Category: Jalan2 Cari Makan


>

turun dari Gunung Tangkuban Parahu…..kami meneruskan agenda kami dengan aktivit shopping lagi….sessi menghabiskan rupiah yang masih bersisa sebelum balik ke bumi Malaysia esoknya…chewaaah…….

Rumah Mode – apa yang boleh aku summary kan…kat sini, baju dan seluar semua lebih up to date kalau nak di bandingkan dengan FO-FO yang lain…cuma lebih  mahal sikit lah…..kalau nak di banding dengan FO-FO yang lain…tp kalau nak banding nan shopping mall or butik kat Malaysia…..murah banyakkkkk…so, ok jer kalau nak memborong kat sini.

cun kan…………….trademark Rumah Mode.

dan macam biasa….setiap FO ada taman tersendiri…………..decoration di Rumah Mode adalah yang tercantik antara-antara FO yang ada…………….

Ini jer aku mampu shopping kat sini………..rugi gark coz’ menghabiskan rupiah awal2 kat  and tak menyimpan untuk shopping di Rumah Mode…tp puas hati coz’ dapat seluar jeans untuk laling hubby and baju & seluar untuk Batrice.  Rugi size aku nie…coz’ mostly baju2 ladies kat sana…cutting sumer comel2 belaka……fuh!..next time pergi…..kena pastikan badan tu slim skit dari sekarang…baru puas shopping baju sendiri…………he he he he…ntah bila ler..

My geng di sana………happening wei!

Nak gark posing kat sini…….rugi oooo…..kira bukti dah pergi ke Rumah Mode nie.

From Rumah Mode…….kami gerak ke Pasar Baru plak….ha haha….repeated balik ke sini…..gara-gara nak menyoping apa yang tak sempat shopping semalam….tp serius….datang Bandung nie….sure repeat ke Pasar Baru sebelum balik….tak puas ko shopping kat sini…..this time…Angga biarkan kami bertiga jer turun….dia confident jer kami boleh pusing-pusing sendiri kat sini……

See….hari khamis…..dah sesak dah Pasar Baru nie….maybe coz’ time nie dah tengahari sikit kot….tu yang ramai orang…..semalam kami pergi….pagi….orang pun tak ramai.

Masuk Pasar Baru………..terus pergi ke Tingkat 7 or 8 ……foodcourt dia………..tak yah pandang kiri pandang kanan…………terus menuju ke Pak Chi Met……

fuh…………cabaran sungguh nak mengorder……….duduk jer kat kerusi……….sikit punya ramai serbu meja kami…….sumer dok offer kertas menu…….fening fening…………..tp aku fokus kat kertas menu Pak Chi Met jer….yang lain aku tak pandang dah……yong siap terorder ngan gerai lain…tp nasib baik boleh cancel…….he he he he…air jer sue order dari gerai lain……………takpe….berbagi rezeki katanya.

muka-muka kelaparan……..dan kebinggungan….ha ha ha

Mcm biasa lah kan……..aku tetap setia dengan jus alpukat nya………….pekat likat kooo………..sedappp!

tu dia………….set nasi ayam penyet dia………..memang yang di idam2kan ler kat sini……….puas dah dok dengar review orang kata nasi ayam penyet sini yang paling sedap….hari ke-3 baru kami dapat merasa……

1 set nasi ayam penyet tu datang sekali ngan set sambal-sambal dia…ada sambal kicap, sambal belacan and lada & bawang yg di potong……sedapppp weiiii

tu dia………sempat posing dulu before menyantap…………complete set dengan jus alpukat……….minuman WAJIB cuba kalau datang Bandung…..

berselera sue menyuap….tak pandang kiri tak pandang kanan  dah………..

After 5 minit……….selesai……….berair2 mata sesorang….menahan pedas…tp pedas-pedas pun sedappppp….betul arrr….memang yang terbaik ler nasi ayam penyet kat Pak Chi Met nie…..kalau ler hari pertama ke hari ke dua ker we’ll dah try makan kat sini….sure dah berkali2 kami ulang makan kat sini…….takpe…next trip kita pulun makan nasi ayam penyet kat sini berkali-kali yerk geng.

