Category: Papa


>JIMAT CERMAT a.k.a KEDEKUT

>sapa ingat dlm satu entry yg zana ada citer nak citer pasai sifat kedekut hubby…
dia kata jimat cermat ler…tp pada zana dia KEDEKUT…w/pun utk diri sendiri…
nie lah salah satu buktinya…
tak caya……….?
suke hati korang ler nak caya ker tak…tp pd zana nie mmg tahap KEDEKUT lagi…
bukan tahap JIMAT CERMAT…..

purse (*** org lelaki pun panggil benda nie purse ker?…..boleh ler tukan) nie hampir 10++ hubby pakai harus…
dari dia bujang….sampai kami bertunang…sampai kami kawen…..sampai dah ada anak sorang….kalu ikut dah 3 ler…coz’ zana gugur 2 kali kan………kira ajer lah dah berapa lama erk….kalu kita paling kurang pun harus dah bertukar 2 @ 3 kali dah benda nie…
tp hubby tetap SETIA pada yg satu……..SETIA sangat ler….
tu yg selalu zana membebel tu ngan dia…
yelah…x mampu nak beli yg harga ratus2 tu…beli yg murah2 pun jadilah…
janji benda tu berganti…..w/pun duit kat dlm tu xde lah byk mana kan..
tp at least…sejuk mata memandang…..camner rezeki nak masuk kalu dia nengok tempat simpan duit pun kekdah nyer rupa gini……..malu2 rezeki tu nak masuk tau………

nie lah bendanyer yg jadi salah satu bahan bebelan zana kat hubby
purse dia……..dah naik lunyai berlubang sana sini dah…
isi jgn citer lah…….mesin atm tahun dulu2 kala pun still ada dlm tu…
heran bin ajaib betul tau……
kalu korang……selera ker nengok purse cam nie rupa?
nie baru luaran ok….dalamannyer…………huuaaaaaaaaa

see…nielah rupa dlmannyer plak….
batrice pun boleh buat main teropong ngan menda tu…
agaknyer….dia dok pikir…APAKAH BENDA INI SEBENARNYA?


nak lagi kagum….siap boleh masuk tangan ok…..
model dah tunjuk dah cara2 nak masuk tangan kat menda tu….
ello papa…..mmg dah wajib tukar yerk …WAJIB ok bukan harus..


dan sebagai isteri yg baik hati
merangkap isteri miTHALI…he he he
zana belikan jugak ler purse baru utk hubby’
nak harap dia yg beli…ntah zaman bila ntah
xpe lah…w/pun x mahal…janji berganti yerk papa
nie mama ikhlas tau……nie jer yg mama mampu buat takat nie….he he he he


nie pun agaknyer ntah tahun bila plak bergantinyer……
itulah hubby zana….dia mmg ala2 JIMAT CERMAT a.k.a KEDEKUT
nie baru purse…….korang bygkan….dia ada sehelai jeans Levi’s yg dah hampir belas2 tahun dia pakai……sampai koyak rabak dah…antar pergi repair…koyak lagi…repair lagi…koyak lagi…repair lagi…..last2 bila dah x boleh repair baru ler dia x pakai…………

agak2 korang ler kalu zana pun amalkan sifat JIMAT CERMAT cam hubby zana kan…
mau baju kurung 5 helai jer…..rolling tiap2 minggu pakai baju yg sama ………..huarrrrrrr…….

>Anak papa plak?

>anak papa?
xde maknanyer……time buli papa jer dia jadi anak papa!
time tido tetap nak mama…hu hu hu

so……..salah satu cara batrice buli papa camnie ler yerk..
sib baik ler batrice kecik comel lote..
kalu mama dia yg besar gadang nie rengek2 nak buat camtu jugak
harus patah riuk tulang papa tu………..

(sila abaikan papa batrice yg seksi tu yerk…almaklum, hall kami xde aircond…so mmg harus ler papa berlenggeng jer …………..kalu rasa x mau tengok……sila tutup mata uols k….)

so….bila dah buli papa………kena ler balas balik k…
budi baik di balas baik…….hu hu hu mengenang budi betul anak daku nan sorang nie…
tp dlm membalas budi tu………termasuk jugak ler adegan buli jugak……..** ayat buli lagik! apa kes!

kata tadi tulang papa nak patah….so, harus kena massage kan papa…….la nie, mama boleh rehat coz’ ada tukang massage baru…….siap guna kaki k………tu yg syok……..hu hu hu, sedap tak papa!

bila turn mama plak nie…?

>Di tinggalkan….

>menci menci menci…
papa tak adil tau….
sampai ati tinggalkan mama ngan tisya jer berdua…
dia pergi berpoya2 kat tioman tu hah……
korang rasa adilkah itewww…….

en hubby gi tioman from today sampai ler ari sabtu nanti
tak patut tul kan……..pasal apa dia pergi tioman tak bawa isteri kesayangan dia nie?
pasai dia nak pergi belajar dive……..ngan kawan baik dia si Lan…
kalu wife kesayangan dia nie ikut….sure ler anak kecintaan dia pun x leh tinggal
giler ker apa………mama & papa gi berpoya…anak tinggal ngan nenek……
x boleh oooooooo….gue ngak sanggup dong !
so, kesimpulannya…..pergi ler en hubby jer….

tp sebenarnya I nie tak suke dia pergi….
cam membazir plak…bukan murah …..1.4k ok…just utk gi dive tu…
kalu duit tu habiskan kat wife and anak dia nie lagi ler bagusssss………..
pastu….bukan selalupun nanti gi dive…
mau setahun sekali………tu pun kalu nasib baik lerrrrrr………..
menci menci menci……