Category: Tag


>My Soulmate !

>

ada yg miss I kerr…..keh keh keh…sorry lah erk……..semalam sehari suntuk x masuk opis…….gi dengar Seminar Menangani Keganasan Terhadap Wanita kat Dewan tepi tasik kluang tu……..later2 I citer…..tp mmg best oooo esp Tengku Naufal………penceramah nyerr…..udah ler ensem……….suara ngaji sedap…….ceramah pun x bg peluang nak ngantuk2………kalau seminar tu buat sampai kul 5 petang pun mmg confirmed x sangap nyerrr…………….yg sangap bila tukar penceramah from PDRM………..baru 5 minit, mata Zana dah berat …………..he he he…

Lama x layan tag kan……………so, kali nie bagi chance Zana feel ……….memori kenangan silam…..keh keh keh………..tag from OLI :-

*** gambar tunangan ***

1) Tempat pertemuan pertama anda & suami anda bertemu?

exact tarikh…………minta maaf ler yerk………mmg x ingat punya………..bab2 mengingat tarikh nie mmg failed………tp yang pasti masa tu raya tahun 2005 kot……..raya ke berapa tu x tahu lerr………..1st time nak bersua muka ngan laling hubby. Dia buat appointment nak datang beraya kat rumah………1st time gark ler dia masuk Tenggaroh tu……..keh keh keh……..nak jadi citerrr…………..laling hubby leh salah rumah plak…………nak lagi best………..dah siap makan, minum, borak bagai………alih2……tuan rumah tu (awek lerr kan ………) tanya apsal panggil dia Anna coz’ nama dia Julie and secara kebetulan dia pun tengah tunggu pakwe dia yg 1st time nak jumpa gark……..keh keh keh……..so kebetulan kan…………confuse ler member naper dari Julie jadi Anna………bual punya bual, borak nyer borak……….rupanyer salah orang……….nasib ler awek tu rumah selang sebuah jer dari rumah Zana…………ngan muka macho pastu, Laling Hubby ngan Abg Samsi berjalan kaki ke rumah ku……….ha ha ha………memula tembelang x pecah lagi……yelah, sapa nak ngaku salah rumah kan………sekali lepas dia balik……….berlari Zana gi rumah Julie tu tanya apsal ler si Hemlin tu pergi parking keta kat rumah dia……….rupanya2……….dia salah rumah……….until now, jadi bahan citer nak kutuk dia…….keh keh keh………..

2) Pandangan Pertama anda terhadap sikap @ ciri2 pada dirinya ketika mula2 berjumpa……
mmmm……….1st kali……..ala cutenyer mamat nie……….putih melepak plak tu………pastu pendiam……..serius, laling hubby ku iteww……..x byk mulut …………ala2 malu2 harimau gitewww…….udah ler kecik comel lote jerr…………nasib ler masa tu Zana nie pun ala2 comel2 lagi kan………kalau dulu badan dah rupa sekarang……..ntah lerr…………..

3) Tempat dating di mana dia meluahkan perasaan pada anda
pantai Teluk Chempedak masa temankan dia antar barang2 pada ex tunang dia……….ha ha ha ha……..

4) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin…….
2 tahun lorr………1st year tu cam……ala2 memain jer lebih……….and 2nd years tu baru lerr cam
” inilah my mr right “…………….

*** my convo ***

5) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
5 tahun sudah……………..

6) Kejutan yg dia pernah buat pada anda
ada kerr………….laling hubby i nie jenis x suka bab2 suprised. Tp dulu2 masa bercinta ada ler sikit2 suprised yg dia buat………….

*** on my 21st or 22nd birthday…..ingat2 lupa ler………….janji nak datang rumah I. Masa tu kat Tenggaroh…………gigih nunggu dari pagi bawa ke malam…….x muncul2 gark……..call x dpt2…….Zana dah tension dah……..merajuk pun iye………….lepas 2 hari baru ler dia muncul…..siap bw bunga sejambak…….bukan bunga ros ok……..bunga orkid…………..rupa2 nyer dia kena tahan kat lokap sebab kesalahan yg adik dia buat………ho ho ho ……….merasa tido kat lokap……..yelah, adik dia buat kerja guna van ayah. Van tu plak atas nama laling hubby…….tu yg sangkut kat dalam tu………..terkejut beruk I buka pintu rumah nengok dia kat dpn pintu siap hulur sejambak bunga ORKID……….udah ler 1st time dpt bunga from kekasih hati.

