Category: Mandi Laut


>Gedik Santai di Tanjung Leman

>ha ha ha ha ha ……lama dah tak menggedik posing kat tepi pantai kan….nak2 anak x mengekorrr…..so, mak pak perasan zaman2 bercinta lah kan………

Tanjung Leman…….fuh…bebudak Tenggaroh mmg WAJIB ada kenangan kat Tanjung Leman nie….cam aku ler…..dulu2 time CINTA MONYET…kat sini ler tempat dating……ingat lagi…masa couple ngan “A”……convoy ngan member2 dia naik motor……masa tu aku baru jer balik sekolah…….baju sekolah pun x bukak lagi……baru nak nganga ngadap lunch….tup tup….bunyi motor depan rumah……..yelah…dulu mana ler ada h/phone kan nak gi tahu nak ajak awek dating….tu yang gentlemen datang rumah jemput bagai depan mak….padahal time tu………muka mak aku kemain masam x bagi aku pergi……….hik hik hik..being anak yang kepala batu………sikit pun aku tak heran ngan muka masam mak aku tu………nasi pun x habiskan lagi………berdessup salin baju……sat lagi pakwe tunggu lelama kat depan…takut dia cancel plan jer…ha ha aha…..yelah…time tu aku giler NAIF.  Bercinta bagai nak rak bertahun2 lama……..last2 dia kawen ngan orang lain……….piiraahhh…bila di fikir2kan balik……bagus gark dia tak jadi ngan aku…….kalau tak sure aku menjanda awal2…..kalau nengok peel dia sekarang nie….hu hu hu…jodoh pertemuan dah di tentukan kan…….kita merancang…ALLAH yang menentukan…..apa2 pun aku bahagia sekarang.  FULL STOP
Dah…..jgn nak emo2 citer lama….past is past………ha ha haha……

tu dia …….LELAKI kesayangan HAMBA…….he he ehe……..

Haaaa………tu dia…pose gedik santai dah start dah…….nasib ler laki aku nak melayan pale giler2 wife dia nie…….kekadang jer aku jadi camnie….especially bila balik kampung sendiri…..true colour dah keluar.
Model Tanjung Leman……

korang layan ler gambar2 yang ada nie erkk……..aku malas nak letak caption satu2………

Makin menjadi kegedikkan bila ada geng…….nasib ler si ayu nie boleh di kira satu kepala gark ler ngan kak long dia…..ala, budak lagi pun si Ayu nie……..aku ajak panjat pokok tu pun dia ngikut jerrrrr.

Pastu…….dia hasut aku masuk dlm laut plak….dah ler baju tak bw……..gigih keluar duit RM30 beli seluar & tshirt……..tp serius……lama dah aku tak main air kat tanjung leman nie…….kalau bw batrice pun…….takat batrice ngan papa dia jer lah yang berendam……aku nengok dari jauh jer………Lepas dah salin baju……ada plak orang jual ABC kat area situ…fuhhh………nikmat beb pekena ABC time panas2…..nak2 ABC letak coklat tabur……..lagi ler nikmat.

time to main airrr……….hooyeehhhh

tp tak lama aku layan main air……….Ayu ngan sanie jer lah kemaruk jarang jumpa laut kan………laling hubby aku pun x turun…..so, cam boring plak layan blues sorang2………..ada ler 30 minit lepas tu aku naik salin baju…….hik hikh ik…..ngan pakai balik baju  kurung masa sampai…xde tuala bagai………ha hahaha…….sengal tul ……..tp puas hati.

Advertisements

>

Kesinambungan dari splas2 di Tanjung Leman ………….jom layan video anak dara tu berlari2an di tepi pantai……sambil papa dia sibuk ajak mama dia berjogging…….POYOSSSSSSS

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAKXn9zyzXTyW6NoE_4ojujrP9lkuPMLv6RbfD4JNmMsp4TJeFM9y49AUm7UrdcEp4sbpIOOpT1HJGolXbcKT1cHTu_4Jem2hfIlPJE0lNW0SOXhGt7crvYU924OVakkAEyjjSWJT2-QbvAfPq_cSH82h8FzbROZNYgs3btmOWTO_KG-_Sf-Z8iLb6-ujuZpvriyelKXt9os1Z2Mvj-kO5bgnQVpnbvezpc5jJBbRgQAP%26sigh%3Dlqa_rAZdTqYcxzG4NSLGjpvsLTE%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3D34080281045234ca%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DhgyWPQ30hsRaaUSHSJ8o1vQJSQw&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

yessss…………berat Zana mendadak naik lagi………..asyik NAIK jer…….bila nak TURUN pun x tahu lerrrrr……….hopefully, start rejab until syawal nanti, Zana dpt turunkan berat zana…….hu hu hu hu………kalu x, harus beli treadmill machine cam Ciklinn ………..he he he he……..