Dah kenyang………….terus menuju ke kedai Seroja Jaya lagi…………memborong apa yang tak sempat borong semalam…….bukan apa, ada orang tu termimpi2 set kain sulam yang dia tak beli semalam………ha ha ha..tu yang returned balik ke Seroja Jaya tu…..

cun-cun kan kebaya nyer….aku sambar 3 helai pasang kebaya kat sini….3 helai jer pun….tu pun rasa menyesal tak sambar lelebih…..

tetiba tengok yang kaler hitam biru tu cantik…adeh!…sapa nak pergi dalam masa terdekat nie..nak kirim plak ngan korang yerk.

Tak lama pun kami kat Pasar Baru…pusing-pusing kejap sampai tingkat bawah…fuh! busuk ooo kat situ…..tingkat paling bawah jer lah yang bau kurang sikit…yang lain ok…so, sambil2 tunggu Angga sampai…..kami tengok2 apa yang patut kat kawasan luar Pasar Baru tu.

Sangat ler meriah………..macam-macam ada…….naik lemas pun ada coz’ kena keruman…..tp aku buat tak tahu jer….kalau layan nanti…takut aku yang tak terlayan…………..dari jual, beg, jual keychain, jual FM, sampaikan ke makanan pun ada….tp tak berani ler nak beli kat sini……tahap kebersihan tu tak berani nak jamin…tp kalau korang ok…on jer beli kat sini…mcm2 makanan ada.

>

maaf entry nie melimpah ruah ngan picture yerk……..
pukul 11 am we’ll check out dari hotel…….then breakfast kat Restoran Khalifah Seksyen 7…..tempat bebudak uitm lepak nie kan…….memasing order roti telur…aku jer order capati..lama dah tak pekena capati….

Dah kenyang isi perut….apa lagi……we’ll terus masuk ke jalan menuju i-city lagi…he he he….masuk i-city di waktu siang…adalah biasa2 sahaja pemandangan nya..tak se gah dan secantik pemandangan di waktu malam…….

Masa parking tu…mmg we’ll jer yang ada kat situ…haish..! dalam hati dok berkira2….dah open ke belum snowalk nie..ke dia open malam jer…….tanya kat pak guard….pak guard ckp dah open…tp dah sebut “tigot”  tak sudah……ohh! rupanya dia suruh beli tiket kat bawah……..

dah terang2 kat kat situ harga tiketnya….tp takpe…coz’ tiket parking malam tadi aku tak buang lagi….and pagi nie masuk mmg tak kena tiket ke apa…so, kita guna pakai tiket parking malam tadi….lagipun kat tiket tu takde tulis tarikh ke apa….so, kot2 korang tu rajin2 pergi…..kan…kumpul ler tiket parking tu siap2 erk….masuk snowalk leh dpt diskaun rm10 tau…byk tu……..total sumer sekali utk kami berlima = rm110.  Geleng kepala laki aku…..ha ha ha…sesekali papa….takpe kan…janji anak happy…mak budak pun happy.!

Decoration dlm biasalah kan…ada  haiwan2 stok area kutub utara kutub selatan jer kita boleh jumpa……tapi dalam edisi lampu warna warni ….tak gi i-city..masuk snowalk pun leh tengok lampu cantik2 belaka…
Maka bermula lah korang layan pic kami bergambar ala2 kat overseas erk….padahal dlm bangunan jer pun..ha ha ha………tp memang best ooo……pandangan peribadi aku…lagi BEST SNOWALK dari I-CITY..pendangan peribadi ok!…he he he………..serius….syok sangat2 duduk dalam nie…….korang tengok muka Batrice pun korang boleh tahu betapa happy nyer dia…..tak sudah2 sengih2 kerang busuk dia tu.

