Category: Kijo


>

Nie lah dia berita gembira nyer……….ye ye ye….rezeki tahun 2008…….alhamdulillah……… So, pagi tadi ada perjumpaan dengan pengarah utk majlis penyerahan surat penerimaan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang tersebut…….pastu sessi bergambar beramai2………….I sorang jer yg bukan uniform…….yg lelain sumer uniform…….act, awam ada 2 org…….tp kak Im cuti ……..so, tinggal ler I sorang2 dikerumuni oleh kumbang2 penjara………..he he he………

** No 5 tu boss I…….comel kan……..boss paling best**

Next week on 22 – 23rd………..I akan ke Melaka untuk Majlis Penyampaian Anugerah @ Hotel Mahkota………..Friday plak will cuti2 …………and naik KL………yessss…….KL……..nantikan kedatangan ku…….eceecceeehh…………

Ye kengkawan…………….next week I naik KL yerk…….Sue, insya allah, will join besday bash Maryam………..ko jemput aku ke tak nie?……….keh keh keh…….and Cik Puan Linda……..sessi “ehem” boleh ker….?…………….he he he

Ada yg nak berjumpa dengan I ker………? wah gitewwww…….ayat cam artis popular plak yerk………xde ler……..kot2 ler ada blogger yg nak berjumpa tu…………..apa salahnyer……..I pun bukan selalu naik KL tu……..boleh ler kita beramah mesra kan………nanti tinggal info yerk…….keh keh keh……….Dee, Sis Rasp……..kalu ada rezeki kita jumpa yerk…..nanti bagi no. phone……..senang Zana calling2……..he he he….
Advertisements

>

Pepagi dah berpanas………….abis make up I cair tau……..
Lepas majlis serah surat ………..sessi bergambar plak di tengah panas terik…….ooo…..itu matahari atas kepala ooo…………..

** INI BUKAN GAMBAR I yerk…keh keh keh….tp ada sipi2 cam muka I kan kan kan…..**

korang mesti x paham ………xpe, later I update erk…..tengah nak mencuri gambar dari bilik gambar nie………he he he……wait and see………..nanti I story lah yerk………….
sabar
sabar
sabar……………………

>CUTI EMERGENCY

>I cuti hari nie
emergency
laling hubby kena pergi johor untuk undi kerja
my MIL plak ke KUANTAN utk settlekan berkenaan my SIL yg ntah apa2 tu
x abis2 nak buat hal and menyusahkan org……….

so…….xde org jaga Batrice
as MUM MITHALI…….harusler i bercuti kan…….

So, selamat bercuti utk diri i and…….
selamat utk di buli oleh batrice………….like this……….he he he

jgn ler tertipu dgn aksi nie yerk…….bukan dia yg jadi mangsa……cuba korang tengok bawah lagi.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

see……….mama mithali dia jugak yg jadi mangsa………………..

ha ha ha………..inilah rupa mama mithali yg terseksa duduk kat rumah………….

Tp xde ler terseksa mana pun
happy jer dok rumah layan si Batrice tu……..he he he
korang boleh marah ker kalu nengok muka dia macam nie………
i tak boleh lorrrrr……..so rasa cam nak cium2 juta2 kali jerrrrr………….

>SAMBIL2AN

>

Selasa masuk kerja cam biasa
i bw novel SPBI (Selamat Pengantin Baru Isteriku)
bc time senggang or time xde kerja……..
nak update blog , i xde mood semalam…….
lagipun tenet opis problem…….asyik hang & error jer……
tensen kalu buat kerja camtu…………

(sgt berlakon……ha ha ha)

semalam i dpt habiskan sampai bab 18 saja…….mlm balik rumah nanti sambung balik

sambil bc………sambil di temani oleh air sirap limau…
sejukkkkk………shedddappppp……………

(jemput minum…..!!!!)

>PAGI YG CERAH ……….

