>kalu bc tajuk kat atas…
agak2 korang boleh bygkan tak rupa bentuk motor honda lampu bulat yg dolu2 tu….
ala honda c70 kalu tak silap zana ler…

dulu, arwah atuk ada sebuah motor tu…ngan motor tu jugak ler zana belajar bw motor tau…
sampai jatuh2 kat kebun kelapa sawit…semata nak practice bw motor ngan kazen zana…
luka gark ler…yelah, dulu kementot…nak tekan gear motor tu pun x sampai…so kesimpulannyer…naik berdua, zana dok depan pegang handle….kazen plak duk belakang…tolong masukkan gear…..semangat seh zana belajar………kazen baru jer nak masuk gear dua time tu…zana dah pulas minyak……apa lagi……..terbabas ler…tau2 jerlah jalan kat kebun tu…tp tu sumer x mematahkan semangat ku yerk….chewwahhh……kalu tak xkan ler skang nie dah boleh merempit ye tak….he he he……

asyik nak melalut jer….sebeno2nyer….bukan citer pasai motor yg zana nak update nie…
citer pasai…..jeng jeng jeng jeng………

.
.
.
.
.
.
.
.

bicycle baru Batrice yg ala2 rupa bentuk motor honda c70 tu……..masuk 2 3 kedai tak berkenan ngan yg kepala katun2 tu….ada yg pink…tp tulah…ntah naper mata nie tak berkenan plak nengok kepala itik tu…so, last skali berkenan yg nie plak…lagipun zana rasa warna dia tu…agak mengancam kan…….he he he ….mata rabun ku ler yg nengok yerk……

yelah, time reraya tu jalan rumah kengkawan, rumah sedara mara…walhal sepupu dia si alya pun sibuk bwk kehulu ke hilir menan nie…sian plak kat dia….Batrice mmg tak byk menan besar2 camnie…..menan yg ada tu pun yg comel2 kecik2 jer….x puas dia nak main….bile nengok dia main kat umah org kemain lagi sampai cam nak buat hak milik jer harta org tu…..ckp ler kat hubby yg nak belikan Batrice bicycle camnie satu….sib baik hubby on tp tulah…nak harap pergi ngan hubby ntah bila lah yerk…so, sabtu lepas….gagah ler berdua ngan Batrice gi bandar cari benda nie…..boleh tahan gark harganyer…tp takpelah…rasa berbaloi kot belikan dia……yg nie zana beli RM110..harga asal RM135….bodek nyer bodek…dpt ler kurang…lagipun agaknyer tokeh kedai tu kesian ngan Batrice yg dah cam tak mau turun dah dari bicycle tu …….siap melalak time nak bw menan tu masuk keta….ingat mama dia tak jadi beli………

So, mmg excited ler minah sorang nie dpt toy baru……….keta mini dia dah tak pandang dah…kalu boleh tido pun nak atas bicycle baru dia tu………ala, sama jer…budak kecik ke mak budak ker …kalu dpt benda baru mmg excited kan………..so, camtu ler Batrice….sengih jer duduk atas bicycle baru dia….tp yg tak bestnyer…..mama dia ler jadi bahan buli dia…tukang tolak bicycle tu……kaki anak dara tu bukan sampai lagi………….nie boleh mintak gaji tak nie Batrice, 5 minit tolak…RM1……..harus kaya mama erk………

gini ler rupa nyer bila suruh pose giteww….ala2 muka ngengada…cam kena paksa pun ada….

hoorreeey……Batrice dpt menan baru…..

Thanks you mama…luv u ..muaahhh muuaaahhhh