kereta spiderman nie….kat awal2 lagi leh jumpa…so, kot2 malas nak bagi anak korang main lari2 dalam nie….amik satu, suruh anak korang duduk…and sila ler tarik yerk…benda tu tak leh jalan dengan sendirinya…tp Batrice, kejap naik kereta spiderman dia..kejap karang dia lari2 gark……last2 nenek dia pergi pulangkan kereta spiderman dia tu….time dia tengah ralit2 main gelongsor salji…..pastu kecoh kereta spiderman dia hilang…keh keh ekeh

ohhhh….gedikkan…….laling hubby aku perli kata penuh aku dudiuk kat situ…hu hu hu..tahulah…..isterimu ini udah size XL…….hush! sejuk babe….tak larat nak keluarkan tangan..nak pegang camera snap gambar pun mengeluh2 laling hubby aku tau………tp kalau tak ambil gambar…rugi oooo…bila lagi nak dpt gambar feeling ala pergi negara yang salji turun…..

3 round we’ll masuk …ha ha ha..don’t worry…korang bayar rm25 tu……masuk ler berapa lama korang nak duduk dalam tu….nak keluar masuk 44x kali pun takpe…janji jangan keluar dari pintu utama bangunan snowalk tu udah ler……takat keluar masuk kat entrance ke dlm peti sejuk tu takpe……he he he…faham ker…..he he he camnie…lepas korang beli tiket……korang akan masuk pintu utama….hah! pintu tu sekali korang dah masuk…then korang keluar…nak masuk balik…kena ler beli tiket baru yerk…tp kat dlm before masuk bilik sejuk tu….korang kena ambil jacket korang..and pada sesapa yang sewa kasut …kat area sini gark ambil nyer…then….tunjuk tiket korang….then dia akan cop tangan korang as pass korang masuk bilik sejuk tu…hah…pintu nie takpe..korang nak keluar masuk 44x pun takpe….coz’ still dalam bangunan snowalk tu……we’ll larat keluar masuk 3x jer……tu pun kalau ikutkan dah keluar tu malas nak masuk balik…tp budak kecik tu mana tahan ooo…dia tengah excited main salji katakan…..
Kat dalam nie…macam2 gark ler boleh main……esp gelongsor2 licin nie…best ooo…aku dah try…..ha ha ha…seronok….

yg nie pun best…tp sebab tinggi sikit dari yg tadi…aku tak naik…gayat ooo..lagipun lubang tu mcm ngam2 jer ngan aku kan…sat lagi tersekat kat tengah2 tak ke naya…biar ler laling hubby ku yg kecik molek tu jer gi temankan Batrice main benda alah tu…

yg nie…aku mmg surrender…tak berani ooo…udah ler tinggi satu hal…laju plak tu……tp Batrice mmg berani…..tak de heran dia benda alah tu..siap gelak2 lagi ngan papa dia…request nak naik lagi kali ke-2…tak dpt ler kan….laling hubby aku tu pun bukan berani sangat tu…tp demi anak…seround jadi ler……tp mmg laju arrr…..

that all…………..memang seronok masuk snowalk nie…..kira percutian we’ll yang singkat tp sangat2 menyeronokkan……pada korang2 yang duduk area2 situ…sila ler pergi yerk…….i-city pun ok gark…cuma penat berjalan ler……kan..yg nie……takde ler penat sangat pun……cuma…sejukkkkkkkkkk tahap beku arr….tp BEST tetap BEST

Info :

Tiket : RM25/dewasa and RM20/kanak-kanak umur 3 tahun ke atas.
Guna tiket parking time beli tiket masuk tu…so korang akan dapat diskaun RM10 k.
Sewa kasut : RM10/tp kena bayar deposit rm30 nanti keluar RM20 tu akan dipulangkan semula
Di nasihatkan bawa hand glove…..sejuuuukkkkkk….kat situ hand glove ada jual RM10/pcs…mahal…and dia berbulu2 lebih..hu hu hu….

*** even kat signboard tulis tak boleh bawa camera…..tp aku bawa camera gabak tu takde plak kena sound ke apa…so…sila ler bawa camera korang sendiri yerk…….snap ler berapa banyak gambar yang korang nak…he he he…..

