Category: Aku


>Deep in my heart

>

serba salah aku di buatnya….ke kiri salah, ke kanan pun salah….rasa mcm nak nangis jer….dua2 insan terpenting dalam hidup aku.

>Kenapa aku tak update entry hari nie.

>ye………sebab2 kenapa aku tak dpt nak update entry hari ini adalah kerana :

1) Mesyuarat pengurusan dari pukul 9.30 hingga pukul 11 am.  Busy tak menyempat nak buat kerja lain.  Then aku sambung buat HRMIS plak…………claim my boss and meluluskan cuti. 

2) Line broadband yang macam siput sedut.  Kalau siput sedap gark aku buat masak lemak cili api…hampeh betul.  Buka satu blog…jer dpt….tu pun terhegeh2 nak upload.  Bila dah buka 1, nak buka lain2 lagi ler….terussssss gelap gelita tak bergerak2.  Tensen betul aku ngan BB Celcom nie.  Mula2 dulu kemain lagi dia laju…zassssssss jer…syok jer layan….dah masuk bulan ke-2 nie….lembap macam sipuuutttttttttttt.

3) Aku dah tak boleh nak upload gambar coz’ sampai limit blogspot.  2 entry b4 nie aku guna photobucket tp ada sesetengah kawan aku yang tak dpt nak view.  Sian korang….so, sapa2 pernah alami …korang buat macam mana yerk?

4) Kerja melambak2 hari ni. Sampai nak stop makan pun pikir 44 kali.  Ha ha ha…itu tipu yerk……aku nak kejar dateline sebenarnya nie….esok pun maybe masuk office coz’ nak settlekan fail2 yang nak di lupuskan. Mati lahhh……….cancel plan nak berBBQ kat Tanjung Leman gamaknyer nie…………

apa2 pun………
for those yang menyambut deepavali, aku nak ucapkan

HAPPY DEEPAVALI
and
yang lain2 tu……selamat bercuti yerk.

daaaaa

>Jerawat………….

>

seminggu nie….JERAWAT mmg bermaharaja lela kat muka aku esp area bawah hidung and area mulut tu……huhu hu hu…nanges ok….udah ler jenis merenyam …gatal2….rasa cam nak keruk2 jer jerawat tu……yang kat gambar tu yang paling besar ler siap ada nanah lagi…huwaaaaa…buruk ok…….time  nie yang kat tepi hidung belum keluar lagi……keluar yang kat tepi hidung tu lagi lerrrr………..seksa ok……..sakitt oooo….

Aku sebenarnya tak boleh makan BELACAN……bila makan BELACAN……..mula ler jerawat2 nie keluar……orang kata RESDUNG erk……tp aku pun tak sure…..tp kenyataannya MEMANG AKU TAK BOLEH MAKAN BELACAN….huwaaaaaaarrrhhhhhhh …………nangis 44 hari ler camnie….udah ler BELACAN tu salah satu pembuka selera kalau makan….nak2 buat sambal asam letak belacan sikit…buat pencicah ikan bakar…………..lagi ler marvels….tak pun buat sambal asam lawan ngan pucuk ubi rebus…..wallah……..bukan takat aku sorang makan sambil nangies…………laling hubby aku pun  join nanges sekali…………

Benda sedap….tp tak boleh nak makan…………ini semua gara2 aku makan sambal belacan masa YASSIN KELOMPOK kat taman mak mertua aku….sekali buat majlis doa selamat utk BATRICE….harus memunculkan diri kan……….lagipun laling hubby aku kuar modal gark utk majlis tu…………so, kena ler tunjuk muka jugak……………menu : nasi putih, ayam masak kicap, sayur goreng, labu masak lemak, ikan kering, ulam and SAMBAL BELACAN……………….nak2 time tu mmg tak lunch lagi…………so, makan tak hengat ler……….sambil suap batrice….suap diri sendiri jugak………….SAMBAL BELACAN jangan citer ler….siap buat ratah camtu jerrr………….

akibatnya……………..JERAWAT naik kat muka tak hengat…………….nak nanges pun tak guna………….so REDHA jer lah…………benda sedap mana nak tolakkan…..

tp lepas nie…………mmg tak boleh nak layan sangat ler tekak nie…………..huuwaaaaaaaaaaaa

>New Baby Gurl

>

(nota gambar : a few hour lepas di lahirkan di Hospital Kluang)

Petang jumaat, balik kerja….dlm sakit2 perut tu……..sempat lagi aku singgah umah kak hawa…..nak melawat baby yg baru lahir tu……….hik hik hik……..yelah, takut tak sempat plak nak nengok kan…coz’ hari isnin @ selasa kak hawa dah nak balik kelantan………..

