuk tu sempat ler snap2 picture…………..aku tak bw mr nikon……..malas nak mengangkut dia….lagipun bw sling yg comel…tak muat nak masuk my sling bag tu…………confuse jap………..apsal ler Batrice posing camtu………….? he he he….tu berkat terpengaruh ngan poster KARATE KID ler tu………dia nak tengok KARATE KID…tp dah tak tayang dah…………takpe, nanti kita cari CD erk………..aduh…now, hari2 melayan CD TOY STORY……..celik mata jer terus suruh buka TOY STORY dia…

kalau ikut aku………aku nak tengok citer DESPICABLE ME nie….comel2 ler plak…si ketot2 kepala botak tu…………tp laling hubby aku kata nanti…………tengok PREDIATOR  dulu……..so, harus ler aku jadi ISTERI yang SOLEHAH kan………….

Dalam panggung………cam biasa………….we’ll beli couple seat…………so, budak nie boleh menyelit kat tengah2…..xde ler dia sejuk sangat kan……….haba kiri kanan esp belah mama dia……..

about PREDIATOR………not bad…………citer pasal 1 group nie……ntah camne boleh di jatuhkan ke sebuah pulau yang tak tahu kat mana tempatnyer……………and setiap orang tak kenal pun antara satu sama lain……..kat pulau tu plak….dia orang kena buru ngan aliean………alien erkk………so, citer pasal dia buru ko, ko buru dia………….tp ngeri gark ler nengok ……………..tp kalau nak di bandingkan ngan AVATAR……….10x best citer AVATAR……………

this time, anak aku mata kemain besar melayan citer tu………dia bab citer gaduh2 nie……….mmg hidup…ngikut peel papa dia………….lasak kemain………….

>HACHIKO

>HACHIKO: A DOG’S STORY

Aku tak sure…….mana aku jumpa entry about citer HACHI nie…..tp since that……puas ler aku mencari kat kedai2 DVD….everytime pergi kedai DVD kat bandar tu…….and everytime tu gark ler aku tanya ngan tokey kedai tu…..tp time tu…aku langsung lupa tajuk dia….main explain citer pasal dog jer ngan tokey tu……puas ler tokey tu sebut satu2 tajuk citer  nyer…….lastly…….last week……..pergi memborong DVD lagi…..again…aku tanya lagi ngan tokey tu….ckp citer pasal anjing yang giler taat ngan tuan dia….sampaikan dia tunggu tuan dia kat stesen keretapi bila tuan dia mati…….aku ckp citer tu based on true story kat jepun…so, dia pergi ler cari sumer citer pasal anjing dari jepun….tp aku mmg salute toing2 kat tokey nie…..setiap cerita dia tahu…dia ingat tajuk……..and sangat ler membantu…….last2 aku ckp….citer tu dari jepun…tp dia main by orang putih…..terus dia capai DVD HACHIKO nie tau…and automatik aku ckp “HAH….CITER NIE LER YANG SY CARI!” ….ha ha ha…giler excited sehhhhhh ………..akhirnya dpt gark aku movie yang aku cari2 selama nie……

alamak…camne aku nak buat review citer nie erk…aku nie bab nak mengarang2 mmg failed ler…..tp citer dia lebih kurang camnie ler…..:

One day tu…sorang Prof yang baru balik dari outstation terjumpa anak anjing kat stesyen keretapi…dah puas dia minta tolong ngan staff stesyen ketepi tu utk take over anjing tu kot2 ler nanti tuan dia datang minta kan…tp staff kat situ tak bagi kerja sama…dia nak bawa balik tak boleh, coz’ wife dia tak suka….tp at last…dia kena gark bawak balik coz’ dia tak sampai hati nak tinggalkan anak anjing yang comel tu kat situ…..dia bawa balik pun senyap2 jer…..sampai rumah….wife dia tunggu kengkonon nak beromantika di amor ler kan…sekali terkejut beruk wife dia bile tengok ada anak anjing kat rumah……..tp giler comel arrr tengok muka anak anjing tu….geram rasa cam nak gomol2 jer….