>

Minggu nie b/fast i xde kawan…….coz’ anak member baik i tu masuk spital……demam & darah ada jangkitan kuman. Yg lelain tu………bukan xde, tp x best……..lagipun ramai sgt yg diet kat opis nie…..he he he…..i diet malam jer…….b/fast harus ambil. Bos pun xde ………pergi PD ada meeting……boring bila xde boss……….coz’ bila ada boss i akan rasa masa itu berlalu dgn cepat dan pantas……………ayat seorg pekerja berdedikasi u….auuwwww

Hari tu, Oli ada tepek kuaci bungkus merah tu…….tetiba tekak teringin…….so, mlm lepas gi cuci2 mata kat Pacific, capai ler sebungkus……leh bwk gi opis. So, pagi nie i b/fast ngan kuaci yg sedaaapppp nie……….abis 1/2 bungkus………..

Kuaci nie ada 2 kaler kan bungkusan dia tu………satu lagi hijau…tp i lagi suka yg nie……..cam manis2 gitewww………….sambil makan kuaci sambil cuci mata ngan katalog Rorine………cun2 ar kasut and h/bag………i usha highheel coz’ beg cam dah banyak ler plak………….cun tak kasut yg kaler merah itam tu………..korang refer yg bertanda ngan hujung kertas tu………

Sesambil mata dok jeling2 isi kataloq Rorine……tangan plak dok update citer kat blog……he he he, multitasking kan…………..

Camtu ler bila boss xde………ntah2 apa2 kerja i buat……tp update blog kat opis tu kekadang jer……bila boss xde and free…….selalunya i buat auto publish dari rumah sajork…………i kan pekerja berdedikasi ……………see, muka pekerja berdedikasi…….kot2 ler tahun nie dpt merasa duit AKC kan kan kan ……….

ye ye ye……esok boss masuk opiss………….sukerrrrrrnyerrr……….

>berdebar2 betul…..dup dap dup dap……..

pagi nie……..i nyaris accident ngan lori…..mmg nyaris ler….sipi jer lagi harus i terselit bwh lori tu….berkat pagi jumaat nie kot, umur i panjang lagi.

Citer nyer camnie……..cam biasa i drive gi termpat kerja…….and area2 renggam i agak speed ler cam selalu…….pagi tadi i speed 120km/j …….tetiba keluar sebuah lori angkut buah dari kawasan ladang kelapa sawit ngan lemah lembut melintas nak keseberangan………bukan driver tu tak nampak keta i coz’ jalan tu lurus selurus2 alam ………..gelabah gark ler i……lori tu kuar dari belah kiri nak ke belah kanan………mmg berlenggang kangkung ler melintang tengah jalan2 tu….

Nasib i sempat elak……tu pun nasib baik tak terbabas ke tepi …..kalu tak, sure terbalik……..giler betul lerrr…………….and nasib baik jalan tu mmg tak banyak kereta pepagi………

Kalau ler umur i tak panjang & sampai pagi tadi jer…………..masya allah, rasa tak sanggup nak tinggalkan dan berpisah ngan laling hubby & batrice…….udah ler dosa pun bertimbun2 lagi nie……….

“Ya Allah, kau peliharalah keselamatan hambaMu ini Ya Allah”
“Ya Allah, ampunkan lah dosa2 yg telah hambaMu lakukan selama hayatku ini Ya Allah”
“Ya Allah, berkati kehidupan ku dan ahli keluargaku Ya Allah”
“Sesungguhnya hanya padaMu tempat hambaMu ini memohon perlindungan”

(pic raya haji 2007)

>BUSY

>sorry……hari ini adalah hari busy bg zana……….

dari pagi sampai ke petang nie…..x sempat nak ronda2 umah korang…….dpt update nie pun curik2 masa………….

will jejalan rumah korang malam nie insya allah…….

