Category: kawan mama


>Shopping & Ketemu Kawan

>jumaat balik opis perasan yg ada brg dah xde stock
ubat gigi, sabun cuci pinggan, susu batrice dah abis
kitaorg jenis belanja sikit2……….
mana yg dah abis baru ler kedek2 gi beli
bukan apa……ada ler alasan nak ke mall kan
ha ha ha…brilliant tak idea tu…
keh keh keh

cam biasalah anak dara nie……..kalu pergi mall……..kalu x bwk balik belon……mmg x sah……
selalu yg jadi muka tebal minta belon tu………..sure ler i kan….nak harap papa dia…….
mmg payah lerrr…………..

pastu teringat plak
present utk baby kembar tak beli lagi
baby kembar?………….oooo lupa plak nak story erk
Act…………mak si Abid……..dah selamat melahirkan baby kembar perempuan hari ahad lepas…….
tp i still x sempat lagi nak menjengguk…….later, bila dah di jengguk
i update yerk gambar kembar tu…………

Tengah dok pilih2
tetiba jer ada yg menegur………
alahai……..rupanyer kak ina…………and amy
opismate masa kerja kat Exquisite dulu……
lama betul x jumpa kak ina nie………
makin cun ler minah tu w/pun baru lepas bersalin……….

Yang nie anak no 2 diaorg
Mohd. Aniq………..comel kan…..baru 4 bulan……..
yg sulung perempuan….umur dah 3 tahun…….tp xde coz’ ikut nenek dia ke johor…

Bila jumpa kak ina & amy nie……tetiba i rindu plak ngan suasana kerja kat opis lama……
sgt best……coz’ sumer satu kepala………hu hu hu……miss u all……….

Advertisements

>BIRUNYA PENGANTIN

>

Ahad lepas ada 2 jemputan kawen kan………jemputan utk isi perut….

Dlm kul 12.30 gerak dari rumah……destinasi pertama ialah rumah mak si LIEYA……adik lelaki dia si LEO kawen………..cantik pelamin dia………makanan pun best, tp lupa plak nak snap….xpe, kot2 tuan rumah ada tepek kat blog dia….korang jengah ler kat sana erk…………ada nasi putih, nasi minyak, ada ayam masak merah kot……pastu yg best ada lauk2 kampung. Ada ikan kering, sambal belacan, ulam2……masak lemak nangka……pergh. Sedap oooo….tp i telah tersalah amik nasi……….lupa plak nak cakap ngan makcik kendarat tu nak nasi putih………kesudahannya i makan nasi minyak ngan sambal belacan……….lantak lerrrrr………….janji merasa gark sambal belacan tu………..

Pelamin dia cantik ooo……kaler biru krim…..siap ada gantung2 kristal lagi…..kerusi pengantin pun cam esotik jer kan….chewaaahhh…simple but nice.

Gambar ngan kakak pengantin adalah wajib yerk……….uish, pasal i cam bulan gerhana erk….oppsss, terlupa plak……i kan anak laut, tu pasal ada kelam sikit……Lieya nie putih melepak………tp yg geram tu, budak bam bam dua org tu………rasa cam nak geget jer daging2 diaorg tu…….

Anak sapa nie?……..keh keh keh…….mau i kena lesing ngan lieya sabotaj gambar anak dara dia nie……….nie Mia……..panjang dah rambut anak dara sorang nie………

Anak2 dara …………..

Gambar2 kandid yg i sempat snap………x leh lebih2….nanti photog marah ler ngan i kan kan kan…

Tu dia………pengantin dah sampai……..i suke tul kaler baju pengantin nie……..dia nyer biru tu…pergh…marveles ler……..adik Lieya nie cam makin besar plak….he he he…….

Orang johor nie……kalu belah pompuan jer ada tol2 bagai tu……tp kalu belah lelaki, sambut menantu ngan silat pengantin…..nasib ler tak berapa nak panas hari tu……kalu idak, cair make up pengantin…………

Para suami yg tengah serius berbincang……….bakal jutawan tgh brain wash bakal protege dia…ngeh ngeh ngeh………..

