>

lepas check in hotel……..naik bilik…letak barang apa yang patut……..we’ll terus gerak keluar ke FO yang terdekat…………..so, sempat ler shopping lagi even sekejap pun.  For korang punya information………kat sini FO buka sampai pukul 9 malam………..so, no hal ler even nak shopping sampai malam pun…lebih kurang Malaysia gark ler……….mana-mana shopping mall pun tutup pukul 9 malam kan…….

Pemandangan biasa di Bandung.  Tp serius….sepanjang 4 hari berkampung kat bandar Bandung nie….aku mmg tabik sungguh dengan pemandu-pemandu kat sana…….sangat lah bersabar dan sangat lah terror bab bawa kereta……..tp jalannya bersimpang siur…….kalau aku ler yang bawa kereta kat sana……sure ntah mana-mana ker aku pergi….silap2 kereta pun boleh mati kat tengah2 simpang 4….tp kat sana……even ada kereta melintang kat tengah-tengah jalan di simpang empat………korang takkan dengar hon dari pemandu lain…….cuba kat malaysia……tak cukup hon…siap maki hamun lagi tu…….see, betapa bersabarnya pemandu-pemandu kat sana.

So, 1st FO yang kami pergi malam tu…….. ialah HAPPENING. Tak silap HAPPENING nie terletak kat area Jalan Dago kot…………boleh tahan meriah gark ler memilih baju-baju kat sini especially baju budak………….cuma maybe memasing belum panas enjin shopping lagi kan…….so…tak byk ler hasil rembatan malam tu……….tp aku cukup puas hati merembat baju dan seluar jeans untuk Batrice kat sini. Selain HAPPENING…ada gark ler we’ll singgah FO-FO yang berdekatan………tp mcm biasa ler…..enjin tak panas lagi kan…….so, masuk keluar………masuk keluar……….kesudahannya…terus ajak supir kami cari tempat makan jer………….
Supir we’ll bawa dinner di Karamba Cafe……..kat sini menyajikan makanan sunda.
Decoration biasa-biasa aja……..tp sangat ler tenang makan-makan kat sini….ngan alunan muzik nya…….
Perempuan-perempuan kayak jutawan yang kelaparan……..tp memang lapar pun……..b4 naik flight sempat ler tapau apa yang patut dari Mc Donald……..isi perut ikut syarat jerrr………….dlm kapal terbang pun tak order makan……….kesudahannya, we’ll makan time tu dah almost pukul 8 lebih gark ler……..
1st alpukat juice for me and sue…………fuh!..nikmat ler wei…….sangat ler pekat likat jus alpukat nie…..
Sumer pakat order Nasi Timbel Complit. Ada nasi yang di balut dengan daun pisang, ayam, tahu, tempe dan
sambal belacan kaw……….tp, kalau ikut tekak aku……….tak berapa nak masuk ler kan……….rasa pedas menyegat sangat sambal belacan tu……..
Selain tu……….we’ll order jugak ikan Garume Goreng………………….sekali dia sampai rupa nya macam nie…
Agak mengerikan………..he he he..kat sana ikan-ikannya kalau di goreng mmg bentuk mcam tu kot……..for me, biasa-biasa ajer…………coz’ maybe aku tak berapa suka ikan nie…..nie ikan talapia kan….kalau tak silap aku………..tp ramai yang kata sedap…..hurm…biasalah…lain orang lain tekaknya………tp bab garing mmg garing………….
Dalam pada biasa-biasa ajer……….
begini rupa ikan tu kesudahannya.
*****************************************************************************
Ada yang bertanya pada entry sebelum nie about aku dan kengkawan ambil package ker? Tak dear……..we’ll main terjah jer………..tp we’ll ada kak mimi yang suggested kan Supir untuk kami.  Angga……….sangat2 ler sporting……so, if ada yang nak guna khidmat Angga nie……boleh info aku yerk…………nanti aku bagi detail about Angga.
Kiranya……….we’ll ambil Angga complete sekali dengan keretanya lah yerk…..and dia jugak yang tolong we’ll booking and survey hotel di sana………..just bagi tahu dia, korang nak duduk hotel macam mana…so, nanti dia akan suggested kan sekali ngan rate hotel tersebut.
Nanti……..entry terakhir, aku akan summary kan perbelanjaan asas we’ll kat sana tak termasuk shopping yerk….untuk rujukan korang …tak bermaksud nak membanding2kan dengan yang lain……….tp mcm aku, selagi ada info yang boleh aku guna untuk we’ll ke Bandung hari tu…….aku kumpul….at least, sedikit sebanyak kita tahu kan………so, don’t worry k…mana-mana yang bakal ke Bandung buat kali pertama macam we’ll nie…..akan aku kongsi apa-apa yang aku tahu.
If nak tanya pun apa salahnya…..boleh email aku thru : zana.nordin82@yahoo.com