Category: contest


>Lama tak join contest kan…so, terbuka ler plak hati nak join contest nie…….menarik coz’ memang aku ngan Batrice nie pantang duduk dalam kereta…sure nak bercamwhore berdua. Biar papa drive ngan tenang…chewaaahhhh.

Nak Join? Click jer LINK kat atas tu.

1st pic :
 

 “Mama & Batrice control cun!”

and
2nd pic

  “Budak bertanduk yang comel banget!”

Nama Mama : Zana Nordin
Nama Anak Dara :  Nur Batrisya Qistina (Batrice)
Umur Anak Dara : 4 Tahun
D.O.B Anak Dara : 23 Januari 2007
Email : zana.nordin82@yahoo.com

aku nak tag : kak Ida. Phewittt kak.apa lagi….join arrr and pada sapa2 yang nak join.

Advertisements

>MAMA ……….. I LOVE YOU

>

STICKY MODE until 25 MARCH 2011.
(Sila scroll ke bawa untuk entry terbaru)

Nur Batrisya Qistina Hemlin
D.O.B : 23 Januari 2007
4 tahun
nak tag sumer yang jengah entry nie and all my follower k

>Contest Photo Anakku Ceria

>


Contest : Photo Anakku Ceria

and photo anakku ceria yang di pertaruhkan ialah :

Nama Ibu : Zana Nordin
Nama Anak : Nur Batrisya Qistina
Umur Anak : 4 tahun
Me nak tag sumer yang menjenggah entry nie and also tugasan ini utk all my follower.

>Chanteq berHIJAB

>

>Contest Aksi Si Kecik Syok Tido

>

lama dah tak join contest…..so, this time nak memeriah kan keadaan lagi…

by

Kemain dia syok lena kat tilam empuk kalah tilam vono tu kan.

Kejadian : Otw nak main air di Tanjung Leman. Dah memang jadi habit dia tak mau duduk seat belakang sesorang melainkan kalau dia merajuk.  Ada ler space sikit kat tengah tu letak box, so..kat situ ler dia bertenggek..tak pun kat peha empuk mama dia.  Padahal time nie….tak kurang dari 5 minit kami dah nak sampai dah pun ke Tanjung Leman tu….alahai, penat sangat main ler sebelum gerak tu.

Tak caya!

pic nie di snap a few minute before kejadian di atas berlaku.

Nama : Nur Batrisya Qistina (Batrice)

Umur : 4 tahun

Nak tag sumer yang jengah blog dan entry nie.

>Aksi Si Cilik Berbasikal

>contest lagi…………….

anjuran bersama
dan hadiah adalah di taja oleh :


banner kakyog's shoppe

Tarikh Tutup : 31 March 2011

Nama : Nur Batrisya Qistina (Batrice)
Umur : 4 tahun ( 23 Jan 2007)

Basikal nie beli masa umur Batrice masuk 1 tahun. Kiranya nie hadiah dia masa besday tu ler….dia yang pilih sendiri ok. Masuk kedai apek tu…dia yang pilih…..puas ler aku psycho suruh ambil kaler pink….pastu corak ala2 barbie gitew….tp nan ado berkenan di hati dia…nak gark kaler oren nie…and pattern ala2 honda lampu bulat…..ha haha……even basikal nie dah berusia almost 3 tahun…still masih elok terjaga…cuma la nie…dah tersadai kat luar rumah ler…..nak parking dalam rumah…..nampak menyemak plak coz’ rumah kami kecik jer…

So….gambar ini adalah candid yerk…..sambil2 aku nyibukkan diri sidai kain..dia pun nyibuk kan diri main beskal.  Time nie dia baru balik sekolah (hari tu aku cuti daaaa) so..memula dia naik ler basikal tu..tp bayangkan ler…kaki yang dah panjang galah tu nak mengayuh basikal comel nie….mana leh tahan……boring coz’ tak leh kayuh beria mcm basikal dia satu lagi…tu yang dia main tolak2 jer tu…….seronok nampak.  Nie pun gambar candid. Batrice tengah beria-ia menolak basikal dia nie….aku lari masuk dalam rumah, snap gambar nie….

pastu…mula ler dia buat posing2 gedik bila tengok mama dia pegang camera.  Tapi pic2 yang seterusnya tak yah ler aku tepek yer tak….tepek 1 nie jer utk join contest kak yong nie udah ler…..

>Contest : Cool With SunGlass

>sempat lagi nie sempat lagggggiiiii

by
and gambar yang di pertaruhkan :
 auw! my lil diva ngan sunglasses dia…..
ha ha ha…but, i heart this pic very much!
Nama : Nur Batrisya Qistina
Umur : 4 tahun
So, i nak tag sumer kawan-kawan yang jengah blog picisan i nie…chewah…sila ler korang join yerk..and jangan lupa mention id i tau kat penganjur kalau dah join tu.

