Category: Award


>Creative Blogger Award

>Setelah sekian lama……..kali ini terima satu lagi award from Kak Tie

:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::
PENCIL yang besar menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan. 
 
FILEM bergerak tanpa henti menunjukkan AWARD ini diFOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima. 
 
LOGO bulat berkelip-kelip jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. Ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.
 

so, dgn ini………Zana nak berkongsi award nie dgn sumer pembaca my LITTLESTORYFROMLITTLEFAMILY.  Ikhlas coz’ korang sumer mmg deserve untuk menerimanya.

Advertisements

>fuh…..entry kali nie …aku nak kasi clear sumer award2 yang aku dapat dari kengkawan yang tak pernah nak lupakan aku esp Kak Tie, Kak Ayu and Kak Lia.

and jom layan award2 yang di anugerahkan untuk aku……

1) INTERESTING BLOG AWARD

Award nie datangnyer dari : Kak Tie and Kak Ayu…thanks …….hope my blog nie betul2 layak untuk terima INTERESTING BLOG AWARD nie.

2. NICE BLOGGERS AWARD

this one plak di anugerah kan oleh Kak Lia and Kak Ayu…dua2 nie orang kampung den…cuma kak Lia tak satu sekolah ngan aku…..Kak Ayu jer…we’ll sama-sama pengawas dulu….he he he..so, kiranyer banyak gark ler citer-citer aku time sekolah dia dulu dia tahu……..

3.BLOGGER AWARD : FRIENDSHIP

this cute Teddy bear mewakili Blogger Awrd dalam kategori FRIENDSHIP pula di berikan jugak oleh Kak Lia……sangat pemurah ok………and aku harap sangat2 persahabatan yang lahir dari dunia maya ini berkekalan hingga ke akhir hayat.

4. TOP BLOGGER 2010

again……….TOP BLOGGER AWARD bagi tahun 2010 by Kak Ayu…….and hope berkat doa kalian….satu hari nanti blog kerdil aku nie pun bakal jadi BLOG yang di kenali seantero dunia blogging.

and last but not least

5.   BEAUTIFUL BLOGGER AWARD

by Kak Ayu……….thanks kak…..

and nanti aku buat entry tugasan bagi setiap award yang aku terima nie.  THANKS my dear friends.

>Mommies Blogger Award

>

1. Thank and link the person who gave you the award.. post the above award in your entry too..

thank alots IRA and SIS AI coz’ sudi share award nie…………

2. List the date of birth of your first child and your following children.. add also their names..

hu hu hu..only 1 on 23rd January 2007 and her name is Nur Batrisya Qistina
 
3. Upload a picture of you with your children..

4. For those mommy to be.. your pregnant picture will do..
xde kaitan ngan I buat masa sekarang……….

5. Pass the award to all mommy bloggers you know! Let them know k..

mmm…sapa nak…sila angkat tangan….kalau boleh  ngan kaki sekali….ha haha…just kiding…..silalah ambil buat all mommies blogger……seikhlas hati dari zana.

>Award : Beautiful Blogger

>

lama dah tak dpt award camnie kan…so, kiranye nie AWARD pembuka bagi tahun 2010.
This award came from : KAK TEH a.k. Kak Hasmah….kawan blog yang baru aku kenali….oooo…so sweet lah Kak Teh….so, kengkawan…nak kenal ngan Kak Teh ngan lebih dekat lagi..boleh ler masuk blog kak teh yerkk……

So….xde ler aku tamak nak dpt sorang2 Award nie…..So, aku nak share gark ngan kengkawan lain …….
1) Kak Mimi
2) Lieya
3) Olie
4) Kak Watie
5) Zh-Ena
6) Amy_MamaTisya
7) Mama Aqish
8) Kak Tie
9) Sue
10) Zuera
11) Kak Lynn
12) Lily Mommy Zara
13) Sis Ai
14) Cik Wanie
15) Mummy Syafie
and
16) Sis Rasp

>Tag & Award

>lama giler ………i layan tag and award…….bukan xde dpt…tp x berkesempatan…….nak update citer si budak kecik ngan mama dia yg perasan vogue nie pun sehari sekali jer berkesempatan…..nie kan plak nak melayan tag & award…….but, since hari nie I cuti……..bermaharajalela kat rumah ngadap laptop……..apa lagi……….zasss……….cargas update blog dan meronda2………….

