Category: Birthday Bash


>

bersambungan…………..lepas makan balik rumah…..dlm kereta anak dara nie dah ketiduran..ater nya dari pagi tak berehat…lepas kelas music, di usung plak mama dia gi ke Kluang Mall kan……tu pun dah berungu2 kata penat……

So, balik rumah tu, ku biarkan dia lena barang sejam………….lepas tu….gigih jugak ler mengejutkan dia……ngan basuh muka jer pun…setting balik rambut tu…baju tak bertukar….ha haha…malas aku nak mengumpul baju nak di cuci…tu pun dah sebakul penuh baju tunggu masa nak di cuci..opsss….tinggal separuh..coz’ pepagi hari aku dah settlekan separuh…..

Majlis pukul 3 pm…….so, we’ll gerak dari rumah pukul 2.45 pm……dekat jer pun sepelaung…so, naik motor sudah…….anak dara nie, sempat ler berposing sebelum keluar rumah.  Bab posing mmg tak payah di ajar dah…tahu jer dia buat

Kek utk birthday girl….shedaaaappp….rasa cam nak minta barang sepotong lagi….tp malu ler plak…ha ha ha…….kita beli sendiri jer lah nanti….

Nie ler dia birthday girl……..PUTERI ERIKA AWATIF.  my BFF punya princess…celebrate birthday Kika yang Pertama………dulu Sal nie satu office dengan ku…tp after dia lepas pantang……..surat tukar sampai…….punya ler kami sabar menunggu dia balik office time tu..tak sempat naik, surat tukar sampai. Now dia kerja kat IPD Ayer Hitam…………Nie pun dah mengandung 2nd baby….dah masuk 2 bulan rasanya kot…..budak menggong…tp best layan kepala dia nie….we’ll leh rapat coz’ sama2 mengong…..keh keh keh keh…sorang lagi geng aku, tengah sarat mengandung 6 bulan kalau tak silap…aku? insya allah ada rezeki nya nanti.

Excited tengok Kika potong kek…eh….mummy dia yang lebih2…biasa arr kan….budak umur setahun mana ler faham…….so, mmg kita as parent  ler yang akan excited terlebih.

So, to dear Kika
Jadi anak yang baik
membesar dengan sihat
jadi kakak yang terbaik
stay comel and cute k…

>Besday Bash yang happening !

>

Date : 25th October 2009
Place: KFC Wangsa Maju
Theme : White & Jeans
Farhan & Emily Birthday Bash

Kesimpulannyer…………sangat happening…..sgt seronok………sampai lupa diri !…ha ha ha ha…..makan byk………kengkawan ramai…..mmg havoc…thanks kak mimi coz’ sudi jemput Batrice & co datang…………..sgt meriah kak !!! tak sia2 kami naik dari johor……

Sampai2 jerrr…………..terus bergambar…………giler glamour sehhhh!!! ………sebenarnya Zana yg dok lambat sampai…….yg lelain dah nak siap mentekedarah….aku baru gedik2…sampai ngan anak dara aku yg mood kedaung tu………he he he…..

Sangat sekejapan jumpa dengan Sue coz’ sue nak kena balik awal……..

Ahak! ini budak kecik mood yg so so saja……asyik dok menangis jerrr………..Batrice mmg camnie…..bila reramai nie, dia take time nak adapt ngan keadaan sekeliling………bila dah lama skit……baru ler dia ok…x caya? tanya lieya…ha ha ha ha

Ummeh yg happy go lucky giler…….mmg ketawa jerrr……….ngan little dinoco yg mmg x reti dok diam……..patut ler ummeh dia tu kurus slim jer…..exercise hari2 mengejar si ghazibon nie….

oppsss………menyelit gambar kami yerkkkk

time nie game ala2 kotak beracun tu……..org 1st keluar….ha ha ha…hardy yg cool………

dan pemenangnyer ialah ……….yeeehaaaa……..mr. ghazibon……….tengok tu…kiri kanan pegang hadiah ooooo

Lieya & co yang sporting join game……….laki bini pegang anak sorang satu nak join game nyer pasai……..tp shah mmg sporting ler…..

mia jadi mangsa papa dia………

kak aimi yg cute ngan hero2 dia…..hu hu hu…..mmg aktif oo anak kak aimi nie……pengsan…tu baru nengok tu…belum lagi kak aimi yg dok ngadap hari2….

yeeehaaa………koleksi snap gambar sendiri bersama kawang2 yang lain……..gegel2 tangan Zana nak snap gambar kaedah syok sendiri…..keh ke hkeh….cam kena parkinson dah!!