*** datang pada waktu pagi adalah sangat aman damai…coz’ tak ramai orang…so, tempat itu adalah seperti kita yang punya….ha ha ha……

>

Cuti CNY kami ke sini….he he he……tp serius, mmg last minit punya plan…..supposed ke Pahang melawat adik iparku kengkonon dia tak dpt cuti…..ntah camne…..last minit tak jadi…..kejap kata jadi balik, kejap kata tak jadi balik…..kesudahannya…..khamis pagi tu…sambil ngadap tv….dok tanya laling hubbyku….nak gi mana…..dia ckp…ntah…..aduh! pening nie cuti 4 hari tapi tak gerak kemana2…….aku plak mmg teruja nak ke snowalk…while semalamnya dok bual2 ngan mak mertua ku…dia pun teringin nak ke i-city…tengok lampu2 cantik katanya….apa lagi….kul 11 ckp ngan laling hubby aku jom gi shah alam……kul 3 we’ll gerak terus….bawa sekali FIl & MIL aku…my adik ipar plak…last minit called cakap jadi balik…nasib ler….tinggal ler kamu kat rumah yerk…we’ll gi jejalan kat shah alam……

Sampai Klang around pukul 7…stay kat hotel prescott….ambil 1 bilik deluxe kongsi sekali ngan FIL & MIL….tak yah membazir…..mandi2….then sempat shopping sekejap kat Jusco Klang coz’ ntah camne aku leh terlupa nak masukkan baju2 kecik we’ll laki bini sekali ngan seluar kecik si Batrice…keh keh ekh…takkan nak ulang pakai yang sama 2 hari kan….ha haha….shopping ler sebentar…..

After shopping….jam dah almost pukul 10 dah pun……tp kereta kemain berderet2 lagi nak masuk i-city….umat manusia kemain ramai…….time we’ll park kereta tu….hujan renyai2 turun….dah sampai…tak kan nak patah balik semata hujan renyai2 kan…..gagahkan diri gark ler berpayung menyusuri i-city tu…..

takjub sekejap aku tengok cahaya2 lampu yang ada tu…cantikkkkknyerrrrrrrrrrrr……
tp coz’ tak reti nak setting camera….makanya gambar kejap jadi kejap tak jadi….

bila tak pakai flash…..nampak ler lampu2 tu cantik kemain berkelip2 kat belakang nun….tp ada lembaga hitam tanpa wajah di situ…..hu hu hu

bila pakai flash jadi cam nie plak….hu hu hu…tensi mak tau!……lupa nak godek2 tanya pada yang pakai nak guna setting apa kalau ambil pic kat i-city nie….adeh!

a few pic yang berjaya di snap untuk menggambarkan betapa cun nyer kawasan i-city tu ngan lampu2 yang pelbagai warna…..

dan jadi ler…beberapa keping gambar bukti we’ll memang dah ke sini……tu pun, kelam jer kan gambarnyer……pada cikgu2 yg pro pasal gambar nie…..boleh ler tunjuk ajar nak guna setting apa erk mana tahu…..nanti sampai lagi…boleh ler guna tunjuk ajar dari cikgu2 yang pro tu….

dan ini budakk….adoi lerrr………sampai2 jer….dia tengok orang kemain ramai ngan lampu kelip2 kat kepala, kat tangan and kat belakang….selagi tak beli selagi tu ler dia minta…echa nak echa……mau tak mau, mencari gark ler kedai yang jual aksesori2 tu sumer….habis gark rm30 semata utk benda2 macam tu….laling hubby ku dah bising jer……ceh!….

apa2 pun…..memang best pergi i-city nie……..

Info :
Parking – RM10 (tiket sila simpan yerk…coz’ boleh guna utk masuk ke snowalk)
waktu operasi – sampai pukul 1 am tp…kalau ikut kat tiket….24 hours dia bukak.  Kat situ pun ada kedai yang open 24 hours….so, kot2 korang sanggup nak lepak dari malam sampai ke pagi…sila ler….takde pak guard nak halau kot.
Lokasi – seksyen 7 betul2 kat pintu masuk belakang UiTM shah alam.

