Category: Day Out


>Lepas b/fast…..we’ll gerak ke Kluang Mall……..asalnyer aku jer yg ajak hubby aku gi Kluang Mall coz’ nak bw Batrice berjimba kat Playland kat situ…and then, my MIL plak nak ngikut coz’ nak beli beras…….last2 sumer terjebak termasuk adik ipar aku sekali……yelah, udah mak & ayah mertua ku naik satu keta ngan dep akan…so, kenalah menurut perintah gark……

Masuk2 Kluang Mall…..memasing dah tersasar dari tujuan utama…….yang mak aku memula kata nak beli beras……ntah kemana2 dah pergi nyer…siap duduk kat kerusi urut lagi….FIL aku masukkan RM5….terus sangkut kat situ almost 30 minit……..ngan biras aku pun dok try kat situ……..

Pastu, mmg every weekend ada jer xtvt kat Kluang Mall nie…..last week…ada crew THR buat mini jelajah kerjasama ngan TM Point.  Siap One Nation Emcee datang lagi tu…..so, ramai orang….kami pun tersangkut gark kat situ……..dah puas melilau baru teringat niat asal memasing……..Aku bawa si Batrice and Yaya ke Play land….main sampai muntah…keh keh ekeh………2 jam gark ler sangkut kat situ….around pukul 3 baru we’ll turun……MIL aku pun sibuk ler cari beras dia……….kengkonon nak masak untuk lunch…last2…lunch merangkap makan petang pukul 4 di Chicken Rice Shop…….he he he…….gite ler kekdahnyer kalau dah keluar rumah…….terus tersasar dari niat asal…….

So, dah alang2 makan kat Chicken Rice Shop…..sebelah plak kedai kek King’s ………terus aku sponsor beli cake untuk double celebration.  !) Sempena Birthday si Yaya and 2) Sempena Mother’s Day……..beli cake yang 1/2 kg tu jer…..blueberry cheese kek….fuh….sedap beb……….1st time aku beli kat kat KING’s nie…..mmg sedap lerr….

Inilah kek nyer………meriah erk……lilin tu kengkonon utk besday gurl…..tp…

~ Happy Mother’s Day , Mak ~

orang lain plak yang tiup……..Yaya mood tak baik lagi coz’ ngantuk….sian dia….anak dara aku mmg tak reti penat….so…dia ambil alih…..perasan yg besday dia…tp nyanyi lagi besday to you Yaya…..cam confuse jer…

Makan sampai…….memasing tak pandang kiri kanan……….terus makan…….mau tak lapar ko….last makan pukul 10…tu pun aku just makan pau sambal jer………pukul 4 petang baru jumpa nasi balik…..giler memasing perut berkeroncongan…….licin habis sumer………….

nasib kek pun tak licin……..tp tinggal separuh gark ler……….suku aku potong bagi bebudak CRS…..sian depa kerja tak sudah2……….

so, just simple celebration for Mother’s Day…no hadiah from my laling hubby but….my princess tu pepagi celik mata wish Happy Mama Day siap nyanyi lagi Ibu Engkau Ratu hati ku……..he he he…walaupun ada salah2 lirik…tp…itu hadiah teristimewa di tahun ke – 3 aku bergelar seorang MAMA.  Thanks Batrice kerana beri peluang buat mama bergelar seorang MAMA dan merasai nikmat menjadi seorang MAMA dan beri peluang pada mama merayakan hari MAMA……..thanks my princess.  Hadiah itu lebih berharga dari segal-galanya…..

