Category: Blog


>Merajuk ker?

>

Perasan tak apa yang takde kat gambar kat atas nun! list follower takdeeee uol’s.  hu hu hu hu……sedih nie…..sumer follower tarik diri dari jadi follower aku ker? merajuk ke semua follower tu…? ke blog nie dah tak best? ………sedihnyaaaaaa…….

ooooo…rupa2 nyer bukan aku sorang yang kena…..kengkawan yang lain pun kena yerk…blogger nie naper? mcm2 jadi dah nie….hari tu tak boleh nak sign in…..pastu langsung sumer comment and entry utk hari tersebut hilang…opss….entry ada…tp dok dlm draft…comment jer tak dpt di kesan…..sedih sudah…

Kali nie..follower plak yang hilang…….camno tu….takkan nak suruh follower sekalian follow blog kita balikk……! harap2 it happen for good k…….

to blogger…jgn arrr merajuk2…tak best ar camnie….nanti aku plak merajuk tak nak update blog..lagi ler haru…….en blogger…jgan majuk2 erkkk………

>Blogger buat suspen jer tau.

>Fuh…….terkejut den. Buka blog…then nak sign in kenkonon nak update…sekali tekan kuar benda alah nie…

mengelupur kejap……..
huwaaaaaa……….kecoh2 jap kat FB…..ingatkan aku sorang yang kena
rupanya ada kawan seangkatan yang kena gark….adeh…

suspen- suspen…
nasib baik lepas tu besan ku CIKLINN yang comel tu try balik then kata dah boleh..
lega mak..
terima kasih ler besan yerk……kalau tak, tak senang nak duduk aku nie hah!

>Nie namanya tangan gatal!

>

bila dah bosan yang teramat……..nak online FB pun tak boleh coz’ berukband tak di bayar lagi….ha ha ha…dasyat aku bulan nie….berukband pun tak sempat nak bayar….nak online…ntah naper takde plak column utk bil celcom 019/013….cari merata tak jumpa……so…di tahap kesengalan tertinggi ler nie…
Dengan boss yang outstation seminggu nie…lagi ler hazab aku duduk office nie…..beginie ler nasib PA….bila boss ada….tak cukup kaki tangan bekerja….tp bila boss cuti or oustation…mula ler aku sangap kat workstation aku nie…kerja2 yang lain tu…dah siap sumer…..
Makanya….tangan pun mula ler gatal2 godeh blog nie…….cam bosan plak ngan warna HITAM…ceh…..dulu ayu setot ada complaint yang kaler hitam cam tak masyuk jer ngan personaliti blog aku nie…so, kita try tukar dari hitam yang penuh misteri kepada putih yang suci murni….wah gitew!!! cam pantun 2 kerat plak kan…

So amacam……? suci  murni tak? ………………ayuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! aku ngikut kata ko nie……….
kita try kaler yang lembut2…kaler2 gegirl gitewww.

And alhamdulillah gark……..BE ku semakin bertambah-tambah….dari 2 dah beranak kembar 3 jadi 5 BE yang sedang running kat blog aku nie….blog lama aku pun ada gark terselit 1 BE walaupun dah lama aku tak buka ko…….jadi ler kan…

takpe….kali nie earning nuffnang kita kumpul kasi juta-juta plak yerk……..buat modal melabur ke Bandung next year…..ha ha ha ha…..

>Scan Blog Anda.

>

jom scan blog masing2 kat sini ONLINELINKSCAN
and result for my darling blog…..

hoooyeeeh…..status : CLEAN.
syukurrr…..akhirnya itu virus malware yang tak tahu malu nak ngendeng kat blog i nie….pergi jugak….fuh!….

>Virus Malware menyerang.

>Aduh……blog aku kena virus malware ker?
korang ada masalah nak masuk tak…..if ada..please bagi tahu erk…..coz’ one of my friends ada give notice that my blog kecil nie ada malware virus…so, dia tak berani masuk …takut effect kat blog dia plak……hu hu hu hu….camne erkkkk

aku dah try godek2 apa yg patut……dah check status kat google webmaster tools pun ….

tp resultnya…….GOOGLE HAS NOT DETECTED ANY MALWARE ON THIS SITE.

so…apakah yang menyebabkan mereka tak boleh nak masuk my blog nie……..

sedikit info about malware :

The term “malware” covers all sorts of malicious software designed to harm a computer or network. Types of malware include (but are not limited to) viruses, works, spyware, and Trojan horses. If you’ve been hacked you’ll know it, because readers will see a warning when they try to visit it from the search results pages. In addition, if you’re a verified siteowner in Google Webmaster Tools, Google will notify you through the message center.

Punca :

from apa yang ayu ibu aqeel info aku…blog aku terjejas coz’ ada mengandungi contest from suke2blogspot.com. haiyaaa….mana datang nya  yerk …..rasa takde plak aku follow blog tu…takpe…sat lagi aku check ikut tunjuk ajar ayu ibu aqeel nie.