Pukul 2.30 gerak balik utk majlis kawen kawan baik hubby plak……..thanks Lieya jemput yerk…….kot2 ada tersesat sekeping dua gambar i & co dari photog tu…….pas2 lah yerk….he he he……….

Sampai umah kawan hubby almost 3++ ……….pengantin dah siap bersanding……….sampai2 jer, mata nampak van krew tv3…….apakah? ………takkan ler si Samsi nie kawen sampai TV3 buat liputan……….grand banget nie………..rupanya2…..crew Bang Bang Boom datang buat shooting……tp tak sempat ler nak nengok……dgr citer kawan2 yg dah sampai dulu………yg best tu………MILA ………datang ……adoiler………kalu cepat sikit mesti dpt jumpa ngan MILA tu…….he he he……..

Again……….pengantin yg nie pun serba biru………tp si Samsi nie pakai songket………cantik tau biru dia…………..

Cantikkan biru dia……..biru turqoise…………sentap i nengok baju dia tu…..mmg cun ler……..pengantin siap pakai contact lens kaler biru lagi…………..

Sebelum balik……sempat bergambar ramai2 ngan geng2 yg ada……….penuh pelamin…….korang nampak tak anak dara i tu berdukung ngan sapa?……….ngan Ayah Ashraf dia ler……….buat tak heran jer ngan papa dia tau…………….

Cam biasa anak dara nie kalu dah jumpa Ayah Ashraf dia……cam nak tukar papa……dok berkepit jer…….papa dia mmg langsung dia x pandai ler………..pasai apa? sebab batrice nie suka menempel ngan org yg badan ala2 sedap giteww…….nengok arr mama dia……..camno dia pun x cari badan yg sedap2 ala mama dia……..ngeh ngeh ngeh………..ngan hubby oli pun dia boleh layan……..

Itu jer citer2 pengantin yerk……. tp bila nengok dua2 pengantin pakai kaler biru………teringat plak time i kawen dulu pun pakai biru…….belah laling hubby ler…….belah i masa malam berinai jer pakai biru………….hu hu hu

>Mentang2 i tengah kemaruk ngan tudung ekin
ada plak model tambahan yg nak merasa jadi ala2 ekin
ngan spec itam besar
ngan tudung ekin
amacam, ada mana2 editor majalah fesyen nak ambil dia nie jadi model tak
bayaran boleh bincang lerrr….don’t worry……dia nie x demand punya

Tp kalu nak dia posing cam nie….kena bayar lebih sikit ler yerk….

Anyone interest, please contact her PA ……

>my new baby girl : ADLINA UMAIRAH

>(Bersiaran langsung dari INTAN IKHWAS ………jgn mara aaaaaaa ) today is my 2nd ok….nanti i citer yerk pasal kursus i nie.

Meh nak memperkenalkan my new baby girl ………. named ADLINA UMAIRAH. Baru jer 4 weeks keluar…………comel tak? ……….berat now dah 4kg +++. Lahir hari tu 3.4kg something ler…..so cute kan, ngan rambut lebat…….ngan pipi gebus. Rasa cam nak geget2 jer dia…….see ler mama dia nie kan…..kan kan kan…….

*** hi auntie, sayalah ADLINA UMAIRAH. Boleh panggil saya Umairah yerk. Comel tak saya?***

La korang tak caya ker…….yelah, nie anak i………..nak bukti, meh i tepek lagi gambar2 Umairah.

*** semua ingat nanti Umairah keluar lelaki……..sekali Umairah gegirl ler…….terpaksa lah Umairah pakai baju boy ada gambar lion tu……. sian Umairah kan auntie ***

*** ini kakak saya. Cam biasalah, kakak Umairah nie kan minah blur…….? hello kak….x percaya ke? ***

Time for susu yerk auntie……Umairah dah haus ler……nak susu ngan Mama tak boleh……kena ler susu ngan Ibu…… nielah ibu Umairah auntie semua………yg gedik2 dok jaja gambar Umairah nie Mama Nor……….hik hik hik ………

Act, Umairah nie anak my best friend Kak Long a.k.a Liza. Kita org kan mmg rapat…….kiranyer cam, anakmu anak ku jugak……..cuma laki mu bukan laki ku………yg tu x leh share2 ok……bahaya……….Ibu dia panggil Adlina @ Lina tp i panggil dia Umairah coz’ i rasa cam sedap di sebut jer……….janji ibu dia tak marah udah ler……….

