Category: citer adik2ku


>habis dah citer bab glamer2 cun2 comel2 segak2…..la nie…citer kat dapur plak……….

Ahad petang tu…balik dari sessi photoshoot gedik2….memasing pengsan malamnyer…….pukul 7 siap makan…..pukul 8 lebih memasing dah terbongkang kepenatan…tak sedar apa sampai ke pagi………

So…pagi isnin adalah pagi gotong royong basuk periuk belanga…..amik ko…ada 8 biji periuk korang nak kena sental…nasib ler pengantin ada 2 couple kan…amik ler secouple 4 periuk….bagi dua lagi…sorang amik ler 2 periuk menyental…..ha ha ha….aku tukang tengok and tukang sibuk snap pic memasing dok sental periuk belanga…….kenangan ok kenangan…nanti esok2 sure korang gelak nengok balik gambar korang menyental buntut periuk nie………

gotong royong lah erkkk……………

time aku dulu….untung…coz’ siap2 majlis sumer dah siap di basuh.  Jangan kata periuk belangan……….cwn sebiji pun takde dah nak kena basuh………ha ha ha..la nie, pakcik aku saja tak bgi depa basuh periuk belangan tu…biar pengantin rasa cuci periuk keh keh keh…kesian erk korang…..apa nak buat….kak long kan anak sedara kesayangan pakcik makcik…so, sila terima kenyataan yerk…..ha haha…statement tak boleh nak kalah.

Tp takde ler aku kejam benar yerk duduk goyang kaki pegang camera tengok org buat kerja………tu laman depan rumah penuh ngan kertas2 tisu….ngan plastik2 jajan……hah! amik ko sampai sakit pinggang aku meyapu laman…udah ler laman mak aku kemain luas………adoi ler…sampai laman jiran sebelah pun aku tolong sapu ok…….tanggungjawab beb tanggungjawab…dah menumpang khemah kat laman orang…tak reti2 nak bagi bersih laman orang…..nanti2 orang tak serik nak kasi tumpang laman lagi……..

Hep….bukan tu jer……..dah habis basuh periuk belanga……aku pun dah siap sapu laman…………turn susun and lipat kerusi meja plak……apa…ingat senang2 nak tinggal gitew jer yerk….nahi nahi nahi……memasing cuti bukan lama….sat lagi tak buat…tinggal terkontang kanting mak pak aku berdua plak……so….kerahan tenaga sebelum memasing balik……lagipun…bila lagi nak berbakti….time nie lah kan.

 Dari pagi bawah ke tengahari gark ler….tp dah alang2 penat kan…buat sampai habis…so, penat sekali jer lah.  Dah duduk relaks2 tu…dgr anak dara tu bising kat umah atas…..he he he…..curious gark ler…apa ke benda dia buat ngan makcik pakcik dia…oooo…….time to buka hadiah rupanyer….

Ha ha ha…byk gark adik aku no. 2 dpt hadiah….yg bongsu tak byk coz’ member2 ramai kat banting sana kan…member2 sekolah dia pun ramai yang tak datang…tp adik aku yang no. 2…siap kengkawan dari ofis lama dia datang bwk hadiah……..

See…..muka tak puas hati coz’ hadiah2 tu bukan hadiah2 dia……jeles jer dia…….

Advertisements

>bila terstop nak updated nie…mula ler…aura MALAS datang….cehh……..so, dari aura MALAS tu jadi lagi parah…baik start enjin balik…..so, jom layan gambar2 majlis persandingan adik aku nie lagi……..muntah darah ler korang……..

Act, sementara nak tunggu pukul 2 utk majlis persandingan tu……hujan kemain lebat lagi turun…..masing2 dah risau camne nak berjalan dari Surau ke rumah pengantin pompuan, jauh tu x jauh mana tapi berpeluh gark lerr……….so, alhamdulillah…ngam2 lagi 5 minit pukul 2……..hujan reda…………..syukurrrr

oooooo baru aku tahu…….orang Selangor nie xde sessi “tol” mcm orang Johor…..kalau Johor, meriah ngan tol……nasib ler kan lelaki2 luar yang dapat ngan perempuan johor….sediakan ongkos tol lelebih…kena rumah byk pintu……setiap pintu ada tol…….tol paling besar, tol atas pelamin………tu yang kat tangga…tak kira lagi mak andam nyer tol nak buka kipas……hahah ! amik ler…….berpeluh ler tukar duit kat bank cam tukar duit time raya……….
Kat sini, pengantin lelaki datang……….pastu, pengantin pompuan akan keluar sambut……..bagus gark sebenarnyer kan……..jimat sikit !!!!’
 
