Category: Hari Cuti


>Macam biasalah kan……hari cuti jer…untuk para isteri yang bekerja bukan bermakna hari cuti sedunia…huwaaaaaaa……..sabtu dan ahad adalah hari bekerja jugak buat kami…bekerja di rumah.  So, bila ler hari cuti untuk para isteri-isteri yang bekerja erkk?

Sabtu tak dapat mendobi coz’ pergi ke Melaka ikut rombongan merisik untuk sepupu belah hubby aku. Makanya……ahad adalah hari mendobi……………yang atas nun baru 1st row…baju2 mama and papa dia………….

masuk 2nd row…….baju2 batrice…….adeh……….

Tu baru yang bergantungan kat ampai camtu…tu belum lagi bergantungan baju2 kecik kat ampai bulat………huwaaaaa……lepas nie nak melipat plak…tak pun, postpone lipat untuk next week…boleh?

>nampak tu………kemain lagi princess nie dok menunjuk ke satu arah.  Tapi nak kemana nie yerk?…

ha ha ha…….we’ll ke Water Park Gunung Lambak jer pun………..alang-alang dah berjanji..lagipun rasanya dah lama tak bawa Batrice berseronok-ronok menghiburkan hatinya…….duduk rumah pun sian gark kat dia…….boring sesorang……………kita pergi ler main air kat tempat yang dekat-dekat jer pun.  Ha ha ha..duduk kat Kluang nie dah bertahun…Batrice pun dah 4 tahun…tp haram sekali pun kami tak pernah bawa dia pergi sini………..la nie, baru ler terbuka hati nak pergi…….

Sebenarnya…Sabtu tu..ada group dari jabatan penjara buat family day kecil-kecilan kat sini…nak gark join…tp memandangkan Batrice terikat ngan Kelas Music dia….terpaksa ler lupakan…..tu yang berjanji bagai ngan Batrice nak bawa dia ke Gunung Lambak…………anak dara nie plak…pantang berjanji dengan dia…….selagi tak dapat selagi tu ler dia tuntut.

Bayaran masuk : RM5/dewasa dan Rm3/kanak-kanak umur 4 – 12 tahun.  Hurm…..agak mahal gark ler…kalau nak di bandingkan dengan tempat yang tak berapa nak terjaga nie……….toilet pun scary jer nak masuk…sayangkan….supposed tempat2 nie..dah di bina utk aktiviti riadah….jagalah betul2….if rajin buat maintainance….jaga kebersihan…jangan kata RM5, RM10 pun orang tak bersunggut.

Apa-apapun cuci mata dulu ngan pose gedik anak dara aku nie yerk…kemain tayang montot yang tak tonggek tu…

nampak tak aku dok sengih2 pandang brother yang pimpin anak dara rambut kerinting ngerbang2 tu….comel sehhh…rambut buat plak tu…..giler arrr….geram jer aku…..udah ler rambut buat ……baju pun ala-ala stylo..tp yang tak menahan…kemain lagi tertonggek-tonggek anak cina nie jalan………..nak jer aku buat Batrice ala-ala2 cam anak cina tu……aku geram ngan rambut diat u…

Lagi aksi menggedik anak dara nie…….

Dia sorang jer pun yang terjun kolam…..aku dok berpanas kat tepi kolam tu sambil tunggu dia mandi…..nak tengok dari jauh…tak berani aku……at least, kalau dah kat tepi-tepi tu..apa2 sempat lagi kan……

Air kat area Batrice tu pun takde ler dalam mana………paras-paras pinggang anak dara nie jer pun…….ramai bebudak mandi time nie…tapi jauh sikit ler……dianyer tempat…..ala-ala air cetek jer………kalau papa dia bawa baju time tu…….harus gark ler satu kolam dia pusing………tp sebenarnya…takde ler dalam mana kolam nie……….paling dalam pun paras-paras leher Batrice jer…..tp, paras-paras leher pun….tak berani den nak biarkan dia lepas jejauh…….biar ler depan mata den……sanggup aku berpanas kat tepi kolam tu……..korang bayangkan ler……we’ll sampai tu around pukul 2 lebih camtu……..tak ke time tu matahari tengah tegak atas kepala………..

