>

uisshh…………..penuh dah kuata gambar kat blogspot aku nie…makanya kena ler delete gambar2 dari blog lama mana yg tak perlu tu? korang ada solution ker selain dari kita bayar pada blogspot?

Ok….aku bukan apa nak citer yang aku dapat anak angkat kembar 5 hah jumaat lepas.  Balik dari makan2 malam tu….ada bau something kat bilik Batrice…..aku nie jenis mmg hidung tajam sikit…pantang ada bau2 yang pelik2 sure aku cari punya…sekali tengok….si BIBU nie dah selamat beranak dah…..bawah katil Batrice.  Nasib ler bukan kat longgokan kain aku yg bertimbun tak berlipat lagi tu…….bagus erkk kucing nie beranak….darah pun tak nampak kelibat…ke si BIBU dah selamat bersihkan takut kantoi ngan tuan dia nie…..

so….ini ler dia si Kembar 5 tu……….badan pepanjang sekor2 tu tau….corak badan lebih kurang jer ngan mak dia……cuma kaler jer ada lari sikit. 2 ekor tu mmg sejibik sejibon mak dia…lagi 3 ekor ada gelap sikit kaler dia…..so, apa lagi…dah jumpa harus ler aku pi pindah masuk kotak…..hantar duduk bilik belakang diam2……

Kucing nie satu kepantangan dia bab anak2 dia…jangan ler ko rajin2 nak menggomol anak2 dia..mmg dia akan cari tempat lain ler utk port anak dia….so…awal2 aku dah nasihatkan Batrice jangan kacau nak Bibu…..1st time dia tengok and try  nak ambil si anak Bibu…..si ibu dah tunjuk muka garang….terus tersentap dia kat situ…sambil ngadu yang Bibu dah tak kenal dia….ha ha ha ha….orang tu tengah garang…ko jgn ler berani2 nak usik…….

Tp…sian gark nengok coz’ dia giler excited nak tengok anak2 si Bibu tu…so, bila Bibu keluar pi cari makan ke apa…….aku bagi ler dia change pegang and belek2 si kembar 5 tu.  Papa dia sakat nak pi hantar buang Bibu and anak2…kemain lagi dia menangis tak bagi………aku pun sayang gark nak buang nie….so, tunggu besar sikit ler….kot2 dah besar nanti comelkan…terbuka pintu hati laling hubby aku nak bela…tp tak boleh bela dlm rumah ler…..kena duduk luar jer….coz’ si kecik nie berasthma kan…

*** orang kata kucing nie bawa rezeki kan…mana lah tahu, berkat bela si kembar 5 nie ada rezeki untuk kami plak kan….wallahualam…..moga2 di perkenankan olehNYA. Amin