*** ops, Umairah kena cover muka ler time susu auntie……..Mama Nor Umairah nie mmg busy body tul ler……nak susu pun x senang tau ***

*** ok ler, sebagai penutup, Umairah kasi pose jelingan manja yerk buat auntie sumer……Salam perkenalan dari Umairah. See……..Umairah nak tunjuk skill pegang botol sendiri yerk auntie….kagum tak? ***

Nasib balik weekend ari tu…..dpt ler jumpa Umairah sayang nie……kalu balik this week…..jawabnyer ntah bila ler i dpt jumpa Umairah nie……yelah, bila dia dah balik umah dia sendiri, mmg berchenta ler mama dia nie nak menjengguk kan………

>sampai2 jer kat umah pagi tu ….. nengok elok jer tergantung plastik nie kat grill pintu …. ingat apalah ……… rupanya hadiah dari Santa Claus ………. santa balik cuti2 ke johor yerk Santa ……. thanks yerk Santa Cute…….betul, Santa yg hantar hadiah nie cute, comel, manis ……. ada 2 puteri lagi ……

Nak tahu ke Santa kasi apa? …………. jeng jeng jeng …… tarraaaaa ……

Thanks again Santa………korang nak tahu ke sapa Santa tu………eleh, kat sampul present tu pun dah leh nampakkan……..hah! betul ler tu…….Cik Puan Lieya kita yg comel tu kasi i hadiah sempena Merry Christmas……keh keh keh……ala, i kan menang kuiz teka mana cik puan lieya tu kan……so inilah hadiah nyer……….sweet jer…….. i like………..

and, sebagai menghargai hadiah dari cik puan Lieya kita, i terus jer letak gambar Batrice kat situ……..ala2 comel gitew kan……combinasi yg menarik…..frame yg cun…model yg cute…….perfecto……..

THANKS AUNTIE LIEYA……..

>NAPER ERK?

>tadi online…
pi jengah blog kengkawan….
zana try bukak blog oli – http://sawsawlady.blogspot.com/
tp………..
apsal x boleh……blog was removed

OLI, what happened…….
dah rindu ngan sawbebe………..patutler dah baper hari oli tak update…
coz’ selalu dlm satu hari oli akan update 2 or 3 entry baru…….
so, ada sesapa ke boleh bantu?

rasanyer……..kak watie (http://quefamily.blogspot.com/) mamanyer cik mya pun sama kena cam nie……….
alahai, rasa takut plak
yelah……..kot2 nanti my blog plak jadi mangsa……..
so……….apa yg patut i buat……..

x best ler camnie……………..

ADA SESIAPA YG BOLEH BANTU KE?

>BILA ZANA KEPALA TING TONG

>muuaahhh….
nak gelak besar2…
sajork…..tengah kepala ting tong nie kan….
layan amik gambar sendiri cam release plak tension nyer tu….
so…amacam….rerasa cam nak buat TAG arr benda nie…..
i tak kira….so, sesapa yg kena tu WAJIB buat ok…..

syarat2nya – korang snap ler mimik muka yg korang rasa korang boleh buat…..at least 8 ok…..kalu kurang x aci yerk ………..pastu korang tepek ler kat blog korang yerk…kita share sesama…he he he…yelah, asyik nengok muka cantik ayu jelita kan…….apa salahnyer sesekali sahut cabaran buat tag zana nie…………idea giler tetiba datang….nasib lah erk sapa yg jadi mangsa tu…….he he he pastu….bila kerja rumah korang dah siap….turn korang plak tag ler lagi 5 org erk……..he he he

1) kak ct
2) Oli
3) Kak watie – Cik mya
4) Zuera
5) Yong
6) Cik Puan Mimi
7) Nanie
(sebagai salam perkenalan buat nanie)
8) Onniesham

sila ler sahut cabaran yerk anak murid ku. kita tengok muka sapa yg paling cute he he he he …mmmuuuuaaaa

wah….ala2 muke terkejut tu

nie pasai aku geram nak buat report kes zhulian

agak2 kalu aku dtg balai polis buat muka camnie…senang tak urusan aku tu nanti erk?

tak pun, i kasi besar mata…kot2 ler pak polisi tu takutkan…kan kan kan

or…i bagi dia tenungan yg menusuk kalbu ini

bolehlah kan……….senyum ala2 tak ikhlas gitewwww

tp rasanyer kalu i senyum manja cam nie…sure pak polisi tu tak byk ckp kan

ok..ok..ok…i buat yg terbaik yerk…..he he heh

apsal aku mengong erk ari nie?