Kejap jer dia dah dapat kawan………..rasanya budak nie tua 2 tahun dari Batrice kot…….

jom…….sessi main lompat-lompat dalam air………….

sambil menunggu anak dara tu mandi….mak pak duduk tepi sambil minum air tin and big apple……..lama weiii tak makan big apple….so, that day…..before gerak ke Water Park, sempat menyinggah Kluang Mall. Ha haha…dua hari berturut-turut aku tawaf Kluang Mall ………..

Cukup time……….dekat 1 jam setengah gark ler anak dara nie berendam…………kulit pun dah terbakar…legam cam anak orang asli dah rupanya………………aku panggil naik…..tukar baju….dan biasalah…..bebudak kalau lepas main air….sure kelaparan punya……nasib baik ler donut tu memang aku spare 1 utk dia……….tu yang makan tak hengat tu………kiri kanan tangan pegang donut sebiji…

ha ha ha ha….jangan harap ler nak terjun balik……….kemain lagi dok layan perasaan……..sambil makan donut tepi kolam……..dia minta nak main air lagi…jgn harap…….cukup ler 1 jam setengah tu berendam…..lain-lain hari boleh pergi lagi……………

Anak and papa….ha haha.

Stylo tak…….sambil makan donut, pakai spec mata hitam……..rambut basah-basah…….ala-ala sexy gitewww…….nasib baik tak pakai two piece……kalau tak sure cam bintang filem Baywatch……….

and sebelum balik………..jom bergambar kenangan ngan kawan baru……tak tahu namapun sebenarnya…..Batrice bahasakan diri awak saya jer ngan budak nie……..

>Breakfast di Kluang RailCoffee

>

lama dah tak breakfast kat Kluang Railcoffee. Untuk tahun 2011 nie rasanya 1st time kot……ke 2nd time..aku pun dah lupa…coz’ jarang2 dah breakfast kat luar….ada takde…hari sabtu lepas hantar Batrice pergi kelas music dia…..pekena mee sup kat jalan kedai burung nun……

So…ahad aku mengajak laling hubby ku breakfast kat sini.

haisssh…….sampai2 ker public phone nie gark yg dia tuju…….ceh!

We’ll order and makan cam biasalah……..kan.!

nasi lemak bungkus – 60 sen sebungkus…ada mee hoon gark…..nasi lemak aku suka yang bungkus ngan surat khabar tu…sedap sikit sambal dia berbanding bungkus ngan kertas minyak kaler coklat tu.  Harga sama…yg pelik tu…selalu aku leh makan 2-3 bungkus nias lemak tu…tp that day..sebungkus jer….laling hubby aku plak makan sampai 3 bungkus nasi lemak tu…walaupun takde ler banyak mana nasi nyer…tp kalau dah campur ngan side order yang lain…mau tak penuh perut memasing ka n.

teh ais, kopi ais and milo ais….selalu air order 2 gelas jer…tp since budak kecik tu asyik nak perabihkan air aku jer…baik ler order milo ais tu untuk dia….baru ler boleh sedut air kopi ais aku tu dengan penuh kenikmatan…

2 biji  telur adalah wajib……

pau sambal juga wajib……..and roti stim..yg tu tak sempat nak snap gambar laling hubby aku dah habiskan masuk mulut dia..

sambil2 tunggu order….Batrice sibuk nak pinjam h/phone aku nak snap2 gambar katanya…..tak di beri sat lagi dia dok menjerit2 merajuk kat situ…layan kan jer lah…

So…bila order dah sampai….terus dia capai telur rebus dia tu…..dia mmg hantu telur rebus camtu……btw..order takde ler sampai serentak…nasi lemak tu mmg dah terhidang atas meja…..dah habis sebungkus nasi lemak…baru ler air sampai…then…baru ler telur nie sampai….

kemain lagi nak buat sendiri sumer……pecah telur sendiri…padahal kemain panas lagi telur tu baru keluar dari rebusan…dia selamba jer dok korek2 pegang kulit telur tu…

kalau boleh, sampai ke titisan terakhir dia nak korek.