*** wif yong a.k.a ibu chempaka ***


*** wif mama vogue – lieya ***


*** wif hirda a.k.a mama hardy (babe….aku suka arr gambar nie w/pun muka aku ala2 separuh jer …..cam bersinar2 gitew muka kita….)***


***wif meen – see….gegar2 gambar kami………..***


*** wif ila***


*** wif ummeh & ghazi yang happening ***


*** wif sham – wah sham….muka kita di latari cahaya keimanan seeehhhh***


*** wif kak nur – alahai……comel kecik jer kak nur nie….anak dah 3 dah…..***


*** wif kak aimi – solid molid badan mama 3 anak nie tau….one more thing….tengok live, giler cun kak aimi nie………suka nengok muka kak aimi ***


*** us ***

Cake cutting session………….muka anak2 sumer dah excited jerrr………the cake….sgt yummylicious….SR gitewwww.


*** Ben 10 & Dora cake ***


*** princes of d day….Farhan Naufal ***


*** Princess of d day – Nazathul Emily Sorfina ***


*** blowing time ***

*** anak dara sapa ler tu kan yg dok tersepit kat situ tunggu cake di potong ……ha ha ha…si mia ***

*** little dinaco sedang attact baik punya pada cake ***


*** hardy with heroes kak aimi ***

Haha………anak dara aku yg baru berani nak masuk…tu pun muka still curious lagi…ha ha ha…takut ngan chicky……menjerit gegar satu KFC ngan sora dia jer….tensen mama dia….ahak!

Dpt goddies……kemain senyum anak dara nie……anak2 lieya plak baik jer makan cake…….

** mia & cake **

** senyum sampai ke telinga ko erk dpt goddies tu…..***


**mija pun nak tiup belon gark….***

Nak balik baru ler dpt laga2 pipi ngan kak mimi……..mak pengantin yg vogue d vash that day…lip lap lip lap ……..thanks kak mimi, sudi jemput kami sekeluarga…..mmg majlis yg happening…..

Si kecik nie…..kemain riang gembira bila majlis habis………dpt main kat luar….tengah2 panas…….

opps : muntah darah ler korang nengok gambar2 yang ada kan……Zana excited update byk2 gambar nie…….ha ha ha….kurang ler sikit aku membebelkan.

>

Sementara I berkursus nie…….and x leh nak ngadap blog for 3 days, uol layan ler citer2 basi cuti last week yerk…………and di ingatkan, entry ini adalah panjang berjela2…so, sila sediakan minda anda utk menghabiskan entry ini……..he he he

Cuti Labour Day tu……my adik ipar balik……..yolah, bukan selalu balik……so, plan balik Tenggaroh on Jumaat tu pun di tanggun ke Sabtu malam………..bagi ramai sikit rumah MIL I tu kan……..sesekali Batrice dpt jumpa ngan sepupu dia si Alya tu………so, happening ler rumah nenek dia………sampai anak dara tu nangis kejang2 x mau balik……..kalu balik umah pun, sibuk ajak gi umah nenek dia ………..sejak2 dah pandai cakap nie……..mulut cam mak nenek…..

dialog dia ajak gi umah nenek “mama……..jom arrr gi umah nenek” …… “icha nak aen ngan yaya” ….dlm pelat2 dia…tp still leh catch-up lagi ler apa dia ckp kan………..he he he he

Kebetulan hari nie (6 Mei) besday Alya yg ke-2 ……..so, maklong & batrice nak wish HAPPY BIRTHDAY Little Princesss ……….semoga anak maklong yang sorang nie membesar sebagai anak yg terbaik di kalangan yg terbaik………..amin

So, Sabtu petang tu…….b4 Alya & Angah balik Batu Pahat…….sempat ler buat little celebration kat Kluang Station………….just makan2 and potong cake jer………baby sofiyah tinggal kat rumah……tahun dpn yerk sayang join ……….

~ inilah my beloved anak sedara Alya Yasmin ……rambut cam maggie….bulu mata melentik cam bulu mata unta ~

~ 2 candle for 2 years besday cake …………~

~ blow d candle…………heeyaaa………..fuh fuh fuh….lilin x pasang lagi ler sayang ~

~ hu hu hu……muka sedih……….pak ngah, cepat arrr pasang candle…….~

~Mandur of d day………..gaya favourite dia……….tangan kat belakang………pastu buat muka inspector sahab !~

Berebut2 anak dara 2 org nie nak tiup candle………..yg si alya tu for sure ler mmg dia nyer besday cake kan……xde ler kisah sangat pun kalu dia yg beria2 nak blow d candle……..tp anak dara I tu pun nyibuk gark nak blow candle…………nyalakan api, tiup, nyalakan balik, tiup lagi…..gitew ler……..kalu di layan, mau tengah malam esoknyer pun x settle lg nak blow candle tu………….

