>

Cuti CNY kami ke sini….he he he……tp serius, mmg last minit punya plan…..supposed ke Pahang melawat adik iparku kengkonon dia tak dpt cuti…..ntah camne…..last minit tak jadi…..kejap kata jadi balik, kejap kata tak jadi balik…..kesudahannya…..khamis pagi tu…sambil ngadap tv….dok tanya laling hubbyku….nak gi mana…..dia ckp…ntah…..aduh! pening nie cuti 4 hari tapi tak gerak kemana2…….aku plak mmg teruja nak ke snowalk…while semalamnya dok bual2 ngan mak mertua ku…dia pun teringin nak ke i-city…tengok lampu2 cantik katanya….apa lagi….kul 11 ckp ngan laling hubby aku jom gi shah alam……kul 3 we’ll gerak terus….bawa sekali FIl & MIL aku…my adik ipar plak…last minit called cakap jadi balik…nasib ler….tinggal ler kamu kat rumah yerk…we’ll gi jejalan kat shah alam……

Sampai Klang around pukul 7…stay kat hotel prescott….ambil 1 bilik deluxe kongsi sekali ngan FIL & MIL….tak yah membazir…..mandi2….then sempat shopping sekejap kat Jusco Klang coz’ ntah camne aku leh terlupa nak masukkan baju2 kecik we’ll laki bini sekali ngan seluar kecik si Batrice…keh keh ekh…takkan nak ulang pakai yang sama 2 hari kan….ha haha….shopping ler sebentar…..

After shopping….jam dah almost pukul 10 dah pun……tp kereta kemain berderet2 lagi nak masuk i-city….umat manusia kemain ramai…….time we’ll park kereta tu….hujan renyai2 turun….dah sampai…tak kan nak patah balik semata hujan renyai2 kan…..gagahkan diri gark ler berpayung menyusuri i-city tu…..

takjub sekejap aku tengok cahaya2 lampu yang ada tu…cantikkkkknyerrrrrrrrrrrr……
tp coz’ tak reti nak setting camera….makanya gambar kejap jadi kejap tak jadi….

bila tak pakai flash…..nampak ler lampu2 tu cantik kemain berkelip2 kat belakang nun….tp ada lembaga hitam tanpa wajah di situ…..hu hu hu

bila pakai flash jadi cam nie plak….hu hu hu…tensi mak tau!……lupa nak godek2 tanya pada yang pakai nak guna setting apa kalau ambil pic kat i-city nie….adeh!

a few pic yang berjaya di snap untuk menggambarkan betapa cun nyer kawasan i-city tu ngan lampu2 yang pelbagai warna…..

dan jadi ler…beberapa keping gambar bukti we’ll memang dah ke sini……tu pun, kelam jer kan gambarnyer……pada cikgu2 yg pro pasal gambar nie…..boleh ler tunjuk ajar nak guna setting apa erk mana tahu…..nanti sampai lagi…boleh ler guna tunjuk ajar dari cikgu2 yang pro tu….

dan ini budakk….adoi lerrr………sampai2 jer….dia tengok orang kemain ramai ngan lampu kelip2 kat kepala, kat tangan and kat belakang….selagi tak beli selagi tu ler dia minta…echa nak echa……mau tak mau, mencari gark ler kedai yang jual aksesori2 tu sumer….habis gark rm30 semata utk benda2 macam tu….laling hubby ku dah bising jer……ceh!….

apa2 pun…..memang best pergi i-city nie……..

Info :
Parking – RM10 (tiket sila simpan yerk…coz’ boleh guna utk masuk ke snowalk)
waktu operasi – sampai pukul 1 am tp…kalau ikut kat tiket….24 hours dia bukak.  Kat situ pun ada kedai yang open 24 hours….so, kot2 korang sanggup nak lepak dari malam sampai ke pagi…sila ler….takde pak guard nak halau kot.
Lokasi – seksyen 7 betul2 kat pintu masuk belakang UiTM shah alam.

Location map to i-city :

Advertisements