1st :- Tag from Sham

BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET ?
pagi tadi……..yelah, I kan cuti hari nie……..so, ada byk sikit masa nak bekerja kat rumah nie……

PENCUCI APA YG DI GUNAKAN?
I kan duta Cosway…….so, sure ler pencuci cap COSWAY yg kaler biru tu……bagus korang………try ler……kalu sental pun mild2 jer……..selain tu guna harpic gark utk dinding and lantai……yg nie sental xde mild2nyer……sekuat tenaga K…….iklan tu bohong jer lebih…..

DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
2 kali……..tu pun Sabtu & Ahad……..hari bekerja…….jgn harap………..I sapu jer………..

APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
balik kerja akan akan rushing sapu rumah dulu b4 anak dara & laling hubby balik……kemas rumah……..tp lepas tu x berkemas balik bila budak kecik tu sampai rumah……….mandi, makan and ngadap tv……..layan citer AQSO & MADINA kat channel 119.

APA MENU HIDANGAN PALING SIMPLE?
nasi + ikan goreng or telur goreng & sup cendawan telur. Xpun maggi ……..nak lagi simple?….nasi + ikan masin + air teh……..yummy yummy

MINUMAN YANG SELALU DI BUAT WAKTU PAGI
mmmm………..xde pun……hari bekerja memasing b/fast sendiri……..cuti plak……sibuk b/fast kat luar ……….ada xde pun nescafe or 3 in 1 jer lah……….

SEBELUM TIDO APA YG ANDA LAKUKAN
*ngadap lappy dulu kalau berkesempatan……..apa lagi, update blog arr……..I kan leh update dari rumah jer………..
*golek2 ngan Batrice & laling hubby kat hall sambil layan movie
*on aircond bilik………..giler panas cuaca sekarang nie……..tido dlm air cond pun leh berpeluh2 lagi……….jgn kata I, Batrice pun sama……..so, kasi sejuk dulu bilik baru masuk tido kat dalam.
* gosok gigi……..basuh muka ……..
baru ler boleh lena ngan tenang dan aman……………

settle! sapa nak buat, sila angkat tangan k………..special request to Mama Qaseh, Sis Rasp, Sis Dee and Kak Watie …….sila ler buat kerjarumah memasing erk……..

Award from Ummie Hanie ~ thanks a lots dear…….

and……..this award special for all my follower tanda TERIMA KASIH I pada uol’s selama ini….thanks dear !!!

>MOM of the YEAR

>

Thanks Hirda for this award.

1) Admit one thing you feel awful about (involving being a mom)

Bila i can’t control my temper and lepaskan pada my princess everytime i sentap ngan laling hubby. Sian dia jadi mangsa……..Batrice akan merajuk and cakap “nanak awan mama !” and she cry…….rasa sgt bersalah ……coz’ dia tak buat salah tp jadi mangsa………..
2) List 7 things you love about your kids, your love doing with your kids, or that your kids love about you.
  • i love ……..when we mandi2 bersama dalam toilet sambil dia jerit2 takut air pastu sibuk nak sapu sabun kat badan i………..he he he…..mandi bersama ngan anak adalah saat yg sangat baik yerk kengkawan.
  • i love when everyday time dia balik from her nenek house and see me dekat depan pintu sambil dok sengih2 dok gelak, beri salam and said “mama” dgn muka yg penuh harapan dan penuh sinaran kegembiran…..cheewaaah.
  • i love when she give me a hug. Kiss my pipi kanan, pipi kiri, mulut and gesek2 hidung…but now, no more air liur tertinggal kat muka i…
  • i love to golek2 atas katil and depan tv sambil geletek2 dia sampai dia ketawa tak berbunyi….gamaknyer gelihati sangat.
  • i love when she look like she lost me. She will kelam kabut cari i while i in toilet doing something……….she will nangis2, jerit2 panggil i sambil ketuk2 pintu toilet tu……kejam oo…….tp bila buka pintu toilet, dia akan senggih mcm kerang busuk kat i
  • i love everytime batrice said ” antik mama” or “antik aju mama” when i bersiap nak pergi kerja or nak gi jejalan. Bebudak tak pandai menipu ok…..keh keh keh, muntah ijo ler sapa yg dengar nie……….
  • i love everytime batrice nyanyi lagu ciptaan dia sendiri ” aku ayang mama “.

