>

maaf entry nie melimpah ruah ngan picture yerk……..
pukul 11 am we’ll check out dari hotel…….then breakfast kat Restoran Khalifah Seksyen 7…..tempat bebudak uitm lepak nie kan…….memasing order roti telur…aku jer order capati..lama dah tak pekena capati….

Dah kenyang isi perut….apa lagi……we’ll terus masuk ke jalan menuju i-city lagi…he he he….masuk i-city di waktu siang…adalah biasa2 sahaja pemandangan nya..tak se gah dan secantik pemandangan di waktu malam…….

Masa parking tu…mmg we’ll jer yang ada kat situ…haish..! dalam hati dok berkira2….dah open ke belum snowalk nie..ke dia open malam jer…….tanya kat pak guard….pak guard ckp dah open…tp dah sebut “tigot”  tak sudah……ohh! rupanya dia suruh beli tiket kat bawah……..

dah terang2 kat kat situ harga tiketnya….tp takpe…coz’ tiket parking malam tadi aku tak buang lagi….and pagi nie masuk mmg tak kena tiket ke apa…so, kita guna pakai tiket parking malam tadi….lagipun kat tiket tu takde tulis tarikh ke apa….so, kot2 korang tu rajin2 pergi…..kan…kumpul ler tiket parking tu siap2 erk….masuk snowalk leh dpt diskaun rm10 tau…byk tu……..total sumer sekali utk kami berlima = rm110.  Geleng kepala laki aku…..ha ha ha…sesekali papa….takpe kan…janji anak happy…mak budak pun happy.!

Decoration dlm biasalah kan…ada  haiwan2 stok area kutub utara kutub selatan jer kita boleh jumpa……tapi dalam edisi lampu warna warni ….tak gi i-city..masuk snowalk pun leh tengok lampu cantik2 belaka…
Maka bermula lah korang layan pic kami bergambar ala2 kat overseas erk….padahal dlm bangunan jer pun..ha ha ha………tp memang best ooo……pandangan peribadi aku…lagi BEST SNOWALK dari I-CITY..pendangan peribadi ok!…he he he………..serius….syok sangat2 duduk dalam nie…….korang tengok muka Batrice pun korang boleh tahu betapa happy nyer dia…..tak sudah2 sengih2 kerang busuk dia tu.

kereta spiderman nie….kat awal2 lagi leh jumpa…so, kot2 malas nak bagi anak korang main lari2 dalam nie….amik satu, suruh anak korang duduk…and sila ler tarik yerk…benda tu tak leh jalan dengan sendirinya…tp Batrice, kejap naik kereta spiderman dia..kejap karang dia lari2 gark……last2 nenek dia pergi pulangkan kereta spiderman dia tu….time dia tengah ralit2 main gelongsor salji…..pastu kecoh kereta spiderman dia hilang…keh keh ekeh

ohhhh….gedikkan…….laling hubby aku perli kata penuh aku dudiuk kat situ…hu hu hu..tahulah…..isterimu ini udah size XL…….hush! sejuk babe….tak larat nak keluarkan tangan..nak pegang camera snap gambar pun mengeluh2 laling hubby aku tau………tp kalau tak ambil gambar…rugi oooo…bila lagi nak dpt gambar feeling ala pergi negara yang salji turun…..

3 round we’ll masuk …ha ha ha..don’t worry…korang bayar rm25 tu……masuk ler berapa lama korang nak duduk dalam tu….nak keluar masuk 44x kali pun takpe…janji jangan keluar dari pintu utama bangunan snowalk tu udah ler……takat keluar masuk kat entrance ke dlm peti sejuk tu takpe……he he he…faham ker…..he he he camnie…lepas korang beli tiket……korang akan masuk pintu utama….hah! pintu tu sekali korang dah masuk…then korang keluar…nak masuk balik…kena ler beli tiket baru yerk…tp kat dlm before masuk bilik sejuk tu….korang kena ambil jacket korang..and pada sesapa yang sewa kasut …kat area sini gark ambil nyer…then….tunjuk tiket korang….then dia akan cop tangan korang as pass korang masuk bilik sejuk tu…hah…pintu nie takpe..korang nak keluar masuk 44x pun takpe….coz’ still dalam bangunan snowalk tu……we’ll larat keluar masuk 3x jer……tu pun kalau ikutkan dah keluar tu malas nak masuk balik…tp budak kecik tu mana tahan ooo…dia tengah excited main salji katakan…..
Kat dalam nie…macam2 gark ler boleh main……esp gelongsor2 licin nie…best ooo…aku dah try…..ha ha ha…seronok….

yg nie pun best…tp sebab tinggi sikit dari yg tadi…aku tak naik…gayat ooo..lagipun lubang tu mcm ngam2 jer ngan aku kan…sat lagi tersekat kat tengah2 tak ke naya…biar ler laling hubby ku yg kecik molek tu jer gi temankan Batrice main benda alah tu…

yg nie…aku mmg surrender…tak berani ooo…udah ler tinggi satu hal…laju plak tu……tp Batrice mmg berani…..tak de heran dia benda alah tu..siap gelak2 lagi ngan papa dia…request nak naik lagi kali ke-2…tak dpt ler kan….laling hubby aku tu pun bukan berani sangat tu…tp demi anak…seround jadi ler……tp mmg laju arrr…..

that all…………..memang seronok masuk snowalk nie…..kira percutian we’ll yang singkat tp sangat2 menyeronokkan……pada korang2 yang duduk area2 situ…sila ler pergi yerk…….i-city pun ok gark…cuma penat berjalan ler……kan..yg nie……takde ler penat sangat pun……cuma…sejukkkkkkkkkk tahap beku arr….tp BEST tetap BEST

Info :

Tiket : RM25/dewasa and RM20/kanak-kanak umur 3 tahun ke atas.
Guna tiket parking time beli tiket masuk tu…so korang akan dapat diskaun RM10 k.
Sewa kasut : RM10/tp kena bayar deposit rm30 nanti keluar RM20 tu akan dipulangkan semula
Di nasihatkan bawa hand glove…..sejuuuukkkkkk….kat situ hand glove ada jual RM10/pcs…mahal…and dia berbulu2 lebih..hu hu hu….

*** even kat signboard tulis tak boleh bawa camera…..tp aku bawa camera gabak tu takde plak kena sound ke apa…so…sila ler bawa camera korang sendiri yerk…….snap ler berapa banyak gambar yang korang nak…he he he…..

*** datang pada waktu pagi adalah sangat aman damai…coz’ tak ramai orang…so, tempat itu adalah seperti kita yang punya….ha ha ha……