~ apa yg seronok tu Yaya..~

~ korang nengok arr………excited jer muka tu nengok api candle tu kan………puas ler dok nyalakan lilin tu ~

~ menumpang kasih nak blow candle…..dpt candle extra pun jadi ler……..tu lah yg dia pegang dari awal sampai ke rumah…….siap masuk plastik lagi ~

~ bila ler nak blow candle kan Yaya……….sebenar nya tengah sibuk dok melayan Batrice ngan lilin nan sebatang dia tu…….~

~ 2 budak comel……..cucu2 kesayangan tok Ali & mak Kiah ~

~ ask papa nyalakan d candle balik ~

I order bubur nasi , Laling hubby order chicken chop…..sedap plak chicken chop malam tu…..pastu dia gark yg sampai awal……pak ngah & mak ngah order mee rebus……….. shedapp ….. tp tu ar….kami bertiga punya order…(bubur & mee rebus) giler lambat sampai……about 1 jam gark ler…….nasib ringan mulut tanya ngan bebudak waiter tu…..rupanyer x masuk sistem diaorg…so, xde order……….lepas tu…x sampai 5 minit …….wallah, sampai pun order we’ll………nasib baik sedap……lambat pun xpelah……….atuk & nenek order roti bakar jer…………

~ Mak Ngah & Pak Ngah yg mengong ~

~ Alya Yasmin ~

~ laling hubby & Chicken Chop…….order dia sampai dulu daaa……..laling hubby abis makan, we’ll nyer order baru sampai ~

~ My favourite Blueberry Cake. Engagement & Wedding pun cake yg sama ~

Sambil para mak2 bapak2 berborak and isi perut……..anak dara berdua nie berdating tepi pokok…………happy bila tengok dua org sepupu nie baik, mesra & saling ingat mengingati…….. w/pun jarang berjumpa…………

~ luv this picture…..anak dara I buat muka checky kacau si Alya……~

~ my MIL and my biras ~

~ my PERMATA HATI ~

Around pukul 8 memasing gerak balik rumah…..MIL ada yasinan kat area taman. Pak Ngah & Mak Ngah balik Batu Pahat plak…..and we’ll gerak balik Tenggaroh………jadi ler dpt sehari kat Tenggaroh dari x balik langsung kan…………

Sorry lah erk……….I malas nak pilih2 gambar……….berderet2 I masuk gambar hah !……..korang layan kan jer lah yerk………kalu rerasa malas tengok gambar2 tu……skip jer lah ………

Jom layan video budak berdua tu plak…………

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAPEbdexZYqODP9Nt5kZfcH0MATU2Jj8XJZTeNOMBpKjRr85tzuSqUYdJVV1NR0A6oKVehXEsZJZor6ajPS-XA_CWpGicNKuNLSD1Ycu3KGBMihKymoFtCAJJMXzpkvWWoPxNgMdgb88ZDAWRNsSFCRXcCiIroZbeuxolMe39rzJkHHUV3erJEyOelJHaXAToStpS3ub_VOQsLAKBzQuQ2O6wD3TiwdQbotc3r6VIvQ4f%26sigh%3DZzZ78lnfy9fqVwJnCmsHc1qTkjM%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3D53b936fc7de9e726%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DBtGUX5oIrtASZGoPlxz1Wpy21sk&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

Birthday Song to Alya

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAKXn9zyzXTyW6NoE_4ojujql595IvRSezgT4RDuTWdSb-yl40j6N0K8zHLpD_iJUCsIs2IpmrPYWUSs7vDYZmn7UK-N_8ecKVnSA8PfeKNFSmyRdO6WAke32lQ8gvg4L97wzA25qggXFzaxnn7oK1-nxNOduiyAPAsyoHXeEum2-rPQeRq0PdWps4LgCYf9RMbrT_yk-GsQLadb1GlhkvvAjd8V2zdRs-W2o7qZaoCKs%26sigh%3Dy-KCTpZWfGx2Wt9AQTsjTEQFv30%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3D3f1658778d310b36%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DQqTlVCwMrJTNYdSMHmqhe8pXUhE&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

turn Batrice plak menyibuk nak blow candle org lain nyer besday….next year mama buat awak nyer besday party yerk sayang…….promise !

