>

turun dari Gunung Tangkuban Parahu…..kami meneruskan agenda kami dengan aktivit shopping lagi….sessi menghabiskan rupiah yang masih bersisa sebelum balik ke bumi Malaysia esoknya…chewaaah…….

Rumah Mode – apa yang boleh aku summary kan…kat sini, baju dan seluar semua lebih up to date kalau nak di bandingkan dengan FO-FO yang lain…cuma lebih  mahal sikit lah…..kalau nak di banding dengan FO-FO yang lain…tp kalau nak banding nan shopping mall or butik kat Malaysia…..murah banyakkkkk…so, ok jer kalau nak memborong kat sini.

cun kan…………….trademark Rumah Mode.

dan macam biasa….setiap FO ada taman tersendiri…………..decoration di Rumah Mode adalah yang tercantik antara-antara FO yang ada…………….

Ini jer aku mampu shopping kat sini………..rugi gark coz’ menghabiskan rupiah awal2 kat  and tak menyimpan untuk shopping di Rumah Mode…tp puas hati coz’ dapat seluar jeans untuk laling hubby and baju & seluar untuk Batrice.  Rugi size aku nie…coz’ mostly baju2 ladies kat sana…cutting sumer comel2 belaka……fuh!..next time pergi…..kena pastikan badan tu slim skit dari sekarang…baru puas shopping baju sendiri…………he he he he…ntah bila ler..

My geng di sana………happening wei!

Nak gark posing kat sini…….rugi oooo…..kira bukti dah pergi ke Rumah Mode nie.

From Rumah Mode…….kami gerak ke Pasar Baru plak….ha haha….repeated balik ke sini…..gara-gara nak menyoping apa yang tak sempat shopping semalam….tp serius….datang Bandung nie….sure repeat ke Pasar Baru sebelum balik….tak puas ko shopping kat sini…..this time…Angga biarkan kami bertiga jer turun….dia confident jer kami boleh pusing-pusing sendiri kat sini……

See….hari khamis…..dah sesak dah Pasar Baru nie….maybe coz’ time nie dah tengahari sikit kot….tu yang ramai orang…..semalam kami pergi….pagi….orang pun tak ramai.

Masuk Pasar Baru………..terus pergi ke Tingkat 7 or 8 ……foodcourt dia………..tak yah pandang kiri pandang kanan…………terus menuju ke Pak Chi Met……

fuh…………cabaran sungguh nak mengorder……….duduk jer kat kerusi……….sikit punya ramai serbu meja kami…….sumer dok offer kertas menu…….fening fening…………..tp aku fokus kat kertas menu Pak Chi Met jer….yang lain aku tak pandang dah……yong siap terorder ngan gerai lain…tp nasib baik boleh cancel…….he he he he…air jer sue order dari gerai lain……………takpe….berbagi rezeki katanya.

muka-muka kelaparan……..dan kebinggungan….ha ha ha

Mcm biasa lah kan……..aku tetap setia dengan jus alpukat nya………….pekat likat kooo………..sedappp!

tu dia………….set nasi ayam penyet dia………..memang yang di idam2kan ler kat sini……….puas dah dok dengar review orang kata nasi ayam penyet sini yang paling sedap….hari ke-3 baru kami dapat merasa……

1 set nasi ayam penyet tu datang sekali ngan set sambal-sambal dia…ada sambal kicap, sambal belacan and lada & bawang yg di potong……sedapppp weiiii

tu dia………sempat posing dulu before menyantap…………complete set dengan jus alpukat……….minuman WAJIB cuba kalau datang Bandung…..

berselera sue menyuap….tak pandang kiri tak pandang kanan  dah………..

After 5 minit……….selesai……….berair2 mata sesorang….menahan pedas…tp pedas-pedas pun sedappppp….betul arrr….memang yang terbaik ler nasi ayam penyet kat Pak Chi Met nie…..kalau ler hari pertama ke hari ke dua ker we’ll dah try makan kat sini….sure dah berkali2 kami ulang makan kat sini…….takpe…next trip kita pulun makan nasi ayam penyet kat sini berkali-kali yerk geng.

Dah kenyang………….terus menuju ke kedai Seroja Jaya lagi…………memborong apa yang tak sempat borong semalam…….bukan apa, ada orang tu termimpi2 set kain sulam yang dia tak beli semalam………ha ha ha..tu yang returned balik ke Seroja Jaya tu…..

cun-cun kan kebaya nyer….aku sambar 3 helai pasang kebaya kat sini….3 helai jer pun….tu pun rasa menyesal tak sambar lelebih…..

tetiba tengok yang kaler hitam biru tu cantik…adeh!…sapa nak pergi dalam masa terdekat nie..nak kirim plak ngan korang yerk.

Tak lama pun kami kat Pasar Baru…pusing-pusing kejap sampai tingkat bawah…fuh! busuk ooo kat situ…..tingkat paling bawah jer lah yang bau kurang sikit…yang lain ok…so, sambil2 tunggu Angga sampai…..kami tengok2 apa yang patut kat kawasan luar Pasar Baru tu.

Sangat ler meriah………..macam-macam ada…….naik lemas pun ada coz’ kena keruman…..tp aku buat tak tahu jer….kalau layan nanti…takut aku yang tak terlayan…………..dari jual, beg, jual keychain, jual FM, sampaikan ke makanan pun ada….tp tak berani ler nak beli kat sini……tahap kebersihan tu tak berani nak jamin…tp kalau korang ok…on jer beli kat sini…mcm2 makanan ada.