  
  
hah apa lagi……moh jalan2 sesama ke pelaminan.
Btw…..aku suka tema kaler belah pompuan nie……..yellow gold….nampak MEWAH tapi sederhana……..cheewaaahhhh
Jom layan piccas lain raja sehari….aku nie bab bubuh gambar…mmg tamak haloba….kalau boleh sumer aku nak sumbat masuk bg korang nengok………..sorry lah erk kalau kakak pengantin nie over
 
Ayu Zurina
Mohd. Sani
 
yang nie x yah perkenalkan lah yerk….si budak berlengas tu cam biasa lah…model tak berbayar aku…yg tudung pink tu…bakal adik ipar no.2 , next month sah jadi adik ipar aku
Emmm……..sessi di renjis2 di pilis………..
 
bapak pengantin pompuan
mak pengantin pompuan…….
 
ayah aku
 
mak aku
….iskh iskh……bab nie aku mmg x leh tahan……laju jer air mata keluar……..aku mmg tak boleh tengok mak aku nangis…..pastu, ada satu perasaan sayu bila tengok adik sendiri duduk atas pelamin……berpindah ke satu kehidupan baru dah adik aku….dah jadi suami orang….dan bakal jadi bapa pd anak2 sedara aku……iksh….harap2 ler adik aku jadi suami & ayah yg bertanggungjawab…….sedih wei…sambil dok klik sana klik sini…….tangan dok sibuk gark kesat air mata……..laling hubby aku leh plak main gelak2 kan aku….dia mmg…xde perasaan.
 
  
 nenek aku
…….syukur…..adik beradik kami sempat bagi nenek hadir pada majlis persandingan kami…….time aku complete coz’ atuk lelaki pun ada lagi………adik2 aku tinggal nenek pompuan jer lah…….sepupu2 belah ayah aku yang lain……wallahualam………harap2 nenek sihat lagi ler time diaorg nanti……
 
the kompang group
 
  
ceh…ko nengok laling hubby aku…x menyempat2 nak makan……siap dating plak tu makan ngan makwe sebelah tu…..bukan apa……..memasing sebenarnyer dah kelaparan…..tu yg x dan nak tunggu sekali makan beradab ngan pengantin……aku nie, nasib ler pegang camera…….kalau tak, gigih gark aku makan…….sekali ngan laki aku……..
 
amacam…….ada skill x aku amik gambar….ceh….ha ha ha……kengkonon nak try candid cam photog profesional………takpe…..kita asah lagi skill tu erkkkk..
Wokeh…….time makan beradab…….lets’ cuci2 mata lagi
 
  
  
kemain happy muka pengantin……..yelah……di raikan yerk…semoga kalian berbahagia hendaknyer
 
asyik dok gambar orang lain jer kan…lama dah tak interframe muka sendiri……..almaklum, bila dah pegang camera nie…..mmg susah arr nak snap gambar sendiri…kalau camera compact dulu…leh gark posing2 perasan sendiri snap…..camera dah godang nie……..adehhh…….kadang jadi kadang tak pic snap sendiri
 
aku tukang kopek kulit udang…….anak dara nie tukang makan……..favourite dia udang goreng…..ye…..aku makan nasi @ majlis adik aku nie…..giler wei…dari pagi tak masuk satu apa pun dlm perut……..bukan dari pagi…..dari malam lagi………..mau tak kelaparan aku………lantak ler diet aku ntah kemana hari tu…….tp persoalannyer….diet ke aku?
 
nie namanyer pengantin gelojoh……….ko nengok adik aku….nak potong ayam kemain bersungguh2…sat lagi ada gark ayam terbang…..he he he he he…takpe…takkan jadi pengantin nak control2 kan…lantak ler ko dik.!
 
another percubaan nak tiru skill photog PRO…ceh……ha ha ha ha
pengantin dua orang nie mmg tak bersopan santun betul…bersungguh2 makan wei….akak ko dulu, sanggup nengok jer udang, ikan, sotong, ayam time makan beradab dulu tau…makan pun main cecah2 jer……masuk ler dua tiga butir nasi dlm mulut…nak jaga tertib nyer pasal………korang…dua2 penuh mulut ngan makanan.
 
pergh…pakcik aku lagi lerr……aksi kelaparan terlampau…….
 
family mak aku…x kira di mana….tetap havoc…nengok, kat umah pengantin pompuan pun dia leh buat cam majlis kat belah sendiri…siap nyanyi 3 4 lagu lagi….
 
  
yg sebelah tu mak andamnyerrr
 
yang nie…aku tak tahu apa storynyer……dok ngadap buat apa ntah…..x kan kira duit kot kat ramai2 orang tu…..he he he he….tukang ngadap dak kecik tu, kemain khusyuk lagi
Lepas kenyang makan……..sessi salam2 ngan ahli rombongan plak…….kenal2 ngan sedara mara….orang kampung………
 
  
  
giler kepanasan dah budak sorang nie……….
 
  
nie sekeping jer gambar yg dpt tangkap ngan sedara mara…..tu pun mak pak aku takde…….orang kampung dok sibuk nak balik…..suruh tunggu kejap bergambar pun…xde yg nak…kecik hati aku tau…….kesudahannyer….mak & ayah aku pun x sempat nak bergambar……sedih ok…! bila dah ramai2 nie….ada jer yg jenis nak ikut cara sendiri walaupun kat majlis orang…….
dan sebagai penutup…….gambar depa dok posing ngan photog berbayar…….aku tumpang nyelit barang sekeping dua jer sebelum balik.