Advertisements

>by PAPA

>

Salam hari jumaat……….semoga kalian semua di berkati dan di rahmati di hari jumaat yang mulia nie…
So, hari nie aku mcm malas ler plak nak bebel panjang2 kan…….tp ada gambar yang aku nak share ngan korang…..takpelah…kot2 ada yg sudi kan nak layan entry bergambar aku hari nie…silakan……suka aku….
lepas makan free @ majlis perkahwinan jacky & cicie, we’ll buat photoshoot sendiri…….alang-alang dah sampai sini kan………..harus ler sessi gedik2……prop dah ada, model dah ada…shoot aje lah kan……

so, entry pagi nie…edisi:

PHOTOSHOOT by PAPA BATRICE.
Model : BATRICE and MAMA BATRICE
Lokasi : TAMAN TASIK KLUANG

Kak Atty, xde arr gambar yang betul2 zana diri tegak pakai maxi dress nie….yang nie ok tak…..?

and last…………capture by ME.  he he he ……………amacam….ada skill photographer pro tak? **PENGSAN 44X** but….i hearth this pic…..
1) coz’ aku yang capture
2) feeling2 like gambar terbaik from me
3) itu adalah insan kechentaan ku
4) feeling pro photog yang snap..

hu hu hu hu…..sesekali feeling utk kepuasan sendiri…ok kan…xde sapa nak marah kan…!

fuh….dlm panas2 tu gigih kami tau…….takpe bukan selalu pun.  Lepas sessi gedik2 santai …..we’ll terus ke Kluang Mall beli ticket movie……laling hubby aku meroyan nak tengok movie IP MAN 2…..dpt ticket pukul 7.30….time tu dah pukul 3 ++ so….malas aku nak balik rumah……so, dok ler kami lenggang kangkung dalam mall tu sampai penat……….batrice pun dah buat perangai jer……ngantuk + penat…last2…masuk panggung…tak sampai setengah jam dia dah ketiduran…….so, mak pak dia boleh ler layan movie tu ngan penuh khusyuk dan tawadduk

>Mini CHINA @ KLUANG

>kenyang tak tengok entry kerabu mangga aku…he he he….

so..jom explore lagi apa yang ada kat KLUANG nie…….

Di bawah nie……sekolah lama hubby aku…tp yang tu bangunan baru ler….dewan sek. rendah Chong Hwa….bangunan sekolah nyer tu kat sebelah kanan yerk…yang sebelah kiri tu tokong….he hehe…..hubby aku sekolah cina masa sekolah rendah….masuk sekolah menengah….dia masuk sekolah keb biasa….tp tu pun sampai tingkatan 3 jer……lepas dari tu…masuk sekolah swasta…budak degil ler katanyerrr………

eheeemmm………..cantikkan patung2 buddha nie…..feel cam kat CHINA ler plak….takpe…tak dpt pergi CHINA dpt feel mcm kat CHINA pun jadi ler kan.  Kagum weh…aku tengok seni tangan orang yang hasilkan patung buddha nie….sangat halus….sangat terperincin……

Oppss…b4 kita pergi jauh lagi………apa kata cuci mata sikit ngan pose dari anak dara aku lagi………pose ala2 memerintah mama dia….hu hu hu

dan ini lagi…………..

Serius….cantik sangat kalau tengok live…….kalau tengok gambar tak cantik…tu pasal aku bukan ler terror ambil gambar pun…baru jer nak bermanja2 ngan mr. Nikon aku nie…….

aku tak tahu nak letak caption apa…….korang tengok2 yerk gambar yang ada nie……

pose TERBAIK dari model cilik saya….he he he……hijauuuuu….

Dalam terik2 matahari tu……gigih we’ll posinng2 kat sini………tp kalau kat CHINA sure tak panas cam sini kan….sejuukkk jerr……..nak2 bila musim sejuk…sure leh main SALJI…..

ha ha ha…ngeri tengok gambar sendiri….tp serius seh……now aku mmg TAK LARAT nak tengok gambar sendiri……aku rasa down sangat……..tp nak buat camner….aku jaga makan, aku diet pun…badan aku nie tak mau turun-turun…makin mengembang ada lerrr……….buka almari pun dah pening nak pakai baju apa coz’ bila sarung and tengok kat cermin…..sure aku rasa HODOH sangat…….rasa cam tak menarik langsung……hu hu hu hu……help help help….agaknyer kalau pergi slimming centre boleh kurus  tak? 

