Category: Kerenah Batrice


>Anak 1Malaysia

>Ewahhh…………1Malaysia gitew.

Last 2 week balik kampung. Mana lagi…Tenggaroh lah yerkk…..tengok kat depan rumah Mak Tok dah ada arca 1Malaysia nie. Siap dah di cat bagai lagi…apa lagi…anak dara nie meroyan ler nak posing-posing kat situ……..layan kan jer lahhhhhh……..

Amacam…model kita yan bersemangat patriotisme nie? ada bakat tak….he he he he he
Baju dia tu…Mak Tok yang jahitkan last year…..dah nak singkat dah tu……cun tak?
This year…boleh buat sepasang lagi fesyen cam nie…..

Advertisements

>bakal Masterchief Malaysia……

wah gitewwww…….tangan mungil sapa ler yerk..?
sure korang boleh teka punya.

Hah! kan kan kan…korang boleh teka kan…..kemain busy lagi cik adik manis nie menolong orang kat dapur…..tolong kupas kentang lagi tu…..

bakal menantu terbaikkkk ok…hik hik hik hik.

Kejadian : kat rumah mak tok dia. Sibuk semua orang nak prepared untuk lunch…dia pun sibuk gark nak menolong. Tak bagi dia merajuk…pastu gigih cari kerusi nak panjat kabinet tu……tak nak hampakan dia…bagi gark ler dia kupas kulit kentang tu….takkan nak bagi dia kupas kulit bawang plak kan…jadi citer lain plak nanti.

So, menu utk hari tu ialah……….sambal goreng jawa…………tempe yang di requested oleh anak dara tu sendiri.

>

 *** sambungan aktiviti lepas majlis maulidur rasul

Lepas makan (ada ramai yang ingat tu nasi ambeng…bukan ler dear…tu nasi minyak berlaukkan ayam and daging )….before balik, Batrice requested nak main kejap kat mini playground yang ada kat sekolah dia nie…..adeh! udah ler panas giler….dia plak requested camtu……nak tak nak layan kan jer lah…ngan syarat…5 minit jer………

coz’ 5 minit jer pun………so, tu jer sempat aku snap2 kan……..ngan baju kurung ngan tudungnya…kemain lagi main tak hengat…siap panjat memanjat lagi tu……..

>fuh………..home made burger………sedappp ooooo…………..

dan si tukang penyibuk buat burgernya adalah ……………
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ha ha ha…………dia menolong jer….takkan ku biarkan dia masak burger tu sorang2 plak kan…..nak cari pasal ke apa? he he he…coz’ dia yg beria2 nak kan burger….maka nya…sila tolong mama yerk.

burger kosong jer pun………….daging tu letak seasoning sikit….lada sulah sikit. Tu jer……
pastu letak kepingan cheesedale….yummy….sedapnyer…
opppsss lupa…anak dara nie request letak kobis sekali….ha haha….mama awak pun kalau makan burger…segala mala kobis, bawang, daun salad sumer ke tepi…dia siap requested lagi tu.

“mama, esok nak burger lagi”
So, minggu ini adalah minggu makan burger sedunia yerk………..

>Kena tangkap polis!

>

Di satu malam yang hening….he he he…..time tu around pukul 10 ++ pm kot……puas ler aku memujuk Batrice suruh masuk tido coz’ esok nya nak gi school……dah baring dah pun atas katil….siap mama dia sekali landing sebelah dia….walhal…byk lagi kerja nak buat….tp demi bobok dia kan….nak dodoikan sang puteri tu…kena gark landing kat atas katil….

Tp masalahnya…mlm tu kemain liat nak suruh dia tido. Maka bermulalah sessi soal jawab di atas katil.

Aku : echa tido ler….esok nak gi school..nanti kalau lambat tido….kat school ngantuk..nanti teacher marah tau.
Batrice : echa tak nak tidoooooo!
Aku :  naperrrr echa tak nak tido? dah malam kan…..kenalah tido..
Batrice : tak naaaaakkkkkkk. Echa takut nanti mimpi datang…
Aku : laaaa..naper plak takut ngan mimp. Echa mimpi apa?
Batrice : Echa mimpi polis tangkap mama
Aku : naper plak polis tu tangkap mama?
Batrice : mama hantar echa gi school….echa salam mama…pastu mama masuk kereta, langgar echa. Polis datang tangkap mama.
Aku :???????????????? (cam confuse kejaaapppp)  tak lah…tu kan mimpi jer…..mana ada polis datang tangkap mama…..kan papa yang hantar echa gi school..mana boleh mama langgar echa……dah tido.
Batrice : echa tak nak polis tangkap mama……(dah cebek2…)
Aku : tak lah…mana ada. Dah tido! Kalau echa tak tido…baru polis tangkap mama
Batrice : ok mama….gud nite.

he he he…giler psycho anak aku erkkk…..ngan aku2 pun kena psycho dia plak….

>lepas kena marah…..and si Yaya pun dah hantar balik rumah MIL balik coz’ atuk belah Muar dia datang……bagi susu sebotol….terus hanyutttttt…..

korang tengok lerrrr……………camno ler mama dia tak bertukar jadi hulk hogan……

habis sumer anak2 patung dia terdampar kat atas lantai….tu kira tak kisah lagi sebenarnya…..tp bila….

cream muka ku yg baru beli dah almost tinggal 1/4 jerrr…….mau tak bertukarrrrrrr…..

close up sikittt………see, tu pasal ler aku jadi hulk hogan kejap.

jom check apa lagi yang dia buat…..

