>Ini adalah betis anak dara aku yerk….hu hu hu hu…nampak tak lebam tu…….alkisahnya…ini adalah lebam yang pertama bagi bulan April.  Kalau nak di kira since dia masuk tadika nie adalah….3-4 kali kaki dia lebam camnie………sedih ok !

Tahu pasal apa jadi lebam nie………gara2 kawan dia tolak dia time diaorg buat aktiviti gosok gigi. Biasalah kan….bebudak tadika kemas mmg akan ada xtvt gosok gigi beramai tepi longkang lepas sessi makan. So, this time budak nama R*z*k yang buat.  And setiap kali jadi camnie……Batrice akan ckp nama budak yang tolak dia……..sian anak aku.

Aku nie bukan jenis yang suka nak complaint2 sangat pun……aku anggap benda nie asam garam bebudak kat tadika tu…..dah ramai2 kan……biasalah tu….lagipun bebudak nie……bukan boleh nak di katakan pun…..ikut hati depa jer……tp yang aku jadi tak puas hati bila kejadian nie berulang-ulang dan boleh di katakan setiap bulan sure ada kejadian mcm nie……..hati mak mana yang tak sakit!…hu hu hu …..kadang2 pujuk gark hati nie….tp bila dah selalu sangat benda nie jadi kat anak aku……rasa terkilan gark…..balik2 dia jer yang kena….Batrice nampak jer aktif…garang…tp dia tak reti nak balas balik…….paling kuat pun dia ngadu or ckp kat budak yang buat dia tu “tak baik tau!”. Tu jer….kata nak balas balik ker….nak marah jer…jgn ler harap….memang we’ll ajar dia macam tu………takut dia buat benda tak baik kat kawan-kawan dia….tp bila dah macam nie……..aku rasa, perlu gark ajar dia untuk bertindak bila kawan dia buat dia macam tu…..at least, kawan dia takut nak buli dia lagi……..

So, agak2 perlu ke aku jumpa cikgu tadika dia complaint pasal perkara nie?