Esoknyer dia tanya kat staff stesyen ketapi tu if ada sapa2 yang tanya about anak anjing tu…tp sampai ke sudah takde yang nak claimed pun anak anjing tu….so….dlm pada wife dia tak bagi bela anjing tu…dia beli gark ler….duduk kat luar….tp kekadang dia curi2 bw masuk anjing tu kedalam….he he he he……sangat comel ok tengok Prof tu terpaksa curi2 nak manja2 ngan anjing tu…..and Prof tu ada sorang anak pompuan….anak pompuan dia pun cam Prof tu…suka ngan anak anjing tu…..cuma wife dia jer tak setuju Prof tu bela anak anjing tu…

Kat Universiti…Prof nie ada sorang kawan jepun…so…dgn kawan dia ler dia citer pasal anjing yang dia jumpa…and …from kawan dia tu ler dia dpt tahu yg anjing tu dari baka AKITA….baka anjing yang sangat taat setia pada tuannya…and kiranya anjing nie di bela oleh pihak2 bangsawan jer……kat leher anjing tu ada satu rantai siap ada loket..and tertulis perkataan HACHI…sejak dari tu….ler anjing tu dapat nama HACHI yang bermaksud no. 8…..maybe keturunan ke 8 kot…..he he he

Wife dia yang pada awalnya tak setuju nak beli anjing tu…akhirnya terpaksa gark ler ikut kehendak suami dia……dia tak sampai hati bila tengok husband dia gembira sangat2 layan si HACHI nie…anak dia pun sama……so, akhirnya diaorg bela HACHI hingga ler HACHI dah besar….wah gitew……terkejut aku bila tengok HACHI tu bertukar jadi besar….giler besar arrrrrr…….tu kalau gomol2 tu…mmg syok ler…udah ler bulu dia cam lebat gebu jerrrrr……….fuhhh…nikmat erkkk time sejuk2 peluk……verangan lagi…

Every day…HACHI akan hantar and jemput Prof tu kat stesyen keretapi………..sampai kan…orang2 yang kat stesyen keretapi tu mmg dah kenal and biasa ngan HACHI……yg syok tu………giler menepati masa OK si HACHI nie……….tepat pukul 5 jer dia dah muncul kat stesyen ketapi tu…..duduk kat tempat yang sama gark…………..and Prof tu sangat2 sayang ngan HACHI…

HACHI nie ada tabiat yang tak sama ngan anjing2 biasa….dia tak suka nak kutip2 bola if ada orang lompar bola and suruh dia ambil….dia akan buat tak tahu jer……………one day tu…..masa Prof tu nak gi University…..dia mcm tak bagi Prof tu pergi………..selalu dia pergi hantar jalan sama2 ngan Prof tu ke stesyen ketapi tp pagi tu…dia tak mahu ikut….puas dia nyalak kat Prof tu mcm bagi signal that something akan happen….tp yelah…mana ler Prof tu nak faham kan…….so, pergi ler dia sorang2 ke stesyen ketapi tu….HACHI tak teman kan pun…………seminit lagi dia nak masuk dalam bangunan stesyen tu…….HACHI muncul bw bola kecik…..and then dia bagi kat Prof tu suruh baling……..and tu ler pertama kali HACHI nak main baling and ambil bola tu ngan Prof ………giler suka ler Prof kan…..dia layan gark ler HACHI main baling2 bola tu ……..tp tak lama…………..dia kena pergi kerja gark…….sian HACHI…sayu dia tengok Prof pergi……………if dia boleh cakap……..sure dia ckp tak bagi Prof tu pergi kerja……..

