>

ok….sambung balik story2 di hari jadi budak kecik tu……sure korang tertanya2 kan mana ler kitaorg nak pergi sebenarnya…….ha ha ha….tak pernah di buat k plan camtu…last minit punya plan……sambil dok makan2 kat railway pagi tu….tetiba TING…..FIL bagi cadangan pergi MEMANCING di PONTIAN…keh keh keh keh keh…and Batrice bila dengar perkataan MEMANCING jer…terus teruja cam time tu gark dia nak terbang gi tempat memancing tu………tp we’ll tak pergi ler memancing ke laut or ke sungai…we’ll gi memancing kat kolam jer………..

So, coz’ kolam kat Pontian tu di tutup……makanya we’ll sampai ler ke Bagan, Batu Pahat…….FIL & MIL selalu gi memancing kat sana…..so…..ke sana ler kami gerak….tu yang dari Kluang – Pontian – Benut – Senggarang – Batu Pahat…habis we’ll pusing…….

budak paling seronok………baru jer campak joran….terus dia nak tarik tali tangsi tu…mana ler sempat ikan nak sambar umpan kalau camtu….baru buka mulut nak attacked umpan….umpan lari kemain laju…camne…..penat ikan2 kat kolam tu buat marathon kejar umpan….tak dapat2 gark….ha ha ha…..tension jer atuk dia……..jadi 1 kerja plak…

Beria2 melempar umpan…….lepas tu laju2 pi gulung……..adoi lerr…..sampai ke sudah sekor ikan pun tak lekat…camno…penat ikan2 tu kejar umpan yang lari laju bebenar….tak sempat nak nganga mulut umpan dah kena tarik balik……

last2…tak tahan punya pasal……yelah……lari mood orang nak memancing layan kerenah dia……last2…jumpa batang kayu, ikat kan ngan tali tangsi…then letak kan mata kail……letak umpan…bagi kat dia……biar dia handle sendiri joran olok2 dia tu……baru ler atuk & papa dia leh memancing ngan aman damai….hurm! tak juga…….suara dia jerrr………terkejut2 kot ikan dalam kolam tu dengar……memetir jer suara dia tu…orang gi memancing…duduk diam2 tunggu ikan makan umpan…nie tak…dgr suara dia jer…..
we’ll sewa utk 3 jam jer…dari pukul 5 pm sampai ke pukul 8 pm…..ikannya nan ado……..orang lain kemain lagi. 2-3 ekor ikan naik…..we’ll dapat pandang jer lah…ONG takde hari tu………mana tak nye…ikan pun rasanya gi cabut lari dengar suara budak kecik tu…..

So balik tu….singgah kat Restoran Idaman….tepi jalan besar menghala ke bandar Batu Pahat…….makan2 kat situ….tak dpt mancing ikan siakap fresh dari kolam….dpt makan ikan siakap fresh kat restoran pun jadi ler…..

Sorry yerk…tu jer gambar yang ada…..i malu k nak snap lelebih depan FIL & MIL…lagipun Batrice dah meragam ke penatan…….sian dia…..jalan pun sampai tak larat dah…..dari pagi bawa ke malam aktiviti dia hari tu…..