Pooh bermandikan bedak………semerbak satu rumah bau wangi bedak enchaunter aku.

strawberry pun jadi mangsaaaa

yang paling tak tahan………habis cream muka aku di sapu2 di leset2 nyer kat bantal kecik nie…..huwaaaaaaa!

dpt upah sorang seketul…..piat telinga…sat lagi, piat telinga sorang jer…tak aci plak kan…..dah sama2 buat salah. Kot angah marah aku piat telinga anak dia…mak redha ! bukan piat ganas2 pun…piat2 manja utk mengajar…..

Lepas tu….dua2 sekali aku mandikan…..then, hubby balik ambil Yaya balik rumah MIL. Terus senyap aman tenteram….he he he he……kekdahnya, gitew ler kot kalau ada anak dua……mau tak menang tangan aku….! Tp seronok……..

>

suppose minggu nie balik Tenggaroh….tp terpaksa batalkan coz’ ahad tu ada mesyuarat Ibu bapa Tabika Kemas Batrice……anak dah sekolah kat situ, sure ler hadirkan….at least tahu perkembangan pasal sekolah tu, or apa2 yang nak di sampaikan.

Sabtu, Yaya ikut lagi tido rumah mak long dia…seronok ler budak Batrice tu…ada geng…main main and main sepanjang masaaaaaa……gamaknyer gini ler kalau beranak dua yerk……tak cukup kaki tangan!

Kejadian pagi Sabtu. while mama dia nie tengah kelentang kelentung kat dapur basuh pinggan…..semerbak satu rumah bau wangi…..takde lain kerja budak berdua nie ler tu…

pergi check kat bilik….hah! dah kata dah…..habis sebotol bedah enchaunter mama dia di kerjakan leh budak berdua nie…….

tak cukup muka…..si BJ and Baby Bop pun jadi mangsa…..

takpe takpe…mama korang nie ok lagi…….bedak jer pun…..kalau main lebih2 baru ler kena dua budak nie……siap pesan lagi tu…..main bedak jer ok….barang2 mama tak mau usik……OK….kemain confident depa menjawab….so, aku tinggalkan buat kerja…..

cukup 15 minit lepas tu…..check balik kat bilik diaorg………huwaaaaaaaaaa
mama dia terus bertukar jadi hulk hogan….

nak tahu pasal apa……
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nanti aku sambung erkkkk!

>Melompat lebih tinggi

>

Kita calit sikit…ngeh ngeh ngeh……entry pagi yang lebih menyegarkan dengan melihat piccas anak daraku melompat lebih tinggi…ha ha ha ha…bahana takde kerja petang2 hari (selasa) after dia balik dari school….btw time nie….dia dah cukup tenaga. Dah makan, dah susu and yang penting dah tido almost 2 jam gark ler lamanya……tu yang fully charge tu…

Tinggi gark budak comel nie main lompat2…….ngan seluar tracksuit and anak baju dia jer….takde kerja sungguh!

harap2….mak mertua tak terkejut tengok piccas bakal menantu main lompat2 yerk….hik hik hik hik hik…..don’t worry ! saya still GADIS MELAYU TERAKHIR LAGI..auw

>

tak tahu nak citer apa………..tp dlm draft semalam sempat upload gambar2 Batrice ngan si Danial masa Family Day KRT Tmn Matahari last 2 month kot……….

So, korang layan ler aksi2 budak berdua nie kemain best lagi berlari2an sambil main belon di tepi pantai….cam pasangan yg bercinta gitew…wah omak kau!….kecik2 dah galakkan anak dara bercinta erk….opsss……….silap…bukan bercinta…tp hurm……ber apa erk..? ala2 teman tapi mesra gitewwww

Danial yg ala2 kekok berposing……tp anak dara tu……ha haha…..pepandai ler korang letak caption sendiri yerk.

seronok jadi budak2 kan……happy sentiasa…takde nak fikir pasal masalah2 yang tak pernah lari dari hidup kita……..ada takde pun, fikir naper mama marah aku? ha ha ha…….

>Aku jumpa rapunzel

>

auw….sapa plak jadi rapunzel ? hurm…budak nie ker? tidak kot….serabut jer nengok rambut dia tu kan….takpe…i guna kuasa magic tukar budak rambut serabut tapi comel yang amat nie jadi rapunzel…tak caya ker?

1
2
3
4
5
6
.
.
.
.
.
.
.
..
haish…..kira sampai 20 ok
baru ler magic nie menjadi..kalau kurang tak jadi
wokeh..dah cukup
20
and
taraaaaa
my lil rapunzel

auw…panjang mengurai ok………kalah rambut Fauziah Gaou tu yerk.  Tu baru pandangan belakang…apa kata kita tengok dari sisi depan plak……
dah sedia ker?

.
.
.
.
.
.

phewwittt……….kalah rapunzel.  Hantar gambar nie MMS kat makcu dia…boleh makcu dia ckp bukan mcm rapunzel…tp cam anak tarzan………
anak tarzan pun anak tarzan ler……
janji maintain comel kan kan kan