>

ohhhh, sambung lagi citer2 sepanjang cuti 4 hari CNY tu yerk………..ahad tu plak…makcik belah my mum di pertemukan jodoh sekali lagi……so, again……..berkumpul lagi kami di rumah pusaka arwah atuk……..lama tak kumpul ramai2 kat rumah arwah atuk nie……sayu jer bila di kenang2 balik kenangan dulu2 masa arwah atuk ada…..meriah keluarga besar kitaorg nie….esp time raya or kenduri kendara…….dari rumah atas sampai ke dapur penuh…nak2 time nak tido tu…..masing2 berebut tempat tido…..meriah sungguh lerrrrr

*** me with my makcu ***

Selalu tu ……….kalau boleh, sehari before majlis sure aku dah berkampung kat sana ngan makcik pakcik aku…tp this time…coz’ hati aku still tercalar ngan kejadian masa majlis cukur rambut anak2 buah aku……aku decide datang makan jer lah…..malas nak lama2….takut kejadian berulang kembali….rasanya aku tak cukup kuat utk hadapi itu lagi….time adik aku tanya sapa buat aku pun……hampir nak menitik air mata aku jawab……

*** batrice yang tak mengerti apa……yang penting dia happy dapat berkumpul dengan sepupu aku ***
Anak dara aku………bila dah jumpa geng2 dia……….senang kerja aku…nak makan pun senang…..semua senang ler……datang nampak muka pun bila minta duit nak beli ice cream kat apek yang datang jual naik motor….kalau tak langsung tak hengat……

Around pukul 2 tok kadi pun sampai…so, majlis pun bermula….dgn sekali lafaz…….alhamdulillah..makcik aku bergelar seorang isteri kembali….nie ler pakcik baru aku ……pakcik abu samah…duduk seng kang kalau tak silap……..

and…ini ler makcik aku……alhamdulillah…dah almost 20 tahun menjanda…akhirnya bergelar isteri orang kembali……jodoh pertemuan di tangan tuhan kan….

Selamat Pengantin Baru buat makcik ku : Cik Ros dan Pak cik Abu……moga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat.  Amin