baru ler cun pemandangan ngan model cilik aku nie kan………

tp korang tahu ker kat mana aku bergambar tu…..sure tak tahu kan……..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
kat sini lorrr………tokong terbesar kat Kluang……tokong sebelah dewan sek. keb cina Chong Hwa….he he heeh………
Sure korang pelik kan….apa kerja ler aku pergi snap2 gambar kat TOKONG tu…….memang ler takde kerja aku nak gi TOKONG tu pun…..tp kita kan 1 MALAYSIA….rakyat malaysia saling hormat menghormati tak kira dari segi budaya, kehidupan mahupun agama…bukan tak boleh kita nak pergi tempat-tempat mcm nie….tp…ikut niat kita lah kan…kalau kita niat nak pergi tempat nie utk sembahyang cam mereka…NAUZUBILLAH ler kan….tu dah terpesong dah akhlak korang…..tp niat aku kat sini…sekadar menghargai keindahan landskap dia….menikmati sebuah kecantikan yang secara tak langsung juga anugerah ALLAH kan……tp serius…mmg cantik landskap yang diaorg buat…….

Company lama aku pun pernah buat dinner kat sini………selain tempat sembahyang, diaorang ada gark provide dewan untuk buat majlis-majlis macam perkahwinan, dinner or ceramah…..kena sewalah kan…..pandai kan mereka cari dana untuk persatuan mereka….tak mengharapkan 100% pada sumbangan ahli persatuan or kerajaan……cukup berdikari……itul salah satu SIKAP orang CINA yang kita boleh contohi…..tidak terlalu berharap pada subsidi……

Btw…….abu nenek hubby aku belah ayah mertua aku pun simpan kat sini gark……

he he he .last but not least…..laling hubby plak nak pose….tapi cam pelik plak yerk tengok cara dia pose tu……papa…..nie pose nak lari ke apa……….

>Jom tengok apa lagi xtvt kitaorg hari ahad yang lepas……ingat KLUANG nie takde tempat menarik ker…? walaupun bandar kecik…tp MACAM-MACAM ADA…cam iklan ASTRO ler plak……

Ohooo…………dua oran kechentaan saya yang berlagak mcm pelancong asing di bandar sendiri……………keh ekeh kehe…..si anak dara siap ber topi kerja atuknyer….gara-gara matahari tegak atas kepala tp still tak reti-reti nak balik rumah lagi….hu hu hu hu…saya yang menurut perintah ANAK.  Mengembirakan anak perempuan itu adalah satu pahala yang sangat BESARRRRRRRR

Dongak-dongak tengok atas. Tengok apa ler tu……

haah…binatang comel nie lah yang kena skodeng dek dua orang yang tersebut di atas tu………MERPATI dua sejoli…tp yang nie dah lebih dari dua sejoli…dorang pakat couple reramai kuar dating kot….

Hah!…….terbukti sudah………..Kluang nie macam-macam ada………see…xtvt beri burung makan……free lagi tak kena bayar….kalau bayar pun…tu haha….kacang RM1 jerr….utk tabur kasi burung-burung tu makan…..syok kan….tp kalau dah tengah panas buta…syok apa nyer……..

Act….nie xtvt yang biasa budak nie buat bila ngan nenek & atuk dia…mak pak dia nie jadi tukang turut bila time-time cuti jerrrr…………..agaknyer burung-burung tu pun dah naik kenal ngan anak dara aku…..dah tahu, bila budak kecik nie datang sure ada makan BESARRRRRRR punyaaaa……….

see…..uncle2 yang dok berborak kat tepi bangunan tu…………kemain lagi ingat we’ll nie bukan orang KLUANG….mau taknyer….ngan aksi ala-ala pelancong asing di bandar sendiri & DSLR tergantung di leher……..keh ekeh kehe…..

