>

Percubaan kali pertama membuat  Kek Kukus Velvet Hawflakes. Sangat mencabar ok buat kek nie…coz’ nak di lapis2 kan tu….aku plak mmg tangan takde seni nak melapis…jadi tebal2 plak lapisan nya tu……so, setelah berhempas pulas kat dapur while Batrice time tu still kat rumah nenek dia…aku buat petang after balik kerja ok…lepas masak lauk utk dinner…bertungkus lumus plak buat kek nie sementara budak kecik tu tak balik lagi….kalau dia dah balik…habis ler  ada tukang kacau nanti.

hurrrrmmm………..sgt2 ler tak menarik kan…layer nyer tu ntah jadi camne rupa ntah…………..adeh!…

setelah di potong….lagi ler buruk rupanya….tp rasa ok ler….cuma cam padat sangat kot..ntah ler…..aku lagi prefer struktur  kek coklat kot…lagi moist…lagi lembut…..

Aku rasa penyebab kek kukus velvet hawflakes aku jadi camnie rupanya coz’ aku layer kan tebal sangat……..ikut resepi setiap layer tu kukus dlm 5-7 minit jer…tp aku buat….if kukus 5-7 minit…mmg tak masak lagi layer kek aku tu…so, aku up sampai 10 – 15 minit…baru ok……tu pun…jadi rupa camtu…adeh!….serik arrr camnie nak buat kek kukus layer2 camnie…….

Takpe….kita rehat barang sebulan dua dulu buat kek nie…kot nanti semangat nak buat kek layer nie datang lagi…..aku buat ler lagi…la nie….ingat nak buat kek kukus coklat lagiii…………hu hu hu…i heart chocolate cake.