>TAG from KAK WATIE

>

Again…again and again
tag lagi dan lagi dan lagi..
xpe…i rela di tag ok……..btw…thanks kak watie…ingat jugak dirimu pada ku erk…..
tp tag kali nie sikit nyer byk soalan……..sikit nyer panjang….ada fenin2 lalat ler jugak…
takpe…daku gagahkan diri buat ok……….
best nie………so, sesapa di luar sana….cheewaaah…cam glamer ler sangat erk… sila tunggu giliran anda ok………i kena buat cepat2 tag nie coz’ senang nak tag kat org lain…..he he he…yelah, kat alam cyber nie….i takde ler byk kawan juta2 kan……..tp yg pasti….yg kawan2 i tu tetap yg terbaik pernah i kenal………muuaaahhh sikit utk uol ok………
muuuaaahhh

1. The person who last tag u is…:::
kak watie

2. 5 Impression of her…:::
happy go lucky, Friendly, Cute, Garang…he he he..ampun kak….itu hanya luaran, i tahu dlman akak sgt lembut……..

3. Your Relation with her …:::
Cyber friend..kenal from fp ke blog……..tp rasa cam dah kenal bertahun2 gitewww

4. The most memorable things she had done for you…:::
sangat ambil berat pasai batrice …..kekadang mama dia sikit ler…he he he

5. The most memorable things she had say to you…..:::
apa erk……. tp yg pasti sumer yg baik2 utk batrice

6. If she become your lover, you will…:::
ho ho ho…ngak mungking dong……mana bisa sih kami cinta cintaan…….
tp if ler kan……i will do anything for her…..cheewaaahhhh

7. If she become your lover, thing she had to improve will be……:::
ngak mungkin ngak mungkin
if ler kan…………x yah improve apa2 dah…….perfecto dah tu….he he he

8. If she become your enemies, you will…:::
i akan nangis oooo……..ilang sahabat…..ilang tempat mengadu…chewaahhh
hope ia tak akan @ mungkin terjadi….yea tak kak……….i luv u ler kak

9. If she become your enemies, maybe because of…:::
ntah ler….xde reason dia nak jadi enemy i tau….
if ler kan….maybe coz’ org ke-3 yg dengki melaga2kan kami ker……….

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:…:::
i nak belanja nengok wayang…..he he he…asyik makan jerkan…sesekali kita gi nengok wayang ler plak……boleh gitewww….ajak cik mya & batrice sekali okkk

11. Your overall impression of him/her is:…:::
so lucky coz’ hubby dia sgt ringan tulang ooo…….

12. How you think people around you will feel about you?:…:::
erm……….korang rasa apa erk? i tak tahu ler…maybe i mama yg penyayang kot….he he he..

13. The characters you love of yourself are:…:::
nie kira masuk bakul angkat sendiri erk…
erm rasanyer bcoz’ i nie suke jadi pendengar yg setia and i suke nak tolong org…….

14. On the contrary, the characters you hate yourself are:…:::
yg nie i mmg tak suke bila i tak boleh cakap TIDAK pada org lain…..menci tau….org suke amik kesempatan……….

