>kita nie dah selalu di hidangkan dengan nasi minyak, ayam kurma, daging kari, ayam masak merah kan time kenduri kawen…….aku kalu menu tu…mmg sikit ler aku makan…….kadang rasa dah muak.  Dan selalunya…bila lauk2 tu yang keluar……banyak yang di buang dari di makan…….tetamu ambil penuh pinggan lepas tu….korang tengok ler pinggan memasing lepas diaorg bereder tu…sure masih berbaki ngan lauk2 yang tak habis……….membazir kan………

So, this time………pakcik aku buat special sikit untuk menu para jemputan….pergh!………memang terbaikkk lerrrrrrrrr

Jom skodeng.

sup gearbox kambing

ikan keli goreng sambal
ayam kampung masak kicap

Amacam? terleleh tak….aku nie sambil menaip sambil telan air liur..nak2 tengok sup gearbox kambing tu wei……………

Bermangkuk2 aku belasah sup gearbox tu……..padahal, kalau sup gearbox lembu….aku tak pandang pun……lantak ler korang menyedut lelemak lembu tu…tak herannya aku…tp sup gearbox kambing….nie….aduh!……..bisa buat aku teringin2 lagi nie……..sedappp wei…and nie 1st time aku makan sup gearbox….kambing plak tu….aku tak berapa suka sup gearbox lembu coz’ tekak aku tak leh nak terima lelemak tu..esp bila dia dah beku kan..lagi ler…rasa melekat2 jer kat tekak aku lepas tu…tp sup gearbox kambing nie…….tak rasa apa….rasa sedappppppp jer tiap kali ulang makan..nak2 di lawan ngan sambal kicap terbaikkk punya……tu yang bermangkuk2 aku bedal tu…siap tapau lagi lepas majlis……..pastu sebelum balik….seround lagi…sampai kan laling hubby aku geleng kepala.

Sepupu aku memula kengkonon jual mahal……….tp lepas tengok aku dok menghongges tulang kambing tu…ngan dia2 terjebak sekali…..padan muka ko kan……..sekali dah masuk…nak lagi nak lagi nak lagi…

Ikan keli tu pun terbaik……..feveret Batrice….nanti aku up entry dia makan nasi minyak ngan ikan keli goreng erk…………baru ku tahu anak aku peminat ikan keli……….mak dia nie suka lite2 jer…ikan keli nie aku suka kalau goreng dulu then masak sambal cam kat atas tu…….ratah berekor2 pun aku mampu.

So, korang kalau pergi kenduri kawen…suka nasi minyak ker nasi putih lauk mcm kat atas?