opsss….baru nak tuang kicap cair…..keretapi sampai…tu yang mulut ternganga camtu tu…tak senang kaki bontot nak tengok keretapi…tp tengah  makan camtu..jgn harap ler aku  nak bagi dia lari keluar tengok keretapi tu….tengok dari meja pun dah cukup..coz’ we’ll duduk kat tepi jer pun..so..mmg boleh  nampak keretapi kalau datang…..tak yah nak sibuk2 ngan orang yg sibuk nak naik keretapi tu…

tak ramai sangat orang naik keretapi that day…yang ramai abang baju belang2 hijau jer….nak balik kem kot.

wokeh…leh sambung lagi….gigih letak kicap cair plak….kalau kita nak buat bukan dia bagi….

pastu baru leh letak lada sulah…ha haha..jgn main2 ok..complete sumer dia letak…

then baru lerrr boleh  makan kan…..nyum nyum nyum…..sikit pun tak tinggalkan untuk mama dia….kedekut.!

tengah2 makan……….keretapi gerak….so, dpt lambai pun jadi lah kan…

lepas makan kesat mulut……..bagus!…tp bau telur tu buat aku sakit kepala sungguh lerrr….

he he he…tu jer lah citer kami on Sunday tu yerk…….mama yang makin bulat….and batrice pun dah start nak naik balik badan dia…i likeeeee………….selalu bab makan2 malam mmg dia booo layan punya….tp last week…..sedap jer tengok dia makan….aku pun masak simple2 jer…goreng ayam potong kecik, buat ikan masak kicap, sup sayur….pastu tapaw ler 2-3 lauk dari kantin office….sampai rumah tambah ler sikit2 yang simple2 cam yg aku bagitahu tu….habis dia makan…seronok kan bila tengok anak makan habis…rasa puas hati sangat2.

>Air Panas, Labis

>

xtvt main terjah jer nie namanya………sabtu tengahari my MIL called my hubby ckp nak pergi Kolam Air Panas  di Labis coz’ badan dia sakit2……….so, as anak mithali…harus lah menurut perintah sahaja kan……..ha haha…statement tak nak kalah kan…bukan apa…leh tumpah berendam sekali kalau pergi bersama2 tu…..

Tunggu punya tungu punya tunggu….dah pukul 2 pun still MIL tak sampai…..coz’ memula janji MIL & FIL akan datang rumah and then dari rumah aku pergi sesama……rupa2nya…si Sofiyya ada kat rumah MIL sementara Tina ada kerja kat sekolah skit….tu yang kena tunggu Tina balik sekolah ambil si Sofiyya tu…..aku ngan kelaparan perut berkeroncong siap background lagu rock lagi tu…nasib baik sampai rumah MIL…my MIL masak lebih…so, lunch kat sana jer lah………….si Batrice dok requested Chicken Rice Shop pun di rejected oleh papanya….ha ha ha ha….padahal mama dia yang dok terbayang2 ayam stim and kerabu mangga CRS tu…..adeh!

a

We’ll gerak ke Labis around pukul 3 lebih gark ler….sampai ke Kolam Air Panas around pukul 5 pm camtu…berpusing2 mencari tempat tu……1st time pergi…ngan GPS tak bawa…amik ko….yang tu kata belok kiri, yang nie kata belok kanan….rupa2nya dah terlepas….ha haha…..tp nasib baik ler tak jauh…aku nyer pinggang cam rasa nak tertanggal dah…..lenguh semacam.

*** opss..sila abaikan tahap keseksian mak yerk…atas bertutup, bawah terdedah…..abis camner…lupa nak bawa baju ganti….redha jer lah camtu pun…..si kecik pun apa lagi…di ngan sepentot jer terjun kolam tu ***
Ramai tak ramai orang ler jugak….tp penuh gark ler..ada 4 kolam….and setiap kolam tahap kepanasan air nya adalah berbeza…..kolam yang aku dok berendam kaki tu….kira yg paling tak panas ler….tu pun memula masuk kaki cam apa ntah rasa panasnya….rupa2 nya ada cara………memula tu mmg ko akan rasa panas ler…tp bila masuk kaki tu..sila ler goyang2 kan kaki tu barang seminit dua…..insya allah lepas tu korang rasa panas biasa2 jer….leh tahan ler kiranya……kalau tak…takkan ler budak kecik tu boleh berendam dalam tu almost 30 minit gark…..emaknya larat rendam kaki jer lah