15. The most ideal person you want to be is:…:::
Ahli korporat…….

16. For people that care and like you, say something to them:…:::
thanks you thank you…..i mmg sayang kan uol sumer…..

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :-
1. Kak Mimi
2. Lieya
3. Hirda
4. Niza
5. Sue
6. Wanie
7. Nasz
8. Kak Tie
9. Yong
10. Jue

18. Who is no.6 having relationship with?…:::
ngan hirda, kak mimi & sue kot….sorry wanie kalu salah………..

19. Is no.9 a male or female:…:::
of course ler…fomfuan gitewwww

20. What is no.2 studying about?…:::
he he he…yg nie i tahu sesangat yerk…….office management a.k.a secretary…cheewaaahhh

21. When was the last time you had a chat with no.3?…:::
thru blog jer lah…..i tak leh ym ler…sian kat i kan

22. What kind of music band does no.8 like?…:::
alamak kak tie……nak kena check nie….sat na……
byk nyer music yg kak tie minat….rock, pop rock, balada R&B, soul, jazz, world music….kiranyer sumer kak tie suker ler kan kak tie…

23. Does no.1 have any siblings?…
ya…100% utk i

24. Will you woo no.3?…:::
no lah….kita kawan maaa

25. How about no.7?…:::
for what reason kan…..kita kawan kan nasz…

26. Is no.4 single?…:::
Married! anak 2 u…

27. What is the surname of no.5?…:::
sue……apa erk….sungguh tidak mengambil tahu betul ler….

28. What’s the hobby of no.4?…:::
oh tidak niza…….apa hobby ko erk ….i rasa dia suka terjah blog org and update blog dia agaknyer ler…..

29. Does no.5 and 9 get along well?…:::
yup

30. Where is no.2 studying at?…:::
he he …bab no. 2 nie i terror sikit……Uitm Shah alam

31. Talk something casually about no.1:…:::
kak mimi…..admire tau ngan akak…kecik comel lote jer……..sweet w/pun anak dah dua…..and kak mimi sangat friendly ok…..luv u ler kak…

32. Have you tried developing feelings for no.8?…:::
feeling as a friend maybe….kak tie…nak jadi adik kak tie boleh ? 🙂

33. Where does no.9 live at?…:::
yong hang duduk mana erk…kajang erk….

34. What colour does no.4 like?…:::
i check nanti yerk…..pink kot…coz’ time kawen niza pakai songket kaler ala2 pink gitew kan kan kan…..

35. Are no.5 and 1 best friend?.:::
rasany2 yer kot….best friend thru blog & fp

There’s No 36 to 39…
aii ikut jek apa yg ada kat blogkak watie lorrr ….memang takder

40. Does no.1 have any pets?…:::
kak mimi….akak xde bela pets kan……kan kan kan

41. Is no.7 the sexiest person in the world?…::::
paling sexiest you….nasz ampun….

42. What is no. 10 doing now?…::::
Jue buat apa erk……tengah terjah blog kengkawan kot……

THE END..Sile buat yer kepada List Nama dari Nombor 1-10 tuh..
nanti i terjah umah korang check….nak nengok apa comment anda…chiewaaahhh

ikhlas ok….

>my 1st, 2nd & 3rd follower

>

hirda and family

thanks hirda jadi i nyer 1st follower…
suke tau…..
w/pun kita baru sekali jumpa time @ gathering pertengahan tahun lepas…
tp rasanyer kita cam dah kenal lama…
hang sangat sempoi, peramah, cool and….mmg zana suke ler kenal @ kawan ngan hirda nie…
and your little boy pun saaaannnggggaaaat ensem k………….and sgt chicky………..he he he auntie likeeeeeee

hope persahabatan kita berkekalan hirda yerk……..i luv u lerrr……….
(*** saja aku kasik promote muka hang satu family kat blog aku nie hirda……………)
so…nie link blog hirda erk………….

dan another 2 lagi my best follower….he he he….kak mimi and sue
i like…………
mmg dua2 pun best seperti hirda and other kawan2 yg zana kenal melalui alam maya nie…
from fp sampai ler blog………….kami saling tak tinggal mengikuti citer masing2……..yelah, nak jumpa payah sekali……almaklum, zana nie kat johor….diaorg plak kak selangor nun ……..kalu daku pun duduk sana or diaorg duduk johor nie…………kan best……..leh jumpa2 gosip2 bagai…..
btw…….thanks to kak mimi & sue coz’ “mendaftar” jadi follower zana erk………….
ada sesapa lagi ker nak “mendaftar”?…..
silakan yerk…………….luv u all…………

kak mimi and family

sue and family

>korang mesti nak muntah2 bc citer raya zana erk…sampai raya ke-4 tak abis2 lagi citer….rileks arrr……raya setahun sekali…..don’t worry….citer sampai raya ke-6 jer….lepas tu…dah start citer hari2 biasa punya….so, sementera ada peluang nak share citer raya zana nie…….korang jgn ler jemuk jelak membacanyer…..

