>

hari tu jadi model untuk Ana Muslim kan…..ceh..berangan2 jer lah….la nie, mama nyer try jadikan dia model utk Syria Kids…..amacam…..ada bakat terpendam tak nak jadi model? keh keh ekhe…..takpelah….model tak berbayar untuk mama awak jer dah cukupkan……

aku beli tudung syria kid nie kat kedai G5 Ayer Hitam…murah sajork…RM12.90……try beli satu dulu coz’ nak tengok dia ok ke tidak ngan tudung tu..if ok, later2 boleh ler beli lagi…..boleh buat tudung dia pergi ngaji….tak pun…nak jinak2 kan dia ngan tudung since kecik2 nie…senang nanti dah besar…….seksi, seksi gark time kecik nie….tp menutup aurat pun kena ajar gark kan…..nanti dah besar takde ler dia liat nak pakai tudung……

my little model….tp serius…aku suka tengok Batrice pakai tudung..nampak sweet jer……nak cari lagi arrr…lagipun fesyen anak tudung ala2 arab nie tengah famous kan…..aku nak try tp tak berani coz’ sedar diri muka bulat cam buah tembikai nie tak sesuai. Makanya…..nak try kat diri sendiri tak confident…try ler kat anak kan…..kat anak mmg takde masalah..masuk apa jenis tudung sekali pun…sure cun jer di mata aku….

Bercerita pasal tudung….aku pun tak awal gark pakai tudung nie…..tu pun kadang2 pakai kadang2 tak…..aku pakai tudung since aku masuk UiTM. Masa sekolah memang aku bertudung…..time bersukan dulu2 pun bertudung…cuma kadang2 bila wakil sekolah…tudungnyer melayang ntah kemana…..ingat lagi masa wakil mersing utk Bola jaring…….jangan kan tudung…siap pakai skirt pendek lagi ko….tu ler 1st time aku pakai skirt pendek paras peha….tp dlm pakai suar tigth ler kan..kalau tak mau terjojol2 mata2 buaya kat tepi padang tu…….if kat luar plak time sekolah, memang aku tak bertudung………sempoi jer ronda kampung petang2 ngan rambut melilit2 kat leher….yup…rambut aku dulu giler panjang arrrr………….sampai ke lutut…sila ler korang bayangkan…so, dulu feeling gorjes ler kot..naik motor tak ikat rambut…main2 lilit2 kat leher jer…ha haha….lepas tu…..dia punya serabut ko jgn cakaplah….menangis time nak sikat balik tu…

Then…since masuk UiTM aku start bertudung…pergi kuliah bertudung, jalan2 ngan kawan pun bertudung…cuma bila balik kampung…tudung tu kejap pakai kejap tak……

Then bila berkawen…aku bertudung..pun sama gark..kejap on kejap off…hubby aku tu kadang tak kisah aku keluar gi bandar ngan tak bertudung….kadang2 tu ngan short pun dia tak kisah…tp ada masa nya….siap suruh aku  masuk balik pakai tudung….tak pun siap suruh aku tukar baju/seluar yang lebih sopan…tu masa awal2 perkahwinan ler kan…..then…..semakin menginjak umur nie….alhamdulillah…..pergi mana2 aku bertudung….pergi bandar bertudung, pergi pasar malam bertudung……tp kadang2 kalau bercuti tu….nak2 kat tepi laut…..mmg hilang ler tudung aku…takpelah…yang penting ada kemajuan…..he he he….

uish…terlebih cerita plak yerk…..takpe…selingan kejap.

oppsss….tadi kemain manis kan anak dara tu berposing..penuh ngan ciri2 wanita melayu terakhir….tersenyum2 kepit gitew……

meh tengok gambar dia posing ala2 ganas gitew…..posing ala2 tak redha gambar kena snap….he he he he

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sekian….he he hehe