>Birthday Bash Annur & Auni

>Lain2 entry skip dulu yerk……nak bagi laluan entry besday bash Annur & Auni nie….hu hu hu…

Act kami dari One Utama b4 bertolak ke rumah Sue……..after that baru ler gerak gi umah Sue a.k.a Mama Maryam………tp nak jadikan cerita…..I nie berlenggang kangkung jer gi umah Sue tu….cam dah expert……..padahal jejak pun tidak………sms lieya ……dia plak ada kursus……..sms Sue tanya camno nak gi umah dia………dia suruh ikut signboard ke kg melayu subang or airport subang………hu hu hu ………lepas tu sesat barat …….yelah, x familiar ngan jalan kan ……….di tambah plak jalan tu tengah di buat and malam………last2 minta pertolongan En Abu gark rescued kami………hu hu hu, sorry Sue, terpaksa menyusahkan ko………sian ko kena tunggu kami & En Abu utk cake cutting tu………hu hu hu ampun

Sampai2 rumah Sue…….tengok mummy’s yg lain dah ada…….meriah w/pun sederhana……..chocolate cake yer pun sgt sedap………d cuppies pun shedap & chumel…..meehoon pun shedap………….sampai2 jer terus majlis cake cutting……………

~ chocolate cake yg sedap…….barbie lagi ~

~ d Goddies bag…………shomel jer……. ~

~ dah nak start cake cutting nie………..comel jer princesses of d day tu…~

Mommies yg ada Hirda, Sham, CikLinn, Ila, Kak Jue, Linda, As, Kak Eina, Oli, Iza ……… mmm ……. sapa lagi erk ……….. mmg happening ler…………sana borak, sini borak………serious, sgt teruja betul jumpa all mommies…….yelah, I nie duduk jauh tercampak kat Selatan………..bila ada peluang dpt jumpa nie yg seronok………sampai lupa nak balik…………..

~ para photographer dok sibuk sementara princess nak blow & potong cake ~

~ I bwk 2 anak segera…..he he he buat peneman si Batrice, kalu x sure nak dok berkepit jer ngan Mama dia. Adam & Danish anak cousin hubby ~

Ila, Afiq & Akid in d house

Hirda & Hardy in d house

Linda & Ghazi in d house – kelakar arr ensem boy nie malu……..abis ummeh dia kena geget……..

Kak Jue, Danieal & Dalila in d house – kak Jue, ko comel jer……..slim gitew..anak dara ko mmg ligat ler kak………ada jer kerja dia…….nak snap gambar dia pun susah………anak bujang ko pun asyik dok ilang jer…………..

As, Nana & Aqeel in d house – Nana dok ralit nengok gambar2 dia. Mmg cun ler As gambar2 aqeel & nana………..puas tul nengok

Kak Iena , Jannah & Rizqi in d house

Sham & Echa in d house

Oli & Asha in d house

Iza & haikal in d house – ampun iza……camno gambar ko xde yerk……..nasib gambar anak bujang nie ada………tp iza makin berseri2 lark nak2 ngan pink kaler tu….

Cik Lin & Co in d house – Cik linn pun sama……..ampun kak, mana erk gambar kita berdua…nie pun numpang ko bergambar ngan Sham & kak jue. Ko comel ler kak…….seronok sembang ngan ko……hik hik hik

yesszzaaa…….dgn mak pengantin Sue

Azie – Mak pengantin yg cun seh !

Princess of d day ~ Auni

Princess of d day ~ Annur

hik hik hik……apsal ler anak dara aku nengok atas tu…..Asha sgt in good mood…….geram budak tembam sorang nie……..

kak Ct – hu hu hu camno x leh perasan dia……..tu pun cik linn yg tanya kenal ke idak…..kak, later zana jenggah umah akak yerk…..kak DoubleS

he he he………….princess den pun nak interframe gark……..asyik dok suruh mama dia tiup jer benda tu…..lotih den

Gambar penutup…..nie yer yg tinggal……………

Gerak balik dari rumah Sue almost 11 pm………mata dah ngantuk…….tp kalu ikutkan hati, mau berumahtangga di rumah Sue lelama……….tp si Aiman dok sibuk ajak mama Zana dia nie balik….so, bw anak org…….kena ler sedar diri sikit kan……….thanks a lot Sue & Azie……..don’t worry……….Zana faham………mak pengantin mmg busy…………lenkali jemput kami lagi yerk……hope Auni & Maryam suka ngan present dari Batrice yg x seberapa tu……..tu pun kena nyorok dari dia……sat lagi dia nampak dia ingat dia punya plak…………Batrice nyer kaler pink…….he he he

muaaahhhh utk sumer…………..