>

 wah korang….ada yg x khusyuk baca tazkirah pagi jumaat semata tengok gambar aku yang tengah slim melim tu tu yerk….hu hu hu …mak sentap nok tengok gambar mak sendiri……bila ler mak nak dapat balik badan slim melim cutting cam model gitewwww…..bertahun dah mak rindu nak pakai balik baju-baju kebaya, kemeja mak time mak kurus melidi dulu….hu hu hu hu…

Dulu time belajar…nak kata aku nie kurus bebenar…takde ler plak…time tu berat dlm 55kg kot….cuma 1st sem jer……agaknya kejutan budaya kan…..berat aku naik sampai 64kg….fuh!…time tu rasa giler down….tu ler paling berat kg aku tau…….masa sekolah dulu….berat sumer bawah 50kg. Time-time belajar….aku aktif sukan…..bola jaring, olahraga…..tiap2 tahun aku wakil sekolah………he he he……time tu, ko makan cam ada bela hantu raya pun…….sure badan aku tak naik punya…..bantai makan coklat berkeping2 pun takde risau badan nak naik…sampai kawan-kawan aku jeles…..

“nor…ko nie makan apa pun badan camtu jerrrkkk!”

wah gitewww statement kan…cuba sekarang…….makan 2 butir nasi pun boleh naik berkg-kg berat aku….!

*** pic nie time honeymoon ke Langkawi after 4 bulan kawen***

Lepas kawen…..baru2 untuk 1-2 years tu….agak maintain di situ ler. 55kg………1-2 years kawen…aku gugur 2 kali………time pregnant kali ke-2 lagi lerr sadis….berat aku turun sampai ke 53kg. Ngan ketinggian 162cm nie……berat 53kg agak ringan ler di situ kan……..time tu sarung jer apapun sume londeh…hu hu hu……then aku gugur.  After gugur……lepas4-5 bulan……..aku ambil pil hormon……time tu berat aku dah start naik ……sampai ke angka 6 kat depan…tapi kira ok ler lagi……..kira masih sesuai ngan ketinggian aku kan……

*** family day di Wet World Batu Pahat, Tahun 2006 ***

Time tu pun……aku kerja as kerani Stor jer….so, banyak bergerak…..lari sana, lari sini…..pergi sana, pergi sini, turun naik tangga 4- 5 kali ler sehari………so…tak risau sangat…baju pun boleh sarung lagi size M….if cutting kecik…L masuk gark elr…….

*** masa nie aku jadi pengapit kawan baik aku kawen. Belum kawen lagi time nie aku ***

anddddd………………lepas ambil hormon selama setahun……….kg aku kejap naik kejap turun….aku ambil hormon bertahan selama setahun jer….lepas tu aku dapat Batrice……..syukur…..so, stop ambil pil hormon…….and time tu badan pun naik takde ler banyak mana…ngan anak, ngan kerja …..so….penat……

Badan aku betul-betul naik bila aku masuk kerja kerajaan nie……..terus naik takde nak pandang-pandang belakang dah pergi dia……….time bulan puasa aku leh turun…tp bila lepas raya jer……berat yang naik lagi banyak dari berat yang turun time posa……sedihhhh……then start dari tu aku rasa stress ngan badan aku sendiri……..ngeri tengok diri sendiri kat cermin…….

Ubat-ubat kurus jangan citer lerrr sumer aku dah try.  Just Mate5,RX Lite, Teh Orang kampung, Alpha Lipid, sumer aku dah try.  Diet tak makan nasi pun aku dah try…cuma malas senammm jerrrr………hu hu hu….tp berat aku tak gark turun-turun….di tambah stress nak dapatkan baby……makin naik mencanak-canak kg aku…..

*** tahun ke-3 kat UiTM shah alam. Aku ngan lieya lebih kurang jer kan besarnya….sekarang? hu hu hu……mama vogue tu tetap maintain slim…aku jer dah berganda-ganda ***

*** Honeymoon @ Langkawi ***

And now….aku malas dah nak pikir-pikir pasal berat aku….makin ku pikir2kan..makin naik….so, sementara nie, selagi tak di gelar obesiti…..aku tak nak pikir2 dah……..sampai 1 tahap……aku akan pastikan badan aku slim semula…tak dapat berat time muda mudi…..dapat cecah angka 60kg pun dah cukup syukur…

 *** a day after tunang. ***

Time nie aku rasa aku paling slim…sampaikan tulang kat bahu tu leh buat takung air kata mak aku….la nie..jangan kan takung air…peluh pun tak leh nak bertakung….laju jerr lalu turun ke bawah….