Kolam yang nie panas giler….aku tak berani nak rendam kaki dalam nie……yang otai2 berani ler kot…..FIL aku berani ler….dia pun ckp panas….sampai merah2 kaki dia berendam kat kolam tu…

yang nie panas coz’ air dia direct dari kolam utama………….

budak nie memang berani oooo………….kemain lagi dia berendam tak reti keluar2….nak join atuk dia…nehi2..panas ooo kolam tu…..sat lagi masak plak kat dalam tu…

yang kolam nie pun kira panas gark….tp leh tahan sikit ler berbanding kolam yang ke-2 tu….dia baru isi air …so…tak ramai…see..uncle tu kulit biawak kot…selamba mandi jirus2 ngan air panas tu…..fuh! kalau aku mau menggeletis kat situ.

kelakar ookkk time nie…..Batrice dok kelam kabut keluar dari kolam yg ke-3 coz’ dia rasa panas………kejap jer tu…sat lagi…ko tengok dia pusing keliling dalam kolam tu…air punt ak penuh lagi….parat2 lutut dia jer…

see…….aku dah cakap tadikan….kemain lagi dia…..

almost 1 jam gark ler kami berendam kat sini…..Batrice pun kejap masuk kejap keluar..last2 dia boring….makin petang makin ramai yang datang/masuk…….bila dah ramai2 camnie….dah boring arr..coz’ kolam sumer penuh kan….

 berendam kaki……
Batrice dah puas berendam baru ler aku ganti baju dia….tu pun atuk & nenek dia berendam lagi…….and kat situ..bukan setakat ada kolam air panas jer….tempat rekreasi cam nie pun ada…so, sementara tunggu atuk nenek siap, kita layan dulu benda2 alah yg leh digunakan kat situ.
percubaan mengangkat diri sendiri…hahah poyo ok laki aku nie

dia pun sibuk nak exercise sama.
Kesimpulannya, sesekali pergi tempat macam nie pun ok gark…..boleh release tension….boleh sihatkan badan…berendam ngan air panas…lepas tu, badan mmg rasa lega sangat2….tu baru rendam kaki, kalau berendam satu badan sure lagi best….lenkali ler gamaknya and kena pastikan baju ganti bawa…..nak berendam dari pagi bawa ke santak petang pun, berendam ler…..yang bagusnya, kat situ ada di sediakan surau sekali….so, bila waktu solat tu…leh ler solat kat situ jer…senangkan…nak makan tu, setakat makanan ringan tu ada ler jual…..kalau tak, bawa jer bekalan dari rumah…senang cerita…berpiknik kat situ.

>Anakanda tersayang tengah beradu kepenatan…..he he he…..sampai air liur basi keluar pun dia tak heran…abis ler bantal mama bau air liur basi awakkkkkkkkkkkkkkk

penat nyerrrrr hari nie…….pagi keluar sarapan…then terus gi basuh kereta…..menyinggah sekejap ke Giant cari barang2 rumah yang dah kehabisan stok…..then…..pusing satu kluang cari Acid Folic tapi tak jumpa pun…ceh!….poyo erkkk……mana stock acid folic kat sumer farmasi Kluang nie? awat takde nie…….pastu…menyinggah plak ke rumah best friend laling hubby ku……adeh!….akhirnya…pukul 3 pm baru sampai rumah….hu hu hu…perut lapar isi ngan goreng pisang & keropok lekor mahal. ceh!

>Membowling lagi………..

>aktiviti hari Selasa – Negeri johor bercuti sempena hari Hol Sultan Johor.

Supposed we’ll ada plan jalan2 cari makan…..tp last minit plan tak menjadi…..makanya kita tukar plan lain

Menikmati masa yang berkualit bersama keluarga….wah gitewww!