Location map to i-city :

>

ok….sambung balik story2 di hari jadi budak kecik tu……sure korang tertanya2 kan mana ler kitaorg nak pergi sebenarnya…….ha ha ha….tak pernah di buat k plan camtu…last minit punya plan……sambil dok makan2 kat railway pagi tu….tetiba TING…..FIL bagi cadangan pergi MEMANCING di PONTIAN…keh keh keh keh keh…and Batrice bila dengar perkataan MEMANCING jer…terus teruja cam time tu gark dia nak terbang gi tempat memancing tu………tp we’ll tak pergi ler memancing ke laut or ke sungai…we’ll gi memancing kat kolam jer………..

So, coz’ kolam kat Pontian tu di tutup……makanya we’ll sampai ler ke Bagan, Batu Pahat…….FIL & MIL selalu gi memancing kat sana…..so…..ke sana ler kami gerak….tu yang dari Kluang – Pontian – Benut – Senggarang – Batu Pahat…habis we’ll pusing…….

budak paling seronok………baru jer campak joran….terus dia nak tarik tali tangsi tu…mana ler sempat ikan nak sambar umpan kalau camtu….baru buka mulut nak attacked umpan….umpan lari kemain laju…camne…..penat ikan2 kat kolam tu buat marathon kejar umpan….tak dapat2 gark….ha ha ha…..tension jer atuk dia……..jadi 1 kerja plak…

Beria2 melempar umpan…….lepas tu laju2 pi gulung……..adoi lerr…..sampai ke sudah sekor ikan pun tak lekat…camno…penat ikan2 tu kejar umpan yang lari laju bebenar….tak sempat nak nganga mulut umpan dah kena tarik balik……

last2…tak tahan punya pasal……yelah……lari mood orang nak memancing layan kerenah dia……last2…jumpa batang kayu, ikat kan ngan tali tangsi…then letak kan mata kail……letak umpan…bagi kat dia……biar dia handle sendiri joran olok2 dia tu……baru ler atuk & papa dia leh memancing ngan aman damai….hurm! tak juga…….suara dia jerrr………terkejut2 kot ikan dalam kolam tu dengar……memetir jer suara dia tu…orang gi memancing…duduk diam2 tunggu ikan makan umpan…nie tak…dgr suara dia jer…..
we’ll sewa utk 3 jam jer…dari pukul 5 pm sampai ke pukul 8 pm…..ikannya nan ado……..orang lain kemain lagi. 2-3 ekor ikan naik…..we’ll dapat pandang jer lah…ONG takde hari tu………mana tak nye…ikan pun rasanya gi cabut lari dengar suara budak kecik tu…..

So balik tu….singgah kat Restoran Idaman….tepi jalan besar menghala ke bandar Batu Pahat…….makan2 kat situ….tak dpt mancing ikan siakap fresh dari kolam….dpt makan ikan siakap fresh kat restoran pun jadi ler…..

Sorry yerk…tu jer gambar yang ada…..i malu k nak snap lelebih depan FIL & MIL…lagipun Batrice dah meragam ke penatan…….sian dia…..jalan pun sampai tak larat dah…..dari pagi bawa ke malam aktiviti dia hari tu…..

>

Patutnyer entry nie keluar dulu b4 entry terjun pool tu………..tp takpelah…pusing2 pun kat situ gark kan.  Lepas check in, we’ll keluar ke Mahkota Parade.  Mencari swim suit Batrice.  Papa dia lupa nak bawa.  Lagipun swim suit yang ada tu dah kecik bebenar kat dia…….muat tu mmg muat….tp ala2 sendat ler kan…so, cari ler yang baru utk dia…………..

……….salah satu tempat yang WAJIB singgah kalau pergi MELAKA nie.  Gerai COCONUT SHAKE @ area Klebang. Selalu tu, we’ll singgah utk tapau jer pun……….tp di sebabkan before nie lieya cakap nasi lemak and karipap dia sedap kat situ………terus aku ajak laling hubby aku pekena Coconut Shake and Nasi Lemak kat situ….sat lagi kalau tak cuba Nasi Lemak nie…mau aku termimpi2 plak nanti……bahaya!