Kali nie….plan beraya ngan mama2 vogue fp yg memasing skang active ngan blog…hik hik hik….2 in 1….cayalah korang…….plan nyer, beraya ke rumah lieya and my house ngan kak mimi, kak iena & lieya….and plus my sahabat syadah pun join sekali…alang2 dah sampai kan syadah….bila lagi nak kerumah…harap setahun sekali jer gamaknyer…….

Pepg dah bangun gi pasar cari bahan nak masak utk tetamu2 terhormat tu…xkan nak hidang kuih raya daku yg x seberapa tu….beli ayam, beli sayur, beli rencah2 bagai…port kat umah MIL zana..yelah, umah zana kan kecik..makan pun berdua sajak…so, xdelah periuk kuali besar2 nie…harus ler menumpang kasih kat umah MIL yg cukup sifatnyer tu yerk…..jgn salah sangka plak erk….zana tolong k MIL zana masak….kiranya ada gark ler hasil air tangan zana nie…….xde ler kejam bebenor nak tinggal MIL zana masak sesorang…..tp separuh jalan jer zana tolong….coz’ tu pun dah lambat….janji ngan lieya dlm kul 11 sampai……tup tup tup…pukul 12 baru gerak…….ampun mama lieya…..!!!!!

Dari rumah pukul 12….so sampai umah lieya dlm lagi 15 minit kul 1 kot…..dah penuh dah umah lieya ngan family bakal besen mak dia……malu2 kucing ler zana masuk….almaklum, i nie kan pemalu…..nak jadi citer, otw nak kerumah lieya tu sebenarnyer si Batrice sempat tertonggeng dlm keta coz’ tetiba papa brek mengejut…ada lori sampah nak masuk simpang bg signal lambat….time tu zana baru jer nak lelap2 mata….si batrice tido sambil duduk kat seat belakang….baru jer sedap nak layan ngantuk…….kebabbooommm….skali toleh belakang..amik ko…anak dara aku dah terselit kat lantai seat ….pucat jap muka zana…kejap jer lah….pastu, angkat dia…..apalagi, nangis bagai ler dia….tp mata still kejap…terkejut ler kot…..tetiba nengok kat tangan zana ada darah….WAH….dah suspen dah nie…check2 kat kepala kat mulut bagai….la, rupanyer telinga dia yg berdarah……kat tempat tindik tu….kot tersadung apa2 ler tadi masa jatuh…hu hu hu, sian anak mama…..pas bg poteng dia tu…senyap tido sampai umah lieya….sampai umah lieya, mintak minyak gamat ngan lieya….thanks yerk lieya….

Kat umah lieya…….mak lieya jamu kami ngan nasi dagang & nasi ayam…….mmg meletup ler lieya…esp ayam nyer tu…….sib baik zana malukan…kalu tak harus bertambah2……..so, jom layan gambar2 kat umah lieya….kat sini jer ler meriah sikit ngan gambar …kat umah zana nan ado…coz’ sibuk sikit..x dan nak pegang camera….lagipun bateri camera dah kong ler……

**********************************************

mak datin mimi…..serius kak mimi dah mcm mak datin dah…dah ler slim melim jer kakak sorang nie…jeles tau….kira byk gark ko turun bulan posa niekan kak..and…..zana suke bila kak mimi pakai kaler oren….masyukkk beb….next year raya leh ler theme orange plak kak mimi yerk……

**********************************************

anak bujang kak mimi yg ensem…..mmg ensem ler abg farhan ngan baju thomas tu…..bagus jer….rileks jer dia main ngan adik dia si comel emily tu…..and yg paling zana admire kat farhan nie ialah RAMBUT nyer yg ala “guna jari pun boleh”