Memang rentung lerrr layan budak kecik nie hari ahad lepassss…………

>Model Kluang Railway

>wah gitewwww tajuk…nak glamer jer kan…….

tengok ler anak dara aku nie……..dari muncung panjang ala-ala boleh sangkut hanger baju…terus tukar watak jadi seceria-ceria riang gembira kanak-kanak ribena.  Siap berlari-lari lagi ala-ala filem hindustan.

jom layan photo gedik anak dara aku  yerk……..jangan sampai muntah udah lerrr…

di sebalik tiang pun dia boleh nak pose…….sumer pose nie takde paksaan yerk…dia sendiri pandai nak pose

cak cak cak…..he hehe…alalalala….tomey sungguh budak tocang dua nie….anak sapa ler tu yerk…hik hik hik hik..abis ler…syndrome keperasanan mama dia dah sampai daaaahhhh

apa ingat Batrice jer ker nak glamer posing kat railway nie……papa dia pun nak gark merasa glamer di photo gedikkan ……

2 orang pujaan hatiku……cinta matiku……….dan kadang-kadang boleh buat aku sakit jiwa……hahahahah

lagi posing gedik oleh anak dara ku………….”mama….echa flyyy” katanyerrrrrrr

model gedik mak ngan anak…..he hehe…

dah puas posing-posing…time for balik….hu hu hu…..tengok ler anak dara aku nie…lari sana lari sini bila ajak balik…………

akhirnyaaa………dpt gark tangkap dia………

tp tulah…ada plak tragedi……….berdarah kaki gebu anak dara aku…sibuk sangat nak lari dari kena tangkap ngan mak dia…salah step…terus tersadung….tp sikit jer lah ….no hal lah……..mak ko dulu, abis koyak lutu main pasir punya pasal.

so…bila dah luka tu…….baru ler reti nak balik

oppss…lupa nak bagi tahu…….parking kat sini kena bayar yerk….60 sen jerr…….tak kira ler berapa lama pun korang parking kat situ……dari pagi bawak ke malam bawak ke esok pagi pun, bayar tetap 60 sen….and selalunyer mmg WAJIB dia yang jadi tukang bayar………

oppppsss……….ada lagi sebenarnyer story mory kami hari ahad lepas………..balik dari Railway nie…tak terus balik rumah…….ada 2 xtvt lagi……….keh keh keh keh…x dpt ke Jom Heboh @ Danga Bay…we’ll heboh2 kat bandar kluang jer pun jadi lah kan…..feeling dah cam pelancong asing kat tempat sendiri.

Hu hu hu…ngeri tengok gambar sendiri……….

>Fuh….hari yang busy…..dari pagi masuk office terus aku bekerja ….nak update citer dlm blog nie pun tak sempat…..so, b4 balik rumah nie….coz’ aku ambil 1/2 day today……aku update ler sikit kan……

pukul 3.30 pm nanti…..aku & batrice akan naik bas gi KL….berdua jer yerk ngan dia……coz’ my laling hubby dah gerak gi KL dulu malam tadi………dia kena pergi awal untuk settle kan a few thing about their nyer lesen perniagaan @ JKR……aku plak…..coz’ cuti yang makin sikit tu…..malas nak ambil cuti….tu pasal aku amik half day today….boss pun masuk sekejap jer pagi tadi…….so…..kaedah2 menjimatkan cuti tahunan anda…he hehe…tp jangan selalu ok…untuk perkara2 yang tertentu2 sahaja….

mmm…..camner lah aku nak handle anak dara tu dlm bas nanti….hope dia tak buat perangai dlm bas…hope naik2 bas dia tido…senang kerja aku…..dpt dia nak main lari2 dlm bas cam dia buat kat rumah….mati ler aku…korang doa2kan yerk batrice behave nanti…sian kat aku nak handle dia sorang……

Ok…my frenz…..aku nak siap2 balik dah nie…….doakan perjalanan aku selamat yerk……..esok nak bergumbira di Gatsby Deoderant Street Fair……so, sapa2 yang pergi tu……..sila ler tegur2 aku nie…..aku nie malu2 sikit kalau nak tegur2 orang yang aku tak kenal……..tp insya allah, once korang dah tegur…….aku akan transfor jadi peramah….he he he….

