Category: Kek


>Aktiviti Malam JUMAAT

>semalam KHAMIS…so, malam tadi malam jumaat ler kan……so, apa we’ll buat malam jumaat tadi…he he hee…….

opppsss………pic nie cam lucah plak erk…budak kecik nie tak badan….siap jilat2 jari lagi tu……santak 2 jari terus nak masuk dalam mulut….haish….besar nanti jangan buat camnie erk….tak sopan ler…

nie namanya sambil menyelam minum air…………………keman lagi dian mencalit adunan mama dia tu……..tolong ada makna erkkk.

pose harus ler kan……walaupun berlengas2 baru balik ngaji……….tetap nak jadi anak mithali………….biar ler sikap rajin kamu tu di bawa terus ke besar yerk…..senang mama.

hurm………….tp apa plak aktiviti sebenar kami malam jumaat tadi yerk?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

perkara yang buat dapat PAHALA wajib lah kan………..opsss…..takde ler marathon tp aktiviti 23cm tu tetap ler ada….kata kan nak di tinggalkan laling hubby next week selama seminggu…kita buat bekalan time kita takde nie kan….ha ha ha……..sapa paham, sila diam-diam yerk…….yang tak paham, buat2 ler paham.

aktiviti kami……..
.
.
.
.
.
.

..
.
.
.
.
.
.
adeh…………penat plak nak tekan-tekan keyboard nie bebanyak………..
korang tengok ler sendiri aktiviti kami tu yerk….tp kalau tak sanggup….tengok celah-celah jari pun takpe…….

KEKCOKLAT KUKUS
khas buat kengkawan kat office…….harap korang kata SEDAP yerk….kalau tak..next time MALAS dah nak buatkan…ha ha ha ha…keji OK!

Advertisements

>

Percubaan kali pertama membuat  Kek Kukus Velvet Hawflakes. Sangat mencabar ok buat kek nie…coz’ nak di lapis2 kan tu….aku plak mmg tangan takde seni nak melapis…jadi tebal2 plak lapisan nya tu……so, setelah berhempas pulas kat dapur while Batrice time tu still kat rumah nenek dia…aku buat petang after balik kerja ok…lepas masak lauk utk dinner…bertungkus lumus plak buat kek nie sementara budak kecik tu tak balik lagi….kalau dia dah balik…habis ler  ada tukang kacau nanti.

hurrrrmmm………..sgt2 ler tak menarik kan…layer nyer tu ntah jadi camne rupa ntah…………..adeh!…

setelah di potong….lagi ler buruk rupanya….tp rasa ok ler….cuma cam padat sangat kot..ntah ler…..aku lagi prefer struktur  kek coklat kot…lagi moist…lagi lembut…..

Aku rasa penyebab kek kukus velvet hawflakes aku jadi camnie rupanya coz’ aku layer kan tebal sangat……..ikut resepi setiap layer tu kukus dlm 5-7 minit jer…tp aku buat….if kukus 5-7 minit…mmg tak masak lagi layer kek aku tu…so, aku up sampai 10 – 15 minit…baru ok……tu pun…jadi rupa camtu…adeh!….serik arrr camnie nak buat kek kukus layer2 camnie…….

Takpe….kita rehat barang sebulan dua dulu buat kek nie…kot nanti semangat nak buat kek layer nie datang lagi…..aku buat ler lagi…la nie….ingat nak buat kek kukus coklat lagiii…………hu hu hu…i heart chocolate cake.

>Hasil aktviti hari jumaat……….

>pagi2 jumaat dengan semangat nak menyambut tahun baru…kami dua beranak kelapak kelepung kat dapur buat projek kek coklat…and ini ler hasilnya..
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

lama dah tak buat kek coklat….resepi pun ingat2 lupa dah…..last2 mengcopy paste resepi dari internet jer…..

fuh….gebu kan………………….
and setelah di toping dgn coklat and coklat rice……
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bismillahirahmannirahim..
Allahumma Bariklana…Fima…Rozaktana..Wakina…Azabannar…
Amin
jemput semua.

hantar barang seslice dua ke rumah mak mertua aku…..dia leh ckp aku beli kek kat secret resepi…keh keh keh..kembang vontot aku menahan bangga….ahak!……standard kek secret resepi rupanya kek coklat aku nie…auw!…..lepas nie terus bukak kedai kek ler gamaknya….ha ha ha ha ha…