>Isnin sehari lepas tawaf dari Kluang – Pontian – Benut – Senggarang – Batu Pahat and Kluang balik……malam esoknya Batrice cam tak sihat……cam semput sikit….terus bawa gi Hospital Kluang……and ambil Neb ler apa lagi…….dpt ubat semput and ubat utk batuk & selsema dia sekali.

pastu esoknya….aku perasan ada benda2 putih kat bibir Batrice……bila di tanya tak sakit….so, we’ll buat diamkan jer…ngan harapan dia akan baik sendiri……tp memang banyak lah…..bibir atas dalam and bibir bawah dalam……..

Ada gark ler aku bising2 kat hubby aku suruh bawa dia pergi hospital/klinik check…nak harapkan aku jer….mana ngan kerja lagi…takkan ler nak cuti memanjang…..dia kerja tak ikut time tu…..lepas ambil Batrice dari sekolah boleh ler bawa….takde maknanya gark…….

Malam tadi….aku tengok dah mcm teruk plak…..bibir dia pun dah kemain merah lagi……pastu dok ngadu sakit2…and aku perasa since hari selasa tu…dia mcm kurang minum susu and kurang makan……..Around pukul 2 am tadi…..aku terjaga coz’ Batrice tak sudah2 batuk….kung kang kung kang……bagi ubat kat dia….pastu tengok bibir dia mcm lain macam….mcm bengkak sikit…then time minum kat gelas tu….benda putih tu cam melekat2 plak….aku chek ler bibir dia….wah…cam makin parah jer nie……aku lap sikit ngan towel basah coz’ benda putih tu mcm ada yang dah tertanggal2…..berdarah wei…! terus aku cuak …tak leh nak tido……tanya ada dara tu sakit ke tidak. Dia jawap sakit …..try pegang2 dia tak bagi…kalau dah mcm tu rupanya…..memang sakit ler gamaknyer…..

So, pagi nie….aku ambil half day…nak bawa dia pergi hospital/klinik…nak check apasal jadi camtu…apakah kesan dari ambil Neb or ada sebab lain..coz’ before nie pun ada ambil Neb gark….tak plak jadi camtu.
*** terkadang kecik hati ngan laling hubby…yelah….tak peka ngan keadaan anak even dah ckp beberapa kali. Buat dek jer…….nak gark harap aku yang buat sumer bila keadaan macam nie.  Sekali di cakap….sekali buat….pastu lupa balik! hai hati….sabar ler dikau.