>lepas bermassage di Spa Mariaty’s……..we’ll ke Restoran Sangkurian plak untuk dinner. 

Kat sini ada choice nak duduk cam biasa tu..kat meja2…or nak duduk kat pondok-pondok macam nie……

here, we’ll order ayam penyet, Gepok (daging), Ikan Gurame Bakar dan di makan bersama Nasi Liwet.  Minum plak…we’ll order Es kelapa jeruk….sedaapppppp and jus mangga.

Nie ler rupa ikan Gurame Bakar tu……..dia bakar atas hot plate…….siap berasap-asap ko time sampai….pastu pelayan tu curah dengan kicapnya…kat sana…kicap nya tak sama dengan kicap kita…..kat sana kicapnya pekat ……tp sedap.

Ini ler rupa Gepok tu……dia daging yang di rebus then di bakar kalau tak silap aku….sedap gark…tp mcm tak puas jer…

untuk dessert plak…..Pisang Cheese……fuh! terbaiikkkkkk arrrrrrrr……sedap wei….korang kalau gi Sangkuriang nie…….sila ler order Pisang Cheese nie yerk………..pisang di bakar, curah dengan susu pekat then di tabur cheese atasnya..heaven ler…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

and……bila dah kenyang…..mau balik hotel….dan panorama biasa kat sana…tak kira kt depan FO ker…depan hotel ker….depan restoran ker….apatah lagi kat Pasar Baru…para penjual nie akan tetap kerumun korang bila berkesempatan……….

ha ha ha….ko tengok Sue, muka cam tak ikhlas jer kan….tapi comel……aku rasa time nie sue shopping kain batik kot….murah wei!…..

If korang tak mau beli…tak payah layan tau diaorg nie……..bila dah di layan….nanti, korang yang tak terlayan….sumer pakat kerumun ko.  Tak larat wei…so, kesimpulannya if tak nak membeli….buat tak tahu jer…if dia suruh beli…cakap jer korang dah beli….tp cakap elok-elok lah kan……diaorang pun sangat ler berbahasa……….

Wokeh………tamat sudah aktiviti hari ke-2 kami di Bandung. Hari yang paling happening……..hari yang paling banyak keluar rupiahnya…juta-juta habis pada hari ke-2 nie……
penat shopping……siap bermassage lagi…then makan…complete kan.