>

*** sangat berbangga jadi anak FELDA.

Yup……terbaru…..Felda Residence Tanjung Leman telah di buka untuk menerima kehadiran pengunjung2 ke tempatnya.  Even aku as anak jati FELDA pun belum sampai lagi ke Felda Residence ni….tp setakat mandi manda main air kat Tanjung Leman tu…mmg dah puas ler……but, insya allah….akan ku pastikan aku stay one nite kat sini….tak kisah ler even rumah sekangkang kera jer pun…tp demi nak menyokong industri di kampung sendiri apa salahnya kan..lagipun dengar cerita…anak2 Felda yang stay kat sini dapat diskaun 50% tu….wah!…banyaaaaakkkkk discountnya…..

and yang paling penting…..ada swimming pool….penat main pasir and air laut….leh terjun pool plak…sure Batrice happy giler……if buat family day kat sini pun best gark nie……senang nak berkumpul adik beradik sanak saudara since sedara mara aku ramai yang berkumpul kat gugusan tenggaroh nie….hurm! menarik gark idea nie……wokeh! masuk buku….!

So…jom usha apa itu Felda Residence, Tanjung Leman yerk.

Hotel milik Felda, Felda Residence Tanjung Leman di Johor yang berharga RM32 juta dijangka mula beroperasi akhir tahun ini.  (btw…dah beroperasi pun….coz’ artikel  nie keluar @ kosmo last year.)

Experience a resort where peace and tranquility are in harmony. Enjoy a refreshing and relaxing stay in our unique accommodation specially customized to the needs of our valued customer. You will be assured of our warm and friendly hospitality during your stay with us.. It is our priority to keep every of our hotel guest satisfied with our products and services.

Pengerusi Felda, Tan Sri Dr. Mohd. Yusof Noor berkata, hotel bertaraf tiga bintang yang berkonsepkan resort itu akan memiliki 100 bilik dan dijangka ditawarkan pada harga berpatutan kepada pelanggannya.
Hotel tersebut turut memiliki kemudahan asrama yang mampu memuatkan sehingga 320 pelajar dalam satu-satu masa.
“Hotel ini sangat unik kerana menawarkan panorama yang menarik kerana ia terletak berhadapan dengan Pulau Sibu,”(pembetulan…bukan ler berhadapan ngan Pulau Sibu…tp boleh nampak ler kelibat Pulau Sibu) katanya pada majlis pelancaran pakej Felda D’Saji dan Bufet Ramadan di sini semalam.
Pada masa sekarang, Felda memiliki dua buah resort masing-masing di Pekan, Pahang dan Perak selain Felda Residence di sini.

Selain itu, Mohd. Yusof menjelaskan, selain lokasinya yang strategik, hotel berkenaan turut terletak berhampiran Tanah Rancangan Gugusan Tenggaroh, Johor. 
Jom usha lagi gambar2 Felda Residence Tanjung Leman :

*** next week balik Tenggaroh…nak ricky2 ler Felda Residence ni…..