Category: Make up


>Eye Make Up

>morning uol’s…..wah gitew…..

btw…dah lama dah nak up entry pasal make up nie…..tp i bukan ler profesional sangat kan….setakat make up untuk diri sendiri jer pun…..tu pun…..lite2 jer ……

so…amacam…ok tak….before and after…..ha ha ha…..zana takde pergi class make up mana2 …tp suka tengok make up orang lain…and try and error kat mata sendiri/muka sendiri…jadi tak jadi belakang kira….teringin sebenarnya nak pergi make up class…tp biasalah…selalunyer yurannyer tu bukan sikit2….mahal gark kan……so, terpaksa pendam dlm hati…….tengok ler kot ada rezeki terpijak nantikan..nak gark pergi make up class…

lately suka pakai eyeliner ala2 cat eye………..nyiauuuu……..sometime menjadi, sometime tak jadi…..

kalau dulu2…pakai eye shadaw cukup 1 warna jer…….main tepek jer kat mata tu….tp alhamdulillah…now , dah ok sikit…dah pandai nak guna 2 kaler..and sedang try and error blending 2 kaler tu…..lagi satu..kalau dulu2…if pakai dua kaler pun….main tindih2 ala kuih lapis tu hah….ha ha ha…..janji nampak 2 kaler….so, now, kira ok ler kan…..amacam…dah ada improvement tak…..ha ha haha

yang nie combination colour gold and hitam…..btw kat situ ada 3 kaler sebenarnya…..kuning + gold brown+ hitam….

 
yang nie plak 1 kaler jer….biru…tp blend antara biru cair and blue black…..
and
teringin nak buat make up mata cam gambar kat bawah nie….cun kan dia blend kaler2 dia tu…..nampak smooth jerrrr….tp if utk pergi office tak sesuai kot..nampak cam melampau sangat ler plak…..if nak ker majlis2 kenduri kendara ke…..baru ler meletup…kalah pengantin u…

thru mr google….some technic yg boleh di gunakan utk make up mata korang…ikut jenis mata ler….

>Last Saturday kan………my sepupu bertunang and minta tolong Zana solekkan dia…keh keh keh….adoi ler…memula tu cam……

“alahai Uda, kelakar ler kamu……Kak long, mana ler reti nak solek2 kan orang nie….solek muka sendiri boleh lerrrr”

Dah dia kata……….bantai jer lah Kak Long………so, nak tak nak………..memberikan khidmat jugak ler buat adik sepupu yang sorang nie………..

Amacam?…………..ok ker……….since Uda nie muka x bermasalah………..licin tulus mulus jer muka dia……..senang kerja Zana……….foundation pun Zana tak sapu……….just tepek bedak Miyami guna sponge basah……….dah licin gebusss…………..

Ahaks…………kasi close up sikit tang mata tu kan…….auwwww……….Zana try main ngan kaler biru & gold and hitam di penghujung mata tu……..memula nak letak gark lerr false eyelash….tp coz’ kesuntukan masa…………so, lupakan jer lahhh…………

Ha ha ha……perasan ker……….cam tak balance kan warna mata kiri ngan kanan……….xpe xpe….1st try……….ayat penyedap hati sendiri…………….

Pasnie ………..wahai sepupu2 ku……if korang nak save cost masa bertunang………boleh ler panggil kak long solek lagi erk……….F.O.C lagi……….tp xde ler grand cam make up artis tu yerk………..