*** Masa tengah hangat bercinta gark lerr………….time bercinta jer reti nak bg2 kejutan nie coz’ ada motif kan…………laling hubby dok ckp nak kawen nak kawen nak kawen…….time tu plak, Zana tak pikir sangat lerr……….tetiba next week nyer……dia ngan gamble nyer datang rumah Zana kat Tenggaroh berdua ngan adik dia, Nizam………datang merisik ngan mak zana……..hoooo……..patut suruh ler family……..nie tak dia yg gi tanya………..dtg tangan kosong plak tu……..kalau bw cincin ke apa……..ok gark ler kan tambah collection cincin di jari ku ini………time tu Zana kat shah alam………giler terkejut coz’ malamnyer mak call ckp pasal tu…….cam nak pitam……..aloooo……..ingat dia memain jer masa tu……………after a month kot, baru ler kitaorg bertunangan secara rasmi………tarikh? jangan ler tanya……..mmg I lupa……..nasib lerrr tarikh nikah ingat………tp yg pasti I tunang bulan 12……….nikahnyer bulan 3……..ikat 3 bulan jerr……….laling hubby x mau pisang berbuah 2 kali.

lepas kawen……..xde maknanyer nak suprised2 bagai………..laling hubby ku tu jenis straight to the point………..jalan terus xde bengkang bengkok………………..

7) Perancangan anda & pasangan dalam rumahtangga.
Ada rumah sendiri, bisnes sendiri, anak2 sendiri yg ramai. Tp yg pasti…….impian laling hubby nak beli tanah tepi pantai, nak buat rumah ala2 chalet…..time2 cuti anak2 balik ……..ada boat sendiri. Leh gi memancing berdua2an……..he he he………I ikut jerrr.

*** Aku terima nikahnyer Norzannah binti Md. Nordin ……..bla bla bla. Time nie tengah bc taklik lorrr***

8) Bagaimana dia melayani kerenah anak
sgt protected. Bab2 buat susu & tukar pampers ………50% jerrr leh harap. Sgt kedekut nak keluar duit beli menan & baju2 ………..tp x bermakna laling hubby ku tu bukan seorang PAPA yang penyayang yerk………x garang coz’ Batrice lagi takut ngan mama dia berbanding papa dia.

*** honeymoon @ Langkawi ***

9) Hubungan suami anda dgn keluarga sebelah anda
Ok…………no problem. Dia pun leh masuk ngan family Zana yang kepala happening.

10) I teringin nak kepochi pasangan
1) Lieya – En Shah
2) Hirda – En. Shahnun
3) Kak Mimi – En Din
4) Sue – En. Abu
5) Niza – En. Khairul

cukup ler tu kan……………..

>Tag & Award

>lama giler ………i layan tag and award…….bukan xde dpt…tp x berkesempatan…….nak update citer si budak kecik ngan mama dia yg perasan vogue nie pun sehari sekali jer berkesempatan…..nie kan plak nak melayan tag & award…….but, since hari nie I cuti……..bermaharajalela kat rumah ngadap laptop……..apa lagi……….zasss……….cargas update blog dan meronda2………….

1st :- Tag from Sham

BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET ?
pagi tadi……..yelah, I kan cuti hari nie……..so, ada byk sikit masa nak bekerja kat rumah nie……

PENCUCI APA YG DI GUNAKAN?
I kan duta Cosway…….so, sure ler pencuci cap COSWAY yg kaler biru tu……bagus korang………try ler……kalu sental pun mild2 jer……..selain tu guna harpic gark utk dinding and lantai……yg nie sental xde mild2nyer……sekuat tenaga K…….iklan tu bohong jer lebih…..

DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
2 kali……..tu pun Sabtu & Ahad……..hari bekerja…….jgn harap………..I sapu jer………..

APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
balik kerja akan akan rushing sapu rumah dulu b4 anak dara & laling hubby balik……kemas rumah……..tp lepas tu x berkemas balik bila budak kecik tu sampai rumah……….mandi, makan and ngadap tv……..layan citer AQSO & MADINA kat channel 119.

APA MENU HIDANGAN PALING SIMPLE?
nasi + ikan goreng or telur goreng & sup cendawan telur. Xpun maggi ……..nak lagi simple?….nasi + ikan masin + air teh……..yummy yummy

MINUMAN YANG SELALU DI BUAT WAKTU PAGI
mmmm………..xde pun……hari bekerja memasing b/fast sendiri……..cuti plak……sibuk b/fast kat luar ……….ada xde pun nescafe or 3 in 1 jer lah……….