Before2 nie, aku mmg ada hint en laling hubby ajak main bowling…cuma masa dan keadaan mcm tak mengizinkan….So, memandangkan selasa lepas tu cuti sempena hol sultan johor…….si Ashraf and Kak Murni pun ada balik Kluang…maka ngan mereka2 sekali aku heret main bowling kat Kluang Parade.

1st time main kat sini…and 2nd time jugak ler aku terjebak ngan bowling nie…ha hah a….dah ketagih..sekali dah main….harus ler aku ulang2 kan……harga RM4.50 utk hari biasa dan RM5.00 utk hari cuti.

we’ll ambil 3 games so…..4 orang kali 3 games = 12 …jenuh2 main sampai lebam.

satu2nya gambar membuktikan aku main bowling….tu pun gelap gulita…..tersalah setting……ha ha ha…

masuk games ke-2, Batrice dah boring….bukan apa…dia dah skodeng games centre kat depan bowling centre tu…tu yang panas vontot nak kesana…….kejap2 karang lari gi keluar kengkonon nak main games kat sana….so, bergilir2 ler aku main kejar2 ngan laling hubby ngan dia….ko tengok peel dia bila dah boring…..

Yang nie mmg muka menunjukkan yang dia dah boring sangat2 ler tu……..lepas jer games habis…tak menyempat2 aku buka kasut dia pi hantar kat kaunter……

and…..ha ha ha….ada orang tu kena tunaikan janji belanja makan kat Chicken Rice Shop coz’ ku menang games terakhir tu wei……frame terakhir aku buat double strike….ha ha ha ha ha…dia budget wife dia tak boleh nak strike ler tu….tu yang cabar aku tu…sekali ko….DOUBLE STRIKE aku buat…..menyesal…..!

So…dinner that day di taja oleh Chicken Rice Shop……tp keciwaaa coz’ ayam stim habis…..tukar dengan ayam roasted…tp feeling tak sama ler…aku prefer ayam stim….baru ler stim makan kan…..

kitaorg ambil twin feast jer pun…..lebih dari cukup…….cam biasa, tak mau gado2…kita tukar ngan Kerabu Mangga…….

si tukang belanja yang redha……..ha ha ha ha ha……

Budak kecik nie mmg jangan korang heran ler……sibuk main jer lebih……nasib baik aku suap dia nganga jer…..

So…tu jer lah cerita kami mengisi masa terluang…….next2 time boleh ulang lagi aktiviti camnie….seronok gark main bowling ngan ahli keluarga dan sahabat handai kan….

>Happy Sunday

>happy sunday…he he he
syoknyer duduk rumah diam2….siap masak, makan…pastu ngadap tv…fuh…nikmatnyerrrrrr

hurm…..petang nie nak pujuk2 laling hubby gi bandar arrr
tengok movie……ok gark kan.

>Selamat Berehat yerk !

>Buat apa cuti2 nie………

kami gamaknyer duduk rumah sesaja lah……….penat!
dah 2 minggu berturut2 x lekat kat umah…..
next week pun nak jalan2 dah….
hu hu hu

wah…x sabarnyer mau fly ke KK next week

b4 that…….kami maybe naik awal ke KL dulu……hari Sabtu petang dah naik KL…so, Ahad tu leh ler ronda2 KL dulu…….niat di hati nak bw budak kecik tu ke Zoo Negara ler………dia x pernah sampai sana lagi……….kalau sampai pun…..Zoo Melaka jer……….so, ada sapa2 nak ikut ker?

>Lepas dari melawat arwah Mak Ngah di HSA……….we’ll gerak ke JJ Tebrau plak…mencari sesuatu….tp yang tu tunggu yerk….hik hik hik…

Dah dapat apa yg di hajati……dah penat dok pusing dlm JJ tu…….otw nak keluar tu…ternampak ler orang ramai dok main layang2 kat kawasan lapang sebelah JJ tu……….apa lagi…menyinggah ler kejap……..nak2 si kecik tu dok bising nak layang2 jer sejak dua menjak nie………..