Ala tomeynyer baby kak hawa nie…….gurl tau…..rasa cam nak cubit2 jer pipi dia yg terlebih2 tu….dah ler putih melepak…..maunyer tak…mama & papa dia pun putih…mau ler anak nyer pun putih………act, nie 2nd baby kak hawa…..yg 1st dah dua tahun lebih kot……..nama Hawa Nadhirah..yg nie plak …jeng jeng jeng………HAWA NUR DINI…sedapkan………dia mmg pakat letak nama HAWA kat depan coz’ nak gark ler si mama numpang nama coz’ nama papa dah mmg wajib letak kat belakang kan……………

Dini lahir on 29hb Ogos ari tu…..lagi 2 hari jer nak sambut merdeka……..kalu 31st ogos kan best….terus jadi anak merdeka……..takpelah, on 29 pun dah kira anak merdeka jugakkan………yg nie pun c-zer coz’ baby dah berak dlm perut……cian kak hawa, yg 1st dulu pun c-zer jugak….takpelah kak, ada rezeki no.3 nanti normal ok………………….

Yang zana geram tu……..mulut dia comel yg amat……….ntah sama dia ngikut….coz’ rasanyer mama & papa dia takde ler comel mulut cam dini………ikut auntie zana erk (sesuka ati aku jerrr……)……..tulah kak, ko time pregnant asyik nak gaduh jer ngan aku………..tp gaduh2 manja jer ..kan kan kan……….

so lepas nie, ko cuti panjang kan……………aku nak ko naik badan nak slim melim ok…………ko kan ratu kebaya kat opis nie……….chayok chayok chayok kak hawa……….nanti kita test…….sapa yg paling slim k…………….aku nak diet giler2 arrr…..nak lawan ko…….

(nota gambar : dah kat umah dah…….)

Gambar kat atas nie plak…….xde kena mengena ngan DINI ok……….nie anak dara aku sejam lepas di lahirkan……….kembang semacam jer………………….tp act, kecik jer…..kuarpun baru 2.6kg jer……kalu nak di bandingkan ngan Dini ygn 3.4kg tu………….kurang 0.8kg oooooo….alahai anak omak………..!!!

Tetiba rasa cam nak ngandunglah plak………….tolon tolon tolon!!!!!!!

>Legaaa………….

>

lega bila dpt luahkan apa yg terbuka kat hatikan…

pendam lelama kang takut meletup…….sape yg susah…..AKu jugakkkkkkkkkkkk
thanks juta2 pd kengkawan yg bagi comment….sedikit sebanyak mlegakan kesakitan & keparahan hati zana nie….chewwaa, ayat cam sakit nazak nak mati plak………kengkadang……ada yg kita boleh kongsi dgn keluarga tp tak boleh kongsi dgn kengkawan….tp ada jugak yg perlu kita kongsikan dgn kengkawan yg tak dpt kita nak kongsikan dgn keluarga………syukur, walapun ada yg masih tak bersua muka……..tp ikatan persahabatan antara kita sedikit sebanyak membantu zana utk terus kuat dlm kehidupan…………..thanks semua…….syg korang…..lily, kak mimi, zuera, yong, sue, oli , hirda & mummysyafie.
Mlm tadi tido berdua ngan tisya jer kat umah…..mcm2 dlm kepala otak nie…..kul 8 aku dah kunci sumer pintu, gril, tingkap…………..lampu sumer aku bukak……giler penakut aku nie kan…..bukan ler aku nie takut antu …………tp aku lagi takut kat org…….yelah, antu takat nampak2 camtu jer kan…….kalu org…………..mcm2 dia boleh buat……kalu setakat nak pecah masuk rumah ke takde ler aku kisah sgt, (*** x kisah?…hu hu hu, kisah ler jugak )………yelah, brg leh cari kalu kena curi……..tp buatnyer org masuk nak rogok aku ke, nak bunuh aku ker……..tak ke naya…dah ler kat bangunan rumah kedai tu ramai mat2 indon………..yg buat kerja lagi………….seraammmmmmmmmmm oooooooooooo, tp alhamdulillah, mlm tadi sumernyer selamat…………ada lagi 2 malam nak menempuh nie tanpa mr hubby kat sisi………..mintak2 ler xde apa2 yerk……..korang doakan aku ok……………

>sebenonyer last week majlis sambut menantu kat umah MIL….
cam biasa ler…kalu sambut menantu tu…….mmg memasing busy yg amat….
byk kerja nak buat……

tp yg tak puas hatinyer nie……ada ler seorg hamba allah nie……dah tahu org sumer tak cukup tangan bekerja…menolong apa yg patut…..dia plak leh nengok jer…..leh tunjuk muke lawa……..boleh gitewww…..sape tak tension……mak gajah pun leh mengamuk tau…..