*******************************************

tuan rumah & rizqi yg tembam …….mmg geram kan lieya tengok si rizqi nie…..dukung dia cam nak peluk2 jer….cam nak bawak larik jer rizqi nie……….kak iena…..pinjam rizqi sebulan boleh? kot2 berkat peluk cium rizqi sebulan batrice leh dpt adik plak! tuan rumah ngan baju belang2 rimau tu……..lama tul baju nie kan lieya……rasanyer dari zaman kat Uitm lagi baju nie dah wujud……and ko mmg suke ngan baju nie………ala2 garang manja mak rimau….hik hik hik larikkksssss

*****************************************

sambil susukan rizqi sambil dengar gosip……..kak iena, gosip apa tu? …….kak iena pun slim jer…anak dah dua…….daku yg anak sorang plak membesar bagai johan. Nak buat camner erk….? kak iena nie muka babyface tau……….nengok face to face lagi ler………kalu nengok muka cam zana plak lagi tua dari kak iena……..hu hu hu

****************************************************

ha ha ha….mak datin mimi tengah nunjuk rantai dia yg vogue tu……….cik puan lieya plak terpegun sebentar melihat rantai vogue mak datin mimi……ampun kak mimi………minta maaf zahir batin yooooooo….cantik baju kak mimi…..

*****************************************

nie plak anak dara kak mimi…..emily……apa ke he nyer emily sayang oit….tak cukup ker sup nasi ayam tu sayang oit sampai air basuh tangan pun emily gamak nak mencubanyer……..ho ho ho, agaknyer air kat simpang rengam tak sama ngan kat KL kan emily………..kelakar tu ler anak mak datin mimi nie……..tp, comel kan……..clip rambut munge2 dua kuntum atas kepala…….mulut senyap, tp kaki tangan sumer berjalan……….puas kak mimi nak menangkap dia……he he he……

*************************************************

dan bila para mama2 vogue sedang berdiscuss kat dlm….inilah peranan papa2 cool kat luar……jaga anak……tu hubby kak mimi & lieya…hubby zana & hubby kak eina terselit kat sebelah lagi…….x dan nak amik gambar…….ampun pa………

******************************************************

anak daraku bila sampai umah org start buat harta org cam hak milik persendirian plak…..abg farhan pakat nengok jer……

**************************************************

nasib baik ada gark terselit gambar jannah yerk sayang……..kalu tak harus auntie kena seligi ngan mama jannah……………..tenung apa tu jannah……..takut auntie tau……..anak dara kak iena nie pun dah semakin tembam…….sedap nengok badan dia………..jannah pun boleh tahan lasak…..hari nie…..anak2 dara lieya ngan overall, anak dara kak mimi & kak iena ngan gown……batrice plak pakai suar………..

****************************************

nie original tuan rumah yerk….yg atas tadi tu pakai baju mak rimau tu, anak tuan rumah jer sebenarnyer……..nielah mak lieya………ngan anak syadah, Azhad……muda lagi mak lieya…..badan pun maintain lagi……….makcik, nie puji lebih2 nie tahun depan jangan lupa kek masam manis yo…!!!!!

********************************************

anak dara den lagi…….x lepas ngan beskal kak mia ………sib baik ler kak mia tak meraung mintak basikal dia…….kalu tak harus haru biru kat situ………..

*********************************************

farhan yg maintain ensem ……….dan yg again yg paling malah……RAMBUTnyer……..jambul ala2 anuar zain tu…………

dah puas isi perut kat umah lieya……….gerak plak umah zana…………hu hu hu, kelam kabut daku coz’ makanan still kat umah MIL……….sempat goreng nugget daging………tp lupa plak nak keluarkan……sian, kalu tak sure bebudak tu dpt ler makan nugget tu….camner i boleh lupa erk………….kalut sungguh kan…..kat umah zana prepared Mee Hoon Tom Yam & Sup Tepung……..alhamdulillah, rezeki korang lah yerk………..MIL masak lebih sup tepung tu………..so, dpt ler korang merasa sup tepung yg mmg korang takkan jumpa kat tempat lain nyer……………

Kat umah zana, mereka2 mmg happening…….suke bila nengok memasing menyelesakan diri kat umah kecik zana nie……….mmg kecoh ler……..tp sayang, tak byk gambar yg zana snap time kat umah……..nielah satu2 nyer gambar yg ada…………tu pun i tak ready lagi………hubby yg ambilkan…time memasing kalut nak bergambar ramai2………xpe, kak eina….kak mimi…lieya……jgn lupa email gambar2 time sessi terjah menerjah tu yerk……….