Kat University plak……….Prof tu kena serangan jantung……..and

then mati………..but HACHI tak tahu……tepat pukul 5………dia pergi ke stesyen keretapi cam biasa………tp Prof tak muncunl2 sampai lerr ke malam…………..and then………….anak Prof datang ambil dia…….esoknyer HACHI pergi lagi ke stesyen ketapi tu tunggu tuan dia….sedih ok……….time nie airmata aku dah macam air hujan dah…………..tak leh nak control…..hubby aku tak tahu…….tp kantoi ngan Batrice ler plak….dia leh tanya “naper mata mama meleleh leleh…..” keh keh ek…nak sebut airmata dia cam confuse kot……….terus kantoi ngan laling hubby aku…..he he he…biasa ler….nampak jer aku nie kasar….tp hati fragile macam kaca ok…….

after beberapa hari…….family prof nie pindah…..anak dia bw HACHI tinggal dgn dia……….tp sekejap jer…..lepas tu HACHI lari cari stesyen keretapi tu lagi…..tunggu prof tu balik…tp tak balik2……..semua orang kat situ sedih tengok keadaan HACHI tp….takde diaorg halau pun……dia org siap bagi makan and jaga HACHI lagi……..few day……anak prof tu datang balik cari dia……bw balik………tp akhirnya dia faham….HACHI rindu ngan ayah dia…….so, dia lepaskan HACHI utk terus tunggu ayah dia……….

and after that………….almost 10 tahun HACHI berulang alik dari tempat dia stay (bawah keretapi lama) ke stesyen keretapi………..every petang ………..sharp pukul 5 jer…sure dia muncul kat situ………..dia jadi famous gark ler…………kawan2 prof yang kat situ (staff stesyen keretapi and penjual hotdog & kopi) yang tolong tengok2 kan dia………bagi dia makan…….

last sekali…………HACHI mati………..kat situ…..di tempat yang sama……mlm musim sejuk………b4 that…wife prof tu datang ke stesyen tu…..after 10 tahun……..and dia nampak HACHI…..sedih sangat2 dia bila tahu yang HACHI still tunggu hubby dia sepanjang 10 tahun tersebut……..time nie mmg jgn ckp ler…………airmata aku dah cam paip loose dah….tak leh berhenti………..

and ini adalah kisah benar……….sempena ngan kesetiap HACHI menunggu 10 tahun tuannya di stesyen Keretapi tersebut……selepas kematian HACHI…kerajaan jepun membuat patung batu HACHI sebagai tugu peringatan………and inilah tugu nya………..

but serius…….dlm byk2 haiwan…….anjing adalah haiwan yang paling taat…….paling senang di ajar…..cuma kita di boleh nak bela dia kan……..itu hukum dalam ISLAM……

   

 

>Benci Bilang Cinta

>

Baim Wong

Marshanda
Sapa layan sinetron BENCI BILANG CINTA setiap selasa – jumaat jam 6.30 petang @ Astro Ria….? sila angkat tangan…..he he he……..aku udah jatuh chenta sama ini sinetron……….giler comel ok citernyer…….
Memula Dimas & Winda nie saling tak suka coz’ diaorg kawen kontrak….aku pun tak sure apsal diaorg kawen coz’ aku tak ikut citer nie dari awal….tahu, depa dah kawen…..tp kelakar ok….memasing ego….si Dimas Ego si Winda pun Ego…..Dimas nie ada sepupu nama Aditya (yang akhirnya adalah abang kandung Dimas sebenarnya) and Aditya giler syok ngan Winda…yelah, sapa tak syok ngan awek comel, happy go lucky, peramah plak tu……giler arr kalau takde yang syok…….cuma Dimas tu memula bongok sikit arr…yelah, Winda orang kampung…dia plak anak orang kaya…kengkonon tak layak ler dgn dia….and then time tu Dimas pun ada awek nama Claudia……..jahat Claudia…..ha ha ha…emosi ok tengok citer nie……….

Tp lama kelama2an……..dua2 cam jatuh hati……si Dimas jeles tengok Aditya kemain baik and rapat ngan Winda…while Winda plak jeles tengok Claudian ngan Dimas….padahal, after kawen…..Dimas dah takde perasaan kat Claudia lagi………..ha haha….tu ar, memula benci…lama2 jatuh sayang……

Byk episode aku tertinggal…esp seminggu aku jaga si Batrice kan………tahu2 tengok selasa lepas…..si Winda & Dimas dah keluar dari rumah besar……..duduk rumah kecik…and now, si comel Winda tu dah pregnant….he heh e…comel ok time dia nangis manja2 ngan Dimas coz’ dia penat……..