Aku nie sebenarnyer bukan ler nak mengungkit ………tp hati nie rasa sakit jer kalu tak di luahkan….so, harap korang yg bc blog aku nie tak pikir yg bukan2 pasal aku erk…..ikutkan aku nie bukan kisah sgt pun kalu org jenis pemalas nak menolong time kenduri kendara nie….tp di sebabkan, aku cam tunggang langgang menolong MIL dlm2 tisya demam tu……tu yg aku jadi kisah ngan sorang nie………….

Dah ler balik lambat……..bukan pasal ada benda penting pun………..pasai gatai ikut konvoi keta kat melaka……..tu yg lambat balik….enak2 makan seafood kat umbai…..org yg kat umah nie cam lipas kudung buat kerja………….ari tu call suruh balik ckp xde duit ler….tp boleh plak gi konvoi tu…..semata dgr dia takde duit nak balik………..FIL aku yg baik ati tu bleh bagi RM1k kat dia ok…kengkonon nak suruh dia balik…..tp hampeh…balik mmg ler balik…tp balik kalu takat nak tunjuk muke lawa…..nak lagak cam baik…..baik tak yah balik…aku pun tak sakit ati………

Tak yah ler nak jadikan alasan anak tu tak leh tinggal sampai tak leh nak buat kerja……………org lain pun ada anak jugak………aku nie, anak demam2 pun …..sibuk gark menolong……….yg dia, lepak depan pelamin lerrr………….dok landing2 kat depan gerbang pengantin lerrr………….sapa tak sakit mata tak sakit ati nengok…………..TOLONG ler………..ko pun menantu ok………pelik tul lerrr……………aku mmg sakit ati yg amat kali nie…………….

tak baik kan aku……….tp nak buat camner……………aku mmg sakit ati ngan dia kali nie…..
pastu MIL aku lark….asyik nak lebih2 kan dia plak………..siap ingatkan aku simpankan beg souvenier tu kat minah sorang nie…takut tak dpt…..aku nie takde plak dia ingat nak simpan kan…..minah yg nan sorang tu jugak yg dia ingat………………ho ho ho……..nie bukan nak burukkan MIL aku erk….MIL aku mmg ant yg terbaik di ant yg terbaik……..tp dlm hal nie, aku rasa dia tak adil ngan menantu2 dia……..hu hu hu hu..ampun mak……..

lagi yg bertambah menyakitkan hati aku ialah…..bila aku ngadu kat mr hubby…..dia boleh plak kata “….ala biar ler mama……lain org lain peel…………..” mmg arrr papa lain org lain peel………tp kalu peel nak menyakitkan hati org……………..mama mmg tak leh terimaaaa……………..

oklah……..aku malas nak meluahkan lagi…nanti makin mengarut2 plak aku nulis ……………bukan ler sengaja nak luahkan benda kat korang yg bc blog aku……..tp aku rasa kalu aku tak luahkan, aku jadi makin sakit hati………………tu jerrr………………korang jgn pikir yg bukan ok………lagipun, nie blog aku…….rasanyer suke hati aku ler nak tulis apa kan…………………………

>Itu Aku…..

>

Gambar aku kat
Teluk Chempedak, Kuantan masa melawat adik ipar aku yang sekarang nie belajar
kat Kolej ShahPutra dalam bidang Diploma Nursing

Ngee…ngee..ngee…..nak buat ketawa jahat dulu erk…….

1st of all, aku nak ucapkan “SELAMAT DATANG KE DUNIA BLOGGER” untuk diri aku sendiri…. b4 nie aku layan FP utk anak kesayangan aku jer…….tp, kali nie aku layan blog plak special utk citer2 aku…….yelah, kengkadang kita perlu ruang untuk diri sendiri….betul tak…..?
Aku perlukan sesuatu untuk aku jadikan tempat aku bercerita perjalanan kehidupan aku plak….kiranyer ala2 diary maya ku ler blog aku nie. So, aku harap apa2 yang bakal aku kongsikan kat sini x perlu di pertikai oleh sesiapapun……..tp kalu sekadar memberi pendapat, share pendapat atau yg sewaktu dgnnyer….aku mmg alu2kan……yelah, kena pandang dari sudut yang lain gark….asyik nak ikut pandangan kita pun nanti kita jugak yang susah…..