Kesan Walmare :
Nie yang sadis nie……traffice ke blog akan merundum.  Patut ler…..tak ramai yang masuk blog aku 2 -3 hari nie(walaupun hari2 biasa tu…..takde ler mencanak naik pun kan readers blog aku nie)…ingat kan coz’ korang2 still bercuti2 malaysia lagi…..rupa2nya angkara si Malware nie…..adeh.

>nak update

>nak update citer i-cite and snowalk tp pic tak boleh upload….salah setting camera daaaa
camne nak buat nie….huu hu hu hu hu

>D.O.N.E.

>

S.E.L.E.S.A.I  B.U.A.T  A.U.T.O-P.U.B.L.I.S.H.E.D  E.N.T.R.Y U.N.T.U.K H.A.R.I  E.S.O.K.
YEEEHAAAA!

>H.I.T.A.M ITU MENAWAN.

>

 JANGAN TERKEJUT TENGOK BLOG AKU DAH TUKAR KALER HITAM PLAK YERK.  BETUL LER TU….KORANG MASUK BLOG LITTLESTORYFROMLITTLEFAMILY.

Again………bertukaran besar2an telah berlaku di teratak kecil ku ini…….last week tukar header and today aku tukar colour background and header again.

So, how it look? nampak lebih mystery kan……btw……kalau korang perasan…mostly aku nyer background yang before2 nie byk yang base kaler hitam kan……..ntah ler….suka kot ngan kaler hitam nie…nampak lebih elegent gitewww…..orang kata hitam itu menawan…hitam itu penuh misteri and yang penting….hitam itu nampak cantik di mataku…..wah gitewwwww……

nampak tak crowded sangat kan….just simple di pandangan mataku……..and susun atur widget2 tu pun aku ubah sana ubah sini sikit……..nampak kemas ler sikit…….

menjawab persoalanan MAYANA about my header  – he he he….aku buat sendiri ler dear…..guna photoscape jer pun…..nak guna photoshop mmg tak reti….so, crop sana, tambah sini sikit, tukar sana sikit..jadi ler camtu….simple jer pun……..and untuk pengetahuan korang…MAYANA nie salah seorang classmate aku since darjah 6 sehingga ke tingkatan 5…..pergi ler jengah2 blog MAYANA k…coz’ ada ilmu yang boleh korang sharingkan.

and a million thanks to NURUL coz’ sudi nak buatkan header untuk kak Zana yerk.  Nanti akak pilih2 gambar tau….lepas dah pilih akak email nurul k. and sapa plak si NURUL nie? he he he ….adik manis yang giler ngan kaler PINK……pakai apapun wajib ada terselit kaler PINK.

>Tukar pintu rumah…baru ler ada kemajuan.

> 1st of all – happy thaipusam  yerk…..sumer cuti kan hari nie……

godek punya godek…telek punya telek……akhirnya aku telah berjaya menukar header atau pintu utama rumah ku ini …chewahhhh…….amacam? ok tak………..

agak2 bosan ngan header lama nie….lama weii aku pakai header nie…..see…time tu pun Batrice still tak berambut lagi ko…i pun ala2 slim lagi gitewwwww….uihs….sungguh tak up to date kan……so…berhempas pulas buat header baru.

Simple jer kan…i tak reti ler u nak edit sana edit sini…nie jer pun i yang termampu…tu pun buat guna photoscape.  Jadi ler kan……nak edit guna photoshop..mmg sampai ke sudah ler gamaknyer tak bertukar2 header tu……orang lain..tahun baru header baru…i gark tak bertukar……

so..jgn plak ada yg terkejut masuk2 rumah kerdil i nie tengok gambar lain………ha ha ha…..nanti dah terror sikit i tukar lagi ke header yang lagi cun……tp takpe…header biasa2 janji gambar dlm header tu cun kebabommm erk….ha ha ha…..not me….but pic my pricess yg senyum meleret tu….auw!

*** sapa lah baik hati boleh buatkan header cun2 utk i yerk…..

>BE pertama di tahun 2011

>alhamdulillah…1st BE dari nuffnang di tahun baru nie…..aku rasa dah almost seminggu nuffnang tak bagi iklan kat blog aku..and tadi check…ada plak iklan Maxis Om Nom Nom Roadtrip tu bersidaian kat blog aku…tp dia kejap ada kejap takde ler….takpelah..dia main nyorok2..janji BE tu tetap ada kat account nuffnang.

tp sapa perasan…iklan colgate nie ada menari2 kat my blog nie…tak tahu ler….BE baru or what….or sekadar iklan di pinggiran…takpe..janji ada ye tak?

*** Check yang ke-3 sudah selamat di bank in kan…alhamdulillah..and earning terbaru pun dah makin naik. Alhamdulillah……