Aduh………..letih plak nak buat review……….so, pada yang giler ngan citer indon nie…..mmg tak rugi ok layan sinetron BENCI BILANG CINTA nie………udah ler pelakon dia comel + hensem………cerita plak best…….so, apa lagi……..janji temu ngan Astro Ria erk petang nie pukul 6.30………..
.

>Embun Berdarah………..

>

sapa layan drama Embun Berdarah @ Astro Prima malam tadi……..dari pukul 10 – 12…….sedih seeehhhh….menitik nitik air mata I ……….hu hu hu….

X tahan nengok penderitaan si Ain tu nak melahirkan……adoilerrr………….walaupun syurga isteri di bawah tapak kaki suami…tp jangan lupa……….syurga anak jugak di bawah telapak kaki Ibu….so, as anak……….hormati, sayangi dan berbuat baik lah pada Ibu kita……….as isteri plak…….berbakti lah kita pada suami kita……….

Si Jue nie ler pegang watak as Ain – seorg model yg kuat bekerja…tp dia x hormat kat mak dia….sian mak dia…..tp yg bagusnyer..walaupun dia tak hormat mak dia….dia still jaga mak dia lepas ayah dia meninggal……………pasu Ain nie kawen ngan farid (…lupaaa arr nama pelakon lelaki nie….Zack kot…yg hensem tu….berlakon asyik control macho jerrr…) anak org kaya….lg ler dia alpa kat mak dia……….suami dia plak yg ambil berat pasal mak dia……….

Bayangkan ler……betapa dia malu yg mak dia tu bukan org berada…….sampai kan satu saat, masa mak dia datang rumah family in law dia…..(dia duduk ngan family in law dia) dia gi kurung mak dia dlm bilik sampai ke malam coz’ time tu kawan2 bisnes papa in law dia nak datang rumah…sian huuu…………

Nie plak yg jadi mak si Ain tu……….wan norazlin………Zana suka ngan dia nie……yelah, w/pun citer dulu2 dia tu teruk …….tp bila berlakon…….Zana suka cara dia menghayati lakonan dia tu. Dlm citer nie……..w/pun anak dia si Ain tu tak hormat kan dia………and cam x sayang kat dia…….tp dia still doakan yg terbaik utk anak dia………itu lah pengorbanan seorg IBU kan………..

At last……….si Ain tu meninggal lepas deliver anak dia……….masa nak deliver anak dia tu……….mcm2 jadi kat dia………..dia cam dalam alam mimpi………dia mati lemas, pastu dia nampak mak dia melahirkan dia…tp bila turn dia nak melahirkan……..keluar biawak…sampai cam tu sekali Allah tunjukkan kat dia atas dosa2 dia……..

Nasib ler husband dia datang bw mak dia…..sempat minta ampun minta maaf ngan mak dia……lepas deliver, dia bg anak dia kat mak dia suruh jaga……….pastu dia pun meninggal………

Huuuuu…..sedih oooooo……..nasib ler laling hubby ku busy ngadap kertas kerja dia kat opis bilik belakang….kalau tak sure kena kutuk…….

tp yg kelakar nyerrr………….anak dara ku plak melalak nengok mama dia nangis…….keh keh keh….itu ler Batrice…….dia x boleh nengok mama dia nangis……dia pun akan nangis sekali…nak lg best kalau papa dia ada sebelah……sure papa dia kena pukul ngan dia…….he he he….

(*** dah 2 malam anak daraku itu tidur lewat……masuk kul 1 am pun tak tido…..sampai kena paksa tido pun dia still dok membebel2….adoilerr………pastu kalau dia sorang yg tak mau tido takpe…ngan kita2 pun dia ajak teman dia…………)

>TRANSFORMERS………

>

hoooyeeeh!……….akhirnya………..dekat 2 minggu kat panggung………Sabtu lepas baru we’ll dpt gi nengok………….movie yg mmg di nanti2 kan………..ahak2……………bukan anak yg excited, mak pak yg excited, esp laling hubby ku itu……..dia kan fanatik Transformers

We’ll beli tiket siap2 time kuar lunch……..ambil pukul 9.00 pm………….tu pun, x byk seat yg tinggal………nasib couple seat ada lagi………….nengok berempat + batrice…………zana, laling hubby, ashraf & kak murni…………budak kecik tu kan under age lagi…….so, free ler kan………..total sumer RM40 coz’ ambil couple seat kena ler top up RM1 setiap seat……….

