>

Ahad ………hari cuti pun kena gark bangun awal-awal. Tp demi anak……sanggup ajak.  Selain laling hubby yang ke Sabah that day………..si Batrice pun ada acara gark pagi tu.  Batrice di antara 5 orang kawan sekelasnya terpilih untuk menyertai PERTANDINGAN MEWARNA Kanak-Kanak Tabika anjuran 
 bersama pelajar UTM Skudai and KEMAS daerah Kluang.  He he he he…tetiba mama dia plak terbangga.  And antara 5 orang tu…Batrice yang paling muda coz’ dia baru 4 tahun…..kawan-kawan dia yang lain dah 5-6 tahun.  So, harus ler mak berbangga kan…!
So, seawal 7.30 pagi we’ll gerak dari rumah and sampai ke tempat pertandingan before 8 am.  Tp biasalah kan….bab2 camnie…..even ikut majlis pukul 8 am dah start…8.30 pun belum tentu lagi start.  Pertandingan start around pukul 9 gark lerrrr……sempat ler papa dia tengok sekejap anak dara dia mewarna.

Around pukul 10.30 baru settle sumer mewarna.  Lepas mewarna…ada plak jamuan ringan untuk para peserta and ibu bapa…………ala, simple2 jer pun….tempat duduk pun tak di sediakan…….so, pepandai ler memasing bawa diri kan………..

Jadi ler……..jamu perut tepi pagar sekolah…………diaorg served mee hoon goreng and air oren, sirap and laici sejuk. Nyaman……………panas2 minum ais….mmg terbaikkk lerrr…….

hu hu hu….breakfast pun tak sempat pagi tu………tu yang Batrice kemain bersungguh makan even mee tu pedas sikit…..kelaparan ler tu.  Yang sebelah tu…adalah Najwa. Kawan sekelas dia yang sama-sama masuk pertandingan tu…..Najwa umur 5 tahun….tp kalau tengok dari segi size…..Batrice besar lagi dari si Najwa nie…he he he….al-maklum, Batrice ngikut baka MAMA dia nie hah…cam gergasi.  hik hik hik

Nak tengok ke hasil air tangan batrice?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TUNGGU……………………