Category: Jemputan Kawen


>

Ini lah sebab sabtu tu aku terus balik tak tido rumah mak aku…….coz’ hari ahad nyer tu ada majlis perkahwinan kawan baik hubby aku…………

Grand kan pelamin dia….cantik banget……memula utk pelamin adik aku tu, aku nak ambil yang mcm nie…tp bila tengok harga……hu hu hu hu……tak mampu ler ……..tp serius mmg cantik…nak2 kalau bunga tu guna bunga segar…….fuh….meleleh mak tengok…..kalau ler dulu2 time aku kawen ada pelamin camnie…..mmg aku ambil….he he he…tp di sebabkan kali nie adik2 aku tu lelaki…rasa tak berbaloi ler plak nak habiskan budget utk pelamin cam nie……mahal wei!

inilah dia pasangan pengantin baru….sweet sangat kan……btw SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT JACKY a.k.a IZZAT CHAN AND CICIE ………..jacky tu mualaf tau……satu sekolah ngan hubby aku….sama2 kaki kereta dulu…………..yang penting hensem………..and dia nie…mmg stok makwe dia sumer melayu…and cantik2 belaka…….

Gah kan pelamin dia……….buat kat dewan….mmg sesuai ler coz’ pelamin tu besar……

Makanan pun sedap.  Tp i malu ler plak nak snap2 gambar menu yang ada kan…….majlis kat dewan kena lah jaga protokol sikit.

1st time aku try pakai maxi dress…….he he he….best sesangat…yelah….aku nie udah ler besar…..kekadang tu bila tengok orang pakai maxi dress nampak cantik jer….teringin gark…….tp ada perasaan rendah diri sikit……hari tu pergi Tesco Kulai aku sambar sehelai…murah jer pun RM50 …….mmm……..komen aku…..best gark pakai maxi dress nie…..he he he……

macam2 dpt kat majlis nie………….ada ice cream………..ada biskut oreo…and as souvenier, tetamu di beri mug………….modal besar betul….tp tak kisah ler….si Jacky tu anak tokeh alat ganti kereta….so xde hal punya…..yang penting dlm sesebuah majlis perkahwinan tu….kita ukur kemampuan kita kan…..if nak bermewah-mewah sangat tp budget takde pun tak boleh gark….tak kan sanggup nak berhutang piutang demi nak dpt nama kan……………yang penting IKHLAS insya allah majlis berjalan dengan lancar and meriah.

Anak dara aku muka ngantuk…..sian dia…buat hal jer……tp dah dpt ice cream….syok ler dia…behave terus.

Ini kereta pengantin……he he he…I WISH, i can get it…..fuh…..cun erk….kalau dapat kaler putih lagi ler cun…..

Inilah dewan nyer….maaf lah yerk…tak ambil gambar penuh………Dewan Tunku Ibrahim Ismail…..@ Taman Tasik Kluang….senang…lepas sanding kat dalam boleh terus buat outdoor photoshoot kat luar…..mmg sesuai ok…………….bukan takat pengantin jer yg ber photoshoot kat situ………kami pun sempat gark berphotoshoot kat sini……….he he he

>BIRUNYA PENGANTIN

>

Ahad lepas ada 2 jemputan kawen kan………jemputan utk isi perut….

Dlm kul 12.30 gerak dari rumah……destinasi pertama ialah rumah mak si LIEYA……adik lelaki dia si LEO kawen………..cantik pelamin dia………makanan pun best, tp lupa plak nak snap….xpe, kot2 tuan rumah ada tepek kat blog dia….korang jengah ler kat sana erk…………ada nasi putih, nasi minyak, ada ayam masak merah kot……pastu yg best ada lauk2 kampung. Ada ikan kering, sambal belacan, ulam2……masak lemak nangka……pergh. Sedap oooo….tp i telah tersalah amik nasi……….lupa plak nak cakap ngan makcik kendarat tu nak nasi putih………kesudahannya i makan nasi minyak ngan sambal belacan……….lantak lerrrrr………….janji merasa gark sambal belacan tu………..

Pelamin dia cantik ooo……kaler biru krim…..siap ada gantung2 kristal lagi…..kerusi pengantin pun cam esotik jer kan….chewaaahhh…simple but nice.

Gambar ngan kakak pengantin adalah wajib yerk……….uish, pasal i cam bulan gerhana erk….oppsss, terlupa plak……i kan anak laut, tu pasal ada kelam sikit……Lieya nie putih melepak………tp yg geram tu, budak bam bam dua org tu………rasa cam nak geget jer daging2 diaorg tu…….

Anak sapa nie?……..keh keh keh…….mau i kena lesing ngan lieya sabotaj gambar anak dara dia nie……….nie Mia……..panjang dah rambut anak dara sorang nie………

Anak2 dara …………..

Gambar2 kandid yg i sempat snap………x leh lebih2….nanti photog marah ler ngan i kan kan kan…

Tu dia………pengantin dah sampai……..i suke tul kaler baju pengantin nie……..dia nyer biru tu…pergh…marveles ler……..adik Lieya nie cam makin besar plak….he he he…….

Orang johor nie……kalu belah pompuan jer ada tol2 bagai tu……tp kalu belah lelaki, sambut menantu ngan silat pengantin…..nasib ler tak berapa nak panas hari tu……kalu idak, cair make up pengantin…………

Para suami yg tengah serius berbincang……….bakal jutawan tgh brain wash bakal protege dia…ngeh ngeh ngeh………..

Pukul 2.30 gerak balik utk majlis kawen kawan baik hubby plak……..thanks Lieya jemput yerk…….kot2 ada tersesat sekeping dua gambar i & co dari photog tu…….pas2 lah yerk….he he he……….

Sampai umah kawan hubby almost 3++ ……….pengantin dah siap bersanding……….sampai2 jer, mata nampak van krew tv3…….apakah? ………takkan ler si Samsi nie kawen sampai TV3 buat liputan……….grand banget nie………..rupanya2…..crew Bang Bang Boom datang buat shooting……tp tak sempat ler nak nengok……dgr citer kawan2 yg dah sampai dulu………yg best tu………MILA ………datang ……adoiler………kalu cepat sikit mesti dpt jumpa ngan MILA tu…….he he he……..

Again……….pengantin yg nie pun serba biru………tp si Samsi nie pakai songket………cantik tau biru dia…………..

Cantikkan biru dia……..biru turqoise…………sentap i nengok baju dia tu…..mmg cun ler……..pengantin siap pakai contact lens kaler biru lagi…………..

Sebelum balik……sempat bergambar ramai2 ngan geng2 yg ada……….penuh pelamin…….korang nampak tak anak dara i tu berdukung ngan sapa?……….ngan Ayah Ashraf dia ler……….buat tak heran jer ngan papa dia tau…………….

Cam biasa anak dara nie kalu dah jumpa Ayah Ashraf dia……cam nak tukar papa……dok berkepit jer…….papa dia mmg langsung dia x pandai ler………..pasai apa? sebab batrice nie suka menempel ngan org yg badan ala2 sedap giteww…….nengok arr mama dia……..camno dia pun x cari badan yg sedap2 ala mama dia……..ngeh ngeh ngeh………..ngan hubby oli pun dia boleh layan……..

Itu jer citer2 pengantin yerk……. tp bila nengok dua2 pengantin pakai kaler biru………teringat plak time i kawen dulu pun pakai biru…….belah laling hubby ler…….belah i masa malam berinai jer pakai biru………….hu hu hu