Pukul 8.15 baru gedik2 kuar rumah………..apa tak nyer…..laling hubby pun balik dah dekat 7.30 pm……….sibuk memanjang now…………hu hu hu………..sabtu ahad pun dah kurang masa ngan family……….mmmm………….nasib ler……..ada masa lagi nak nengok wayang……….kalu tak…….isytihar perang dingin lorrr………….

ahak…………..comel tak sepit rambut kat kepala anak dara tu………….start from now, boleh ler buat collection plak sepit2 comel nie…………coz’ dah boleh pakaikan…………erm……….

Sampai kat Kluang Mall dah around 8.50 pm…….nunggu si ashraf & co lagi……..parking full……..erm….sure ramai org nie…………..kul 9.00 pm baru memasing gedik2 turun gi panggung……..sekali sampai…………………..umakaiiii!…………ramainyer umat…………pergh ! penangan citer robot2 comel nie………….melaut hah ! org……..patut ler seat penuh memanjang……..

Ramai kan………….yelah, kat kluang nie , bukan senang nak nengok org seramai2nyer gi panggung………nie cam cipta sejarah gark lerrr……….nie tiket pukul 9.00 pm…………tiket midnite pun masih ramai gark lagi………………….nak beli air & pop corn pun kena beratur pepanjang…………tensi jerrrr……….

Sebelum masuk panggung………sempat ler bergambar kenang2an………….anak dara tu suruh gambar sesorg……..dia takut ler plak…………terkejut coz’ nengok ramai naaa ………..umat manusia, nasib papa dia ada jadi tukang teman……..tu yg pegun kat situ tu……………..

Giler lama erk………..citer nie…………2 jam 30 minit……….tp takpe………..berbaloi lorrr………….Zana yg excited…..siap bising2 ko time bumblebee dok lari2 nak selamatkan si hero tu……alamak, lupa ler plak nama hero tu…………..tak ensem pun….tp sweet jer…………tp, dia nyer makwe……..giler HOT………….dah cam Angelina Jolie I nengok…………cam x padan ler plak kan…………ngan hero yg nampak innocent tu………nak ckp I LOVE YOU pun tunggu tahun………….apa daaaaa……..

For me………..jalan citer biasa2 jer……….lagi best citer TERMINATOR. Zana siap meleleh air mata layan citer TERMINATOR ………..tp dari segi graphic…….wallah ! superb beb…………….terpegun nengok robot2 tukar2……………ha ha ha ha……..Zana ingat tiga watak jer robot2 tu……………Prime Optimus, Bumblebee and JetFire……robot tua siap bertongkat berjanggut tu…….keh keh keh……..robot siap ada tongkat…….

Masa layan citer tu………….tensi jer laling hubby ku itu………..mana taknyer……….Zana dok sibuk tanya……….mana satu baik mana satu robot jahat…………tetiba jadi confuse plak dlm tu…….coz’ Zana nengok sama jerrrr………….ahahkkkkss…………..yg comel lagi………..tu robot kecik cotet yg memula jahat pastu kena tangkap ngan makwe si hero tu……..terus jadi baik………comel siottt……..

Batrice?…………….30 minit terakhir……..dah belayar buat citer dia sendiri…………..lagipun dah kul 11 pm time tu……………tp 2 jam pertama tu………mmg khusyuk ler dia…………..pastu sibuk tanya naper and naper and naper……………

Lepas tengok movie………we’ll gi makan plak…………he he ……..dinner merangkap supper……….kul 2 am baru sampai rumah…………keh keh keh ………..kecik2 anak dara tu dah pandai berembun………kalu besar nurun peel camtu…………..x leh nak salahkan dia ler gamaknyer…….coz’ mak pak dah ajar dari kecik2……………hope x jadi ler camtu kan………..amin !!!!