Layan jer lah yerk gambar2 kat bawah tu………..seronok gark petang2 tu layan main lelayang nie….excited coz’ ramai yang join………pastu macam2 bentuk layang2 tu yang terbang………

kayo pakcik nie hari tu………ramai tul yg kerumun dia nak membeli layang2 yang mcm2 bentuk…mcam2 warna……….

termasuk ler budak kecik nie……..kemain excited dia memilih.

sambil di temani sang Papa…..yang sama2 excited…ntah2 terlebih sudah dari si anak tu kan.

see…..maunyer si kecik & si papa tu tak excited…..ramai yang join main lelayang kat sini……

xtvt tawar menawar……….tp harga tu boleh tahan gark ler…RM10 untuk yang biasa2….yang luar biasa tu x tahu ler plak baper harganyer………..nak beli tali dia…tambah ler lagi RM4 pulak….

sangat tidak sabar dgn ini budak…..hu hu hu

yang nie ler mama dia dok pilih…..kite princess…so, sesuai ler ngan gegirl i tu kan…..kalau harap dia yang pilih…sure di pilihnyer gambar spiderman ker….ben 10 ker…..so, kena guna kuasa VETO !

kemain khusyuk mashuk lagi…..

wokeh, dah pasang tali…….so, time for fly………..gigih papa dia nak naikkan……mama dia tolong tengok jer lah

seronok ler tu….layang2 princess dia dah naik…..

kemain joget2 lagi kesukaan kan….

tu dia….princess dah di atas awan………terbang bersama yang lain2…

si juragan…….dia yang lelebih dari anak plak

halllo……muka tak puas hati nak pegang sendiri papa dia tak izinkan lagi…

uish…..meriah kan….

Petang tu jer….3 layang2 si papa beli…..kemain kemaruk lagi……nak melayan anak punya pasal…..

We’ll sampai umah dekat kul 8 pm.

>This week mmg busy….sumer staff opis zana dok sibuk ngan 5S and ISO audit…….termasuk ler zana…tu yg dah seminggu x berupdate blog nie…sorry lah yerk……

Jom layan citer we’ll last weekend……that sabtu ahad, Zana & co berserta my MIL & FIL also my adik ipar berkonvoi ke kuantan……….tujuan asal sebenarnyer nak mengambil kereta wira @ bengkel di kuantan…tp dah alang2 sampai sana…….kita cuti2 mesia ler yerk…………..

We’ll gerak pagi Sabtu…..sampai kuantan around kul 1pm……settle kan keta and then pusing2 kuantan cari hotel nak beradu…..luckily ada hotel …….coz’ almost 4-5 hotel gark ler we’ll tanya…sumer full…….last2 dpt ler hotel Classic kat area2 mega view hotel tu……jadi ler kan…..nak tido satu malam jerrr………

Plan yang mcm jadi x jadi……..lastly…..jadi gark………Ahadnyer lepas b/fast terus gerak ke Gambang……………jeng jeng jeng………..jom kita main air…

We’ll ke Bukit Gambang Water Resort……….hiiiyaaahhh……..

Tiket masuk RM19.90 utk dewasa……..utk bebudak x sure ler plak (dah jengah blog kak aimi bebudak RM12.90) …..tp if anak korang or korang sendiri kurang dari 90cm……masuk adalah percuma…….he he he he…see the model……ketinggian x cukup…..so, dia masuk free………mm…..tp bila ku renung kutengok balikkan….kalau budak kecik nie diri tegak2…harus kena bayar nie……….dia lentuk2 camtu pun dah nak jejak 90cm tu…..mmm…..

Kat sini dia guna concept cashless……….camno nak citer errkk…………senang citer, kat dalam tu…….korang nak makan ker….nak sewa pelampung ker…..nak sewa cabana (pondok kecik2) diaorg tak guna cash…………diaorg guna concept e-value……….so, di nasihatkan……masa korang nak beli tiket masuk tu………..terus letak RM50 jer utk 1 tiket masuk……senang……….nak sewa pelampung nak beli makanan, nak sewa cabana tu…………terus diaorg deducted dari e-value korang yg ada kat hand tag tu………….faham ker…………?and don’t worry…kalau x abis pun leh claim balik……..