>Excited jumpa Artis!!!!

>

WAJIB pampang muka tuan punya blog yang excited nak tengok Suria FM Rancak tour @ Kluang Mall………nak tengok artis2 pujaan ko…harus ler dlm hati ada taman bunga……

kitaorg sampai pun dah lambat daaaaahhh….3.30 baru masuk…tu pun pusing punya pusing punya pusing cari parking………ramai tul orang yg dok sama sibuk2 kat kluang mall tu……..mau nyer tak…bukan senang nak jumpa artis ko…………

Penuh ko orang………naik2 dari eskalator jer aku tengok jammed sana sini ngan orang….hu hu hu…memula sampai tu…….aku tinggalkan batrice ngan papa dia…coz’ en laling hubby aku nie…benda2 camnie dia mmg tak layan…….tu pun nasib baik aku ajak gi kluang mall petang tu dia terbuka pintu hati….kalau tak….nangis aku dok umah layan perasaan yang tak kesampaian…..

Time nie aku still duduk jauh kat belakang…nak nyelit gi depan ……alahai…….kemain sesak lagi…snap gambar pun main snap jerr……….pastu dpt ketengah sikit…..time tu akim dah nak kuar………tetiba dari kejauhan aku dgr suara budak menangis…pastu mcm biasa jer ngan suara tu kan……..ALAMAK………rupanyer anak aku melalak ler plak……kocoh2 gi belakang balik check pasal apa anak dara aku tu nangis…………dia kalau tak nampak kelibat mama dia….mmg camtu ler…nak melalak jerrr…..

Tak kira…nak gark nengok Akim dekat2….gigih ok……sebelah kanan pegang camera…sebelah kiri plak cempung vontot gebus anak dara tu…….laki aku jgn di harap ler dia nak nyelit sama……biarkan dia layan perasaan dia sorang…janji mak happy…hahahaha aha…

mmg hensem ler Akim nie……

tak byk gambar Akim yg aku dpt snap……keadaan tak mengizinkan coz’ time nie aku still dok terperosok kat celah2 orang….nak2 brother sebelah aku tu…dianyer PERFUME semulajadi..kemain hebat lagi……tahan jer hidung aku nie……tu yg cepat cari posisi lain tu……

Lepas Akim, Nas Adilla plak keluar…aku tak berapa suka ngan minah sorang nie…com over gedik plak….tp, dah depan mata…snap jer lah gambar dia kan…..