Best gark kan kalu dpt jogging tepi pantai petang2 hari………….everyday pun Zana sanggup…….kalu ler rumah kami depan pantai………kan besttttttt……….papa……….proceed arrr…nanti tua2 duduk kat Mersing……….he he he he………kita hanya merancang………..tuhan yang menentukan…….

sapa nak join……..sila angkat kaki ok!!!!

>Splash Splash Again

>citer basi…..but, dari xde biar basi kan kan kan

last 3 week punya cerita……….we’ll kan balik Tenggaroh………and, for those yg still x tahu lagi…..my kampung tu dekat ngan pantai……Tanjung Leman………..he he he..and cam biasa ler………laling hubby i tu kan pencinta pantai…………asyik ajak pi pantai jer………panas2 pun sanggup ok…………letih dah dok dgr nie rengek2… (he he he..over ler plak ayat tu kan) ajak gi pantai…….ngikut kan jugak ler kehendak dia tu kan…………w/pun panas……….tp demi kerana suami……..harus ler ngikut…….kalu x nanti jadi isteri derhaka plak kan…………

And……….anak dara nie mmg menurun peel pencinta laut papa dia……….mmg syok ler dia……..otw tu….about 10 minit nak sampai pantai………..act, dia dah terlelap dah……….but, sampai2 jer……….telinga tu cam telinga tikus kan………terus bangun …………dan dan tu jugak ajak papa dia turun laut………mmg menurun betul lerrrr…………… Zana jer yg dah jemu ngan pantai dah…….ha ha ha……….ayat lupa daratan tul kan……..harus kena sumpah buang daerah lepas nie………….

Kali nie, air pantai bersih x cam b4 nie………..jernih jer……..tp tu arrr……yg tak tahannyer panas mengigit kulit………..mau nyer idak………turun kul 3++……..matahari pun atas kepala betul w/pun ada lah sendeng sikit kan………..mau migrain kerana panas…………..ombak pun xde ler kuat sangat……..just nice jer utk mandi manda……….org pun boleh tahan ramai gark yg turun petang tu……………agak2nyer anak2 tenggaroh balik that weekend…….tu yg ramai turun laut tu………..termasuk ler kami……..he he he he he………

uol’s layan ler piccas2 dua beranak di splash2 yerk………Zana mmg x dan nak turun main air ……… ngan panasnyer……ngan tak bwk baju kecik sparenyer……..so, jadi ler splash2 kaki jer dlm air laut tu kan…………………………anak beranak nie mmg lupa daratan kalu dah jumpa air…….and, abaikan jer lah yerk pemandangan yg seksi sikit tu………he he he he

Korang jgn muntah darah plak yerk nengok piccas2 yg berlambak2 nie………Zana kan tamak……act, x tahu nak pilih gambar dah……..tu yg upload sumer2 tu……………..

Anak dara nie mmg always excited kalu jumpa air……..x kira ler pool ker……beach ker……….baldi dlm bilik air pun boleh jadi………………..but, itu yg buat kita as parents happy when muka comel nie pun happy…………….tersenyum……..ketawa……………itu yg important kan……….

almost 2 hour gark ler berpanas kat tepi laut tu kan……….kulit anak dara tu pun itam lenteng dah………tanned gitewww…….tanned ler sangat kan…………….org putih, cun arr tanned, nie org melayu………kalu tanned…….mmmm……….kena sapu fair & lovely plak ler lepas nie……..he he he…

That all…….itu jer citer……..nak citer panjang lagi…………..nanti arrr……..act, kaki Zana tengah sakit nie………..dah bengkak pun………tadi, sambil dok up entry nie……..sambil dok membasuh pinggan kat sinki…….x sedar sekali lesung batu jatuh atas kaki……….adoiler……….kuar gark ler air mata tu kan……….mau idak………luka x besar mana, darah byk gark yg kuar……….nie pun tengah menanggung sakit sambil type b4 buat penutup entry…………berdenyut2 hah !………laling hubby ajak gi spital……..tp Zana x mau………..tengok arr………..kot esok x ok lagi bengkak nyer………harus gark usung kaki ku ini ke hospital………kot2 ler retak ker apa kan…………..camne esok nak mengadap boss ngan kaki dencut2 nie erk…………………

Budak kecik tu sibuk tanya naper mama dia nangis………..tanya sakit tak? siap bagi pesanan penaja lagi……….ilang sikit sakit kaki mama sayang………xpe, esok kalu x ok gark……….mama gi klinik yer sayang………….