Coconut Shake dia tu…jgn cakap ler…tengok pun aku dah telan2 air liur nie…rasa dan2 nie gark nak pergi lagi pekena Coconut Shake tu……….Nasi Lemak dia pun not bad.  Yang Penting, sambal tu kena ngan tekak aku……..mmg sedap ler…cuma bab Karipap tu aku kurang sikit coz’ inti dia inti ala2 serunding……kalau untuk bebudak mmg sesuia ler coz’ tak pedas………..tp kalau ikut piawaian tekak mak budak nie…mmg failed.  Tp kuih ala2 cekodok tp kat dlm ada hot dog tu sedapppp…….samapi 5 ketul laling hubby aku belasah……

memang puas hati…………aku rasa kalau aku duduk Melaka lah kan…mau tiap2 petang aku singgah situ pekena Coconut Shake dia tu…..hurrm….pindah melaka ler jom!

>Restoran Malay Village

>

still citer di JB lagi……….after registration and check in…….for me mmg ada di sediakan dinner…tp tak sanggup ler plak…aku dok syok makan kat hotel…laling hubby and anak aku ntah makan apa kan….so, letak2 beg sumer….gi pusing JB….tengok kot2 ada restoran yang berkenan di hati…….sian hubby, penat drive….so…kasi belanja dinner….sesekali kan.
Ronda punya ronda…terpandang restoran Malay Village nie…..nampak menarik…so singgah ler makan kat sini. Decoration mmg terbaik….ala2 bali pun ada…..open air…..budak kecik nie nak main2 pun sonang…tp menu nya belum tahu lagi….kena order, makan baru ler boleh citer.

Both we’ll ordered Chicken Chop…grilled chicken chop.

This is OTAK-OTAK…1st time tengok otak2 mcam nie……mahal wei……..seketul tu RM1.80 kalau tak silap aku ler…..makan 2 ketul tengok bil jer dah RM3.60…..terkejut gark ler…boleh tahan mahal gark……hurrm…rasanyer…..giler pedas….tu yang luak 2 ketul jer…kalau sedap…mau habis semangkuk tu……i think nie otak-otak kukus kot….yang selalu tu di bakar……..

While tunggu menu we’ll sampai……..melayan budak kecik nie posing2 di kawasan sekitar….mmg menarik…..

and then……..our chicken chop pun sampai….hurm…….presentation nampak cam biasa2 jer….rasanyer?

tak berapa kick! tak boleh nak lawan chicken chop Kampung Baru…kat sana mmg terbaeeeekkkkk…lama dah tak makan chicken chop Kampung Baru.  Sos blackpeppernye masin and pekat sangat. So…rasanya so-so sajaaaaaa

Tp this Avocado Juice…mmg sedap….ada rasa coklat2 sikit di penghujung nya……….almost separuh kena pow ngan Batrice.  Padahal dah mmg order Epal Jus utk dia….di bo-layannya…..

Sambil makan sambil layan budak nie nak berposing sakan kat situ…..mood nak posing2 dia sampai ler tu…….Batrice nie, kalau bergambar….ada mood….ni kira mood meroyan nak berposing ler…kalau tak tau…muncung jer lebih……siap kena paksa2 lagi.

Posing sakit pinggang…ha ha ha….mana ler belajar nie.

Muaahhhhh……utk budak kecik yang bakal di tinggalkan semalaman.  1 malam pun dah terasa tido takde ngan dia…………

>MSuite Hotel, JB

>

3 hari aku berkampung di MSuite Hotel untuk menghadiri Bengkel Pengemaskinian Pelan Tindakan Pembangunan Wanita Negeri Johor.  Tp yang tu later2 aku citer  yerk…la nie….nak specific citer pasal MSuite Hotel.