Satu cukup arr buat peminat2 minah nie kan…….
Lepas tu Linda Onn keluar……….phewww……cun minah nie…kecik comel jerrr………make up pun simple natural jerrrr……….sedap mata memandang…….suara dia mmg best lerr……..camner dgr kat radio..camtu ler dgr live…lagi best ada….
pastu si LO nie panggil zizi & kak vee…….sapa dgr Suria FM pepagi tu tahu ler kot…..dj yang bertugas tetiap pagi kan…HO, Zizie & Kak Vee………time zizie keluar aku ok lagi……tp bila LO announce yang Kak Vee keluar………aku cam confuse jap……..suara ada…….tp mana orangnyerrr…….dlm pala hotak nie dok bygkan kak Vee tu orangnyer yang rambut kembang kerinting tu……sekali ku perhati ku amati…….laaaaaa……..
pakwe jambu di atas rupanyer KAK VEE……..giler mmg confuse aku wei…otak aku tak leh terima ko….mcm..tiap kali suara dia keluar…tu, bukan kuar dari mulut dia…mulut orang lain….aku siap buat andaian yang mic dia tu mmg dah di setkan ngan suara camtu…kiranyer bukan sora original dia ler…..alahai…..muka kemain hensem tp bila kuar suara……..aku seperti berada di dunia lain plak…………..
tp yang bagusnyer dia nie……kena kutuk kaw2 ngan LO pun dia relaks jer…gelak2 lagi…..naik seram dgr gelak dia tu…….time nie LO buat pertandingan Patung Cendana.  Pecah perut aku dok layan si Zizie buat lawak……
Dah habis main Patung2 cendana….turn Jay Jay plak performance….best arr suara Jay jay nie…….byk gark lagu dia nyanyi…..layan beb..layan………artis2 nie agaknyer sumer size2 kecik erk…si jay jay nie pun kecik jer orang nyer……chumel jer….beh kurang cam en laling hubby aku…..
yeehaaa…….saat2 yang di tunggu pun tiba…….turn Mila plak performance….alahai…..kecik jer Mila nie…..cute seh…tp dianyer kasut…aku rasa heel yang 5″ tu lerr……..terkejut aku bila LO announce yang Mila nie berat 39kg jer…….alahai dik……apa ler yang ko makan sampai berat badan ko tahap tu jerrr……..share sikit rahsia ko……..aku rasa, berat aku 39kg tu time aku darjah 6 kot……tak pun tingkatan 1 or 2……hu hu hu

Lepas Mila performance aku dah xde hati nak stay lelama…ngan panas nyer…ngan perfume semulajadi dari ntah sapa2….naik lemas aku…ngan lengan yang dah kebas mendukung Batrice…hu hu hu…baru nak rasa…..time layan Akim & Mila xde plak rasa sumer2 tu……….
ini naim kalau tak silap.
After that…direct terus keluar dari Kluang Mall..no cuci2 mata or whatsoever……..perut dah berkeroncong nyanyi lagu yang dah takde musik……………..b4 that………..sempat posing sebelah kenderaan Suria FM….poyo erkkkkkk
nie muka orang paksa papa dia amik gambar dia……x pasal2…nak nangis lepas amik gambar dgn kenderaan rasmi Suria FM tu…….ingatkan naper…rupanyer dia nak bergambar lagi……….apa lerrrr………..yang confuse tu…..dah paksa orang snap picture dia……dia plak pose ala DIVA sombong……

>Suria Rancak Tour

>

boleh plak memula aku bc as “suria rongak tour”…..mangkuk tul ler mata nie……..makin rabun ler plakk….hu hu hu hu

hooyeeehhh hoooyeeeh…suria krew datang kluang arrr semalam……i mean SABTU k……..havoccccc beb
nanti i update citer erk….mmg gegak gembita lorrr………

>let’s makan angin di sana !!!!

>Isnin (16 Feb) kan cuti ……sempena CNY kan…he he he he…..kami gerak balik dari Tenggaroh ke Kluang….gerak pun dah petang….almost 4 lebih…awalnyer nak gerak dlm pukul 3…….tp, aku bw mak gi kedai andam utk tempah pelamin, baju & andam utk adik aku bulan 5 nanti…..2 pengantin….so, cam pening2 lalat plak nak pilih tema….kalau 1 pengantin jer….senang sikit…coz’ cari 1 baju jer…nie 2 pengantin…nak dptkan 2 pasang baju yg lebih kurang jer, bukan senang………at last, kami decide amik ORANGE kaler….wakakwkakaahh….nasib korang ler yerk….ikut selera kakak.

