>Milik siapakah jari indah berinai ini?

he he he….for sure bukan tangan aku…coz’ tangan ku monotok2 dah…gebu….kalau 5 tahun dulu, yelah kot…tangan aku camtu…hu hu hu…..sentap di situ! ha ha ha ha…apadaaaa….sikit2 nak sentap errkk…tak vogue giteww……..

So…ini ler pemilik tangan di atas.

Alhamdulillah……adik manis a.k.a Ekin a.k.a uda merangkap adik sepupu aku belah my mum dah selamat bergelar ISTERI pada 2 Mac 2011. Isteri kepada en. Ajid.

ini ler sebabnyer aku tak berkesempatan nak jumpa Nana masa hari terbuka tentera di Kem Mahkota. Keluarga di utamakan yerk….

So, macam biasalah……….family belah  mak aku nie…….bila dah berkumpul memang happening…….and, kat mana2 majlis pun, sure family mak aku yang sapu bersih acara karoake….he he he he…….sumer pakat menyumbang kan suara……………pakcik aku, makcik aku, mak aku, sepupu aku…sumer ada bakat………aku nyer takde bakat……………kalau aku nyanyi sure hujan turun complete ngan ribut petir punya.

Anak dara nie……….lagi ler…..geng baik dia ada……..lagi ler dia tak hengat dunia…tak kisah dah mak pak ada ke takde..janji abg arif dia ada…dua2 pun budak asthma…tp main tetap main.  Tu yang hari Isnin lepas dia mcm nak kena asthma…….nafas dah berat………

Tema ! Hijau……….dari baju pengantin, bilik pengantin, pelamin, tempat makan sampai ke kek sumer hijau……..nasib baik cun…kalau aku, mmg tak masuk dengan hijau nie………berseri2 Uda jadi raja sehari..

See…..serba serbi hijau. Tempat makan beradap hijau gark……nie hasil tangan mak aku. And…alhamdulillah……salah satu pendapatan sampingan mak aku sekarang nie. Now, boleh di katakan mana-mana majlis nak macam nie kan…….syukur. At least….ada gark ler duit2 tepi mak aku tiap-tiap bulan.  Mak aku ambil murah-murah jer sewa untuk deco balai nie. Kalau orang kampung tu. dalam RM50 gitew ler….orang luar lebih sikit coz’ charge transport kan…….murah tak murah ler….nie kalau mak aku buat bisnes nie kat bandar-bandar………senang dah mak aku…..nie buat kat Felda jer…RM50 tu pun ada gark yang nak bargain lagi murah…..adeh!…..nak cantik…tp nak murah…..kadang2 tu….minta kaler baru lagi……! Dapat ker kat tempat korang harga macam tu untuk deco khemah nie…bukan setakat deco meja makan beradap pengantin erkk…….(nie lain harga) tp deco kat sumer khemah2 tetamu.

Penat menunggu…ngan panas takde anginnya…akhirnya pengantin lelaki sampai.

ha ha ha..bab nie memang aku tak boleh tahan nak gelak……..ko tengok…siap kayu penggaul nasi dia bawa keluar nak sambut pengantin lelaki. Tak cukup dgn tu……bakul besar lagi dia tadah untuk duit tol…..nie sumer sedara mara kami punya kerja……..tu yang topi hitam tu Pak Lang aku…

Baru pas tol pertama…………ada lagi tol kedua…..masak keluarga lelaki sediakan duit tol jer…kali nie turn sepupu sepapat plak……amik ko!

haip…lepas tol sepupu sepupu……..tol anak-anak sedara plak………ko tengok budak baju kaler putih yang duduk depan tu…kemain lagi angkat tangan nak duit tol……..he he he he

Settle bab tol…..tol mak andam paling besar…yang tu jangan citer ler..WAJIB kalau kat JOHOR nie.

Lepas dah posing2…….time to cake cutting ceremony………pengantin tukar baju. Aku admire giler bila pengantin adalah badan beruniform and pakai pakaian istiadat bila majlis macam nie….nampak sangat kemas. Automatik pengantin lelaki nampak hensem…auw!………nasib baik takde lalu bawah pedang bagai….kalau tak…sure aku join lalu bawah pedang tu ngan pengantin…….ikut belakang pengantin…dpt pegang ujung kain gown pengantin perempuan pun jadi lerrrrrrr

the cake…hijau jugak……..cun kan.

Family belah lelaki sedang menikmati juadah….he he he he he..

thats all…

So, untuk mempelai..

SELAMAT PENGANTIN BARU
SELAMAT MENEMPUH RANJAU KEHIDUPAN BERPASANGAN
SEMOGA DI KURNIAKAN CAHAYA MATA
SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIRNYA
AMIN.

EKIN & AJID
2 & 3 APRIL 2011