SEBELUM TIDO APA YG ANDA LAKUKAN
*ngadap lappy dulu kalau berkesempatan……..apa lagi, update blog arr……..I kan leh update dari rumah jer………..
*golek2 ngan Batrice & laling hubby kat hall sambil layan movie
*on aircond bilik………..giler panas cuaca sekarang nie……..tido dlm air cond pun leh berpeluh2 lagi……….jgn kata I, Batrice pun sama……..so, kasi sejuk dulu bilik baru masuk tido kat dalam.
* gosok gigi……..basuh muka ……..
baru ler boleh lena ngan tenang dan aman……………

settle! sapa nak buat, sila angkat tangan k………..special request to Mama Qaseh, Sis Rasp, Sis Dee and Kak Watie …….sila ler buat kerjarumah memasing erk……..

Award from Ummie Hanie ~ thanks a lots dear…….

and……..this award special for all my follower tanda TERIMA KASIH I pada uol’s selama ini….thanks dear !!!

>Anak Anugerah Allah…….

>kena tag ngan Kak Mimi…..xde citer….so, layan tag jer lah yerk…
tp taq nie best……..coz’ citer & harapan pasai anak2………….menjadi kesukaan I tu….he he he
btw…….thanks Kak Mimi………..ingat kat I…..i lap u lerrr………

~My Beautiful Princess~

** sejam selepas keluar dari perut…..ngeh ngeh ngeh **

Nama Penuh : Nur Batrisya Qistina Hemlin

Nama Panggilan : Batrice, Tisya, Tichot, Icha……

Maksud : Nur (Cahaya) Batrisya (yang cerdik) Qistina (Keadilan)

Jantina : Perempuan melayu terakhir….wink 🙂

Tarikh Lahir : 23 Januari 2007

Tempat Lahir : Klinik Pakar Fatimah, Johor Bahru

Berat Lahir : 2.60kg

Cara Kelahiran : Normal……………

Harapan dan impian terhadap anak ini …dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti……dan KENAPA..?

– Dear Batrice sayang…….Mama & Papa doakan semoga Batrice membesar menjadi anak yg sihat, anak yang cerdik, anak yg sentiasa mentaati kami, anak yg tak pernah melupakan kami, anak yg sentiasa membahagiakan kami, anak yg sentiasa membuat kami tertawa, anak yg menyayangi kami dan menjadi anak2 yg terbaik yg Allah kurniakan pada Mama & Papa
– Bila besar nanti…….jadilah insan yg berguna kepada bangsa, agama dan keluarga…..apa pun pekerjaan yg Batrice ceburi nanti, mama & papa akan tetap mendoakan yg terbaik buat Batrice…..tp kalu boleh……..Mama nak Batrice jadi Pensyarah or Peguam……coz’ mama x dpt capai impian mama tu…………..but, Papa plak nak Batrice jadi Pemandu Kereta Formula 1……..mana2 lah sayang………yg penting rezeki itu halal dan Batrice gembira dengan pilihan Batrice. Mama & Papa sentiasa mendoakan yg terbaik buat anak2 kami.
** anak dara yg makin besar makin byk ragam **

>Tag By Sweet Mama

>

It’s from mama yg sweet….ZUERA……..thanks Zuera…ingat gark ko kat aku nie w/pun melalui kerjarumah….he he he….so, the Tag about….MY BLOG…..

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
LIFE THRU MY EYE
kehidupan melalui kaca mataku……bukan kaca mata korang…..he he he…..so, it about me, my laling hubby, my princess, my family and our passion…..

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://mezanna08.blogspot.com
Coz’ it’s about me….so….tu yg letak nama sendiri tu…..FP dah guna nama anak…..so, utk blog….nak kasi penghargaan pada diri sendiri……tu yg guna nama sendiri tu……08 tu plak…..tahun blog ini di lahirkan….

3) Apakah “method” penulisan dalam blog anda?
mmmm……….it’s about our family……….kekadang nyibuk gark ngan isu2 semasa…about xtvt kami……xtvt di sekeliling kami…….