>THANKS KAK ANATAHIR

>Pagi ahad yg di mulai ngan xtvt mengemas rumah, rebus telur 1/2 masak utk batrice sambil tunggu laling hubby balik dari beli sarapan……….malas nak masak hari nie coz’ tengahari nanti ada 2 jemputan kawen ……so, kenalah kosongkan perut kan……..1 majlis kawen kawan baik hubby, 2 majlis kawen adik si Lieya. Nasib dekat2 ……so, xde ler perlu rushing sangat kan…….dekat tak dekat pun, satu kat kluang, satu kat simpang renggam………..boleh ler tu…….

Dpt award plak dari kak anatahir……….thanks you kakakku sayang………cheewaaah…dan dan dan nak sayang kat ko kak yerk……..ya, i mmg sayang sumer kawan2 i……kamu kamu kamu dan kamu………….ya semua2 pun i sayang yerk……..

And then, i nak share award nie dgn Yong & Kak Watie

>** INSPIRATION & FRIENDSHIP **

>

Inspiration Award

Friendship Award

Dua2 award di atas telah selamat i cilok dari umah KAK PERANTAU SEPI……mmg ler kak perantau sepi tak mention nama i, tp time dia publish award yg dia terima tu dia ckp “sapa2 yg jengah umah dia tu………sila lah ambil award di atas tu kan” so…….i pun dgn tanpa segan & silunyer telah mengambil award di atas ………..ok kan kak……….kira entitle gark kan zana utk dpt award nie………..ada sapa x leh terima kenyataan ker…he he he he

So, turn uol plak ambil award nie yerk……i tak mau ler makan sorang……..i tak tamak ok..so, i share ngan sumer kengkawan i ………sapa2 yg jengah tu sila ler ambil yerk …jgn malu2 k…..i IKHLAS nie………lg pun uol sememangnye inspirasi i utk terus menulis dlm blog nie…..

>AWARD

>

Dua2 award nie i cilok dari rumah banglo KAK WATIE.
So, i nak share ngan sumer kengkawan yg jadi followers I……..sebagai menghargai minat kengkawan menjadi follower blog i nie kan……..so, yg mana tak jadi follower i……sila click utk jadi follower……..secara automatic nanti uol layak menerima award nie ……he he he he….

>mesti korang tertanya2 apa yg jadi semlm erk…

he he he..jeng jeng jeng…

.

,

,

,

,

,

,

,

xde apa2 yg jadi…
zana sampai2 umah petang semalam tengok anak dara tu dah comel dah…
dah siap mandi bagai..
tp rumah jgn citer ler…..bersepah yg amat….
xpelah……xleh nak marah papa kan….papa dah jaga batrice the whole day pun dah syukur daaaa….

so, hari nie….papa jaga 1/2 day jer…
tengahari nanti zana balik coz’ nak bw batrice ke klinik utk check up…..he he he
selamat ler papa kan….
thanks kat korang sumer……….coz’ bg moral support tu kan……..

ok………zana nak ucapkan thanks a lots kat adik manis MAR yg berada UK tu coz’ sudi bagi award pd zana…….actually, zana jadi follower dia….tu yg dpt award dari dia tu……thanks yerk MAR…nie kak zana gantung kat sini ok…………….

Mar nak tahu pasal apa kak zana jadi follower Mar yerk…ok nie 5 sebabnyer yerk Mar….

1) coz’ kak zana rasa blog Mar menarik….penuh ngan glitter word..penuh ngan gambar2 yg menarik…….

2) coz’ kak zana rasa Mar nie comel ……….mmg comel pun…..w/pun jauh di bumi orang…Mar tetap jaga perilaku Mar sebagai seorg gadis melayu……

3) coz’ blog Mar nie penuh dgn citer2 menarik Mar kat sana……..apa Mar buat……apa Mar masak…..Mar pegi mana……Mar dpt apa………….yelah, tak dpt pergi sana………dgr citer2 kengkawan cam Mar pun jadilah kan……………at least dpt gark bayangkan apa yg ada kat sana…….w/pun cuma imaginasi berpandukan gambar2 dari Mar

4) coz’ kak zana nak tambah kenalan………..he he he

5) coz’ ……..he he he pasal apa lagi erk………erm…..tp yg pasti mmg blog Mar menarik…….kreatif….mcm2 ler……………