>yes my dear…….rambut anak daraku ini telah di cantas oleh tanganku sendiri……

bukan apa…naik rimas aku tengok rambut dia tu…rambut Batrice kan jenis panjang belah atas jer kan….belah bawah dia tak panjang…so, belah bawah tu ala-ala2 mcm jarang ler rambut dia tu…….nampak serabut bila tak ikat…..and minah nie plak…bab ikat rambut memang ada masa2nya dia tak suka…..dia nak lepas camtu jer….kalau rambut ko tu jenis cantik lebat and tak serabut…mak ko nie takde ler kisah sangat……but, bila di lepaskan…serabut cam apa ntah…sakit mata aku….bila ikat tu nampak ler kemas and cantik sikit rambut dia tu….
So….aku ambil keputusan cantas rambut dia dalam sejengkal gark ler……ambil keputusan pun takde dah nak pikir pepanjang..makin di pikir nanti makin tak jadi…mak ko nie bab2 rambut anak memang tak kuat semangat sikit…tu yang bila dpt petunjuk pepagi hari untuk potong rambut dia….terus capai gunting…zasssss kasi cantas rambut dia nie……..dah cantas baru aku kabarkan kat papa dia…….

So…gitew ler rupa rambut dia bila dah di cantas………nampak ler kemas and rata sikit….baru ler balance…kalau tak nampak jarang2 jer rambut hujung tu.

tu baru rambut belakang di cantas…….rambut depan tu pun tunggu masa nak di cantas….dia pun rimas coz’ dah cucuk mata katanya.

Amacam……still comel lagi tak Batrice?