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
NO….no no no…
kenangan….kot2 ler hayat blogspot nie panjang…….boleh ler anak dara tu imbas kembali apa yg dia dah lakukan kat mama & papa dia…….and I pun boleh ler imbas kembali kenangan2 lama……x gitew puan-puan

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Super Duper sweet……..cam nama blog tu sendiri JOURNEY OF SWEET MOMMY & DADDY…
nak2 bila Zuera dah tukar background nie……lagi bertambah2 sweet blog dia…….kaler dia SWEET cam lollipop……nak geget2 bleh Zuera?

6) Next to 10 person to tag

mmmm……for 3 person only……..kasi chance pada yg lelain tu…..
1) Kak Perantau Sepi

>From UmmieHani

>

Kerja rumah dari cikgu UmmieHani……….ngan x mandi lagi balik dari kerja…….ngan x makan lagi……me dah ngadap tag nie………………

1) Nama Timangan
Memacam ko nama timangan I……..yg paling glamour….ZANA ……yg kurang glamour sikit ….ANA ……..pastu, NOR ……..di kalangan sedara mara my ayah, KAK LONG, ALONG, MAKLONG……….pastu time belajar dulu, ada ler dua tiga yg panggil ONET…….why?………entah lerrr…………HONEY ……….nama miang ngan laling hubby b4 ada Batrice, dah ada Batrice …….tukar jadi MAMA ………

2) Anda seorg yg………….
korang tengok kucen tu…….camtu ler I nie……….happy go lucky, sometimes giler, ada tu…….sensetive………..kekadang tu…….malu2 kucen………..jarang2 plak bad mood………yg nie ikut time and keadaan semasa lah yerk…..ikut ramalan kaji cuaca……..tp most important …….. I nie baik hati tau…………..x caya? ………gi ler tanya laling hubby I tu………

3) Insan Teristimewa dan Kenapa?
……….erm………..my Mum & my Dad……….b’coz ………dari kecik besar 2 jari sampai ler besar gabak nie………..masih juga mereka menyayangi …….membelai, menasihati, memelihara I tau…….lepas tu baru ler boleh letak my Laling Hubby …….sebab ………. dia HUSBAND I ler………toksah ler tanya bebanyak…….he he he

4) Lagu kesukaan sekarang…….
……..LASKAR PELANGI by NIDJI…….best siot………kat blog i nie pun i letak yerk……… feel ooooo layan lagu nie…………..

5) Makanan Kegemaran…….?
………bab makan2 nie yg den lomah nie…………sumer I suker……tp paling I suke ………erm, Asam Pedas Ayam my Mum, Ikan Bakar and segala mak datok nenek Sambal………pergh……shedapppppppp

6) Warna kegemaran……
……….minat Pink…..tp I x byk baju kaler pink…..yg banyaknyer Biru …….purple pun I minat gark…..but, sometimes……..mata rasa Putih itu berseri2……camno………..?

7) 3 benda WAJIB ada dalam handbag……
Purse, Handphone and Camera………….kekadang botol susu, lampin and baju anak dara tu pun jadi benda penting dalam handbag I …………tu pasai kena ada handbag yg multipuprpose nyer……dulu, single mingle boleh ler bergaya ngan clutch ker….ngan handbag kecik2 comel2 …….dah kawen, dah ada anak……….bermimpi jer lah………..hu hu hu

8) Kali terakhir I nangis and WHY?
………bila erk…….lupa ler plak….oooo……masa gi melawat keluarga Arwah Si Roy …….time tu I nangis…..lepas dari tu xde nangis beria……….nangis yg lite2 tu ada ler………..cam baru kejap tadi…..dagu terantuk kat kepala anak dara tu…….rasa cam nak PANG jer…tp x sampai hati…..ha ha ha

9) Tag 6 rakan2 yg lain.
Yesszaaaa……….sapa ada berani nak buat……..sila2…………tp yg pasti I nak kasi homework pada………mmmmmm….sharing is caring maaaaa
a) Sham Ummi Echa
b) Sis Dee
c) Neezaref
d) Ena
e) Kak Ai
f) Mama Qaseh
taraaa…………siap sudah!!!!! clap clap clap……….lama dah x layan tag……..hari nie terajin plak yerk…..

>Penat + Ngantuk & Tag

>I boring hari nie………+ ………penat……mlm tadi baru sampai dari Tenggaroh about 11 o’clock…….penat sei……coz’ Ahad tu my mum buat kenduri………later2 i story yerk……….I tengah ngantuk & sakit badan………….