Otw balik tu……kami tak terus ke Kluang……….tp laling hubby menyinggah ke………

kasi suspen sikitttt

 
budak kecik nie baru bangun…….seharian suntuk tak tido….so, bila masuk2 keta jer……..terus wassalam…….
nak tahu ke kami ke mana? alah korang nie………sure nak tahu punya kan….debar2 nak nyibuk sama….
kami ke Penyabong……………he he he…
 
  
Ramai betul orang ke sana……….1st time aku jejak kaki ke Jeti Penyabong…….tp kalau kawasan sekitar cam Teluk Sari tu…mmg dah pernah pergi…tu pun 10 tahun yang lepas….time2 sekolah kan aktif ngan kem kepimpinan….felda mmg xde tempat lain depa sign kontrak….bila buat kem kepimpinan or motivasi jer…sure pergi Kem Teluk Sari….jemu jelak dah…tp dulu2…mana reti jemu……time tu ler baru dpt keluar dari tenggaroh kan……so, dia punya perasaan jakun tu lain macam sikit…nak2 dpt kawan merangkap pakwe baru…lagi lerrr meroyan tiap kali dpt pergi……keh keh keh…….
 
 
 
yg boat kaler orange tu sebenarnyer chalet tau….boat lama tp kreatif tak kreatif ler owner tu tukar jadi chalet…siap ada air cond lagi………kat sini, kalau datang nak stay pun buleh….coz’ ada ler chalet kecik2 2 – 3 buah……..tp for me…x berbaloi stay sini…..if korang pergi ngan family ler……nak mandi air kotor….pemandangan pun x berapa nak cantik……tp kalau laki korang kaki pancing….sini best…..boleh gi Kelong Acheh mancing ikan……dekat jer pun…….
Kat sini pun kira pusat borong ikann or hasil laut…..dah nama pun Jetty kan……..nie yang kerumun reramai kat abg rambut ekor tupai nie……coz’ memasing nak memborong udang & ketam……..nak2 time tu CNY…..pasar mesti x ramai yang berniaga……..so, depa direct beli dari pemborong nie…..nak kata mahal pun tak , nak kata murah pun tak…….
 
my laling hubby pun nak mencuba nasib beli udang…….hu hu hu hu….udang besar ibu jari kaki sekilo RM45…….si laling hubby nak beli rm10 jer……….mana ler depa nak layan……nak kira berapa ekor pun susah kan……….tp, beli pun just utk Batrice jer….dia kan pencinta udang…..last2…x dpt pun…..brother ekor tupai tu tak mau layan……sian erk kami ! xde rezeki….next time datang….kami borong terus 10kg harus brother ekor tupai tu baru nak layan kot!
 
hati kecewa tak dpt nak beli udang RM10……so, memasing bw hati ke jetty……layan tengok orang mancing ikan……hu hu hu…sedih nie wei!
Angin kuat beb! sejukkkkk……….tp dah nama memasing pencinta air masin………..redah jerrrrr
 
 
  
xde apa pun yang BEST selain cuci mata tengok gelagat orang mancing kat jeti tu……….
 
  
  
sambil tu snap2 gambar……..tu jer lah xtvt kami
 
  
  
  
  
 
Lepas dah puas melayan mata kat jetty…….time to isi perut….hoooyeeehhh…….citer pasal isi perut lepas nie yerkkkk

>

kesinambungan citer CNY kami….lepas makan2…tak terus balik…memasing demand nak nengok wayang…..esp my MIL….she claimed yg dah lama tak tengok wayang…ahakss…..so, layan kan jer lah….balik rumah pun bukan buat apa kan…..so, from rumah auntie….terus menuju ke Kluang Mall…….

Nama pun CNY…so, mood CNY tu still ada di mana2….time kasi sampai…itu Tok Janggut sedang agih2kan ang pow……berebut2 orang nak shake hand and ambil ang pow ngan dia….aku pun kengkonon gigih ler sambil dukung Batrice nak salam ngan Tok Janggut…..tp…anak dara tu kemain kuat menjerit takutt….ceh…..spoiled betul lerrr……..nie pun gambar aku main snap jer…..

