>

ok lerr…………coz’ ramai sangat teruja ngan entry nie kan…so, aku update ler yerk..ingat nak bertangguh2 lagi..coz’ aku rasa malas ler lately…tp demi korang…..gigih kan diri gark ler nie kan.  So, enjoy k

Perancangan yang tak di rancang….serius….time tu AA buat promosi…kalau tak silap aku around bulan 10 last year kot. Pastu aku memekak kat FB tanya sapa-sapa nak join pergi Bandung…yelah..nak pergi ngan my laling hubby and Batrice rasa cam…hurm…tempat2 macam tu tak sesuai kot……coz’ nak shopping kan….nak2 si Batrice kalau tempat2 panas sikit…mula ler dia buat peel…baik2 aku ada mood nak bershopping, terus tak jadi nanti……tu yang ajak kengkawan mana yang nak pergi tu…..jadi mak dara kejap…he he he…so….2 orang yg respond confirm nak pergi…dan akhirnya…..kami pun pergi bertiga ke Bandung.  Aku, Yong and Sue.

Tiga-tiga buta Bandung coz’ tak pernah jejak kaki ke sini……..tp alhamdulillah, berkat info dari kawan-kawan yang pernah pergi sana especially Kak Mimi and Nurul …….maka dengan penuh confident nyer kami bercuti ke sana selama 4 hari mulai 1 – 4 Mac yang lepas….amacam……bravo tak kami? terjah jer weeeeiiiii …ha ha ha

So. coz’ aku sorang2 jer dari Johor…….maka, on that day (1 Mac) aku naik bas and turun kat Seremban.  From Seremban, aku tumpang Yong ke LCCT while Sue ambil teksi ke LCCT.  Flight kami pukul 3.30 pm from Malaysia and tiba di Bandung around 4.30 pm waktu Indonesia.

Alhamdulillah….time we’ll sampai tu…….tak ramai yang tiba di Bandung….maybe coz’ we’ll pergi time hari tak cuti kan……tu yang tak perlu dah beratur pepanjang cam sesetengah tu sampai beratur dekat 2 jam semata nak lepas imigresen….tp yang tak best nyer kat sini…dia org buat sport check guna anjing ler….hu hu hu …gerun jer tengok anjing tu lalu sebelah kita sambil dok hidu2…kalau kecik comel takpe ler jugak..nie dah sama besar ngan aku kalau aku merangkak sama dengan dia………..

Lepas settle sumer urusan di airport Bandung…and our supir pun dah selamat bersama kami…terus pergi ke hotel.  Btw…we’ll stay hotel biasa2 ajer pun………Hotel Serena at Jalan Kebun Kawong. Berhadapan dengan Station Keretapi Bandung……tp jalan nak masuk ke dlm nie agak scary gark ler..coz’ dia masuk ke dalam sikit……..tp takpe….yang penting murah..WIFI pun ada…..so, rate hotel nie ialah Rp 368,000.00 for deluxe room.  Ambil 1 bilik jer pun..share 3 orang…….bukan nak apa pun kan…just untuk tido jer malam ……..so, rasanya tak perlu nak bilik yang besar-besar and mahal-mahal…leh save Rp untuk shopping lagi…ha ha ha