(*** sorry tu Ummeh Ghazi – plan nak berpoya2 bersama tak menajdi…….last minit Laling Hubby ada kerja ler plak…….also, sorry coz’ x reply mesej ummeh ghazi…………..credit xde……..hu hu hu…i miskin lorrrr)

So, korang layan jer lah tag yerk

Tag By Elly ………………

1. Shampoo – Sunsilk set utk ketombe anti scalp lotion, Shower Gel by Secret Garden…..wangi giler….ala2 bau perfume DKNY red apple tu……women hygience by Avon…..I beli yg murah2 sajor……..tu pun kekadang bertukar2 jenis …..ikut ler sedap bau di hidung, mata memandang & tangan yg mengambil………janji murah lorrr…….and wangi…..

2. Nie plak bahan2 utk membersihkan segala kotoran di muka and merawat…….. cream Olay Total Effect yg bertahun I guna, Set Oily & Acne by ST……scrub + mask + whitening from ST jugak……..so far so gud ler i guna produk ST nie…….

3. Lepas mandi nak kasi wangi2 satu badan……..bedak Enchaunter yg I guna sejak dari sekolah menengah lagi…………deoderant …………ST Ives intensive healing lotion and bedak sejuk beli dari Langkawi…….tu kekadang pakai ke kadang tidak…….tukang perabis my Laling Hubby…syok jer dia tiap2 malam tepek kat muka………

4. Langkah nak menutup segala macam jerawat di muka…….foundation by Revlon, Miyami two way cake……..and yg refil tu adalah two way cake by Revlon gark………I suka blend kaler miyami ngan Revlon nie…………

5. Yang nie plak set make up ……………blusher & eyeshadow set by Estee Lauder, Lipstick also by EL ………..yg pink tu produk cosway……tuk merahkan bibir …..guna utk nipple pun boleh….lip gloss plak from silky girl……murah sajork………..RM9.90 ………..

6. utk mata…………i guna dua kaler………yg itam panjang tu imitation MAC color dark brown…..yg pendek cenonet tu EL kaler itam…….I guna utk eye liner……….I x reti ler nak guna yg liquid nyer tu………sure sememeh jer………….

7. Yang nie plak utk rambut……….yg sassy tu share ngan Laling Hubby……yg from Mustika Ratu tu share ngan Batrice…………….

8. Lotion plak……… I dah jatuh hati ngan cosway nery lotion…..both nie mmg sedap giler bau dia…yg purple tu ala2 soft jer bau dia……..nak bau ala2 ghairah sikit………..sapu yg pink tu……..kekadang yg purple tu my boss pun share mintak sikit…..boleh gitewww……….(dua2 nie I tinggal kat opis….senang………….)

Tadaaa…………inilah hasilnyer……….setelah semua di tepek dan di sapu……..gitewww ler rupanyer yerk………….I suka solek yg soft2 jer…….xde ler blusher tu sampai sebatu dah nampak……..lite2 udah ler kan………………

(Amacam……..cun x ngan selendang Ekin nie……?)

I nak tag sapa plak erk………asyik buat sesorg jer kan…….ermmmm…………..
I nak tag :
1) kak Mimi
2) hirda
3) Mama Mya
4) Lieya
5) Kak Aimi

yeessszza………korang WaJiB buat yerk………coz’ yelah…….nak gark kongsi2 rahsia kejelitaan korang tu kan……………………buat jgn tak buat……………..nanti i merajuk…………

>From WANIE

(updated :- act……entry nie dah kuar awal tp i x siap edit lg……tenet opis nie mengong ler…jap ok jap x ok……..gue tension lorr…………so, pd 5 pengomen pertama tu……kalu korang perasan, signature zana pun xde kan tadi…..now i updated yerk entry nie….ha ha ha….ada yg tanya naper i tak tag sesapa erk…..tulah jawapannyer tadi………tenet mengong……..takpe takpe…….nie i nak share tag nie ngan sapa2 yg berkenaan yerk……….jeng jeng jeng.)