Ntah apa yg budak kecik tu takutkan pun aku tak tahu……memula kemain excited dia nak jumpa ngan Tok Janggut…dari jauh lerr…bila datang dekat…….huuwaaaarrrhhh….gegak gempita sora dia nangis….siap tukar peluk nenek dia kuat2….
 
Dah budak nie melalak…..x guna nak layan lelama kat situ kan……so, terus direct pergi tingkat atas……check apa citer yang BEST.
 
  
  
 
So…lepas nengok apa yang BEST….laling hubby decided tengok citer 14 BLADE…..ok ler tu….kena ngan tema kan……nak2 FIL mmg layan citer camtu…..yelah, takkan nak bw dia nengok citer LEGION ker apa kan….x masuk tema ler gamaknyer…….
Tiket pukul 4.45pm…….kami sampai tu pukul 3.30 pm…….So…..almost an hour kan……..apa lg…….budak kecik nie kalau dah kat atas nun……mmg takde benda lain ler dia nak pow……..
 
  
  
 

lepas tu….my MIL ajak turun tingkat 2 plak….layan mesin urut OGAWA…….bayar RM1……dapat ler 5 minit urut…….tu pun dah best…….

 
  
fuh lega…..lepas dapat urut2 baru ler boleh nonton ngan selesanyer kan……he he he he
Kesimpulan……..citer sangat best…yang tak bestnyer coz’ kami dpt seat row ke 3 dari depan….hu hu hu…sakit leher weiiii………hu hu hu…
Best arr citer dia………dari 5 bintang…aku boleh bagi 4 bintang……pelakon pun mantap…….tak caya….korang tengok ler sendiri citer 14 BLADES tu…..
Lepas tengok wayang…..sempat lagi pusing2 @ mall…biasalah, kalau dah masuk shopping kompleks nie…sure ada tersinggah di mana2 kan…..terbeli apa2 kan….kami anak beranak dok try test mesin2 urut kat OGAWA…….pastu berangan2 nak beli…tp $$$ nyer xde….he he he he…angan2 tak salah kan…
si Batrice pun kemain enjoyed lagi kat situ….paling dia suka main kat mesin getar2 lemak tu…ha ha haa…nie kalau selalu buat nie…harus pungkuq anak aku ala2 JLO….
 
  
  
Dia dah tukar baju dah……aku yg kerimasan nengok dia ngan Cheong Sam tu……..so, tukar tshirt & jeans…baru ler stylo anak mama….statement poyo dari mak yang sentiasa perasan….ada aku kesah!
Cuci mata dah, cuci poket pun dah…….apa lagi…..time tu mentekedarah ler……….again! Pizza Hut lagi……..
 
  
  
  
Budak nie dah tembam sikit kan…….sapa perasan? sila angguk2 kepala erk kat depan screen tu….ha ha haha…yelah….sejak2 tukar susu nie…….selera makan Batrice bertambah2….memula tu cam tak perasan ler kan…tp……bila sarung baju2 yang b4 nie pakai cam loose jer……but , now cam ngam2 ho ngan badan dia…baru ler mama dia terpikir……..time @ Pizza Hut nie pun…..kemain lagi dia menghirup sup tu satu mangkuk………..pastu Garlic Bread 2 ketul…….pizza seketul…….byk tu…….kalau selalu…….soup dpt 2-3 sudu pun dah cukup baik……..roti dpt habiskan seketul pun dah lega……..xpe….makan2 nak makan…….mama mmg suka nengok ko chubby2 cam mama…..
favourite statement dia bila tanya 
“Kakak gemuks mcm siapa?”
dia jawab
“Echa gemuk mcm Mama”
hu hu hu…sentap ok
tp if kita tanya dia
“mama?”
dia jawab
“mama cantik…..”
he he he….
kembang kempis hidung mak ko…..

So penutup………..gambar si Budak Gumuks nie menjilat bibir…..let’s makan Pizza………he he heh e