>

our CNY celebration…..yup my dear, every year…family kami jugak akan berkumpul dengan family FIL utk celebrate CNY…and biasanya…kami akan berkumpul pada raya ke-3….at rumah my auntie a.k.a kakak FIL aku……..so, it time to collect ang pow…….phewwittt…

haish! nie ler budak yg kata kejap balik kejap tak tu……..ceh!…tp padan muka kan…kena tinggal ngan kitaorg…ha ha ha…….lenkali buat lagi camtu…apa daaa kolej ko maksu……feninggg tau!

dan ini adalah makanan kegemaran aku………..nyum nyum nyum….Am Cha…..ye kot beh kurang camtu nama dia…….sangat2 ler berkhasiat……..isi padu dia……..nasi, sayur2 yang di goreng tanpa minyak, kacang tanah, udang kering, kacang panjang…and pelbagai sayur2 hijau lagi ler…yang aku pun tak tahu dah apa ke nama daun2 tu……and sup dia….sup dia pelik sikit coz’ warna hijau…rasa ala2 pahit2 sikit ler…tp bila dah di gaul bersama dengan semua bahan2 tersebut…..dia nyer sedap tu…fuh! tak terkata lah…….aku yg memang bukan pemakan sayuran pun leh telan sayur2 tersebut……tp yang pelik tu…laling hubby aku plak tak minat……kalau ada Am Cha nie…..memang berulang2 ke dapur ler jawabnyer….
haisssh…bila ler auntie nak datang rumah buat am cha untuk we’ll lagi nie…?

a few sedara mara belah FIL aku yang sedang menikmati makanan di ruang tamu.

yang kat dapur pun penuh gark…..he he he..

yang depan tu ler my auntie…..sangat2 baik…and apa yang penting….pinggan mangkuk kami memang asing dari pinggan mangkuk yang auntie sekeluarga guna untuk hari2 biasa…so….no was2 untuk guna…..he he he…special tak special lah kan…..and…my auntie memang sangat pandai masak and sangat rajin……fuh!…kalau dia datang rumah MIL masak2…memang kenyang ler kami….

ha ha ha….seputih gebu nie…..anjin BFF my auntie….JULIE you nam adia…terkejut aku time nak buka peti sejuk ambil air kotak……dia ada kat situ…nasib ler dia tak geget aku…kalau tak…dah kena samak….

bila dah sumer balik…we’ll pun balik ler……….Batrice…sampai2 rumah…tukar seluar…terus tabur ang pow yang dia dapat atas lantai……sessi nak kira2..keh keh kehe….dasar mata duitan sungguh kamu!…

makcu pun dapat gark……aku pernah gark merasa dpt ang pow masa baru jadi tunangan my laling hubby…banyak gark time tu dapat…maunyer tak banyak….bahagian my laling hubby pun jadi bahagian aku…senyum panjang kawan time tu….ha ah ah…..