>

Bahan-bahan ( 15-20 kiub )

  • 1 biji kelapa parut ( yg putih shj )
  • 1 cawan susu cair ( sekadar menenggelamkan kelapa )
  • 1/2 cawan gula (ikut rasa masing2 )
  • 1 sudu besar mentega
  • pewarna / cooking chocolate

Cara-cara

  1. Masukkan kelapa parut, susucair, gula dan mentega dalam kuali dan kacau dengan api perlahan.
  2. Sebelum ia kering betul, bahagi pada 2 bahagian.
  3. Satu bahagian masukkan pewarna kuning dan satu bahagian masukkan cooking chocolate.
  4. Kacau berasingan hingga adunan kering dan tidak melekat pada kuali.
  5. Masukkan dalam loyang dan tekan bagi rata dan padat.
  6. Bila sejuk, boleh lah potong dan hidangkan.
  7. *Boleh buat berbagai2 warna tapi yang bewarna chocolate tu yg paling sedap :p

Balik dari Labis, sempat menyinggah ke Ayer Hitam. Memborong buah pelam and durian belanda.
Batrice ikut turun sama…so, apa lagi…kena pow ler ngan dia…nasib baik dia minta Candy Kelapa nie jer pun…sedap.  Dah lama tak makan.