>

JOM KITA SPLASH SPLASH……..
lama dah tak bwk batrice splash splash kat pantai. Ngeh ngeh ngeh……………..misi dijalankan masa balik Tenggaroh cuti Thaipusam aritu. Tu pasal korang nampak lagi anak dara tu bersumbat ngan puting lagi……….entry nie dah lama draft, tp bila nak publish jer problem, nak publish jer problem……..tu yg bertangguh2 tu…..nasib kali nie ok plak…………

Mana yg tak tahu…..meh nak habaq mai. Kampung i nie dekat ngan laut……….yelah, tahu ler korang nak ckp i nie anak laut…..anak laut pun anak laut ler……janji anak laut CUN. Opppsss, telebih sudah yerk…………….so, lets go to TANJUNG LEMAN……….. byk memori kat sini nie sebenarnya……….nie 2nd time bwk Batrice terjah Tanjung Leman………..laling hubby? dia kalu boleh, tiap kali balik Tenggaroh nak pi Tanjung Leman ……..i jer malas nak layan……..ampun papa ampun !!!!!!!!

(time nie dia still memuting, but now dah free yerk……..keh keh keh………batrice pantang nampak gambar2 dia memuting nie…mula ler dia tak boleh terima hakikat. Nanti i update progress dia without puting azimat dia tu)

Anak dara sorang nie kalu jumpa air………mmg kemaruk……….cam papa dia………so, kemana tumpah nya kuah kalu tak kenasi……….cam mana papa dia suka ngan laut…..camtu ler dia……betul ler pepatah org dulu2 erk……….bapa borek anak rintik. Mama? ………..ujan rintik2…..ngeh ngeh ngeh………….

Turun2 keta terus dia terkedek2 menuju ke pantai……….masa nie air surut…….so, perjalanan dia tu jauh sikit ler nak jejak kaki ke air tu kan.

i xde selera nak mandi or main2 air……kotor lah airnyer sekarang…dah x bersih cam dulu…….. tp anak dara nie bukan heran pun………janji dia bleh berpoyo2………….dan sekejapan jugak ler dia terjun masuk dlm air……..

Lepas tu dia sibuk plak ajak papa dia dok terjun…..tp papa xde mood ler sayang……angin kuat banget……….

x dpt nak main air sgt…….dia pi main pasir plak……korang nengok arrr………giler itam pasir tu…..tu tanda air kotor………..tak tahu pasai apa leh jadi camtu, coz’ b4 nie, air kat Tg Leman nie xde ler kotor mana pun……..mandi pun syok jer……….maybe cuaca & angin kuat jadikan laut bergelora and air kotor kot………….

anak dara sorang nie kalu dah jumpa airrr………mmg tak ingat lain dah…….nak ajak balik pun mau berperang…..

Sampai dia bukak seluar hah!…………..

Eceh………nak gark try ambil gambar bayang2……………he he he

Dekat 2 jam dok berkubang dlm air…….time utk balik…….lagipun jam dah pukul 6.30 pm…………dlm keta, dah penat berendam…….apa lagi, anak dara nie isi tangki ler plak……..penat yer sayang main air…………..

tangki dah penuh…….berangan plak tepi tingkap keta sambil di tiup angin sepoi2 bahasa………..

perut mintak isi lagi plak……….habis sebungkus roti jagung nie.

susu dah……..makan pun dah……..mula ler mata tu layu kan sayang……nak2 plak dlm air cond…..lagi ler berat mata tu kan…………..

Chalet kat Tg. Leman nie nampaknyer dah di baik pulih……..kalu tak, b4 nie mmg tak terbela…..sayang sungguh…….dulu time i kawen……laling hubby check in kat chalet sini coz’ malas nak balik kluang malam2 lepas majlis berinai………..

sambil2 tu boleh cuci mata ngan pemandangan yg boleh kata cantik di mata i nie……….

itu ajer citernyer……….letih ler korang nak khatamkan entry nie erk……..panjang berjela2…….he he he