Keep this going. Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.Have fun. 😀

Pick the month you were born:
January——-I kicked
February——I loved
March——–I karate chopped
April———-I licked
May———-I jumped on
June———-I smelled
July———–I did the Macarena With
August——–I had lunch with
September—-I danced with
October——-I sang to
November—–I yelled at
December—–I ran over

Pick the day (number) you were born on:
1——-a birdbath
2——-a monster
3——-a phone
4——-a fork
5——-a snowman
6——-a gangster
7——-my mobile phone
8——-my dog
9——-my best friends’ boyfriend
10——-my neighbour
11——-my science teacher
12——-a banana
13——-a fireman
14——-a stuffed animal
15——-a goat
16——-a pickle
17——-your mom
18——-a spoon
19—— – a smurf
20——-a baseball bat
21——-a ninja
22——-Chuck Norris
23——-a noodle
24——-a squirrel
25——-a football player
26——-my sister
27——-my brother
28——-an iPod
29——-a surfer
30——-a homeless guy
31——-a llama

What is the last number of the year you were born:
1——— In my car
2 ——— On your car
3 ———– In a hole
4 ———– Under your bed
5 ———– Riding a Motorcycle
6 ——— sliding down a hill
7 ——— in an elevator
8———- at the dinner table
9 ——– In line at the bank
0 ——– in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:
White———because I’m cool like that
Black———because that’s how I roll.
Pink———–because I’m NOT crazy.
Red———–because the voices told me to.
Blue———–because I’m sexy and I do what I want
Green———because I think I need some serious help.
Purple———because I’m AWESOME!
Gray———-because Big Bird said to and he’s my leader.
Yellow——–because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange——–because my family thinks I’m stupid anyway.
Brown———because I can.
Other———-because I’m a Ninja!
None———-because I can’t control myself!

Now type out the sentence you made, write ’em in my comment box and also as the TITLE line and tag your friends in the note!

and tag seterusnya kepada : kak aimi, eija, kak watie, oli and ……………. tu ajer………sila ler jawab yerk korang………sonang jer tu……..keh keh keh….ayat berlagak ko….!!!!!

“I smelled a noddle on your car because Big Bird said to and he’s my leader”

>MOM of the YEAR

>

Thanks Hirda for this award.

1) Admit one thing you feel awful about (involving being a mom)

Bila i can’t control my temper and lepaskan pada my princess everytime i sentap ngan laling hubby. Sian dia jadi mangsa……..Batrice akan merajuk and cakap “nanak awan mama !” and she cry…….rasa sgt bersalah ……coz’ dia tak buat salah tp jadi mangsa………..
2) List 7 things you love about your kids, your love doing with your kids, or that your kids love about you.
  • i love ……..when we mandi2 bersama dalam toilet sambil dia jerit2 takut air pastu sibuk nak sapu sabun kat badan i………..he he he…..mandi bersama ngan anak adalah saat yg sangat baik yerk kengkawan.
  • i love when everyday time dia balik from her nenek house and see me dekat depan pintu sambil dok sengih2 dok gelak, beri salam and said “mama” dgn muka yg penuh harapan dan penuh sinaran kegembiran…..cheewaaah.
  • i love when she give me a hug. Kiss my pipi kanan, pipi kiri, mulut and gesek2 hidung…but now, no more air liur tertinggal kat muka i…
  • i love to golek2 atas katil and depan tv sambil geletek2 dia sampai dia ketawa tak berbunyi….gamaknyer gelihati sangat.
  • i love when she look like she lost me. She will kelam kabut cari i while i in toilet doing something……….she will nangis2, jerit2 panggil i sambil ketuk2 pintu toilet tu……kejam oo…….tp bila buka pintu toilet, dia akan senggih mcm kerang busuk kat i
  • i love everytime batrice said ” antik mama” or “antik aju mama” when i bersiap nak pergi kerja or nak gi jejalan. Bebudak tak pandai menipu ok…..keh keh keh, muntah ijo ler sapa yg dengar nie……….
  • i love everytime batrice nyanyi lagu ciptaan dia sendiri ” aku ayang mama “.

>Tag by EriN : ZZZZZZZZZ

>

Pening pening pening…..jawab tag nie pening wei…..3 hari 3 malam i dok pikir jawapan2nyer yerk……adoiler….pasai apa ler 1st hurup tu Z…..kalu huruf A ker, N ker…..M ker….kan ke cam senang sikit kan……….

Rules:

It’s harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag 10 people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real…nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question. Have fun!