next week akan pergi kursus from 12 – 14th januari…….but, if boleh balik umah, akan update cam biasa yerk………doa2 ler lepas nak tido rumah bawak ketiak laling hubby …..hik hik hik

>UPAH BUAT KOPI

>hooreeey…….boss dah balik
boss dah masuk kerja…..daku dah x busan tahap gaban lagi….

jeng jeng jeng……boss i balik bw hadiah u….siap balut2 bagai…….
dah cam rupa hadiah besday plak…….ala boss…besday saya dah lama lepas ler….

nak tahu ke isinyer apa?…x yah kot…..
tp i tahu….korang nie kalu tak tunjuk sure ramai antar comment nak tengok gark..
he he he….demi mu kengkawan ku…..jeng jeng jeng jeng…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nampak tak?
apa tak nampak?
.
.
.
.
.
.
.
tara…….

set sudu garfu rupanye……
thank you boss….next2 time gi langkawi lagi….
belikan lah plak set pinggan mangkuk yg cun2 tu plak yerk…
he he he…demanding plak kan…….

>SAYA DEMAM + SELSEMA

>

(gambar di atas tiada kaitan ngan tuan rumah yg tengah sakit kepala selsema + demam nie yerk….sajork nak tepek muke sendiri )

dari hari sabtu lagi zana dah kena demam + selsema
sabtu tu mmg pengsan kat umah dari pagi sampai malam…
ahad tu gagah sikit ler mengemas rumah
isnin plak naik kerja
so….gigih dua hari nie naik opis
tp boss pun cuti…sama demam + sakit cam PA dia nie
so…hari nie…decide nak amik 1/2 day jer yerk….
doa2 kan ler kot2 malam nie kebah selsema nie..
x larat lllooorrrr…
sakit kepala…
sakit badan bagai nie………

>SETTLE tp MENYAKITKAN HATI…..

>peluh peluh semalam siapkan surat2 peguam tu…
dlm air cond pun zana tak rasa sejuk…gigil nie…dgr ayat peguam tu nak saman kan…
hampagas betul tau peguam tu……rasa cam nak cili jer mulut dia tu…

so, bila PKP dah sign sumer….jam dah dekat pukul 4.30…..xpe arr tinggal dulu, esok pagi baru siap2 utk pos….jenuh beb….so, bila dah jadi cam gitew…mmg ler i auto xde mood nyer nak kerja…plak tu malam tadi ada open house jabatan…so, adalah alasan nak balik awal…..rumah i jauh u……

pepagi photostat sumer…..chop2 bagai…pastu settle…..lega zana tau…..
hu hu hu…mmg tak senang duduk arr….sarapan pun dah dekat kul 10.30 …….tunggu settle baru leh pergi sarapan…….kalu tak sure, makan pun cam tak makan kan……baik bila dah settle baru gi makan…..baru ler rasa aman gitewwww……..

nielah surat2 baru yg zana dah siapkan…..jenuh nak photostat satu2…nak chop satu2….ada 50 company peguam yg nak kena hantar balik……….daku rela coz’ mmg salah daku kan………

nengok arr…..sempat lagi nak pose2 bagai ngan surat yg mengundang ke tidak puasan hatiku itewww………….ada zana kisah………suke arrr kan nak gambar2 bagai…..lagipun nak tunjuk bukti kot2 ler ada staff lawyer firm tu nengok blog nie…….(cheewaah perasaan beb…) see……..i buat kerja ok…………

dan yg paling menjadi hampagas ialah…………..dah photostat 50 helai, dah chop 50 kali….dah sediakan envelope bagai…..dah lipat2 nak masuk envolope…..bleh plak PP CK ckp antar kat company yg buat aduan jer………..mean……….SATU a.k.a 1 company tu jer lah……………..hu hu hu….mmg menyusahkan tau company tu……………. yelah, lagi 49 company tak buat complaint kan……………………….bongok betul ler………….ha kan dah mencarut kan sini…………………..