*****************************************************

kak mimi & husband yg dah sedia nak pose……..sampai lupa mana anak dara & anak bujang dia……kak mimi, rizqi, jannah yg terselit, lieya, mija, mia, zana & Batrice

dan bila sumer org dah balik…….kami anak beranak pengsan kat umah….zana sibuk dok suruh call kawan2 hubby suruh datang umah abiskan tom yam seperiuk tu…..hu hu hu, mana nak larat makan abiskan berdua ooo……MIL aku masak cam nak bagi makan satu taman….itulah MIL aku…hik hik hik…tp, alhamdulillah, abis gark akhirnya…..nasib baik sepupu hubby yg kat rawang tu datang umah MIL aku….apa lagi, aku paksa arr dorang datang umah sebelum diaorg bertolak balik rawang malam tu……sessi mengabiskan tom yam kat umah tu…..thanks wan…sudi singgah umah zana yerk……

and pada sumer yg sudi datang beraya ke rumah zana yg tak seberapa tu….(*** rumah org bukan rumah daku)……terima kasih ler bebanyak…..pada kak mimi, kak iena, lieya, syadah & wan thanks sebab memeriahkan rumah aku…….mana2 yg kurang tu mohon maaf yerk….biasalah bila tuan rumah busy nie…..kekadang tak terlayan………thanks also pada kak mimi yg puji deco umah zana cantik………xdelah kak…..biasa2 jer……..and dan yg paling kelakar…..kak mimi patahkan katil batrice oooo…….sila gelak yerk reramai………xdelah…..sian kak mimi tu tau…dia slim jer raya nie…….so, katil tu kayu pelapik tilam nyer mmg hampeh………jgn kata kak mimi……..batrice baru loncat2 sikit atas tu …..dah runtuh…….dia bukan patah……cuma lari dari tapak dia jer…….zana nak terang pun susah…………..don’t worry kak mimi k………next year jangan ler serik datang umah zana lagi…………..yer sumer2…….mana yg tak berkesempatan tahun nie………next year kita tambah ahli lagi……….

Bila sumer dah balik, Batrice pun dah xde kawan nak main….. camnie ler dia….bertenggek ngan papa dia plak….coz’ mama dia dah pengsan…x larat nak layan dia dah…..sorry yerk sayang….mama penat plus selsema yg makin mengganas + sakit kepala……mata mmg ngantuk cam makan ubat tido…….batrice kacau2 pun harus kena marah anak dara sorang tu……tetiba mama dia jadi hulk x leh kena kacau…sorry sayang……

*****************************************************

berkepit ngan papa….coz’ mama dia dah x larat……..uncle wan datang pun x dpt nak layan2 sgt…….bangun panaskan tom yam & sup tepung tuk diaorg……..pastu duduk depan layan nengok tv sambil nengok batrice & ngan uncle wan main………..tu jer………dlm sejam lebih diaorg kat umah…….pastu uncle wan gerak balik rawang……pujuk suruh tido rumah pun x jalan………yelah sian, ngan mikhail yg kecik lagi tu……….sure penat nak sampaikan ke rawang tu……

Habis dah citer2 raya sakan………tinggal citer buat baraan kat umah MIL jer..nanti2 lah yerk….next week kot…coz’ esok dah sabtu pastu ahad….so, blog i nie cuma beroperasi hari2 bekerja jer………sabtu & ahad off…..penat sungguh rasa raya nie……….tp meriah coz’ dpt jumpa kawan2 sumer…….sabtu & ahad nie ingat nak balik Tenggaroh…….nak balik beraya kat umah mak zana plak………..tiap2 tahun mmg camtu…even turn beraya belah zana pun camtu….lepas seminggu raya baru dpt balik tenggaroh lawat kengkawan coz’ pagi raya mmg kami satu family balik umah nenek kat kulai……….so, thanks again kak mimi, kak iena, lieya and syadah …….