  • What is your name ? Zana
  • A four letter word : Zoom
  • A boy’s name : Zaihan (salah seorg nama budak kelas i from Form 1 u – Form 3 lepas tu dia masuk Vokay)
  • A girl’s name : Zaihana (salah seorg kawan kelas sebelah ………di mana kah di kau wahai Dek Na?)
  • An accupation : Zoologist (i kan pencinta haiwan …………)
  • A color : Zircon (ala…..kaler diamond tu…ala2 biru mata hitam ku gitewwwww)
  • Something your wear : Zip ……..kat suar, kain and kekadang kat baju i tau…….
  • A food : Zinger Burger (Burger KFC yerk kengkawan ………..)
  • Something found in the bathroom : Zippers ………….again
  • A place : Zimbabwe
  • A reason for being late : zzzzzzz (lambat bangun arrr bosssssss)
  • Something you shout : Zam zam ala kazam…………
  • A movie title : Zorro
  • Something you drink : Zappel (ye ker…..lebih kurang ler camtu kot ?)
  • A musical group : ………wa cikgu, bab2 music nie i failed ler cikgu…..skip jawapan erk…
  • A street name :Zahara 3/4 ………ngeh ngeh ngeh …….
  • A type of car :Zender (x caya……korang surf ler ………)
  • A song title :Zakiah oh Zakiah………(Jinbara bebbb……….)
  • A verb : Zuriat

Cikgu, cikgu………siri ke-2 sy tak buat yerk cikgu………..coz’ kerja rumah tu dah pernah dpt dari cikgu lain lerrr……….boleh erk boleh boleh boleh? Pastu, i baik hati tak nak kasi korang pening2 jawab tag nie ler……..biar i pening sorang2……………..

>I……….?

>Bukan AF jer ada demam uol…….la nie blogger pun kena demam gark ………..demam tag …….btw, this one, i mmg suke coz’ leh berangan2 dan berimaginasi gitewww…………bab2 berangan nie mmg menjadi ke”hobby”ian secara tidak langsung kan ……….. ala, korang pun suke kalu bab berangan2 nie……ntah kalu berangan jadi kaya, cantik, byk duit, rumah besar ……..mmg best oooo ……….silap2 leleh air liur pun tak sedar ………..hik hik hik, start merapu dah nie …….

This time tag from Kak Mimi. Simple jer rules & regulation nyer :

Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

and then, yg paling penting korang perlu ada pc, line internet yg tak hampeh cam line tenet opis i nie ………..pastu kekreativitian korang nak cari apa yg dia hendak tu ………. tu sajork ……..

I am :

working mama but love my family esp my laling husband and my little princess.

I really want to :

pergi tunaikan haji and bukak bisnes butik muslimah sendiri. No need to kerja under org dah …….letih makcik nak melayan kerenah2 yg menyakitkan hati dan memeningkan kepala nie.

**my own muslimah boutique**

**pergi haji**

My Favourite Place:

Home sweet home esp atas katil ……….best ooo zzzzzzz lagi2 kalu pasang air cond. Lena dlm iman ler gamaknyer

** my home sweet home **

*** syoknyer dpt zzzzzzzzzzzz ***

My Favourite Thing :

set make up. My original set ok. Yelah, x cantik ……… so kena lah touch up sikit kasi menarik sikit kan.

My favourit Drink :

Orange juice …. yummy yummy

My Favourite Food:

apa sambal ler. Janji pedas gitew coz’ i nie mmg hantu pedas. If makan, xde sambal or lauk pauk yg pedas ……. rasa cam tak boleh masuk plak. Sure mood nak makan tu hilang. Sampai laling hubby pun dah terikut2 ngan selera tekak i nie.

I Live In :

Rumah kecik jer kat Taman Seri Impian, No 199, Jalan Seri Impian 1/4 . Kebetulan …. Google keluar plak alamat jalan umah i tu kan.

somewhere in

I Was Born at :

umah my nenek kat Felda Bukit Batu, Kulai. Bukan di hospital yerk kengkawan. Nampak tak N51 Bukit Batu ……..kat situ ler umah nenek & atuk kedua2 belah pihak mak & ayah i.

My School/College :

*** Sek. Men. Tenggaroh B, Mersing ***

*** UiTM di hatiku***

My Favourite Story :

LOST – giler pening i nak paham citer nie. Now every Monday at 8tv.


My Hobbies :

Membaca dan of course shopping. Ada sapa2 yg tak suka shopping ker?

and

I Wish:

1. Have happy ever after family

2. Got Pregnant again and again

3. and success in what ever i did !

ok siap. Pergh ……….. juling2 mata nie cari subject thru pakcik google but seronok ler…..So, i nak tag 3 org jer …….. 1) OLI 2) KAK WATIE and 3) KAK PIAH.