Masih tak byk game yang di buka…….tp still berbaloi pergi…..bebudak sure happy ler………si Batrice ………nampak jer…….x sabar2 dah nak main air……sampaikan ajak makan pun x nak dah…….

Mmg happening kat sini esp utk bebudak………and 1 more thing…..even kat area bebudak pun…mak pak still boleh join naik slide or other….yelah…nak lepaskan anak sengsorang…mana berani wei….so, xde ler strick sangat kat sini…x cam kat A famosa or others water park…..kalau tempat bebudak tu….kemain pantau lagi mak pak x leh nak menyibuk….

Slide tu ler yg we’ll kecoh laki bini join turun sekali….nak harap Batrice yang turun sendiri …..harus x merasa……..tp tu pun….Zana dok abis sora menjerit kemain……..anak dara aku steady jer……turun naik turun naik jer lah kerja dia…dok gilir2 mak pak ganti2 bawak dia….

Yang nie pun best gark…….memasing dok pakat tunggu si ikan buntal dok curah air bergelen2 dari atas………..ha ha ha …tp lemas sikit ler main kat sini…coz’ air mencurah2 turun….jgn kata bebudak…mak budak nie pun dok lemas cam kena hujan lebat gamaknyer…..Batrice x berapa nak suka main kat sini…..dia kan alergic ngan air yang turun mencurah2 tu…..air hujan katanyer……so, main kejap2 jer….lebih main kat slide jer…….

Sorry ler….x byk gambar ler……….tukang snap dok sibuk main air kan…so, harap yang nie jer lah…lagipun camera i tu dah uzur…..oppss…citer pasal camera….mmm………btw……….screen monitor nyer dah pecah……..so, kalau nak amik gambar pun main agak2 sendiri ler sendiri ke tidak ker…nampak orang ke tidak ker…..ikut naluri….gara2 mak beruang terduduk kat beg kerja laling hubby………and that camera ada dok bertapa dlm beg kerja tu…adoi ler…..tu arr…sesuka hati letak beg…..pastu bukan x nampak wife dia yg besar nie dok landing baik punya atas kerusi rotan nie…….dia buat tak tahu jer……..dah jadi camtu…tahu plak dok salahkan bini……….dah try tanya kat kedai if nak betulkan screen tu baper…….mmm………almost RM300 gark ler….tp we’ll tak hantar kedai lagi……….laling hubby kata mahal…….ceh…!!! mmg ler mahal…tp at least kalau di ganti itu screen……….khidmat itu en camera masih tip top ok……………!!!!

Sambung citer ………….dah seronok melayan budak kecik tu………..we’ll serah kan tanggungjawab jaga budak kecik tu kat nenek & ayah Pi dia………we’ll nak gi berjimba plak naik slide utk adult…….perghhh…….mau tercabut lutut kaki dok mendaki tangga nak naik tu………..lenkali dah tahu tempat tinggi camtu…..sediakan eskalator ker……kan senang……..tp demi nak main nyer pasal….harus gigihkan gark ler…………dlm dok nak tercabut lutut tu…….4 round gark ler we’ll naik……..sumer slide utk adult tu we’ll try………….family raft pun we’ll try walaupun hanya berdua……………ha ha ha ha ha…..giler best arrr………….nak2 dah lama tak main air camnie kan……dah lama x rasa cam zaman2 bercinta giteww….ha ha ha…….

Around pukul 4 masing2 ca. alif. but………….. Perjalanan nak balik tu jauh lagi beb………johor nun…….ada lagi 5 jam drive…..huuwaaaa……..tp sempat ler singgah makan kat tg lumpur………pekena mee goreng basah for me and nasi + tom yam + sotong goreng tepung kat restoran tepi2 jalan tu……….

Sampai kluang around kul 10 gark ler………letih……….anak dara sorang tu……masuk2 keta jer ….was’salam………………x sedar kan diri……..mak pak turun makan pun angkut dia……x sedar2 diri gark…………

See……hangkut masuk restoran pun x sedar2 diri gark………..so, parking kan dia atas kerusi……..x larat ler nak memangku dia sambil makan…….he he he he…

So, sekian laporan splash2 di Bukit Gambang Water Resort………….