>Ahad plak………balik Tenggaroh……..singgah rumah Pak Ngah menziarah…..lepas tu around 2.00 pm gerak ke Tenggaroh 6 plak………….this time………..turn adik Zana no. 2 plak bertunang……..tp yang nie buat kecil2an jer………..barang pun x hangar byk…just cincin risik & tunang dan sepasang baju……….tu ajerrr…………

Saat cincin di sarungkan…….

Inilah dia bakal adik ipar Zana yang no. 2

Insya Allah, majlis pernikahannyer pada 6/3/10 dan majlis belah lelaki plak kami akan buat pada 9/5 or 29/5/10 ………jalan terus dua pasang pengantin si adik & si abang.

Alhamdullillah………..2010 bertambah lah ahli keluarga kami.

>Fuh…..alhamdulillah…sumernyer dah settle….majlis pun berjalan lancar walaupun masa kami tiba di rumah belah pompuan hujan lebat sesangat……

Jumaat malam kul 12.30 Zana gerak dari Kluang coz’ tak balik Tenggaroh….my laling hubby malas nak pusing2…hu hu hu..sentap di situ….so, jumaat siang tu…kemas2 rumah mcm biasa ler hari2 cuti kan………..dari pagi bw kemalam siap kan apa yg patut……….ingat nak tido siang tu pun x dan…mata x leh lelap……..at least kalau dpt tido siangnyer tu…malam xde ler ngantuk sangat kan….

We’ll janji jumpa kat hentian pagoh…..time tu dah kul 2 am………si kenit tu pun baru jer dpt sejam lelap mata….tu pun sorang lagi…dari siang tak tido…asyik dok main jerrrrrr……….tahan betul mata…….kul 1 ++ am lebih baru lelap mata…

@ Hentian Pagoh, en laling hubby pekena maggi…..Zana pakat kacau sikit jer lah…nak order lain takut tak abis kan…..si kecik tu dah x menyedar diri dah…….baringkan kat kerusi pun x sedar apa dah……ngantuk sangat & kepenatan ler tu…penat dok membebel dalam keta tadi…..

Kami sampai banting dekat2 subuh dah……..pastu pot pet pot pet ngan makcik2 sambil layan citer kartun……x dpt nak lelap mata pun……..sembang punya sembang punya sembang last2 dpt ler lelap barang setengah jam….tu pun xde ler lena mana pun…dok himpit2 tido kat hall umah sewa adik Zana……….kul 7 memasing dah bangun esp makcik2…..ramai2 plak dok bilik belakang nak siapkan hantaran yg ada lagi tak siap…..separuh tunang adik Zana buatkan awal2 and separuh lagi my mum punya hasil tangan…….dan inilah hasilnyer……..

Budak kecik nie….seronok ler dpt jumpa abg2 dia…esp abg arif dia nie……….

Kul 11 lebih…..start siap2……..mandi2…solek2….he he he…pompuan kan……….kul 12 lebih sumer dah siap mandi bagai…………tup2 ……..hujan ler plak…kalau takat renyai2 takpelah jugak…nie lebat ler…..tunggu punya tunggu punya tunggu…dah dekat kul 1 pun hujan tak teduh lagi….mmm….takut makin lebat…so, amik keputusan gerak gi umah pompuan cepat sikit….janji asal kul 2…tp kami dah terpacak kat sana kul 1.30 ……..tuan rumah pun belum berapa nak ready terima tetamu di samping hujan yg tak teduh2 tu…..nasib ler tuan rumah dirikan khemah kat depan rumah kan…dpt ler berteduh kat situ kejap……….


*** my makcik2 yang sporting ***

the duit hantaran & cincin…………

Cantikkan cincin nyer….hik hik hik hik….sarung kat jari i yg mulus nie pun muat…..ha ha ha ha…

Fuh…letihnyer nak mengulas lebih lanjut erkkk….korang tengok jer lah gambar2 yg x seberapa hasil camera i yg dah nazak tu………..


*** majlis dah nak start ***


*** my makcik2 dok concentrate mendengar butir perbincangan ***

Acara menyarung cincin pertunangan………my mum yg sarungkan……

Inilah bakal adik ipar Zana


*** my mum, bakal menantu & bakal besan ***

Alhamdulillah…..sumer nyer siap dalam kul 3 lebih…………insya allah…31st majlis pernikahan pulak….and kenduri belah pompuan..Belah Zana maybe bulan 4 or 5…..sekali naik 2 pasang terus…..