>Contest : Nama Baby Saya

>

Nama Puteri Saya :
NUR BATRISYA QISTINA
(Batrice, Tisya, Echa)
Umur : 4 tahun 1 bulan
Maksud :
Nur – Cahaya
Batrisya – Kebijaksanaan
Qistina – Keadilan
Cahaya Kebijaksanaan dan Keadilan
Sebenarnya….macam-macam nama yang terlintas dalam otak since aku bakal bergelar seorang MAMA.  Tp yang betul2 berkenan di hati adalah nam-nama seperti QISTINA, BATRISYA, AISYA, DAMIA, ZULAIKA. dan ada 3 nama yang aku dah set awal-awal before puteri ku nie lahir.
1) Nur Ain Qistina
2) Nur Qistina Aisya
3) Nur Damia Batrisya.
tp last-last nama Nur Batrisya Qistina juga jadi pilihan.
Nama nie 100% aku yang bagikan……papa dia menyumbang anggukan sahaja……ha ha ha….
Tapi apa-apapun harapan kami sebagai MAMA & PAPA buat sang PUTERI
Moga Batrice membesar sebagai anak yang membawa CAHAYA buat kami.  Dikurniakan KEBIJAKSANAAN dalam pelajaran dan seterusnya bersikap penuh KEADILAN dalam apa jua yang dia lakukan. Sampai satu masa nanti, tanggungjawabmu adalah besar sayang.  Moga kamu berjaya memikulnya.

>

Amacam…..gedik tak anak dara aku nie….ha ha ha…pose muncung2 ngan spec mata hitam dia…..ala2 diva gitew…..tu tengok kat tangan ….gelang kaler biru putih…siap sedondon ngan cincin kaler biru lagi…auw!….

sapa aku nak tag erk. Wokeh dah dapat senarai mangsa yang nak di tag :
1) Kak lia
2) Mayana

> betul…………..

aku memang sedang cari info pasal percutian dari blog masviona.com (MV) nie…..tak kisah ler cerita cuti-cuti dalam negera ke…luar negara ke…….tp yang utama buat masa sekarang nie….pasal cuti-cuti ke Bandung ler. he he hehe..

sebab apa aku suka cari info pasal cuti-cuti nie di blog MV….coz’ merata dah MV and Prebetsapu pergi cuti-cuti nie……antaranya :

 *** MV di perkarangan pintu masuk Forbidden City ***
1) Beijing – dekat sini jer ada 15 episode documentary citer2 pasal cuti-cuti ke Beijing tu…sangat ler detail kan…..dgn gambar2 yang menarik lagi tu.
*** pic MV & PS semasa cuti2 di BALI ***
2) Bali : Boleh Baca Pasal KOMPILASI CUTI KE BALI oleh MV

3) Ho Chi Min
 *** salah satu aktiviti yang best diaorg buat masa buat snorkeling ***
4) Perhentian Island
 *** MV and Kangaroo di Currumbin Wildlife Sanctuary ***
5) Gold Cost & Brisbane
 *** PS berlatarbelakangkan Eiffel Tower di Paris ***
6) East Europe (Tour De Paris – Belgium – Netherlands – London) – yang nie Prebetsapu pergi sorang. MV & Avin kena tinggal.

 *** pasangan ideal MV & PS di Tangkuban Parahu. Tempat Wajib datang if ke Bandung selain FO-FO yang berlambak2 tu ***
7) Bandung : yang nie memang aku khatamkan setiap entry. Tp MV & PS berhutang lagi episode pasal cuti-cuti di Bandung nie…bila nak update? he he he….tp best coz’ if ikut cara MV & PS bercuti di Bandung nie…memang boleh save $$$ banyak kegunaan shopping.  Datang Bandung tak payah sewa hotel mahal-mahal kan….yang penting hotel adalah bersih.  I like…..
dan yang terbaru sekali
 *** lagi ler best……konvoi dengan motorbike dari KL – HATYAI . Hebat tak hebat ler pasangan serasi nie kan…..***
9) Hatyai :

dan apa yang lebih menariknya……..setiap catatan perjalanan MV adalah sangat detail….day by day…..seronok ok baca………..rasa cam kita pun join sekali cuti-cuti tersebut.  Tak caya, ,korang pergi ler blog Masviona.com…..dokumentari perjalanan mereka sangat-sangat detail.

Nak tengok senarai entry dokumentari perjalanan MV & PS nie…sila ler check kat sidebar belah kanan Masviona.com yerk….

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack