>

haishh……..lagi 2 minggu jer lagi nak jalan2 ke over the sea ngan kengkawan…..passport tak buat lagi…duit tak tukar lagi…..excited tp cam rasa ada yang kurang jer…..hu hu hu…..

So, lepas dinner malam tadi…keluar utk ambil gambar size passport……skema erkk…..tak kisah ler…janji ada…janji gambar tu rupa aku…bukan rupa ct fazurina pelakon tu…ha haha……citer pasal siti fazurina….ada gark yg cakap muka aku nie iras muka dia..ke muka dia iras muka aku…wah, iras artis ko…..jgn main2 bedah……tp masalahnya…ada ke iras tu…..tang mana yang iras tu yerk ngan si siti fazurina…..hah! tu ada plak yang dok sok sek sok sek…artis mana plak nama siti fazurina tu……korang nie……siti fazurina tu pelakon citer dunia anita tu ler wei…..yg dulu chubby beh kurang aku tp sekarang dah slim melim giteww…makin cantik tau!…apakah bila aku slim aku pun akan kelihatan cantik seperti dia? hurmmmm………

aduh! ………..seram tengok gambar sendiri…….dagu dah berlapis…..muka makin bulat……..takpelah….janji laling hubby ku sayang udah ler…….dia ckp kalau kurus2 sangat pun tak best…..tak best nak peluk…keh keh keh!…..kata jer tak kisah….tp time duduk2 tengok tv……bebel gark tengok spare tyre wife dia nie dah bertambah2….adoi ler……..! kalau leh kerat spare tyre….aku rasa stok spare tyre yg di kerat tu berlambak2 kat rumah aku nie……

tp kalau tanya Batrice ………mama gemuk tak? …dia jawab………mama gemuk..tp cantik!…..i love u lerrr princessss.

Aku dok sibuk ambil gambar dia pun sibuk…siap merajuk bila aku cakap tak payah…tarik muncung 14 dia…..nak tak nak layankan jer lah………..tak rugi pun……leh simpan dalam wallet…..terbang gark ler rm10 utk gambar dia tu…campur gambar aku dah rm20 dah…….

tapi bila tengok hasil gambar size passport dia cam nie…..

alolololo……….berbaloi mak ko bayar rm10 kat tauke kedai gambar tu………….bagus!…..takpe…leh guna utk bagi kat teacher dia barang sekeping dua utk fail sekolah dia….he he he……senang suruh dia pose kat photog tu…..photog suruh senyum dia senyum….photog suruh dia senget ke kiri sikit…dia senget ke kiri banyak….suruh dongak sikit…pandai dia adjust nak dongak camner……he he he..menurut perintah…nasib baik dia tak buat PEACE time ambil gambar nie.

*** now aku kat pejabat imegresen nak buat passport.