Sangat suka dengan biliknya…..besar and luas.  Bayangkan….aku stay sorang2 jer dalam bilik.  Supposed sebilik 2 orang….tp my rakan sebilik tu tak mau stay hotel……duduk area2 johor jer kot……so, dia lagi selesa stay and ulang alik dari rumah…..tp hakikatnya…time pendaftaran jer aku nampak batang hidung dia…….dari 1st day bengkel sampai ke majlis penutup…..terus hilang tanpa dapat di kesan….tp tak kisah ler…not my own bisnes kan……..for me, jabatan dah hantar aku pergi bengkel nie…suka or not….kena gark hadirkan diri. Cedok ilmu yang ada……….seronok gark…ilmu dapat, kawan pun dapat.  Yang penting….dpt release tension lagi………..

1st nite tu….mmg arr………sampai pukul 3 am aku masih lagi terkebil2 tak boleh nak tido……tv aku on sepanjang malam…tp last2 aku tutup coz’ cam bising ler plak………biasa lah kan…feel camtu bila kat tempat lain…….bukan tak selesa….selesa giler….tp ada satu perasaan yang mmg tak boleh nak elok bila tido dlm bilik hotel sengsorang……nak2 bilik besar plak tu……mcm2 melintas kat dlm kepala hotak nie.  Kesannya….esok masuk bengkel…..mata cam nak kena pacak ngan batang mancis baru boleh buka…….ingatkan aku sorang mcm tu…rupanya member bilik sebelah pun sama.  Tp serius….ramai peserta bengkel yg duduk 1 bilik seorang………

2nd nite……….aku dah usung laling hubby and batrice join tido sekali.  Yelah…alang2 dah duduk sesorang…duduk free plak tu…..apa lagi…aku hangkut ler laling hubby aku temankan……..petang jumaat, minah kecik tu sampai…….aku still @ bengkel lagi…so, papa dia dok melayan dia main @ pool……seronok ler sampai gigil2 kesejukan.  Masuk bilik dia layan main air dlm bathtub plak……tp serius…aku suka bath tub dia…….bersih and ada ciri2 keselamatan.

Batu putih hitam kecik2 tu…….di lapis ngan plastik tau….so, xde ler bimbang kot2 terhantuk or what so ever kan…….risiko nak tergelincir pun kurang ler sikit coz’ tak licin……so, mmg syok ler si kecik nie layan mandi kat bath tub tu…………aku biarkan jer dia main sorang2……tapi kejap2 aku jenggah gark ler……takut gark kan something happened.

Dah puas mandi, aku tinggalkan dia ngan papa dia lagi…coz’ malam last tu ada majlis penutupan. Lepas majlis penutupan, we’ll keluar gi bandar JB…cari makan….and pusing2…..ingat nak bw dak kecik tu gi funfair kat dataran Danga Bay tu…..tp coz’ papa dia tak sedap perut….terpaksa ler di cancel kan…….

….he he he he…gini ler gamaknyer kalau papa dia yang carikan baju….main ikut sedap tangan dia ambil jer.  Baju oren kain pink…..hu hu hu……tu jer yang ada….so…bantai jer lah..

>dinner @ pantai penyabung

>kembang dah urat mata korang nengok gambar2 kat penyabung tu…? he he he…aku nie kalau nak upload gambar…mmg tamak…kalau ad1 100 kpg…dlm hati tu nak letak gark 100 keping tu dlm blog…nak share ngan korang walaupun ada gambar2 ygn nampak kepala sebelah ker…..kaki jer tanpa badan ker….iskh iksh…camno nak kikis perasaan tamak tu erkkkk?

 

Wokeh…..dah puas amik angin sampai perut kembung masuk angin…let’s buang angin tersebut ngan isi perut tu ngan makanan…….wakakwawhwkawhkaaah….(iskkk…confuse plak ngan cara ku gelak nie..).  Kat situ tak byk choice …..ada ler 1 – 2 tempat makan…..tp menurut firasat en laling hubby aku……kat restoran Mak Midah kot…yang sedap coz’ dia pernah makan ngan member2 dia lepas balik memancing kat Kelong Acheh dulu……..tp time tu…..diaorg siap bw ikan yg dia org dpt time mancing……kira upah masak jer lah kat restoran tu……ikan2 fresh…sure isi sedap manis lagi kan……

