>

xtvt main terjah jer nie namanya………sabtu tengahari my MIL called my hubby ckp nak pergi Kolam Air Panas  di Labis coz’ badan dia sakit2……….so, as anak mithali…harus lah menurut perintah sahaja kan……..ha haha…statement tak nak kalah kan…bukan apa…leh tumpah berendam sekali kalau pergi bersama2 tu…..

Tunggu punya tungu punya tunggu….dah pukul 2 pun still MIL tak sampai…..coz’ memula janji MIL & FIL akan datang rumah and then dari rumah aku pergi sesama……rupa2nya…si Sofiyya ada kat rumah MIL sementara Tina ada kerja kat sekolah skit….tu yang kena tunggu Tina balik sekolah ambil si Sofiyya tu…..aku ngan kelaparan perut berkeroncong siap background lagu rock lagi tu…nasib baik sampai rumah MIL…my MIL masak lebih…so, lunch kat sana jer lah………….si Batrice dok requested Chicken Rice Shop pun di rejected oleh papanya….ha ha ha ha….padahal mama dia yang dok terbayang2 ayam stim and kerabu mangga CRS tu…..adeh!

a

We’ll gerak ke Labis around pukul 3 lebih gark ler….sampai ke Kolam Air Panas around pukul 5 pm camtu…berpusing2 mencari tempat tu……1st time pergi…ngan GPS tak bawa…amik ko….yang tu kata belok kiri, yang nie kata belok kanan….rupa2nya dah terlepas….ha haha…..tp nasib baik ler tak jauh…aku nyer pinggang cam rasa nak tertanggal dah…..lenguh semacam.

*** opss..sila abaikan tahap keseksian mak yerk…atas bertutup, bawah terdedah…..abis camner…lupa nak bawa baju ganti….redha jer lah camtu pun…..si kecik pun apa lagi…di ngan sepentot jer terjun kolam tu ***
Ramai tak ramai orang ler jugak….tp penuh gark ler..ada 4 kolam….and setiap kolam tahap kepanasan air nya adalah berbeza…..kolam yang aku dok berendam kaki tu….kira yg paling tak panas ler….tu pun memula masuk kaki cam apa ntah rasa panasnya….rupa2 nya ada cara………memula tu mmg ko akan rasa panas ler…tp bila masuk kaki tu..sila ler goyang2 kan kaki tu barang seminit dua…..insya allah lepas tu korang rasa panas biasa2 jer….leh tahan ler kiranya……kalau tak…takkan ler budak kecik tu boleh berendam dalam tu almost 30 minit gark…..emaknya larat rendam kaki jer lah

Kolam yang nie panas giler….aku tak berani nak rendam kaki dalam nie……yang otai2 berani ler kot…..FIL aku berani ler….dia pun ckp panas….sampai merah2 kaki dia berendam kat kolam tu…

yang nie panas coz’ air dia direct dari kolam utama………….

budak nie memang berani oooo………….kemain lagi dia berendam tak reti keluar2….nak join atuk dia…nehi2..panas ooo kolam tu…..sat lagi masak plak kat dalam tu…

yang kolam nie pun kira panas gark….tp leh tahan sikit ler berbanding kolam yang ke-2 tu….dia baru isi air …so…tak ramai…see..uncle tu kulit biawak kot…selamba mandi jirus2 ngan air panas tu…..fuh! kalau aku mau menggeletis kat situ.

kelakar ookkk time nie…..Batrice dok kelam kabut keluar dari kolam yg ke-3 coz’ dia rasa panas………kejap jer tu…sat lagi…ko tengok dia pusing keliling dalam kolam tu…air punt ak penuh lagi….parat2 lutut dia jer…

see…….aku dah cakap tadikan….kemain lagi dia…..

almost 1 jam gark ler kami berendam kat sini…..Batrice pun kejap masuk kejap keluar..last2 dia boring….makin petang makin ramai yang datang/masuk…….bila dah ramai2 camnie….dah boring arr..coz’ kolam sumer penuh kan….

 berendam kaki……
Batrice dah puas berendam baru ler aku ganti baju dia….tu pun atuk & nenek dia berendam lagi…….and kat situ..bukan setakat ada kolam air panas jer….tempat rekreasi cam nie pun ada…so, sementara tunggu atuk nenek siap, kita layan dulu benda2 alah yg leh digunakan kat situ.
percubaan mengangkat diri sendiri…hahah poyo ok laki aku nie

dia pun sibuk nak exercise sama.
Kesimpulannya, sesekali pergi tempat macam nie pun ok gark…..boleh release tension….boleh sihatkan badan…berendam ngan air panas…lepas tu, badan mmg rasa lega sangat2….tu baru rendam kaki, kalau berendam satu badan sure lagi best….lenkali ler gamaknya and kena pastikan baju ganti bawa…..nak berendam dari pagi bawa ke santak petang pun, berendam ler…..yang bagusnya, kat situ ada di sediakan surau sekali….so, bila waktu solat tu…leh ler solat kat situ jer…senangkan…nak makan tu, setakat makanan ringan tu ada ler jual…..kalau tak, bawa jer bekalan dari rumah…senang cerita…berpiknik kat situ.