>entry  main-main air lagggggiiiiiiiii
and….again………..lama dah tak pergi main air kat Tanjung Leman…and since Laling Hubby aku dok bebel coz’ kebetulan time aku balik kampung tu………..jiran depan rumah buat majlis kawen anak dia…and sangat ler bising ngan lagu-lagu dari set karoake dia tu kan…………maka lepas makan2 kat kenduri………..Laling Hubby aku ajak pergi Tanjung Leman.

Aku on jer…coz’ tak larat tengok muka masam dia yang tak tahan dengar bunyi bising-bising tu.  Haissshh! susah betul tau dia nie…….tp betul gark..since memang sangat bising and DJ tu pun tak agak-agak buka sound system kemain kuat lagi….habis 1 kampung pun boleh dengar….mana ler laling hubby aku tak panas hati…nak tido tak boleh…..nak tengok tv..suara tv pun tak dengar……….at least, x payah ler on speaker tu sampai dah tak boleh nak pusing dah….maximum level….ada2 buat memeriahkn majlis udah ler…..tu nasib baik takde si aiman domot…kalau tak…lagi ler kesian anak bujang tu….sure mengamuk jer dia nanti coz’ bising…………hurm..! nak cakap lelebih pun tak javascript:void(0)boleh…bukan majlis rumah kita kan..

So..tak yah ckp banyak…lepas ganti baju sumer……around pukul 2.30 we’ll gerak pergi Tanjung Leman. Matahari pun still terpacak tegak atas kepala………………..

Sapa yang paling happy? Anak dara nie lerrrrr………….dah lama dah berjanji ngan dia if balik rumah mak tok kita pergi beach….jadi camnie….baru ler tertunai janji ngan dia tu…….

Dalam kereta kemain lagi dia happy…dok menyanyi sumer lagi yang di hafal………tp lepas a few minit masuk kereta……………dia jadi camnie!
.
.
.
.
.
.
.
.

kemain lena lagi atas tilam empuk kalah tilam Vono tau…………..patut ler senyap jerrrrrrrrrr. Aku pun tak perasan bila masa dia lelap coz’ sambil nyanyi dia dok bersandar kat bahu aku……..sekali diammmmm lama gitewww………..ku jengah…laaaa………….ketiduran rupanyaaaaaa.

Dapat ler dlm 10 minit gark dia lelap mata…………dah masuk simpang nak masuk ke pantai tu……kejut dia…terus cargas balik.

We’ll lepak-lepak dulu……….beli nugget, keropok, cendawan goreng and air sambil bentang tikar.  Laling hubby aku siap bawa bantal kecik kekonon nak baring-baring kat situ…………sedappp wei……dgn angin sepoi-sepoi gitewwwww……….kalau dpt letak kepala…mmg sure terlelap punya lah….

tp gark yang datang Tanjung Leman that day………..aku tengok ramai yang mcm baru balik dari kenduri kawenn jer………..ngan baju kebaya nyer….ngan bakul buah hantarannya…..mmg sure baru balik dari majlis pengantin….tak pun baru habis hantar orang bertunang ke apa………..

 
Sesambil tunggu hari redup sikit……..untuk terjun laut……..kita posing-posing dulu yerrkkkkk. Budak kecik tu suka ajer……..suruh baring-baring kat pasir pun dia sanggup……..

Agak-agak hari dah redup…………papa dia pun dah salin baju…………apa lagi…….time to splash-splash lah kan…………dua orang kesayangan aku nie memang pantang jumpa laut………..mcm kerasukan dah……aku tak join pun splash-splash…..jemu dah…..baik ler duduk tepi tu jadi photographer……….leh gark buat modal update blog kan…………update blog tanpa gambar adalah sesuatu yang tak best pada aku……..melain kan ko pandai nak menceceh-ceceh berjela…………he he he he…ada a few blogger yang aku suka masuk even dlm blog dia takde pun gambar sangat…tp since dia nyer hasil penulisan tu syok di baca…….tu yang aku rajin masuk tu.

Tengok jer lah aksi-aksi dua beranak nie…….kemain happy main ombak…padahal time nie aku rasa laut bergelora sikit…….

Sakan ko kan…………….suruh naik pun tak nak dah!

suruh main lompat-lompat dalam air pun kemain lagi dia melayan…………tp aku suka ambil gambar Batrice lompat melompat………

Korang bayangkan………..dari pukul 2 petang………sampai pukul 5 petang baru we’ll balik.  Memang puas ler anak dara tu ngan papa dia main air.  Balik pun muka dah senyum sampai ke telinga dah….takde dah masam-masam.