  
Kami masuk kedai makan tu pun…kedai tu baru nak buka……..dia start dalam pukul 6.30 rasanyer….kami org yang awal amik order………..aku ngan laling hubby amik ikan siakap – masak 3 rasa, sotong – bakar, ketam – masak blackpepper and sayur kailan ikan masin.  Settle pilih2……..time tu menungguuuuuuuu
  
Cam biasalah kan……..air sampai dulu.  Time kitaorg dok menunggu tu, ada 2 group family buat makan besar kat situ……ramai seh….1 group tu ada ler dekat 20 org…another group dekat 30 orang……nasib ler kami sampai awal……buatnyer sampai lepas dari diaorg…..mmg sure berjanggut ler gamaknyer kami menunggu makanan.
  
  
  
Food dah sampai……hooyeehhh hoooyeeehhhh
  
ketam masak black pepper
  
siakap tiga rasa
  
kailan ikan masin
En. sotong xde gambar coz’ sampai lambat…….aku kalau dah pegang sudu garfu….jgn harap ler nak pegang camera snap gambar……..amik gambar lauk kat atas pun laki aku dah jeling2 manja dah……jeling manja konon, jeling2 terjuling mata adalah……keh keh keh keh……sungguh tak memahami hasrat murni si isteri nak berblog tau….tak support langsung…..
  
fuh……so, apa lagi……..jemput makan sumerrrrrr!!!!!!
 

>Masjid Pulau Melaka

>From banting lepas majlis adik aku……..otw balik tu menyinggah pusing2 kat bandar melaka…….nak mencari restoran asam pedas black peppers…….sampai ke sudah tak jumpa2…….last2 singgah ke Masjid Pulau Melaka……..sembahyang…….and mandikan Batrice…….berlenggas dah anak dara tu……..

Hubby sempat snap2 beberapa gambar pemandangan di situ………….

 
  
  
  
  
  
Cantikkan…………
Sesuai kalau nak buat tempat utk photoshoot esp utk outdoor photoshoot wedding……..
tp gambar2 kat bawah nie……..model tak bergaya laling hubby i …….
  
  
  
  
  
  
favourite kisses………Batrice bila suruh sayang mama dia…..kiss pipi kiri, kiss pipi kanan, kiss dahi, kiss dagu…last2 sekali kiss mulut…………i likeeeee
  
  
matahari yang baru nak tenggelam……..time nie area pukul 6++ rasanyer……..
  
  
  
  
  
renungan makrifat………keh keh kehheee…………..
 

>Makan Ayam Free Pagi Sabtu

>

Rezeki jangan di tolak………musuh jangan di cari…………21hb tu lupa plak ada Majlis Perasmian Pembukaan Radix Chicken House nie kat bandar………..

Sambil dok pusing2 bandar tu nak gi railway kengkonon nak b/fast kat sana sekali nengok….giler ramai ler orang dok kerumun kat khemah oren itam nie……….harus ler perasaan nak ambil tahu tu ada kan………gigih ler laling hubby cari tempat parking dekat2 ngan area situ…….nasib ada…kalau 2 kali pusing xde parking…harus we’ll abaikan jer……..

Rupa2nya….diaorg agih2kan ayam sekotak & air oren sebotol…….harus ler paksa laling hubby berebut sama ambil barang sekotak kan…..nak gark rasa benda baru nie…….tp masya allah umat manusia…ramai bebenar….cuma yg bagusnyer w/pun diaorg x beratur….tp xde ler berebut2 nak amik benda free tu……

Dpt sekotak ayam & sebotol oren….gerak gi tempat lain plak…..yelah, amik bebanyak pun nanti bukan abis pun…….yang 2 ketul pun gigih si Batrice & papa dia abiskan…..Zana dok pandang jer lah…xde nafsu ler nengok makanan sekarang…….ha ha ha….statement pendiet tegar….cehhh…..

Anak dara sorang nie…….dpt jer feveret dia…kemain beronggeng ngan ayam goreng tu…….nasib ler ayam goreng tu x berapa nak pedas kan………….

Lepas tu we’ll gerak ke Kluang Kopitiam pekena roti bakar………..that our b/fast for Saturday Morning.