>Last week balik Tenggaroh setelah almost sebulan lebih aku tak balik…..last balik masa majlis cukur rambut anak-anak buah aku tu. And balik kali nie pun coz’ nak menyerahkan harta karun dari Bandung hari tu….jadi ler…sorang sikit merasa buah tangan dari sana.

On the way balik tu menyinggah bandar Mersing.  So..pusing jauh sikit…..if tak pusing….aku lalu kluang, jemaluang je terus….tp if pusing bandar mersing…kena  ler lalu kluang – nitar – mersing…..jauh sikit arr pusing. Menyinggah bandar Mersing  coz’ tetiba laling hubby aku nak beli keropok lekor and sata…….

Sambil2 tu menyinggah ler tengok pantai Mersing.  Time tu baru dua tiga tsunami kat jepun kan….so, air laut sangat ler bergelora…..ombak pun kemain besar…lain macam plak aku tengok..ngan air kotor dari biasa…….angin kuat…..agaknyer kesan dari tsunami kat jepun tu kot!

*** DEE …….buka restoran kat mersing erkk?***
Sambil2 tu…….snap ler sekeping dua gambar berlatar belakangkan pantai mersing tu.  Batrice baru bangun tido………tu pasal serabai sikit tu.  Bangun2 terus nak kencing…ceh…dah ler takde toilet awam kat situ…….terpaksa ler kencing jer kat tepi2 tu…..kira cam darurat jer lah…..

Dah puas layan2 gambar kat tepi pantai mersing tu………jom teruskan perjalanan balik.  Mak Tok pun dah tertunggu2 tu…………….patut sampai pukul 2…pukul 4 gark baru sampai. Banyak sangat corner baring sebelum sampai rumah mak tok.

Feberet Batrice.  Join papa dia drive….tp jalan kampung jer lah berani buat camnie…buat kat jalan tengah bandar…harus kena tahan ngan polis nie.