>

lama dah tak breakfast kat Kluang Railcoffee. Untuk tahun 2011 nie rasanya 1st time kot……ke 2nd time..aku pun dah lupa…coz’ jarang2 dah breakfast kat luar….ada takde…hari sabtu lepas hantar Batrice pergi kelas music dia…..pekena mee sup kat jalan kedai burung nun……

So…ahad aku mengajak laling hubby ku breakfast kat sini.

haisssh…….sampai2 ker public phone nie gark yg dia tuju…….ceh!

We’ll order and makan cam biasalah……..kan.!

nasi lemak bungkus – 60 sen sebungkus…ada mee hoon gark…..nasi lemak aku suka yang bungkus ngan surat khabar tu…sedap sikit sambal dia berbanding bungkus ngan kertas minyak kaler coklat tu.  Harga sama…yg pelik tu…selalu aku leh makan 2-3 bungkus nias lemak tu…tp that day..sebungkus jer….laling hubby aku plak makan sampai 3 bungkus nasi lemak tu…walaupun takde ler banyak mana nasi nyer…tp kalau dah campur ngan side order yang lain…mau tak penuh perut memasing ka n.

teh ais, kopi ais and milo ais….selalu air order 2 gelas jer…tp since budak kecik tu asyik nak perabihkan air aku jer…baik ler order milo ais tu untuk dia….baru ler boleh sedut air kopi ais aku tu dengan penuh kenikmatan…

2 biji  telur adalah wajib……

pau sambal juga wajib……..and roti stim..yg tu tak sempat nak snap gambar laling hubby aku dah habiskan masuk mulut dia..

sambil2 tunggu order….Batrice sibuk nak pinjam h/phone aku nak snap2 gambar katanya…..tak di beri sat lagi dia dok menjerit2 merajuk kat situ…layan kan jer lah…

So…bila order dah sampai….terus dia capai telur rebus dia tu…..dia mmg hantu telur rebus camtu……btw..order takde ler sampai serentak…nasi lemak tu mmg dah terhidang atas meja…..dah habis sebungkus nasi lemak…baru ler air sampai…then…baru ler telur nie sampai….

kemain lagi nak buat sendiri sumer……pecah telur sendiri…padahal kemain panas lagi telur tu baru keluar dari rebusan…dia selamba jer dok korek2 pegang kulit telur tu…

kalau boleh, sampai ke titisan terakhir dia nak korek.

opsss….baru nak tuang kicap cair…..keretapi sampai…tu yang mulut ternganga camtu tu…tak senang kaki bontot nak tengok keretapi…tp tengah  makan camtu..jgn harap ler aku  nak bagi dia lari keluar tengok keretapi tu….tengok dari meja pun dah cukup..coz’ we’ll duduk kat tepi jer pun..so..mmg boleh  nampak keretapi kalau datang…..tak yah nak sibuk2 ngan orang yg sibuk nak naik keretapi tu…

tak ramai sangat orang naik keretapi that day…yang ramai abang baju belang2 hijau jer….nak balik kem kot.

wokeh…leh sambung lagi….gigih letak kicap cair plak….kalau kita nak buat bukan dia bagi….

pastu baru leh letak lada sulah…ha haha..jgn main2 ok..complete sumer dia letak…

then baru lerrr boleh  makan kan…..nyum nyum nyum…..sikit pun tak tinggalkan untuk mama dia….kedekut.!

tengah2 makan……….keretapi gerak….so, dpt lambai pun jadi lah kan…

lepas makan kesat mulut……..bagus!…tp bau telur tu buat aku sakit kepala sungguh lerrr….

he he he…tu jer lah citer kami on Sunday tu yerk…….mama yang makin bulat….and batrice pun dah start nak naik balik badan dia…i likeeeee………….selalu bab makan2 malam mmg dia booo layan punya….tp last week…..sedap jer tengok dia makan….aku pun masak simple2 jer…goreng ayam potong kecik, buat ikan masak kicap, sup sayur….pastu tapaw ler 2-3 lauk dari kantin office….sampai rumah tambah ler sikit2 yang simple2 cam yg aku bagitahu tu….habis dia makan…seronok kan bila tengok anak makan habis…rasa puas hati sangat2.